• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konu yine kaynım, gelse dert gelmese dert

En başından sizde kalma meselesini size de sormalılardı. Bu zaten bir hata. Yani salgın olmasaydı bile hoş bir durum değil.

eski konumu bilenler vardır, bilmeyenler burdan okuyabilirler. ---> 1 buçuk ay bizde kalmak isteyen kaynım

neyse üzerinden 3 hafta falan geçti. bu çocuk kaçak yollarla başka şehre başka birinin yanına kalmaya gitmişti o zaman ders çalışmaya. şimdi neymişte bu ay üni. sınavından önce başka bir sınava da girecekmiş. ve sınavını bizim olduğumuz şehre aldıracakmış. daha önceleri buraya çok yakın 1 saatlik mesafede bi şehirde oturuyorduk. köyleri de o şehre bağlı olduğundan her türlü sınavları hastane işleri vs hep o şehirde olurdu ve bu süreçlerde hep bizde kalırlardı. şimdi biz başka şehre taşındık bu sefer de sınavını bizim olduğumuz şehre aldıracakmış bizde kalacakmış. burda ptt de falan işleri olacakmış oralara gidip gelecekmiş ve 1 ay boyunca da bizde kalacakmış ünv. sınavına kadar. bu kendi planları. bi kaç gün önce aradı abisine sordu benim eşim her zamanki gibi ailesine hayır diyemediğinden olur gel dedi. tabi ben çıldırdım.
1 ay boyunca kaynımla aynı evde kalmanın getireceği rahatsızlıklar kısıtlamalar hepsi bi yana bunları artık geçtim, daha da önemli bi sorun var, salgın dönemindeyiz, benim bronşitim var emziriyorum riskli gruptayım. aşırı korktuğumu dikkat ettiğimi biliyorlar. 2 aydır bu virüs geldiğinden beri sürekli insanları bilinçlendirecek durumlar atıyorum wp ve instagramdan.

inanın 2 ayda 2 kere markete ancak gittim. kendi nefesimden gözlüğüm buğulanıyor maske takamıyorum maskesiz de çıkmaya aşırı korkuyorum markete bile gitmiyorum ya eşim alıyor ya dışardan istiyoruz.

2 aydır eşim ve oğlum dışında insan yüzü görmedim. ben bu kadar dikkat ederken bu kadar korkarken, bu çocuk kimin yanında kalıyosa onun yanından çıkacak bu şehre yine kaçak göçek gelecek kimlerle muhatap olacak. buraya geldikten sonra toplu taşımaya binip ptt ye falan gidip geri yanıma gelecek. sınava gidecek geri yanıma gelecek. böyle bi zamanda olacak iş mi bu?

eşim usulüyle hayır diyemediği için ben de sinirlendim salgın döneminde sağlık bakanı kapı komşunuzla bile görüşmeyin diye bas bas bağırırken bizim çevremizdeki insanların düşüncesizliğinden bilinçsizliğinden dem vuran sitemkar bi iki durum attım.

o da bunu görünce alınmış ve gelmiyor. bugün eşim aradı o da gelmeyeceğini söyledi, yengemin bronşiti mi astımı mı bişeyi varmış gelmiyim dedi, (ki ben durumuma bronşitimle alakalı bişey yazmadım, haftalar önce bununla alakalı bi durum atmıştım ya onu hatırlıyor ya da annesiyle bu konuyu konuştuysa kv söylemiştir bronşit olayını) eşim de sen nerden biliyorsun bronşit olduğunu dedi, o da attığı durumlardan dedi. bi yandan da beni şikayet eder gibi oldu sanki ben haksızmışım gibi.

sınava her zaman girdiği bizim de önceden oturduğumuz o şehrin yarısı akrabalarıyla dolu inanın, teyzeleri amcaları kuzenleri kuzenlerinin bekar evleri vs. yani onca insan içinde kalacak yer yok diyip benim olduğum şehre sınavını aldırmak, salgını takmayan o rahat akrabalar dururken aşırı korkan birinin evine gelmek doğru mu? üstelik çocuklu bi evde ne ders çalışması allah aşkına?

ama gel gelelim ben bi miktar kötü hissettim. onunla bi alıp veremediğim yok sadece koskoca oğlanla 1 ay aynı evde kalmak çok rahatsız edici ki bu problemi de geçtim, risk grubunda biri olarak salgın zamanı evime misafir kabul etmeme hakkım var değil mi? kötü hissetmemem gerekir değil mi?
KAYNINIZ DEĞİL DE KENDİ KARDEŞİNİZ OLSA YİNE AYNI ŞEYİ DÜŞÜNÜR MÜYDÜNÜZ? Merak ettim de

Konuyu tam bilmiyorum ama kimse kimsenin hizmetçisi değil evde yabancı biri sonuç ta kolaymı. Ortalıkta hastalık var üstelik. Eş kisiside anlayışlı değilmiş daha ne. Insan bu zamanlarda kendini bile çekemiyor da valla canım Allah yardım etsin sana.

Kendi kardesin de olsa aynı şeyi yapar mısın diye mesajlar var,şimdi biz konu sahibini tanımıyoruz belki tesetturlu,belki bazı hassasiyetleri var ve eşi olmadan kayniyla aynı evde kalmak istemiyordur,kendi erkek kardeşiyle eşinin erkek kardeşi aynı degil tabiki.Ee bir de malum erkekler sabah çıkıp aksam geliyorlar eve,o kadın tüm gün kayni da olsa aynı evde durmak zorunda degilki.

Kardeşin olsa diyenlere katılmıyorum. Benim kardeşim gelse her türlü kendi işini yapar en azından onun bana benim ona nazım geçer daralmam. Ama koskoca adamlar hizmetçi gibi davranıyor ne eşi ne kaynı yardımcı olmuyor bu devirde acil bir şey olmadıkça kim kimde 1 ay kalır

Haklisin hic vicdan yapma. Emziren kadinin evinde koca adamin ne isi var. Ben babamla bile rahat edemedim emzirme döneminde ki kisacik kalmisti ve benim icin kaldilar. Üstelik salgin dönemi, senin kronik hastaligin ve kücük bi bebegin var. Hic triplere girmesinler sonuna kadar haklisin.

KAYNINIZ DEĞİL DE KENDİ KARDEŞİNİZ OLSA YİNE AYNI ŞEYİ DÜŞÜNÜR MÜYDÜNÜZ? Merak ettim de
çok şükür kendi kardeşlerim bu konuda çok duyarlılar, salgın varken zaten gelmeyi teklif etmezler, normal zamanlarda da hep sınırlarını bilmişlerdir, hatta geçen yolların açıldığını duyunca annem dedi kız kardeşin gelsin sende kalsın dedi, yollar açıldı diye salgın bitmiş olmuyor ne gelmesi dedim, kardeşimin de arkadan sesi geldi ablam haklı sırası mı şimdi diye. kaldı ki kendi kardeşim gelse eşiminki kadar rahatsız olmam bile. yanında sortla da gezerim havluyla da gezerim uzanırım da hiçbir şeyimi kısıtlamak zorunda kalmam. ama buna rağmen salgından dolayı onu da alamam eve.

Kendi kardesin de olsa aynı şeyi yapar mısın diye mesajlar var,şimdi biz konu sahibini tanımıyoruz belki tesetturlu,belki bazı hassasiyetleri var ve eşi olmadan kayniyla aynı evde kalmak istemiyordur,kendi erkek kardeşiyle eşinin erkek kardeşi aynı degil tabiki.Ee bir de malum erkekler sabah çıkıp aksam geliyorlar eve,o kadın tüm gün kayni da olsa aynı evde durmak zorunda degilki.
Kardeşin olsa diyenlere katılmıyorum. Benim kardeşim gelse her türlü kendi işini yapar en azından onun bana benim ona nazım geçer daralmam. Ama koskoca adamlar hizmetçi gibi davranıyor ne eşi ne kaynı yardımcı olmuyor bu devirde acil bir şey olmadıkça kim kimde 1 ay kalır

katılıyorum. benim kardeşlerimle onlar bir değil ki. ben kendi kardeşlerimin yanında şortla da gezerim banyomu da yaparım hizmette etmem hatta çoğu zaman onlar kahvaltı hazırlar beni uyandırır. onların varlığı beni kısıtlamaz. eşimi de kısıtlamaz. eşim onlar yokken de işten gelir yemeğini yer pc başına geçer onlar varken de. ekstra hizmet etme durumu vs olmuyor eşimin. ama onun kardeşi gelince bende bu rahatlığın zerresi olmayacak. kesinlikle aynı değiller.

Back