Korona ve okul

Aradığım cevap buydu.
Bir yakınımızın çocuğunun okulundaki öğretmen bu tür olaylara karışmıyormuş.
Mahremiyet, çocuklarınıza öğretmelisiniz, bir durum olduğunda çağırırız gibi cümleler kurulmuş. Sizden doğruyu öğrenmem iyi oldu.
Teşekkür ederim cevabınız için.
İşini herkes layığıyla yapamıyor malesef.

Son düzenleme:
Yarım gün için sorun olmayabilir ama tam.gun tüm çocukların okula alındigi bir ortamda sorun olur

Bende ev hanimi degilim. Evde olursa çocuklar ona gore bir düzen kuracağım

Arkadaşlar hepiniz harikasınız çok teşekkür ederim

Okullar açılır sonra hastalığı taşıyan öğrenciler öğretmenlere bulaştırır. Onlar da hastalık iznine ayrılınca eğitim öğretim bitti geçmiş olsun....

Okullar açılsın da bunun taşımalı eğitimi var, yatılı öğrenciler var. Kyk yurtlarında 8 kişi aynı odada kalınıyor, yemekhanelerde üst üste yemek yeniyor. Bunları nasıl azaltmayı düşünüyorlar kapasite belli. Bence okullar açılır açıldığı hızda da kapanır ekim kasım gibi hastalıkların coştuğu aylarda

Benımkı 4.5 yasında kayıt yenılemedım.koronadan dolayı gıtmemesı gerektıgını anlattım. Helekı sız de bır de bebek var evde. Yolla dıyene o kadar sasırıyorum kı,, ıste onlar pek umursamaz ve dogru duzgun maske takmayan tıpler genelde. Evet korona hemen bıtmeyecek, ama bu dönemler ıyı donem degil, seneye bu kadar olmayacak belkı de, suan tek bıldıgım okulların bu yıl acılmaması gerektıgı.

2. Dalga vuracak bu asıkar

Arkadaşlarımda, ailemde, oturduğum sitede gözlemlediğim çocuklar okula gitmiyor ama kısıtlamalar kalktığından beri her gün parkta, havuzdalar. Yetişkinler maskeli ama onlar maskesiz.
Okulların açılmasının çok şey değiştireceğini zannetmiyorum bu yüzden vaka olarak.
Şahsi fikrim okulların açılmaması, kısıtlamaların geri gelmesi, hatta mesai saatleri düzenlemesi gibi gibi ama zor.

Umarım okullar açılmaz. Tatilleri, düğünleri öne sürerek açılmasını isteyenleri anlamıyorum. Onlar keyfi bir durum. Eğitim ise zorunlu. Açıkçası benim çocuğum olsa onu asla göndermezdim. Amerikada üniversiteleri açtılar ve 97 bin öğrenci covide yakalandı. Ardından yine hemen kapattılar. Kronik hastalığı olan öğrencileri ve velileri düşünün. Hangi tedbir onları gerçekten koruyabilir?

Ben kisisel olarak daha cok nasil bagisikligimizi kuvvetlendirebiliriz, egitim olmaz ama baska ne sekilde cocuklari izole edebilirim onlara yogunlasiyorum.

Cocuklarim coktan okula basladi. Yurtdisindayiz.

Bizim yasadigimiz yerde vakalar okullar acildigi icin degil yaz sezonu sevebiyle tatilciler sebebiyle artti. Okullar mayistan beri acikti bir sorun olmadi. Su anda okullar kapali ama her gun onceki gunu 2ye katliyor rakamlar.

İyi de plan program gayet yerindeydi zaten
Sıkıntı bütün çocukların aynı imkana sahip olamamasıydı
Misal ben öğretmenim ve çocuklarımın tamamı dersime katılabilseydi online olarak da gayet isleyebiliyorduk sorun yirmi kişilik sınıfta beş kişinin katılım sağlayabilmesiydi

sanki katılım sağlayabilecek öğrenci bile bir müddet sonra canlı derslere katılmayı bıraktı. Veliler mı çok üstüne düşmedi bilmiyorum.

Merhaba derin sularda, anaokullarında nasıl uygulanacak önlemler çok merak ediyorum. Yazıyı okudum, görüşe katılıyorum ama doktorun önerilerinin bizde uygulanacağı konusunda ümitsizim(özelde uygulanabilir tabi)..devlette herşey göstermelik çünkü:/
Benim kızım da kreşe başlayacak(tı) ama henüz kreşten haber alamadık kesin eğitime başlayacaklarına dair.

Yarım dönem daha online eğitim olsa da gidişata baksak.
Okulda bir grip salgını olsa benim oğlum 2.grip olan oluyor maalesef.
Ben göndermeyi düşünmüyorum. Bu arada okul başarısı iyi olmasına rağmen online eğitimde başarısı daha da arttı.

eğitimli bir aileyiz evde 71 yaşında emekli öğretmen annanne kronik kalp ve tansiyon hastası idari izinli mühendis eş bir de ağır beyin ameliyatı olmuş halaa tedavisi devam eden ben varım .Nasıl göndereyim 9 yaşındaki kızımı okula .içimizden biri vefat ederse allah korusun bu çocuk bunun psikolojisini nasıl taşıyacak ömür boyu travmadır bu en ağırından .Okulumuz da pandemiden önce bile temizlik hakgetire idi velilerden para toplanarak dışardan kişilere temizletiliyordu ankaranın göbeği burası bir de gerisini siz düşünün siz olsanız gönderirmiydiniz .potansiyel katil mi olsun evlatlarımız taşıyıcı oldukları zaman

bende bu durumu düşünmekten başım agırdır bir yandan egitim diyoruz zaten oldukça geç kalındı..özel okuldan devlete vermem zorundayım online egitime bir ton para vermeye gerek yok almıyorda cocuk..nasıl olacak bende bilmiyorum

devlet hastaneleri ameliyatları durdurdu hepsi özele yığıldı hastaların mecbur .bugün aylardır bizi tedavi eden ameliyat yapan doktordan ameliyat sonrası vucudda kalan teli çıkarmak için ameliyat günü alamadık belirsiz bir tarihe bıraktı burası ankaranın en tanınan özel hastanelerinden biri 1 ay önce bomboştu aynı hastane kanamalı halde eve geldik paramızla tedavi olamadık virüs arttı hastaneler full dolu sağlık çalışanları da bıktı artık bir süre sonra onlar da mecbur savsaklayacaklar görevlerini mecburen .hayat mı önemli okul mu .neden düğünler oluyor neden oteller açık niye uçuşlar açıldı avm ler açıldı ekonomi neden kötü önce onu sorgulasınlar ayyy tabi ki okullar açılsınn diyen grup sözüm sana değil bu arada sevdiğim takdir ettiğim bir üyesin

sistem işlesin diye okullar açılacak öğrenciler için değil bunun özel okul ücreti var okul kıyafeti sektörü var kırtasiye sektörü var servis yemek sektörü var kantin ihaleleri var var da var yanii bunlar için açılacak virüs yayılınca da kapanacak hepsi bu işte

Aynen katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…