- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.453
-
- Konu Sahibi Aylakkadin
Arkadaşlar merhaba
Yüz yüze eğitim başlıyor biliyorsunuz.
Bugün kızlarımın okulundan aradılar. Yüzyüze eğitim mi online eğitim mi dediler ama online eğitim taraftarı olmadıklarını anladım. Siz olsanız ne yapardınız?
Bir tarafta can bir tarafta gelecekleri çocukların.
100 de 80 yüzyüze eğitimi istemiyor icim ama diğer 20lik kısım geleceklerini mahvetme diyor.
Bahçeye başka çocuklar varken çıkarmadım. Elimden geldiğince kimseyle gorusturmedim. Ama eşim sürekli çalıştı. O dışarı ile bağlantıyı hiç kesemedi.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Arkadaşlar merhaba
Bugün kızlarımın okulundan aradılar. Yüzyüze eğitim mi online eğitim mi dediler ama online eğitim taraftarı olmadıklarını anladım. Siz olsanız ne yapardınız?
100 de 80 yüzyüze eğitimi istemiyor icim ama diğer 20lik kısım geleceklerini mahvetme diyor.
Bahçeye başka çocuklar varken çıkarmadım. Elimden geldiğince kimseyle gorusturmedim. Ama eşim sürekli çalıştı. O dışarı ile bağlantıyı hiç kesemedi.
Arkadaşlar merhaba
Hadi çocuklara birşey olmuyor diyelim, peki ya evdekilere? Evde yaşlı, kronik varsa ne olacak ki?
Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
Biz gonderme karari aldik, hatta ağustosta başlayacak olan telafi egitimine de gonderecegiz ki yumusak bir gecis olsun.
Ben artik hastaliktan korunma sansimiz kaldigina inanmiyorum zaten, ne olacaksa olsun aman modundayim (linc etmeyin, sadece büyük sehirde yasayan, calisan, okuyan insanlarin bu hastalikla tanismadan yillar gecirebilecekleri fikrini utopik buluyorum)
Zaten okullarin da uzun sure acik kalacagini düşünmüyorum, yasayip gorecegiz.
Arkadaşlar merhaba
Dört yaşında zaten .bence bu sene yollamyin. Seneye gider.Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
Çok geçmiş olsun miniğe umarım iyidir şuanAyyyy dertliyim çok dertliyim bende aynı konuda. Üstelik benim kızımın lösemi tedavisi yeni bitti. İki senedir zaten karantina altında çocuk okula gitsin mutlu olsun istiyorum. Ama bu durumda korkuyorum. Zaten neler yaşadik.
Özel okula kayıt yaptırmıştik, ama verdiğimiz para online eğitim için çok fazla. Eğer ücrette indirim yaparlarsa ben online eğitim almasını istiyorum. İndirm olmazsa almayı düşünüyorum. Birinci sınıfa başlayacak. Okullar açıksa bile bence çok açık durmaz. Bır ay icinde kapanır. İkinci dönem belki açılır.
Tatilde çocuklar anne baba kontrolünde olabilir. Ama okullarda değil. O nedenle bu kıyaslanamaz bence.bu virüs tatil yapanlari degil okula gidenleri mi vuruyormuş diye düşünüyorum..
Size de hak veriyorum.bu bir sorun ama kontağı kapatamadık ki
evde en azından bir kişi işe gidiyor, markete gidiyor vs vs
düğüne, plaja oraya buraya, avm ye gidiliyor
çıkmayın denilen süreçte hiç çıkmadık
24 haziran da ilk defa avm ye girdim, avm ye neden gideyim diyordum ki oraya dahi gitmek gerekiyormuş
oğluma telefon almam gerekti onu da internetten alamadım ikimiz birlikte avm ye gittik
hat vs almak için çalışan kız kimliğimi aldı o esnada bir grup çalışan yiyip içip muhabbet ediyordu maskeleri yoktu vs vs
okula gidince 20 kişilik sınıfta olacak muhtemelen şehirdeki çeşitli işyerlerinden çeşit çeşit virüsler gelebilir
hatta oğlumun bir arkadaşının annesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı yani virüs işinde en önde, hemşiremiz var başka hekimlerimiz var ama ya bulaşırsa deyip kaçamayız zira virüsün biteceği bir tarih yok ki
yaz gelince biter hayali ile tüm dünya kapatmıştı ama bunun gerçek olmadığı görüldü
okullar henüz kış gelmeden şimdi açılamıyorsa en az seneye Mayıs a kadar açmamak lazım