konu yine kaynım, gelse dert gelmese dert

Benim de anlatmak istedigim bu iste. Salgin evet şuan en onemli sebebim. Bahane değil ama sebep çünkü gerçekten korkuyorum ve tedbirliyim. Ama salgin olmasaydi bile beni yok sayarak evim hakkinda planlar programlar yapmalari hic hosuma gitmiyor saygisizlik terbiyesizlik bence bu. Ben esim ve cocugum disinda biriyle ayni evde yaşamak zorunda degilim ki aslinda sebepler siralamaya bile gerek yok ama karsimda bunu anlayacak bi aile yok ne yazıkki

Evet hiç sebebe gerek yok, herkes normal olarak kendi ailesini düşünüp daha duygusal yorum yapıyor. Ama esinizin ailesini en iyi siz taniyorsunuz, bana kalirsa saygı duyulacak insanlar degiller ve onlarla tartisma yasasam, yüz gõz olsam da kendimi kötü hissetmezdim tabi sonrasinda esinizin size karsi tepkisi nasıl önlenir aklima bir oneri gelmedi ne yazikki.

Benim kaynında benim kız bebekken benim yanımda 8 ay kaldı, ben ozaman çalışıyordum, bulunduğumuz yerde işe girmişti
Tabi eşimde kabül etmişti bana danışmadan, bundan dolayı babam tabi eşime karşı cephe almıştı ki böyle bir olayda babam öfkelenmişti o vakit babamı zor zaptetmiştim çünkü rahmetli babam titiz bir babaydı, eve dahi erkek arkadaşlarını getirmezdi, neyse aradan yıllar geçti, kızım bu kaynımın ilinde bulunan yerde işe girdi tabi ilk hafta amcasının yanında kaldı, sadece kalıcı olatak değil tabi, hanımı başlamış surat asmaya 6ıncı günündede eşiyle kavga edip kızının yanına gitmiş kızıma hiç bir açıklama yapmadan, kızımda salak değil ya anlamış ve rahatsız olmuş ve 2 gün sonra kızyurduna geçti birde benim kaynanaya demiş ki eltim, burası hotel değil kimse benim evimi hotel sanıp kalmasın, bende tabi gitmedim bunu, duyanca bayram da da kendisini aramadım, ama kaynımla bir sorunum yok, olmadı da, genelde saygılılar bana karşı

Aynı şey benim de basimda,27 haftalık hamileyim,üstelik çok zorlu süreçlerden geçerek hamile kaldim(tüp bebek) aylardır dışarı çıkmıyorum (hastane dışında) dün telefonda eşimin konusmlarina şahit oldum,psikolojisi bozulan 22 yaşındaki kaynima buraya gel,gezeriz,piknige gideriz falan diyordu(Elazığ'dan,Bursa'ya gelecek bir de)

Bu erkekler ve kıymetli ailelerini anlamak imkansız neredeyse,bence hiç pisman olmayın çok iyi yapmışsınız kabul etmemekle,bu süreçte insanlar bir oturversinler totolarinjn üstüne.

Konunun takipçisiyim ama kaçırdığım yorumlar var. Son durum ne Liona Esposito ? Bu arada yks için bu yer değiştirme tarihleri geçmedi mi? Başvuru yaparken seçiliyordu yerler benim zamanımda. Yeri bile bellidir. Umarım sizin yaşadığınız yerde üniversite yazacağım, orada okuyacağım, orada çalışacağım falan demez. Sülük mübarek.

yaşattıklarını yaşamış olmuşlar aslında :) eşiniz size sormadığı için, kaynınız da aynı ailede yetişmiş sonuçta, muhtelemen o da eşine sormamış umursamamıştır, belki biraz yumuşak gitseler, fikirlerini alsalar sonuçları böyle olmaz.

hiç bilmiyorum tarihleri falan. başka sınava da girecekmiş sanırım. sonuç olarak benim attığım durumdan sonra gelmedi. eşim de tam tersi hiç konusunu açmıyor yumuşak davranıyor bana. ama ben hala soğuk davranıyorum. bişeylerin sanki farkında suçlu çıkmamak için neden soğuksun bile demiyor normal davranıyor. sonuçta o bizi düşünerek reddetmiş değil, gelmedi diye eşime iyi olacak değilim bi anda. gelmediyse benim sayemde gelmedi. eşimin değil. eğer eşim uygun bi dille böyle bi dönemde gelemeyeceğini belirtseydi de onun sayesinde gelmeseydi o zaman eşimle problemimiz kalmazdı.
üniyi bu şehirde okusa da yanımızda kalamaz böyle bişeyi kabul etmeyeceğimi en iyi eşim biliyor

hiç kafanızı yormayın, 1 ay evinizde kalma planı yaparken "acaba rahatsız olur mu?" diye düşünmeyen insanlara ayıp olmaz

Başka hangi sınava girebilir diye düşünüyorum. Eylül ayında kpss var. Başvurular henüz yapılmadı. Sizin olduğunuz şehirde sınava girse eline ne geçecekki ergen ergen kafasında sürekli sizin eve gelmek için fikir üretiyor

Şuan için salgin dolayisiyla hakli olman fena olmadığın anlamına gelmiyor. Basta da istememistiniz zaten. Benim eşim kardesimi 1 buçuk ay misafir etmese laf yapsa bu kadar bende kızardım

Liona ara ara denk geliyorum hep konularına. İnan sana çok üzülüyorum. Yaptığında haksız değil ama yetersizsin. Direk arasam eşim kızar diye hicbirsey yapmıyorsun. Ama esin seni umursamıyor bile. Ailesiyle kötü olmamak için seni hep yok sayıyor. Gerçek evlilik aile olmak bu değil. Esin sana saygı duymuyor sanırım. İstek beklenti ve fikirlerini bu kadar onemsememesini buna bağlıyorum. Kayinvalideniz kayınbabaniz orası oğlumun evi sen kim oluyorsun dediğinde ben artık evliyim eşim ve benim evim eşime boyle diyemezsiniz diyebilmeli. Eğer kavga ile oluyorsa güzellikten anlamıyorsa yapılsın o kavga. Yok sayılmandan daha mı kötü

Şuan için salgin dolayisiyla hakli olman fena olmadığın anlamına gelmiyor. Basta da istememistiniz zaten. Benim eşim kardesimi 1 buçuk ay misafir etmese laf yapsa bu kadar bende kızardım

Peki sizin esinizin ailesi size surekli saygısızlık yapsa, evlerine gittiginiz zaman yasamadiginiz kötü olay kalmasa, surekli psikolojik siddet görseniz her görüşmenizde, sizden iş bekleseler hizmet bekleseler siz de yapmayınca ağza alınmayacak laflar ve hakaretler duysaniz, kulağınız duya duya sizden hic cekinmeden sizin yaninizda sizin hakkinizda konussalar, surekli sacma sapan imalarda bulunsalar en büyüğünden en küçüğüne kadar hepsinin iğnelemeleriyle içiniz şişse (buna burda kalmak isteyen kayın da dahil) , ve her zaman size sormadan sizin eviniz hakkinda planlar yapsalar, sizi özellikle yok saydiklarini belli etseler, surekli orasi oglumun evi sen kimsin, orasi abimin evi sen kimsin minvalinde konusmalar yapsalar, evinize defalarca ama defalarca gorumceniz kayniniz cat kapi elinde valizle gelip sizde kalacağını soylese, müsait olmayıp nasil toparlanacağinizi sasirsaniz, ustune bide evinizin daginikligini laf etseler, evinizde kocanizla yaşadığınız en ufak bi tartismayi bile sonradan akrabalardan duysaniz (yani evde gördüklerini herkese yetistirmis olsalar), hicbir mahreminiz özeliniz olmasa, odalara kapıyı tıklatmadan girme huylari olsa, esiniz yaninizda 3.kisiler varken daha bi artistlense onlarin yaninda tartisma cikarsa, ne esiniz ne eve gelen kisi zerre biseye yardim etmese evin isi temizligi yemegi cocuk bakmasi ustune bide onlarin servisi vs herseyin yükü sizde olsa ve daha aklima gelmeyen bi cok sey... bir sabretseniz iki sabretseniz, bu nereye kadar böyle olacak diye uykulariniz kaçsa, siz ister misiniz o zaman gelip kalmalarini? böyle bi hayat sizi de fena bi insan yapmaz mi? Baska nasil bas edilir ki bu insanlarla?

inanın bilmiyorum hangi sınav hiç merakta etmiyorum açıkçası, ünv sınavından önceymiş sanırım

haklısınız, ama öyle dediklerinde eşim uyarmış, kendi dediğine göre uyarmış yani gözümle görmedim, gerçi onlara uyarı falan sökmüyor o ayrı

Siz kalmalarini istemeyebilirsiniz bunda problem yok ama bu anlattiklariniz karşısındakinin ailesi olduğu içindir ojun gözünde her kosulda bu yaptiginiz alkislanmaz fenalik yapmış olursunuz. Ve kızar çünkü ailesi. Belki yasananlar sonrasi size hak vermesi gerekir ama vermeyen bir eşe sahipsiniz bakış açısı bu malesef

Liona kimseye kızma o insanlara bu hakkı tanıyan eşin. Sorunun çözümünü bulabileceğin tek kişi yine esin. Bu olayda fark etmişsindir ki esin değil gelme diyen yada gelmesini engelleyen. Attığım durumlara bozulan kaynin gelmek istemiyor. Esin yine hicbirsey yapmadı.
Eşinle konuşman gerek, önce güzelce anlamıyorsa sertçe. Daha da birsey yapmıyorsa demektir ki esin zaten bu durumdan rahatsız olmadığı gibi senin rahatsız olman da umrunda değil. (ki daha önce zaten konustun yeterince diye biliyorum) eşine büyük bir rest gerekiyor. Ama blöf değil.
Önce sen karar ver. Bu deveyi boyle böyle belki söylenerek belki kuserek bir şekilde gudecek misin yeter deyip gidecek misin. Esin anlarsa anca o zaman anlayacak gibime geliyor. O da anlarsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…