- 10 Ağustos 2020
- 5.376
- 26.949
-
- Konu Sahibi Aylakkadin
Aradığım cevap buydu.Çocuk altına kaçırmışsa veya ıkınırken çamaşırına dışkı bulaşmışsa çamaşırını mecburen değiştirmek zorundayız.
Mahremiyet eğitimi çocuğun çamaşırının değiştirilmemesi değildir.
Etrafında diğer çocuklar veya yetişkinler varken uluorta değiştirilmemesi mahremiyet eğitimi kapsamındadır.
Okul öncesi öğretmeni çocuğun tüm özbakımından ve eğitiminden sorumludur.
Bununla birlikte okulun imkanları dahilinde bakım işini yardımcı öğretmenler veya personel yaparken öğretmen kontrol ve takip işini üstlenebilir.
Bizim okulumuzda her sınıfta yardımcı öğretmen var ve çocukları wcye onlar götürür.
Kriz anlarında, gerekli ve acil durumlarda
sınıf öğretmeni de götürür idareci de.
Evvelki yıl ishal nedeniyle tüm alt bölgesi dışkı içinde kalan çocuğumuzu bizzat yıkayıp temizlemiştim.
O gün öyle gerekti ben de yüksünmedim.
Okulda burnu akmış bir çocuk görürsem ondan izin isteyerek burnunu silerim,
5-6 yaş grubundaysa burnunu silmesini hatırlatırım, desteklerim.
Benim mesleğime bakış açım böyle belki kendim de anne olduğum için.
Öğretmenken sınıfımdaki müdürken okulumdaki tüm öğrenciler bana emanettir ve her şeyleriyle ilgilenmek zorunda olduğumu düşünüyorum.
Çoğunluğa göre karar alınacakmış. Yoksa geçen senede yemeğe kadar ödedikÖzel okul da fiyat farkından dolayı mı soruyorlar yoksa anket mi anlamadım?
Yarım gün için sorun olmayabilir ama tam.gun tüm çocukların okula alındigi bir ortamda sorun olurBi çok ülkede eğitime çoktan başlandı. Yani anlamıyorum dünya üzerinde çocuklarının sosyal mesafe kurallarını anlayamayacağını düşünen ebeveynler tek bizde var sanırım. Arkadaşımın oğlu başladı gayet maskeli gidiyor geçen konuştuk sorun oluyor mu diye, çocuklar gayet güzel adapte olmuş. Bi sorun yaşamadık dedi mesela. Kaldı ki bir süresi olsa online işlensin dersler ama 2021de biteceği düşünülüyor virüsün. Gerçekten 2 sene çocukları eve hapsetmeyi düşünenleri anlayamıyorum o sebeple.
Bende ev hanimi degilim. Evde olursa çocuklar ona gore bir düzen kuracağımEv hanımları rahat rahat konuşuyor göndermem açılmasın diye de, bizi çocuğumuzu düşünmeyen anne konumuna itiyorlar. Ben de evladını düşünen bir anneyim, ona rol model olmaya çalışıyorum ve evde oturmak için okumadım. Gerekirse alırım ücretsiz iznimi oturur bakarım çocuğuma ama evde oturmak ona da bana da zarar...
Benımkı 4.5 yasında kayıt yenılemedım.koronadan dolayı gıtmemesı gerektıgını anlattım. Helekı sız de bır de bebek var evde. Yolla dıyene o kadar sasırıyorum kı,, ıste onlar pek umursamaz ve dogru duzgun maske takmayan tıpler genelde. Evet korona hemen bıtmeyecek, ama bu dönemler ıyı donem degil, seneye bu kadar olmayacak belkı de, suan tek bıldıgım okulların bu yıl acılmaması gerektıgı.Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
İyi de plan program gayet yerindeydi zatenZaten şu anda uzaktan eğitim olursa önceki gibi olmayacak diye biliyorum. Daha planlı programlı olacak. Okullarda
Tatilde çocuklar anne baba kontrolünde olabilir. Ama okullarda değil. O nedenle bu kıyaslanamaz bence.
Ben de açılmasını istiyorum ama uygun şartlarda. Hibrit eğitim gibi..
sanki katılım sağlayabilecek öğrenci bile bir müddet sonra canlı derslere katılmayı bıraktı. Veliler mı çok üstüne düşmedi bilmiyorum.İyi de plan program gayet yerindeydi zaten
Sıkıntı bütün çocukların aynı imkana sahip olamamasıydı
Misal ben öğretmenim ve çocuklarımın tamamı dersime katılabilseydi online olarak da gayet isleyebiliyorduk sorun yirmi kişilik sınıfta beş kişinin katılım sağlayabilmesiydi
Merhaba derin sularda, anaokullarında nasıl uygulanacak önlemler çok merak ediyorum. Yazıyı okudum, görüşe katılıyorum ama doktorun önerilerinin bizde uygulanacağı konusunda ümitsizim(özelde uygulanabilir tabi)..devlette herşey göstermelik çünkü:/https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/2768464-okullar-acilmali-mi
Bahsettiğim yazı bugün değil dün yayınlanmış, düzeltirim.
Umarım bazı arkadaşlar, diğer konuda olduğu gibi bu konuda da kavga çıkarıp mapusa düşmez.
Bu arada ayın 17'sinde benim çalıştığım grubun anaokulları da açılıyor.
Gazamız mübarek olsun.
eğitimli bir aileyiz evde 71 yaşında emekli öğretmen annanne kronik kalp ve tansiyon hastası idari izinli mühendis eş bir de ağır beyin ameliyatı olmuş halaa tedavisi devam eden ben varım .Nasıl göndereyim 9 yaşındaki kızımı okula .içimizden biri vefat ederse allah korusun bu çocuk bunun psikolojisini nasıl taşıyacak ömür boyu travmadır bu en ağırından .Okulumuz da pandemiden önce bile temizlik hakgetire idi velilerden para toplanarak dışardan kişilere temizletiliyordu ankaranın göbeği burası bir de gerisini siz düşünün siz olsanız gönderirmiydiniz .potansiyel katil mi olsun evlatlarımız taşıyıcı oldukları zamanOkullar açılır sonra hastalığı taşıyan öğrenciler öğretmenlere bulaştırır. Onlar da hastalık iznine ayrılınca eğitim öğretim bitti geçmiş olsun....
Okullar açılsın da bunun taşımalı eğitimi var, yatılı öğrenciler var. Kyk yurtlarında 8 kişi aynı odada kalınıyor, yemekhanelerde üst üste yemek yeniyor. Bunları nasıl azaltmayı düşünüyorlar kapasite belli. Bence okullar açılır açıldığı hızda da kapanır ekim kasım gibi hastalıkların coştuğu aylarda
devlet hastaneleri ameliyatları durdurdu hepsi özele yığıldı hastaların mecbur .bugün aylardır bizi tedavi eden ameliyat yapan doktordan ameliyat sonrası vucudda kalan teli çıkarmak için ameliyat günü alamadık belirsiz bir tarihe bıraktı burası ankaranın en tanınan özel hastanelerinden biri 1 ay önce bomboştu aynı hastane kanamalı halde eve geldik paramızla tedavi olamadık virüs arttı hastaneler full dolu sağlık çalışanları da bıktı artık bir süre sonra onlar da mecbur savsaklayacaklar görevlerini mecburen .hayat mı önemli okul mu .neden düğünler oluyor neden oteller açık niye uçuşlar açıldı avm ler açıldı ekonomi neden kötü önce onu sorgulasınlar ayyy tabi ki okullar açılsınn diyen grup sözüm sana değil bu arada sevdiğim takdir ettiğim bir üyesinArkadaşım bir doğu ilinde öğretmenlik yapıyor, bu online dönemde sadece 3 öğrenciyle ders işleyebildiler. Elinde imkanı olmayan öğrenci hala var, olsa da öğrenci bu dönemi tatil gibi düşünüp rahat davranıyor. Çocuk sonuçta, online olarak disiplin sağlayabilmek çok zor.
sistem işlesin diye okullar açılacak öğrenciler için değil bunun özel okul ücreti var okul kıyafeti sektörü var kırtasiye sektörü var servis yemek sektörü var kantin ihaleleri var var da var yanii bunlar için açılacak virüs yayılınca da kapanacak hepsi bu iştebende bu durumu düşünmekten başım agırdır bir yandan egitim diyoruz zaten oldukça geç kalındı..özel okuldan devlete vermem zorundayım online egitime bir ton para vermeye gerek yok almıyorda cocuk..nasıl olacak bende bilmiyorum
Aynen katılıyorumsistem işlesin diye okullar açılacak öğrenciler için değil bunun özel okul ücreti var okul kıyafeti sektörü var kırtasiye sektörü var servis yemek sektörü var kantin ihaleleri var var da var yanii bunlar için açılacak virüs yayılınca da kapanacak hepsi bu işte