- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Bu erkekleri anlmyrm kendilerine hizmet beklyrlr tmm ama bütün sülalesine de beklyrlr sanki gelin gittiysen mecbursun kardeşine annesine amcası dayısı bilmem kime hizmet etmeye yani kadın isterse olur ama mecburi asli bi görev gibi dayatılması da çok çirkin yani öyle bi toplum baskısı var ki kayninz ac degil acik da degil keyfine gore plan yapiyr heleki bu salginda bi de kocanz trip yapyr alistrmyn hatunlar
Esinin oyle bakan gözlerini oysam içim soğumaz. Her şeyden once dusunmesi gereken kendi cekirdek ailesi. Eski ailesi degil. Bebek var hasta eşi var. Koca oğlanın ne isi var? Hem de kargo sirketi gibi virüs akışının hızlı olabileceği bir yerde çalışacak. Kendi kendine plan yapip buna karar verme gücünü esinizden aliyor. Izin bile almiyor bildiriyor. Yüzünüz yumusak olmasin rica edicem. Annesiniz bebeginizi en cok siz dusunur siz uzulursunuz.ama insana yine de kötü hissettiriyolar. eşimin bana bakışlarını bi görseniz "sen ne fenasın çocuk senin yüzünden gelmiyor" der gibi. peki ben onların bu ihmalkarlığı yüzünden virüs kapsam iyileşemesem o zaman da dönüp ona böyle suçlayıcı bakar mı acaba?
Tipik koca kisisi hepsi boyle bunlarin.mesela benim esimin ailesi asla haber verip gelmez hep habersiz gelirler.gittikten sonra ben ses etmesem bile esim yok sen soyle baktin boyle baktin diye laf atar.hic umursamayin birak uzulurse uzulsunama insana yine de kötü hissettiriyolar. eşimin bana bakışlarını bi görseniz "sen ne fenasın çocuk senin yüzünden gelmiyor" der gibi. peki ben onların bu ihmalkarlığı yüzünden virüs kapsam iyileşemesem o zaman da dönüp ona böyle suçlayıcı bakar mı acaba?
Kendi şehrinde sınav olamıyor muya sınavının olduğu şehirde onlarca akrabası var. kalacak yer yok diye bizim olduğumuz şehre aldırmayı düşünüyor.
Bir miktar kötü oldum kısmına takıldım.E gelmiyor işte daha ne
Bu çocuk bu kadar plan,hesap kitap yaparken ne zaman ders çalışıyor acaba?kazanamayacak ve atnı şeyleri yine yaşayacaksınız.yaşadığınız şehirde üniveriste varsa orayı yazıp sizde kalma hayalleri kuruyordum eminim.
Canım puanlar nasıl bilmiyorum ama bu çocuk üniversiteyi sizin şehirde yazar ve sizde kalmaya kalkar inan bana öyle geliyor
Pandemi vs bahanesiyle 2. Defa yırttın tamam ama esas yapman gereken onunla aynı evde yaşamayacağın gerçeğini benimsetmek ve bunun için de çok az vaktin var bunu mutlaka yap inan bana okul işi böyle olacak göreceksin çok belli
Aynı şeyi ben de düşündüm. Sırf yurt parası gitmesin diye sizin evinize yerleştirmek için sizin şehrinizi yazma durumları mümkün.
Eşiniz dine düşkün bişe söyleyin ona ikiniz evde tek başınıza kalamazsiniz.
Haklı görmüyorum .amcasına ebesine dayısına değil abisine kardeşine sığınır insan.gereksiz bı gönlün daralmış
O kadar haklıyken vicdanınızı rahatsız edecek duruma düşürmüşsünüz ki kendinizi, neden sosyal medyadan sitem ediyorsunuz. Arayın söyleyin yüzüne. Eşinizden bekliyorsunuz söylemesini ama adam belli ki sizin kadar önemsemiyor bu durumu ve ona göre davranmış.
düşündüklerinizi sindirmeyin, kaynınızla bir sorununuz da yokmuş, açık açık neden istemediğinizi belirtseydiniz. Gemileri yakmaya da gerek yok buraya yazdığınız gibi sebeplerini kaynınızla sakince paylaşsaydınız belki hiç gönül kırgınlıkları karşılıklı yaşanmayacaktı.
doğru ilişkilerin temelidir iletişim. Dünya hali sizin de işiniz düşse başka bir zaman kaynınıza hep bunu hatırlayacaktır.
olan olmuş bunu kendinizi kötü hissetmeniz için yazmıyorum, ama önce farklı bir oluru düşünmek lazım. Başka durumlarla karşılaştığımızda önce sorun yaşadığımız insanlarla duygularımızı anlatmalıyız sakince diye düşünüyorum.
haklisiniz ama neden kabul edemeyeceginizi soylemek yerine sosyal medyayi tercih ettiniz ki.
Esiniz demiyorsa bile siz telefonla arayip korona gunlerinde kabul edemeyeceginizi soyleyebilirsiniz, bronsit olmaniza da gerek yok zaten bunun icin.
Ben sizin kadar izole yasamiyorum ama ona ragmen ben de kimseyi evime yatili kabul etmem bu surecte yani, cok cok dogal bir sey, anlasilmayacak bir durum da degil.
yine gelsin sizinle yasasin muhabbetleri dondugunde de ben kimseyle ayni evde yasayamam, kendi kardesimi bile istemem o kadar uzun sure diyerek direk konuyu kapatabilirsiniz, illa ki size sorulmasini beklemeyin boyle seyler icin. Sizin eviniz ve sizin kurallariniz.
Tuhaf bir durum değil benimde kaynım üni sınavı için 9 ay bizde kaldı, biraz zaman sonra da kızkardeşim kaldı kpss ye hazırlanmak için 4 ay. Mekan değişikliği iyi geliyor sınava hazırlanma sürecinde. Onlar bizim kardeşlerimiz elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Ama problem yaşarsak yüzlerine karşı söylemeyi bildik. Sadece şikayet ederek ilişkiler düzelmez yapıcı olmak lazım. Karşı tarafta bu anlayacak seviyedeyse çoğu sorun büyümeden çözülüyor.
degil mi bronsitim var, bebegim var falan deyince hep bir bahaneye ihtiyac duyuyor gibi konu sahibi, e birgun o bahaneler bitecek elbet.
Halbuki hic bahaneye ihtiyaci yok, cekirdek ailesi disinda kalan hic kimse ile ayni evde yasamak zorunda degil
Eşim kardeşimden için oyle imali bir durum paylaşsa cok çok kızarım (ki eşiniz yine birşey söylememiş) ve kardeşim asla bir daha evime adım atmazdi. Burda cok cok ayıp etmişsiniz.
Ama su salgın döneminde hala israrla size gelmeye çalışan kardeş ise daha cok hatalı. O genç belki virüs bulaşsa farketmeyecek bile ama size veya eşinize bulaşabilir. Yani bu çocuğun anne babasi sınavına burda gir milleti rahatsiz etme neden demiyor anlamadim durup dururken sen kötü oldun.
Keşke iyi anlaştığın eş ailesi uyelerinden birini arayip durumunu guzelce izah etseydin
Tabi ki vicdan yapmayın.
Sizin bu kayına gıcık oldum.
Ama en çok gıcık olduğum durum eşinizin tavrı.
Aileni sevmek başkadır; aileci olmak başkadır.
Hep mi böyleydi eşiniz???
inanın hiç yumuşak değilim hele ki eşime karşı. yumuşak olsam şuan bizdeydi.Esinin oyle bakan gözlerini oysam içim soğumaz. Her şeyden once dusunmesi gereken kendi cekirdek ailesi. Eski ailesi degil. Bebek var hasta eşi var. Koca oğlanın ne isi var? Hem de kargo sirketi gibi virüs akışının hızlı olabileceği bir yerde çalışacak. Kendi kendine plan yapip buna karar verme gücünü esinizden aliyor. Izin bile almiyor bildiriyor. Yüzünüz yumusak olmasin rica edicem. Annesiniz bebeginizi en cok siz dusunur siz uzulursunuz.
Bence arayin gelsin cunku takmis kafaya illaki gelecek.kesin baska bisey var bunun altinda israrla niye size gelmek istiyor.
olabiliyor. hatta kendi şehrinde yüzlerce akrabası var kalabileceği. hatta ben sınav için neden kalması gerektiğini de anlamadım ne diye kalasın ki zaten sabah köyden çık sınavına gir geri git köyüne yani. babasının şahsi aracı da var ama illa bizi sıkıntıya sokacaklar. orda kalacak yerim yok diye bizim olduğumuz şehre sınav aldırmak tamamen keyfi bi durum.Kendi şehrinde sınav olamıyor mu
Bir miktar kötü oldum kısmına takıldım.
Kk da ikinci bir miktar vakası bı kerede biri bana alınmıştı ama bir miktar baya bı gülmüştüm.
Miktarı ne acaba....
Zaten kaynı gelmesin istiyor ve sitemkar iki paylaşım yapmış, kaynıda gelmiyor.
Kaynı paylaşımların onun üzerine olduğunu anlamayacak degil herhalde.
Abisi neden gelmiyorsun deyince tabi ki paylaşımı söyleyecek.
Kayın da gelmiyor işte...
kızkardeşinizin kalması sizi hiçbir yönden kısıtlamaz ki. ama kayınla nasıl rahat ettiniz 9 ay cidden? banyo yaparken gerilmediniz mi giyiminize falan dikkat etmeniz gerekmedi mi? ama kaynınız eşiniz huyları iyidir gerilmezsiniz o başka. [/QUOTE .!.:kızkardeşimin kalması beni değil ama eşimi rahatsız eder, boxer ile gezemez yan gelip yatamaz atlet ile dolaşamaz, duştan bornozla çıkıp tv izleyemez aynı benim gibi yani. Ayrıca ben ofise giderken eşim home ofis çalışıyor. Emin olun onun için daha zordur rahat etme kısmı. İkimizde ortak alanlarda daha dikkatli giyindik. Ama şansımız evimizin musait olması. Ebeveyn banyosu var. Ve bir çalışma odası var yatağı bulunan. Çalışma odasını onlara tahsis ettik. Ortak alanlar hepimizindi. Herkes gün aonunda odasına çekilebiliyordu. Burada kritik nokta Ne kaynım ne de kızkardeşim asla yatak odasına girmediler. Kapıyı bile tıklatmadılar birimiz odadayken. Bu sınırı çok belli olan bir kuraldı. Çok ihtiyaçları varsa mesaj atıyorlardı. Bunu ben kızkardeşime eşimde kendi kardeşine söyledi. 2. Şanlı olduğum nokta evde her iş ortak yapıldı. Çok bilirim kızkardeşimin bize sofralar hazırladığını kaynımın da evi süpürdüğünü, cam sildiğini, balkon yıkadığını. Bunları bir kere bile kendi evinde yapmışlığı yok.onun içinde iyi oldu evlendiğinde kendisi neler beklediğini daha iyi anladı. Temizlik günlerinde iş bölümü yaptık hep. Bu şanslarımız olmasaydı elbette zorlanırdık. Şimdi 2 si de istedikleri yerdeler çok mutluyum hayatlarının bir yerlerinde onlara destek olmamızdan. Başlarda çok soru işaretim vardı ara ara darlandığım da oldu tabi. Sonuçta evde başkaları var. Ama bu durum geçici ve niyet iyi diye kendimi sakinleştirdim. Şu önemli bir kritik karşıdaki insan onun için fedakarlık yaptığının farkında mı? Farkında değilse geçmiş olsun. Ne yaparsan yap gözlerinde iyi olamazsın. Aksi durumda ise senin işini kolaylaştırmak rahatsız etmemek için elinden geleni yapıyorlar.
Bence biraz abartıyorsunuz. Tamam kaynınız gelince evde rahat edemeyeceksiniz anlıyorum, ama aile kardeşlik akrabalık ilişkilerinde bazen fedakarlıklar tavizler olur. Hep ben en rahat edeyim evime gelip gitmesin düzenim hiç bozulmasın derseniz insanlar için hiçbir şey yapmıyor olursunuz.bizde rahat etmesi benim için geçerli sebep değil herkes kendi evinde kalsın kendi evinde çalışma ortamı kursun kendisine. o rahat ediyor olsa bile ben rahat edemiyorum kendi evimde diken üstünde yaşamak istemiyorum. daha önce de keyfi yere geldi çalıştı zırt pırt odasından çıkar sıkıldım ara verdim diye. oturma odasında çocuk emziriyo olurum nasılsa çalışıyo odasında o derim. pat ara verdim der gelir nasıl toparlanıcamı bilemem. havalar ısınıyor iş yapıp terleyip çocuğumla banyoya giriyorum ben. biz banyoda giyinmek zorunda değiliz ki evde o var diye. kaldı ki oğlum ona rahat vermez ki nasıl bizim evde ders çalışmayı düşünebilir burası çocuklu gürültülü dağınık bi ev kütüphane değil ki nasıl rahat ders çalışabilir? en sinir olduğum şey de ne bana ne eşime sormadan eşimin ailesi hep bu şekilde planlar yapar. en fazla eşime sorarlar beni insan yerine koymazlar ben bu evde süs bitkisi miyim?
inanın bugün annem 1 haziranda yollar açılıyor dedi geliriz gideriz tarzı konuştu hemen hoop bi dur dedim üslubunca. biraz daha bekleyelim ekonomi çökmesin diye mecbur açıyolar yolları işyerlerini tehlikenin geçtiği falan yok az daha sabredelim dedim. eşimin imalı paylaşım yapmasına fırsat bırakmam ki ben. ne gerekiyosa kendim söylerim zaten.
ne güzel hayır diyebilen bir eş.
hayır emin değilim. kendisine de günlerce bu lafları söyledim. ne canım ne sağlığım ne bana bişey olursa çocuğun hali zerre umrunda değilmiş kardeşinin sınavı bunlardan çok daha önemliymiş dedim. verdiği cvplar hep aynı. ne alakası var. düşünüyorum, çocuk orda da hep evdeydi zaten. bişey olmaz. keyfi gelmiyo mecburiyetten geliyor. hep bu laflar. hiçte mecbur değil kendisinin tercihi.
Arayip söyleseydim ne kadar iyilikle de soylesem esim cok buyuk olay cikarirdi. Insani caresiz birakip ayip etmeye kadar surukluyorlarBu şartlarda gelmesini istememekte haklısınız tabi ki. Ama laf sokmalı durum paylaşmanız biraz ayıp olmuş bence. O da eşinizin kardeşi sonuçta. Eşiniz mahçup olup üzülmüştür. Eşim benim kardeşime öyle herkesin görebileceği ortamdan laf soksa ben de kırılırım . Kardeşi de belli çok yüzsüz biri değil hemen tamam gelmeyeyim demiş. Bir daha böyle biröiey olursa bence sosyal medyadan derdinizi anlatmak yerine direk kaynınızla konuşun. Böyle kalp kırıcı olabilir.
'İyilikten iyilik doğar' herkes cidden bunun için başkasının isteklerini yapıyor. Yarın bir gün benim de ona işim düşer benim de ondan yardım istemeye yüzüm olsun değil midir bunun tercümesi, ve bu da bencillik değil mi ki. Ben hiçbir zaman yaptığım iyiliğin karşılığını beklemedim beklemem de bana bu düşünce çok yanlış geliyor, varsın insanlar için bir şey yapmıyor olsun nolucak. Eşimin tarafında da ben böyle görünüyorum, lafını esirgemeyen kimseye eyvallahı olmayan, burnu yukarıda gelin olarak bakıyorlar bana, eşimin akrabası var karşı sitede Allah'ın her günü bize gelsinler yesin içsin hürmet görsünler isterdi çoluk çocuk gelirler gece yarısına kadar otururlardı, evimdeki eşyaları küçük kızının kullanılamaz hale getirmesi de cabası. Yahu bir baktım iki baktım üç baktım sabır çektim olacak gibi değil, küçük bebeği olan çalışan bir insanım. Şimdi onlar beni düşünmüyorsa ben susup oturayım, millet hiçbir şeye yapmiyor demesin diye sabah okula uykusuz gideyim, bebeğime karsj sabırsız mi olayım. En son gelişlerinde beş karış suratla oturdum yanlarına, biten çayı on dakika sonra kalkip doldurdum. Anlamış olacaklar ki erkenden kalktılar ve bir daha da gelmediler. Şimdi üzüleyim mi ben, kimse beni düşünmüyorsa ben kendimi düşünmek zorundayım öyle değil miBence biraz abartıyorsunuz. Tamam kaynınız gelince evde rahat edemeyeceksiniz anlıyorum, ama aile kardeşlik akrabalık ilişkilerinde bazen fedakarlıklar tavizler olur. Hep ben en rahat edeyim evime gelip gitmesin düzenim hiç bozulmasın derseniz insanlar için hiçbir şey yapmıyor olursunuz.
Tamam kötülük mü yaptığınız, hayır değil. Ama eşinizin kardeşi onun için çok önemli bir sınava hazırlanıyor, belli ki kendi evinde değil abisinin evinde daha rahat ediyor ki gelmek istemiş. Bu kadar o gelirse benim rahatım bozulur diye dellenmeye sosyal medyadan laf sokmaya gerek var mı cidden? Biraz dişinizi sıksanız alt tarafı 1 ay oturma odasında değil kendi odanızda kapı kitli emzirirsiniz, alt tarafı bir ay banyoda giyersiniz kıyafetlerinizi. Tabi asla kabul etmek zorunda değilsiniz bu durumu, ama iyilikten iyilik doğar. Sürekli kendi rahatınızı düşünmek bana biraz bencilce geliyor. Eşinizin kardeşi o da sonuçta sizin de kardeşiniz sayılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?