- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.353
- Konu Sahibi Aylakkadin
devam konuya devam inadına devam :up
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sizin yaşadığınız ülkeyi merak ettim hangi ülke acaba orası:)Benim yasadigim ulkede de okullar acik, tum siniflar tum gun okula gidiyor, okul acilmasina bagli olarak vaka sayisinda bir artis gorulmedi(buranin uzun tatili kasim ayinda o yuzden tatil degil su an). Gerci hala turistlere kapali oldugu icin gunluk vaka sayisi 100'un altina dusmus durumda, lokal halki daha rahat kontrol edebiliyorlar ama global ekonomide yer almak icin sinirlar elbette acilacak o zaman yeni bir dalga gelir. Bati ulkeleri virus surecini inanilmaz kotu yonetiyor cunku.
Sizin yaşadığınız ülkeyi merak ettim hangi ülke acaba orası:)
Kurs olarak açma izni çıkmış. Bu izin doğrultusunda yarın başlıyor. Sınıfı ikiye bölmüşler. Bir sınıfta en fazla 10-12 kişi olacak.Okul kurs açamaz ki.
Özel öğretim kursu olarak faaliyet gösterenler derslere başlayabilir/devam edebilir.
Eşim bir kurumun hem özel okulunda hem özel öğretim kursunda öğretmen ve koordinatör.
Okul için Zoom'dan online,
kursta ise yüzyüze eğitime başlayacak
Ptesi günü.
Şimdi benim kızı ben özel koleje yazdırdım korona tantanasından önce, bu sene ana sınıfı. Yazın kreşler açılınca da kreşe yolladım. Ben sözleşme imzaladığım için ödeme yapıyorum ama açılmazsa ne olacak? Hem gönderdiğim kreş, hem göndermediğim özel okulu mu ödeyeceğim koca sene...21 Eylül için kesin bir bilgim yok.
Bize 17-28 Ağustos arasında iki hafta yaz okulu izni verildi.
31 Ağustos ve sonrası için bu iki haftalık süreçte bilgi vereceğiz dendi.
Bununla birlikte bugün aldığımız bir duyuma göre kreş, gündüz bakımevi ve özel anaokulu statüsündeki kurumların açık kalması yönündeki görüş ağırlık kazanmış.
Çalışan annelerin bu konuda sitemi ve baskısı varmış.
Özellikle sağlık çalışanı annelerin,
'çocuğumun okulu/kreşi kapalı olacaksa ücretsiz izin almak istiyorum' şeklinde haklı talepleri olmuş sağlık bakanlığına.
Sağlık, Aile ve Milli Eğitim Bakanlıkları ortak bir çalışma yürütecekler sanırım bu konuda.
Bunun cevabı ben dahil işin içinde olan kimsede yok bence.Şimdi benim kızı ben özel koleje yazdırdım korona tantanasından önce, bu sene ana sınıfı. Yazın kreşler açılınca da kreşe yolladım. Ben sözleşme imzaladığım için ödeme yapıyorum ama açılmazsa ne olacak? Hem gönderdiğim kreş, hem göndermediğim özel okulu mu ödeyeceğim koca sene...
Pek aydınlatıcı değil ama en azından bazı okulların yaz okulu diye başladığını gördüm. Şimdi 21 eylülü bekleyeceğim yine açılmazsa oturup okulla konuşuruz. Daha uzun yıllar var, 1 yıllık ücretin iadesinden kaçıp önümüzdeki belki de 12 yılın ücretini kaybetmek istemezler herhalde.