- 19 Kasım 2013
- 18.594
- 33.482
-
- Konu Sahibi Aylakkadin
Tam emin değilim ama sonuçta umut kırıntısı taşıyan bir haber bana göre.
Umarım herşey daha iyi olur. Ben 1 2 yıla biteceğine inanıyorum.
Bu sefer de ara sınıflar heder oluyor.1.sinif ve 8.sinif disindakilerin okula gitmesi cok dogru olmaz bnce ama online eğitim de kesinlikle yetersz..cocugunuz kaca gidyor blmyorm ama bnce bu surecteki en mantikli yol ozel ders aldrmak yeterli olmyan ksmlarda..maskeyle siperlikle gayet guzel gdeblr ders maddi acidan uygunsa tabi..
Uzaktan eğitimde devam zorunluluğu ve bi yaptırım gücü olmadığı sürece çocuklarda ve velilerde bi sorumluluk duygusu gelişeceğini düşünmüyorum ve bi öğretmen olarak asla uzaktan egitimi desteklemiyorum devam yok not kaygısı yok kısacası belki yarim dönem daha uzaktan olabilir ama daha fazlası için sıkıntı
Keske..inanin kronik hastalgm var oksurukten nefes alamyorm kndimi zerre dusunmem okula giderim yuz yuze egtm icn..ama cocuklarn kontrolu cok zor..sinifta tedbir alnsa teneffsler sorun oluyor. Yani keske bi cozum olsa..yoksa egtm mahvoldu.. bu bizi de cok etklyor..eksik bi kademe,bizm icin diger kademenin kat kat zorlasmasi demek..Bu sefer de ara sınıflar heder oluyor.
Bu sene gelecek 8ler , geçen senenin eğitim alamayan 7leri. Onların hem kayıpları hem 8. sınıf müfredatı derken iyi bir liseye giriş yapmaları mümkün gözükmüyor.
Bu sene okula 7ler gelmesin dersek o 7ler geçen sene 6. sınıfı okuyamadı bu sene de gelmezse 8. sınıfa geldiklerinde onlara nasıl bir gelecek vaad edeceğiz?
Benim öğrencilerin evlerinde çoğunun televizyonu bile yok kaldı ki telefon, tablet kim kaybetmiş onlar bulsun..
Lafım size değil yanlış anlamayın lakin 1 ve 8ler gelsin denince diğerleri iyice gözden çıkartılıyor.
Keşke bölgesel çözümler üretilebilse.
Siz öğretmen misiniz?Bu konu da öğretmen lincine gitmezse ben hiçbir şey bilmiyorum.
Şahsen ben göndermeyeceğim.
5. sınıf ve ana sınıfı çağında çocuklarım var.
Evet, neden?Siz öğretmen misiniz?
Siz mecburen gideceksiniz ya ondan sordum. Siz kendinizi korursunuz daha iyi ama 5.sınıftaki çocuğunuz da baya dikkatli olur yaşı gereği. Siz de gittikten sonra büyük çocuğunuzu gondermememin çok mantığı yok gibi geldi de ondan dedim.Evet, neden?
Benden size tavsiye sağlıklı çocuk bile kreş hastalığı denilen uzun süren hastalığa kapiliyorlar sizinki daha kötü olabilir Allah korusun üstelik ortada büyük bir hastalık var 4 yaşındaymış bence bir sene daha bekletin..o kreş hastalığı bile her gece hastaneye götürüyor insanı kaldı ki hastanelere gitmemek gerek..Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
2000 kişilik bir okulda olacağız.Siz mecburen gideceksiniz ya ondan sordum. Siz kendinizi korursunuz daha iyi ama 5.sınıftaki çocuğunuz da baya dikkatli olur yaşı gereği. Siz de gittikten sonra büyük çocuğunuzu gondermememin çok mantığı yok gibi geldi de ondan dedim.
Özel okula gidiyorlar sanırım, onlar kendı planlarını yapılacaklar denmişti, o yüzden soruyorlar sanırımArkadaşlar merhaba
Yüz yüze eğitim başlıyor biliyorsunuz.
Bugün kızlarımın okulundan aradılar. Yüzyüze eğitim mi online eğitim mi dediler ama online eğitim taraftarı olmadıklarını anladım. Siz olsanız ne yapardınız?
Bir tarafta can bir tarafta gelecekleri çocukların.
100 de 80 yüzyüze eğitimi istemiyor icim ama diğer 20lik kısım geleceklerini mahvetme diyor.
Bahçeye başka çocuklar varken çıkarmadım. Elimden geldiğince kimseyle gorusturmedim. Ama eşim sürekli çalıştı. O dışarı ile bağlantıyı hiç kesemedi.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Astım bronşiti varsa çocuğunuz risk gurubunda, üstelik evdeki 2 aylık kardeşi de risk gurubunda. Biliyorsunuz cocuklara 1 yaş altı risk gurubunda. Bence kesinlikle yollamayın, çocuklarınız altatsa bile akcigerlerinde nasıl bir hasar bırakacak bilmiyorsunuz.Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
Ne olursa olsun diyemiyorum ben.
Ya taşıyıcıysam , ya yanindan gectigim kronik bir hastanin ölümüne sebep olursam diye bırakamıyorum kendimi boyle.
Bir dönem daha en azından ilköğretime okullar acilmamali.
Büyükler daha dikkatli olur ancak daha küçükler bu kavramın çok farkında olmazlar.
orası daha fena
bende 10 yaşında erkek çocuk var
haftada 4 gün spora giden her gün sabah 8 de evden çıkıp 17 de eve giren buna rağmen poposu minder görmeyen fazla enerjik bir tip
koltukta dahi ters oturan
ama çocuklar dayandı
biz sokağa çıkma yasağı gelmeden de çıkmamıştık
çocuklara yasak kalkana kadar da hiç çıkmadık
yasak kalkınca da site bahçesindesin arkadaşları ile maskeli mesafeli takıldılar
lakin yasaklar kalkınca indiler bahçeye
tüm site gece birlikte yatmış gibi olduk dedik zira ne kadar mesafe desen de olmuyor çocuk için
okul açılınca da tüm şehir bir araya gelmiş olur hayatta hiç gitmediğin bir fabrikadaki çalışandan sana virüs geçebilir mesela
ama hep kötüleri yazıyoruz
bir gün eşim geldi işten eve
bil bakalım bugün kim geldi dedi,
kim dedim
X hastanesi pandemi çadırının güvenlik görevlisi ve eşi
maskeli oturduk, onlara bulaşmamış şimdiye kadar, bir sorunları varmış dedi
neyse ertesi gün de onlardan aldığı kağıtları alıp eve bana getirdi ve işlerini yaptım
yani ben hiç evden çıkmadım ama korona çadırında yaşayan güvenlik görevlisinin ellediği hatta tüm hastanenin elinden geçen kağıtlar benim evime kadar geldi
bize de bulaşmadı ama bu bulaşmayacağı anlamına gelmiyor, nereden geleceği de belli değil