- 25 Aralık 2017
- 2.561
- 10.361
-
- Konu Sahibi Aylakkadin
Ayyyy dertliyim çok dertliyim bende aynı konuda. Üstelik benim kızımın lösemi tedavisi yeni bitti. İki senedir zaten karantina altında çocuk okula gitsin mutlu olsun istiyorum. Ama bu durumda korkuyorum. Zaten neler yaşadik.
Özel okula kayıt yaptırmıştik, ama verdiğimiz para online eğitim için çok fazla. Eğer ücrette indirim yaparlarsa ben online eğitim almasını istiyorum. İndirm olmazsa almayı düşünüyorum. Birinci sınıfa başlayacak. Okullar açıksa bile bence çok açık durmaz. Bır ay icinde kapanır. İkinci dönem belki açılır.
Kronik rahatsızlığı olan öğrenciler ve öğretmenler uzaktan eğitim verip alicaklar diye biliyorum daha bilgili birisi yazarsa öğrenirizAyyyy dertliyim çok dertliyim bende aynı konuda. Üstelik benim kızımın lösemi tedavisi yeni bitti. İki senedir zaten karantina altında çocuk okula gitsin mutlu olsun istiyorum. Ama bu durumda korkuyorum. Zaten neler yaşadik.
Özel okula kayıt yaptırmıştik, ama verdiğimiz para online eğitim için çok fazla. Eğer ücrette indirim yaparlarsa ben online eğitim almasını istiyorum. İndirm olmazsa almayı düşünüyorum. Birinci sınıfa başlayacak. Okullar açıksa bile bence çok açık durmaz. Bır ay icinde kapanır. İkinci dönem belki açılır.
çok geçmiş olsun
sizin şartlarınız farklı
ben göndereceğim diyorum ama sizin yerinizde olsam mümkün olabilecekse bu sene başlatmam
zira okul açılacak derse açılır online falan yalan olur
Kronik rahatsızlığı olan öğrenciler ve öğretmenler uzaktan eğitim verip alicaklar diye biliyorum daha bilgili birisi yazarsa öğreniriz
Okul oncesi egitimde mesafe maske uygulanmasi cok zor. Kucuk olduklari icin her an dikkat edemezler. Astimi da oldugu icin ben olsam gondermezdimAklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
Evet o da çok saçma.Eğitim hakkı evet, ama önce yaşama hakkı gelir.. ilersini gerisini bilmediğimiz bir virüs.. ne zaman biteceği belli değil, ama böyle de devam etmeyeceğini düşünüyorum aşısı vs bulunacaktır. ( Umuyorum)
Tatile gidenlere gezenlerle karşılaştırılmamalı, bence de doğru değil. Ama sürecin başından beri dikkat edenlerle etmeyen çocuklar bir araya gelcek.. ki okul ve salgın seyriyle ilgili araştırmalar mevcut.
Özetle başka imkân varsa ben mantıklı bulmuyorum yüzyüze eğitim şuan.
Ama sürecin başından beri dikkat edenlerle etmeyen çocuklar bir araya gelcek..
Kesinlikle. Yok yok online eğitimde kötü olur diye düşündümYüz yüze eğitim alınca gelecekleri mahvolmaz çocuklarımızın. Uzajtan egitim olursa da uzulmeyin yani. Biz ne dersek diyelim Milli Eğitim ve Bilim Kurulunun kararı önemli. Umarım en sağlıklısı olur.
OzelYalniz şunu anlamadım devlet okulu mu okulunuz? Neden sordular bunu?
Online eğitimden çok memnundum açıkçası ama onu da sordum ..tam o şekilde olmayacağı söylendigeçirdiğimiz süreçte online eğitim nasıldı
örneğin oğlumun okulu günde 6 saat canlı ders yaptı üstüne ödev çalışma kağıdı slayt vs vs
ama hiçbir zaman gerçek okul hissi oluşmadı ha bitti ha bitecek duygusu oluştu
şimdi de açılınca gidecek ama gidemeyenlere (karantina, hastalık vs) online kameralı eğitim olacakmış sınıfa bağlanacakmış vs
Online eğitimden çok memnundum açıkçası ama onu da sordum ..tam o şekilde olmayacağı söylendi
katıldım
zira hazır yaz iken başlasın görsün bir sistemi
sınıftan bazıları telafi eğitimine göndermeyelim sıkıntı çıkıp kapatılırsa okul hiç riske girmeyelim diyorlar da kapatılmazsa mevsim kışa dönerken zaten başkaca hastalıklar da başlayacak risk de artacak
Özel okullar bu dönemde fark attılar zaten
Bizim sinif mevcudu 16, telafi egitimine kesin gonderecegim diyen 6 kişiyiz, 6 cocuk ile bakalim nasıl olacak.
Bir taraftan cocuklarin beden sağlığı kadar akil ve ruh sağlığını da korumak lazım, biz bile aylardir evde darlandik, o cocuklar ne yapsin.