konu yine kaynım, gelse dert gelmese dert

Erkek ve erkek tarafına ihtimam bekleyen dinine düşküngillerden eşiniz galiba. Öyle bi şey yok yalnız doğru öğrensin öyle davransın

Durumlardan laf çarpmak yerine, kaynınızı arayıp doğrudan söylemeyi deneseniz keşke bir kere de.
Zaten bu tip sorunlar yaşayan çiftlerde ne oluyorsa, doğrudan söylememek veya söyleyememekten oluyor.
Eş ailesi diye mi çekiniyorlar? Söylerlerse eşimle sorun yaşarım, ailesiyle sorun yaşarım diye endişeleniyorlar sanırım, en fazla ne olur? Adam trip atar, kavga eder, boşanır mı kısas mı yapar, yaparsa yapsın kendi bilir, bana sormadan beni yok sayarak çağıran, çağırdığı kişinin her hizmetini yapar, evlilik her türlü kararın birlikte alındığı müşterek hayat demektir, bunu unutana hatırlatmak gerekir.

Ya ben anlamıyorum birinin evinde 1 ay nasıl kalınır. Çatlarim patlarım ben asla kalamam.

Yani pamdemi olmasa da olmaz.

Ablama giderim bazen. 2.haftadan sonra bana gelmeye başlarlar. Ki o kasar rahatsiz oluyorum ki gittiğim evde... ev sahibi benim yüzümden bunalir diye kendimi yemek yaPmaya veriyorum. Kendimi parçalıyorum ya yük olursam diye.

Ama vallahi de gamsız olmak isterdim. Her yerde rahat edebilmek .. her yerde hizmet bekleyebilmek güzeldir herhalde.

görümcemin uzun süreli bende kalması söz konusu bile olamaz. eski konularımı bi okusanız o görümce yerine 10 tane kayınbirader olsun dersiniz :) açıkçası evet kayınbiraderimi de istemiyorum çünkü bi kere muhtaç değil keyfi geliyor. evi barkı var binbir bahaneyle çalışamıyorum diye oraya buraya gitmek istiyor. hani muhtaç olsa rahatsız olsam da susarım başka çare yok derim. bi de sınava girmek için akrabada ya da abide falan kalmasına lüzum yokki. o kadar alışmışlar ki illa bi yerde kalacak. köyü şehre 40 dk. şahsi araçları da var. sınav sabahı şehre gidip sınavdan sonra evine dönebilir, neden akrabada kalsın ki zaten? yani neden illaki kalacak yer arayıp duruyor. rahat bi aile değiller kafa yapılarımız çok farklı. havalar da ısınıyor onun yanında sürekli evde kapalı giyinip oturmam gerekecek ki ben feci derecede sıcağa gelemeyen ter içinde kalan bi insanım. klima yok vantilatör yok üstüne bide evimde soyunup dökünemiycem. neden bu eziyeti çekeyim ki onların keyfi için? inanın ben saçımı süpürge de etsem yarın bir gün abim destek oldu abimde kaldım abim baktı diyecek. liona yengem baktı yemeğimi pişirdi bana hizmet etti demeyecek. ve daha bi çok sebep var aileyi tanısanız anlarsınız.

Ben size öyle dolu dolu halısınız diyemeyeceğim, uslubunuz da bir iticilik var...

ilk defa bana böyle diyen biri oldu nasıl dolmuşsam artık itici göründüm demekki.

Durumlardan laf çarpmak yerine, kaynınızı arayıp doğrudan söylemeyi deneseniz keşke bir kere de.

direkt arasaydım eşim çok büyük olay çıkarırdı sen nasıl arayıp gelme dersin diye. annesi ayrı babası ayrı arardı eşimi, "karına sahip çık ne demek gelme demek orası oğlumuzun evi o kim oluyor ki vs vs " neler derlerdi eşimle aram daha kötü olurdu. bi keresinde böyle bi durumda görümceme arayıp söylemiştim, hemen annesine babasına şikayet etmiş onlar da beni aradılar babası diyor ki bana "görürsün sen 1 hafta ben gelip kalıcam 1 hafta anneniz gelecek öbür hafta kızım gelecek sen kimsin ki oğluma söylerim seni tuttuğu gibi kapının önüne koyar" (ama bunu eşime dediğim zaman babasını arayıp sizin lafınızla evlenmedim sizin lafınızla kapıya koymam demişti bu konuda hakkını yemeyim)

karşıdakiler iletişimden anlayacak insan değiller ki. ben arasam yine böyle laflar duyardım. beni bu şekilde durum vs atarak iletişim kurmaya kendileri zorluyorlar.

aynen ben de böyleyim. ne birinin evinde kalabilirim ne de biri bende kalsın isterim. ben rahat olmalıyım yalnız olmalıyım çocuğum eşim ben olmalıyım kendi evimde. hani bu sadece geleni sevmeme meselesi de değil, kız kardeşimi canımdan çok severim arkadaş gibiyizdir, sırdaşızdır ama 1 haftadan sonra o bile sıkar beni gitsin de özleyim konuşacak konularımız biriksin derim. eşimleyken yanımızda 3.kişi varken rahat edemem. insanlardaki bu millette kalma merakını asla anlamıycam

Hakkımı savundum diye, doğruyu söyledim diye benimle kavga edecekse eşim, sonuna kadar kavgamı ederim geri adım atmam, ne olacaksa olur.

direkt arasaydım eşim çok büyük olay çıkarırdı sen nasıl arayıp gelme dersin diye
E çıkarsın, çekinceniz ne? Böyle hep sus, hep stresle yaşa ömür geçer mi? Konularınızı biliyorum.
Hata siz de, ağzımızın tadı kaçmasın diye sustukça sadece sizin huzurunuz kaçacak ve ruh sağlığınız bozulacak.

Liona eşiniz size hesap sorana kadar ailesine siz benim eşime sen kim oluyorsun diyemezsiniz, ev benim değil eşimle bizim, siz ailemsiniz o da benim eşim diyecek, bunu demediği diyemediğinden de babası size görürsün sen hepimiz gelip 1'er hafta kalacağız, oğluma söylerim seni tuttuğu gibi kapı önüne koyar deme cesaretini gösteriyor, gücünü oğlundan alıyor çünkü.

Allah yardımcınız olsun, eşle sürekli ailesi yüzünden gerginlik yaşamak, her an bir tanesi ne diyecek de ortalığı karıştıracak diye düşünmek kötü bir şeydir, ailesiyle eşi arasındaki dengeyi sağlayamayan birini diğerine ezdiren erkeklere çok ama çok kızıyorum.

Hakkımı savundum diye, doğruyu söyledim diye benimle kavga edecekse eşim, sonuna kadar kavgamı ederim geri adım atmam, ne olacaksa olur.
Yok sayılırsam ezmeye kalkan olursa sonunda ne olursa olsun gözümü karartırım başını sonunu düşünmem, diyeceğimi muhatabına dan dan söylerim, belki söylerken kırıyorumdur da ama en azından herkes ne hissettiğimi düşündüğümü bilir, iyi midir kötü müdür bilmiyorum ama huy işte.

haklısınız ama işte ben hep eşimle kavga ediyorum onlara yansıtmıyorum istiyorum ki beni karıştırmadan hayır diyebilmeyi öğrensin beni yüz göz etmesin o da bunu yapmayınca ben de yüzgöz olmak istemediğimden sinirimden durum attım işte. en azından durumu görünce gurur yaptı bu da bişeydir

Merhaba Liona önceki konunuzu da hatırlıyorum
Kimse k. Bakmasın salgın döneminde özellikle kimseyi evinize alamazsınız
Bu arada bende gözlüklüyüm yaklaşık 9 aydır) maske zorluyor
Markete giderken maske takıyorum muhakkak gözlüğümü çıkarıyorum
İş yerinde 1 2 buğulanıyor gözlük idare ediyorum :)
Aman maskesiz çıkmayın dayanabiliyorsanız gözlüğü çıkarıp gidin

Ay bosver yaa banada esımın yegenı gelmıstı 2 ay kaldı gonderene kadar ne cektım.. O yuzden gelmesın zaten strestliyiz misafır kaldırcak kafa mı var..

benimki nasıl bi nefesse artık buğusu geçmiyor önümü göremiyorum çıkarınca hiç göremiyorum astigmatta var çıkarınca başım dönüyor hemen. lens almayı düşünüyorum ama şu dönemde lens yazdırmak için de hastaneye gidemem :)

Yarın kaynınız sizden şikayetçi olma ihtimali var gibi çünkü küçük
Çocuğunuz var sizin arkanızdan bana bütün gün çocuğu baktırdığından sınavları geçemedim diyebilir

Bilemiyorum. Yazdıklarınızı çok enteresan buldum.
Virüs dönemi şuan zaten ona laf yok, zamanlama tamamen yanlış fakat bi önceki konunuzda zaten normal dönemde gelmek istemiş ve yine aynı düşünmüşsünüz. Çok abartı ve yanlış buldum nedense bilmiyorum çok üzüldüm.
Beni ilgilendirmez hiçbir şekilde.
Ancak hepi topu 1 aydan bahsediyorsunuz. Şahsım adına ne olursa olsun 1-2 ay için eşimin kardeşine göndermeli durumlar paylaşarak evime gelmemesini ima etmem. 1 ay bahsettiğiniz dikenin üstünde olsa insan ne olabilirki ?
Aynı şehirde bi sürü ev olursa olsun abisinin evinde kalması kadar doğal birşey yokki.
Daha söylenecek çok şey var, yargılayın hoşunuza gitsin gitmesin çok çok üzücü bi durum düşüncelerniz ve tavrınız.
çok üzüldüm gerçekten.

bakın 1.si göndermeli durum tamamen salgınla alakalı durumdu ki ben salgının başından beri hep durumlar atarım evde kalalım görüşmeyelim şöyle yapalım böyle yapalım vs. bu attığım da yine salgınla alakalıydı yani böyle bi dönemde görüşmek buluşmak gelip gitmek isteyen insanların düşüncesizliğiyle ilgili bi yazıydı. yani salgın olmasa yine de rahatsız olurum ama göndermeli durum atmam o zaman tabiki de.

2.si sözde çok dindarlar. evim çok sıcak bebek emziriyorum ben evin içinde sürekli açık giyinen bi insanım hele ki bu sıcakta evde kapalı giyinmiş şekilde iş yapmak çocuk peşinde koşmak benim için ölüm gibi. pat diye odalara dalma huyu da var kapıyı çalmaz. (hoş gerçi benim onunla aynı evde kalmam da dine göre doğru değil ama ben dindar biri değilim kendileri açısından söylüyorum bunu)

3.sü ailesi asla bize fikrimizi sormuyor bu konularda. bir değil iki değil üç değil artık çok bunalttılar. 1 sene görümcem dersaneye yazılır abinde kal derler, eltim doğum yapar bende kalmasını söylerler, şimdi de bu durum.
haber vermeden pat diye gelirler bi bakarım ellerinde valiz, kendi kendilerine plan yapmış gelmiş olurlar biz o evde bi hiçiz sanki müsait miyiz değil miyiz umurlarında olmaz, sürekli evimiz hakkında planlar yaparlar kendi kendilerine.
ben artık evim hakkında bu kadar söz sahibi olmalarından dolayı da çok sinirliyim onlara karşı. bi eve biri gelmek istiyorsa sorar, biz de karı koca konuşur karar veririz değil mi? bunlar da o yok.

4.sü de aynı şehirde değiliz. onun asıl sınav yerinin olduğu şehirde bir sürü akrabası var. ayrıca evleri şehre 40 dk mesafede ve arabaları da var. yani kimsede kalmak zorunda değil aslında evinden gidip gelecek imkanı da var. ama onca akrabanın olduğu, evinin yakın olduğu şehirde kalacak yerim yok diye, sınavını tutup bizim şehrimize aldırmak istiyor hem de yine kendi planlıyor bunları bize sormadan. normal mi sizce bu? üstelik salgın varken, benim ne kadar korktuğumu ve kronik bronşit olduğumu bilirken. bana da bunlar enteresan geliyor. yani bırakın düşüncelerimi, sağlığımı canımı bile umursamıyorlar.

Anladım, geçmişten birikmiş düşüncesizce ve saçma davranışları var sanki genel olarak eşinizin ailesinin.
Yaşanmışlıkları tabiki en iyi siz bilirsiniz ben sadece normal şartlarda virüs vs olmadan sadece bi sınava emek vermiş biri için karşılığını alabilmesi açısından 1-2 ay insan kendinden taviz verebilir diye düşünüyorum.
Ama her insan için bu yapılırmı gerçekten tartışılır. Bu yüzden anladığım kadarıyla haketmediğini düşündüğünüz için bu kadar çok fedakarlık yapmak istemiyorsunuz, ki sizin karşı taraftan gördüğünüz tavırlara göre hak veririm.
Kayınvalideniz ile samimi değilmisiniz uygun kibar bi dille söyleyebilirsiniz aslında...
Herkesin kızı var ve yarın ele gelin olduğunda(veya olmuştur) iyi anlar. Bu tarz durumları kayınvalideyle konuşmak en mantıklısı gençler bazen kişisel algılayıp küsebilir

inanın kv de dahil hepsi aynı, haksız da olsalar daima birbirlerini tutarlar, iyilikten anlayacak insanlar değiller tam tersi suistimal edecek insanlar. bir de gerçekten başka çaresi olmaz mecbur olur bişey demem, hakeder mi tartışılır tabi, ama onunki keyfi bi durum. canı öyle istedi diye sırf. yani sürekli "sen kimsin ki orası oğlumuzun evi" zihniyetindeler.

Konularınıza göre eşiniz ve ailesi halden anlayacak ve size saygı gösterecek insanlar değil. Ayıp normal insan iliskilerinde geçerlidir bence. Onların keyfi kararlarına göre neden siz fedakarlık yapasınız ki? Boşverin iyi olmuş, salgın olmasa bile kimse sizi yoksaymamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…