konu yine kaynım, gelse dert gelmese dert


Bu zaten evrensel bir sorun kadına biçilen roller, yapmayacağım hizmet demekle olmuyor. İşimiz çok zor. Anlatsak anlayacak koca - aile yok. Ben tatlı dile inanıyorum ama. 2 -3 kere kendimizi ifade edip anlatmamız lazım. İhtiyaçlarımızı isteklerimizi kavga gürültüyle değil, dertleşek dost bilerek. Baktın olmuyor bu dünyanın mevlanası sen değilsin. Gelme diyeceksin. Yapmayacağım diyeceksin. Yapmayacaksın. İşlerine gelirse
 
Tabi ki vicdan yapmayın.
Sizin bu kayına gıcık oldum.
Ama en çok gıcık olduğum durum eşinizin tavrı.
Aileni sevmek başkadır; aileci olmak başkadır.

Hep mi böyleydi eşiniz???
 
Gecenki olayda zaten bir şekilde reddettiniz, ee daha ne diye zorluyor da kendi kendine sormadan etmeden kararlar verip gelmeye kalkıyor. Pandemi süreci zaten çok riskli, her şekilde dikkatli olmamız gereken bir durumken onun haricinde kayınla yaşamak çok sıkıntı, bir yıla yakın aynı sebeple kaynım bizimle yaşadı eşimle huzurumuz kalmadı, özel hayat sıfır, sürekli burnunun dibinde üçüncü kişi, duşa girmek sıkıntı kıyafet giyme derdi sıkıntı. Keşke en başından sizin gibi yapsaydım da hiç yıpranmasaydık eşimle. Üzüldüğün zaman verdiğin kararın artılarını düşün en doğru olanı yapmışsın.
 
Esinin oyle bakan gözlerini oysam içim soğumaz. Her şeyden once dusunmesi gereken kendi cekirdek ailesi. Eski ailesi degil. Bebek var hasta eşi var. Koca oğlanın ne isi var? Hem de kargo sirketi gibi virüs akışının hızlı olabileceği bir yerde çalışacak. Kendi kendine plan yapip buna karar verme gücünü esinizden aliyor. Izin bile almiyor bildiriyor. Yüzünüz yumusak olmasin rica edicem. Annesiniz bebeginizi en cok siz dusunur siz uzulursunuz.
 
Haklısınız valla
Hiç üzülmeyin. Sizlik birşey yok. Siz en doğrusunu yapmışsınız.
Eşinizin ailesinin dışında diğer suçlu da eşiniz. Sizi hiç bu olaya katmadan direkt kendisi hayır demeli. Durumun saçmalığını anlatmalıydı.
 
Bence arayin gelsin cunku takmis kafaya illaki gelecek.kesin baska bisey var bunun altinda israrla niye size gelmek istiyor.
 
Tipik koca kisisi hepsi boyle bunlarin.mesela benim esimin ailesi asla haber verip gelmez hep habersiz gelirler.gittikten sonra ben ses etmesem bile esim yok sen soyle baktin boyle baktin diye laf atar.hic umursamayin birak uzulurse uzulsun
 
E gelmiyor işte daha ne
Bir miktar kötü oldum kısmına takıldım.
Kk da ikinci bir miktar vakası bı kerede biri bana alınmıştı ama bir miktar baya bı gülmüştüm.
Miktarı ne acaba....
Zaten kaynı gelmesin istiyor ve sitemkar iki paylaşım yapmış, kaynıda gelmiyor.
Kaynı paylaşımların onun üzerine olduğunu anlamayacak degil herhalde.

Abisi neden gelmiyorsun deyince tabi ki paylaşımı söyleyecek.

Kayın da gelmiyor işte...
 



Aynı şeyi ben de düşündüm. Sırf yurt parası gitmesin diye sizin evinize yerleştirmek için sizin şehrinizi yazma durumları mümkün.

tabiki de bizde kalamaz eşimle bu konuları tartışırken onun konusu da açıldı zaten, bana dedi sanki üniversite okumaya yanımıza geliyor alt tarafı en fazla 1 ay kalacak dedi, ben de üniversite okumaya yanımıza zaten gelemez onun ihtimali bile yok dedim.

Eşiniz dine düşkün bişe söyleyin ona ikiniz evde tek başınıza kalamazsiniz.

sözde dine dikkat eder bunu da söyledim e ama mecbur keyfi değil ki diyor. sanki mecbur olunca günahı olmuyor. hani dini yönden yürüyim dedim ona da kılıf buldu.

Haklı görmüyorum .amcasına ebesine dayısına değil abisine kardeşine sığınır insan.gereksiz bı gönlün daralmış

sınavının asıl olduğu şehir amcalarının teyzelerinin olduğu şehir ve sırf abisinde kalabilmek için şehir değiştirmek çok saçma. üstelik kendi akrabaları salgını takmıyolar benim gibi çok korkan çok dikkat eden insanın yanına geliyor onlar dururken.




direkt arayıp söylemek eşimle çok büyük kavgaya sebep olurdu. arayıp gelme dememi asla kabul etmezdi eşim. ben zaten 2 aydır pandemi hakkında hep durum atıyorum misafirliğe gitmemekle evde kalmakla alakalı yazılar falan. haberlerde bilinçsiz iki insan görsem onla alakalı bişey yazarım. bu konuda da sinirlenip durum attım kardeşinin bunu takacağı hiç aklıma gelmezdi umursamaz dedim ama umursadı iyi de oldu umursaması.


kızkardeşinizin kalması sizi hiçbir yönden kısıtlamaz ki. ama kayınla nasıl rahat ettiniz 9 ay cidden? banyo yaparken gerilmediniz mi giyiminize falan dikkat etmeniz gerekmedi mi? ama kaynınız eşiniz huyları iyidir gerilmezsiniz o başka.


degil mi bronsitim var, bebegim var falan deyince hep bir bahaneye ihtiyac duyuyor gibi konu sahibi, e birgun o bahaneler bitecek elbet.
Halbuki hic bahaneye ihtiyaci yok, cekirdek ailesi disinda kalan hic kimse ile ayni evde yasamak zorunda degil


tabiki ben zaten bunları eşime söyledim ama karşı tarafa söylemedim henüz. dediğiniz gibi salgın olmasa da kabul etmek zorunda değilim. bize muhtaç değil tamamen keyfi bi durum.



ben zaten 2 aydır pandemi hakkında hep durum atıyorum misafirliğe gitmemekle evde kalmakla alakalı yazılar falan. haberlerde bilinçsiz iki insan görsem onla alakalı bişey yazarım. bu konuda da sinirlenip durum attım kardeşinin bunu takacağı hiç aklıma gelmezdi umursamaz dedim ama umursadı iyi de oldu umursaması. benimki 1 ayıpsa kardeşininki 2 ayıp eşiminki 3 ayıp. onlar gibi yapmak gerekti ne yapayım... aile üyelerinden anlaşabildiğim kimse yok hepsi birbirini tutar haksız olsalar bile. kv ve kp bi kendileri haklı doğrudur bide kendi doğurdukları.

Tabi ki vicdan yapmayın.
Sizin bu kayına gıcık oldum.
Ama en çok gıcık olduğum durum eşinizin tavrı.
Aileni sevmek başkadır; aileci olmak başkadır.

Hep mi böyleydi eşiniz???

önceden bilmezdim evlenmeden önce. haftasonları köyüne gitmez benle buluşurdu hiç öyle aileci davranmazdı. bekarken bile çok sık gitmeye çalışmazdı evlenince tat getirdi heralde.

inanın hiç yumuşak değilim hele ki eşime karşı. yumuşak olsam şuan bizdeydi.

Bence arayin gelsin cunku takmis kafaya illaki gelecek.kesin baska bisey var bunun altinda israrla niye size gelmek istiyor.

tabiki aramam. her kafaya taktığı olacak diye bişey yok. bana sormadan evimle alakalı planlar yapıp bana sormadan uygulamaya çalışmasalardı.

Kendi şehrinde sınav olamıyor mu
olabiliyor. hatta kendi şehrinde yüzlerce akrabası var kalabileceği. hatta ben sınav için neden kalması gerektiğini de anlamadım ne diye kalasın ki zaten sabah köyden çık sınavına gir geri git köyüne yani. babasının şahsi aracı da var ama illa bizi sıkıntıya sokacaklar. orda kalacak yerim yok diye bizim olduğumuz şehre sınav aldırmak tamamen keyfi bi durum.


söyler onlar yeterki aramız bozulsun. ama ben zaten 2 aydır pandemi hakkında hep durum atıyorum misafirliğe gitmemekle evde kalmakla alakalı yazılar falan. haberlerde bilinçsiz iki insan görsem onla alakalı bişey yazarım. bu konuda da sinirlenip durum attım kardeşinin bunu takacağı hiç aklıma gelmezdi umursamaz dedim ama umursadı iyi de oldu umursaması.
miktar bana da komik geldi ama başka aklıma kelime gelmedi o an :)) birazcık kötü hissettim diyelim
 
 
Bu şartlarda gelmesini istememekte haklısınız tabi ki. Ama laf sokmalı durum paylaşmanız biraz ayıp olmuş bence. O da eşinizin kardeşi sonuçta. Eşiniz mahçup olup üzülmüştür. Eşim benim kardeşime öyle herkesin görebileceği ortamdan laf soksa ben de kırılırım . Kardeşi de belli çok yüzsüz biri değil hemen tamam gelmeyeyim demiş. Bir daha böyle biröiey olursa bence sosyal medyadan derdinizi anlatmak yerine direk kaynınızla konuşun. Böyle kalp kırıcı olabilir.
 
Madem eşiniz evlenmeden önce ailesine düşkün değil de şimdi düşkün, burdan şu sonuç çıkıyor. Mutlu hissettiği bir evliliği yok. Öyle olsa hem size değer verir, fikirlerinizi önemserdi. Hem de sizi üzmezdi. Allah korusun korona nedeniyle ölme riskiniz varken fink fink gezen adamı eve almak istiyor. Yazık. Keşke evlenmeseymiş
 
Bence biraz abartıyorsunuz. Tamam kaynınız gelince evde rahat edemeyeceksiniz anlıyorum, ama aile kardeşlik akrabalık ilişkilerinde bazen fedakarlıklar tavizler olur. Hep ben en rahat edeyim evime gelip gitmesin düzenim hiç bozulmasın derseniz insanlar için hiçbir şey yapmıyor olursunuz.

Tamam kötülük mü yaptığınız, hayır değil. Ama eşinizin kardeşi onun için çok önemli bir sınava hazırlanıyor, belli ki kendi evinde değil abisinin evinde daha rahat ediyor ki gelmek istemiş. Bu kadar o gelirse benim rahatım bozulur diye dellenmeye sosyal medyadan laf sokmaya gerek var mı cidden? Biraz dişinizi sıksanız alt tarafı 1 ay oturma odasında değil kendi odanızda kapı kitli emzirirsiniz, alt tarafı bir ay banyoda giyersiniz kıyafetlerinizi. Tabi asla kabul etmek zorunda değilsiniz bu durumu, ama iyilikten iyilik doğar. Sürekli kendi rahatınızı düşünmek bana biraz bencilce geliyor. Eşinizin kardeşi o da sonuçta sizin de kardeşiniz sayılır.
 
Siz normalde haklısınız ama tek hatanız bence pasif agresif davranmak. Durumlarla iletişim kurmak gerçekten hicbir ise yaramaz. Keşke kayınvalidesi doğrudan korkularınızı açıklasaydınız bence daha iyi olabilirdi.
 
B BadGuy benim kiz kardesim de kaldığı zaman her isime yardim eder ama esimin ne kiz kardesi ne de erkek kardeşi asla bahsettiginiz gibi degildir. Bi keresinde haftasonu bizde kalmisti kardesi, gun icinde tost yapip odasına götürmüştüm acikmistir diye sonra cocugu falan uyutmaya kendi odama cekilmistim onun calistigi odaya ta aksam yemeginden sonra girmiştim baktimki gündüzki tepsi hala masasinda duruyor ve esim de hesabını bana soruyor bunun. Kardesine tepsini neden goturmedin mutfaga demiyor. Neymis o misafirmis yapmazmis ben hizmet edecekmisim. Ne esim yardim eder ne de kardesleri. Siz sansliymissiniz. Ve esim de 3.kisilerin yaninda tartışmamızı falan yansitan lafini esirgemeyen mahrem diye bisey bırakmayan rezil eden utandiran birisi. Inanin cok sebebim var sizinkiler gibi olsalardi bastan beri, ben de bu kadar gerilmezdim gelecekleri zaman.
 
Arayip söyleseydim ne kadar iyilikle de soylesem esim cok buyuk olay cikarirdi. Insani caresiz birakip ayip etmeye kadar surukluyorlar
 
'İyilikten iyilik doğar' herkes cidden bunun için başkasının isteklerini yapıyor. Yarın bir gün benim de ona işim düşer benim de ondan yardım istemeye yüzüm olsun değil midir bunun tercümesi, ve bu da bencillik değil mi ki. Ben hiçbir zaman yaptığım iyiliğin karşılığını beklemedim beklemem de bana bu düşünce çok yanlış geliyor, varsın insanlar için bir şey yapmıyor olsun nolucak. Eşimin tarafında da ben böyle görünüyorum, lafını esirgemeyen kimseye eyvallahı olmayan, burnu yukarıda gelin olarak bakıyorlar bana, eşimin akrabası var karşı sitede Allah'ın her günü bize gelsinler yesin içsin hürmet görsünler isterdi çoluk çocuk gelirler gece yarısına kadar otururlardı, evimdeki eşyaları küçük kızının kullanılamaz hale getirmesi de cabası. Yahu bir baktım iki baktım üç baktım sabır çektim olacak gibi değil, küçük bebeği olan çalışan bir insanım. Şimdi onlar beni düşünmüyorsa ben susup oturayım, millet hiçbir şeye yapmiyor demesin diye sabah okula uykusuz gideyim, bebeğime karsj sabırsız mi olayım. En son gelişlerinde beş karış suratla oturdum yanlarına, biten çayı on dakika sonra kalkip doldurdum. Anlamış olacaklar ki erkenden kalktılar ve bir daha da gelmediler. Şimdi üzüleyim mi ben, kimse beni düşünmüyorsa ben kendimi düşünmek zorundayım öyle değil mi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…