- 28 Kasım 2010
- 41.420
- 136.797
-
- Konu Sahibi Aylakkadin
Biz gonderme karari aldik, hatta ağustosta başlayacak olan telafi egitimine de gonderecegiz ki yumusak bir gecis olsun.
Ben artik hastaliktan korunma sansimiz kaldigina inanmiyorum zaten, ne olacaksa olsun aman modundayim (linc etmeyin, sadece büyük sehirde yasayan, calisan, okuyan insanlarin bu hastalikla tanismadan yillar gecirebilecekleri fikrini utopik buluyorum)
Zaten okullarin da uzun sure acik kalacagini düşünmüyorum, yasayip gorecegiz.
Okullarda sosyal mesafeye uygun olarak oturtulması için ek 250 bin derslik gerekiyormuş. Devlette zaten okullar bayağı kalabalık, nasıl 250bin derslik açılacak bilmem.Bu is cok farkli bir noktaya gidecek bana kalirsa. Belli bir sure sonra ozel-devlet sorunlari baslayacak. Ozel sektorun imkanlari var,sinif acabilir,ogretmen alimi yapabilir,ek bina bile yapabilir,ogrenci sayisini azaltabilir. Devlet bunlari yapamayacak. Onumuzdeki 3 yili cok merak ediyorum. İzleyip gorecegiz,bu surecte de herkes kendi dogrusunu uygulayacak. Kimisi gonderecek kimisi de gondermeyecek,herkes kendince hakli.
Göndermemelisin bence benim çocugum olsa göndermezdimAklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
İlk aşı onaylanmış.Putin'den flaş aşı açıklaması: Corona virüsü aşısına onay çıktı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, corona virüsüne karşı geliştirilen aşının üretimine yakında başlanacağını duyurdu. Moskova'daki Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği aşının üretimine onay çıktığı açıklanırken Putin, "Kızım da Covid-19 aşısı oldu" dedi. Dünya Sağlık Örgütü, aşı ile ilgili ilk...www.google.com
Bu belanın bitmesi yakındır umarım.
Az da olsa umut kırıntısı taşıyan bir haber diye düşünüyorum.Aşıyla başımıza ne geleceği de muaamma.
Aşı bulundu , her şey tamam diyemiyorum ben maalesef.
Yapamayacaklar elbetteOkullarda sosyal mesafeye uygun olarak oturtulması için ek 250 bin derslik gerekiyormuş. Devlette zaten okullar bayağı kalabalık, nasıl 250bin derslik açılacak bilmem.
Kaldı ki pansiyonlarda kalan öğrenciler var.
Binlercesinin yemek yediği yemekhaneler var.
Her öğrenciye ayrı ayrı wc duşakabin açacaklarını sanmıyorum.
4 yaşında, 5 aylık kardeşi var.Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
9 yıllık öğretmenim. Ilk seneler cok hasta olurdum farenjitsiz günüm geçmezdi. Simdi bağışıklıktan olsa gerek daha az hasta oluyorum. Seminer döneminde okula başladığımda büyük oğlum 5 aylıktı hemen ertesi gun grip oldu. 2 numara doğduğunda oğlum gecen yıl anasınıfına gidiyordu. 40 gün içinde ufaklık 3 kez grip oldu masallah simdi tas gibiler. Yani biz de ister istemez eve tasiyoruz cocuklar da ayni sekilde. Cok pimpirikli bir tiptim otobuae minibüse binince bi yere dokunmayan oturmayan düşmemek icin ayaklarini yere civi gibi basan.. okulda da cok dikkat ederim gelir gelmez de kirklanirim amane yaparsak yapalim tasiyoruz demek ki. Simdi bu durumu goz önünde bulundurarak ben ucretsiz izin alirkm ama çocuğum ilkokula başlayacak. Bana sans tanisalar gondermem bu sene. Geç gitsin bir zarari olmaz. Bu virüs henüz siradanlasmamis bize uyum sağlamamış oldurucuyken aman bağışıklık kazanırız demiyorum diyemem ki..Ne olursa olsun diyemiyorum ben.
Ya taşıyıcıysam , ya yanindan gectigim kronik bir hastanin ölümüne sebep olursam diye bırakamıyorum kendimi boyle.
Bir dönem daha en azından ilköğretime okullar acilmamali.
Büyükler daha dikkatli olur ancak daha küçükler bu kavramın çok farkında olmazlar.
Acı gerçekler..Yapamayacaklar elbette
Ve bunun sonuclari agir olacak. Uzun vadede cok farkli seylerle karsilasabiliriz
MaalesefAcı gerçekler..
Bende göndermeyi düşünmüyorum artık..4 yaşında, 5 aylık kardeşi var.
3 yaş dolar dolmaz gönderecektim, vazgeçtim.
Bu sene kesin kesin gönderecektim, vazgeçtim.
Kronik hastalığı olsa aklım karışmazdı bile.
Sosyal değil, gruba uyum yok, okula gitmeden çözülmeyecek sorunlar ama göze alamıyorum.
İyi yaparsın hali hazırda rahatsızlık varken şansa bırakmamak lazım.Ben daha önce çalıştığım hocamla görüştüm tavsiyesiyle evimin hemen yanında cami anaokulu var çok övdü gidip görecem ama dediğim gibi böyle giderse zaten kapanacakRuhum Buruk göndermeyeceğim reis..
İlk aşı onaylanmış.Putin'den flaş aşı açıklaması: Corona virüsü aşısına onay çıktı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, corona virüsüne karşı geliştirilen aşının üretimine yakında başlanacağını duyurdu. Moskova'daki Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği aşının üretimine onay çıktığı açıklanırken Putin, "Kızım da Covid-19 aşısı oldu" dedi. Dünya Sağlık Örgütü, aşı ile ilgili ilk...www.google.com
Bu belanın bitmesi yakındır umarım.
Tam emin değilim ama sonuçta umut kırıntısı taşıyan bir haber bana göre.3.faz yapılmadan onaylandığı iddia ediliyor; öyleyse çok riskli.