İlk kapandığı dönemde vaka sayısının 2 olduğunu gerçekten düşünmüyorsunuz herhalde. Çok hızlı bir yayılım ve çok ciddi ölü sayıları oluyordu her gün. İnsanlar maalesef alıştılar sürekli aynı panikle yaşamalarını bekleyemezsiniz ki. Normalimiz bu ve ayak uydurulmalı bir şekilde. Bizim bu noktada sıkıntımız var o nedenle 2 3 aylık karantinanın fayda edeceğini de sanmıyorum toplum bilinci gerekli sonsuza kadar insanları evde tutamayız. Bizim milleti anlamama konusunda size katılıyorum yani.
Yine de eğitime başlanmasından yanayım. Çevrenizde çocuklarıyla birlikte aşırı dikkatli yaşayan kaç kişi var? Sitenin bütün çocukları dışarıda oyun oynuyorlar şu an bangır bangır. Nereye gitsem koşturan oynayan çocuklar. Gitmem gerektiği için maskeli siperlikli avmye gittim geçen gün içerisi maskesiz çocuklarını gezdiren insanlarla doluydu. Kaldı ki bi çok çocuğun annesi babası çalışmaya devam ediyor zaten. Evde eğitimin coronanın yayılmamasına çok büyük bir çare olacağını sanmıyorum o nedenle. Ayrıca diğer yorumumda da belirttim 1 sene evde eğitim alan çocuğun sosyal becerilerinde de sorun olacağına eminim.
Anlatamadım sanırım.
Okulların kapandığı gün (16mart diye hatırlıyorum) vaka sayısı Türkiye genelinde 16 idi.
Vaka sayısı 16 iken okullar kapatıldı.
Şuan ise vaka sayımız:
Bende diyorum ki toplam ve aktif vaka sayısı 16 iken okullar kapatıldı ya peki şuan vaka sayımız 243,180 ve bu sayıdan iyileşen kişi sayısı olan 226,155 çıkarıldığında ülke çapında toplam 17,025 aktif sayıya sahipken okulları açmak doğru mu? Bu kadar çabuk normalleşmemiz doğru bir karar mıydı?
Ben üniversite öğrencisiyim, uzaktan eğitimde verim almak şöyle bir kenara dursun teknik olan derslerimin çoğunu unuttum. Bölümüm tekrar gerektiren bir bölüm. Ama ben demiyorum ki hiç okullar açılmasın, en azından 1 dönem daha uzaktan devam edilebilme şansı olsun.
O dönemde de koşulsuz şartsız herkes eve girsin, ülkedeki aktif vaka sayısı düşsün, bu yaptığımız çabuk normalleşme hatasını yapmayalım.
Yani vakaların artması kaçınılmaz.
Yine söylüyorum, ben size katılıyorum virüs 10 yıl sürse 10 yıl boyunca eve kapanmak zorunda değiliz, bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Ama bu kadar aktif vaka varken, hergün vaka sayısına 1000 kişi eklenirken değil. Vakalar en fazla 100 olsun, heryer yine kademeli açılsın, kurallara uymayanlara ağır yaptırımlar uygulansın.
Herkes kendince haklı, sizde haklısınız yani.
Bu arada dikkate artık bir işe yaramıyor.
Çünkü isterseniz 5 ay hiç evden çıkmamış olun 1 gün çıkın yine de hergün gezenden kapıp onunla aynı durumu yaşıyorsunuz.
Ben ve kardeşim yasak olduğu müddetçe hiç dışarı çıkmadık, sadece market alışverişi yaptım.
Annem evimizin yanındaki işinden başka bir yere gitmediği halde oradan kaptı.
Yani diyeceğim o ki biz ne kadar dikkat etsekte topluca dikkat sağlanamadığı sürece biz hastalığı yenemeyiz. Çin gibi olacağız, günlerce evden çıkmayacağız, vakalar 0a yakın olacak öyle heryeri açacağız. Bizim vakalar 500ün altına düşmeden heryer açıldı, turistler gelmeye başladı. İşin kötüsü düşüncesiz sokaklarda aval aval gezen insanlar yüzünden öğrenim çağında olan herkes okuldan geri kalıyor. Kim ne derse desin bu olayda en çok etkilenen okul çağındaki çocuklar ve gençler.