• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konu yine kaynım, gelse dert gelmese dert

Bence biraz abartıyorsunuz. Tamam kaynınız gelince evde rahat edemeyeceksiniz anlıyorum, ama aile kardeşlik akrabalık ilişkilerinde bazen fedakarlıklar tavizler olur. Hep ben en rahat edeyim evime gelip gitmesin düzenim hiç bozulmasın derseniz insanlar için hiçbir şey yapmıyor olursunuz.

Tamam kötülük mü yaptığınız, hayır değil. Ama eşinizin kardeşi onun için çok önemli bir sınava hazırlanıyor, belli ki kendi evinde değil abisinin evinde daha rahat ediyor ki gelmek istemiş. Bu kadar o gelirse benim rahatım bozulur diye dellenmeye sosyal medyadan laf sokmaya gerek var mı cidden? Biraz dişinizi sıksanız alt tarafı 1 ay oturma odasında değil kendi odanızda kapı kitli emzirirsiniz, alt tarafı bir ay banyoda giyersiniz kıyafetlerinizi. Tabi asla kabul etmek zorunda değilsiniz bu durumu, ama iyilikten iyilik doğar. Sürekli kendi rahatınızı düşünmek bana biraz bencilce geliyor. Eşinizin kardeşi o da sonuçta sizin de kardeşiniz sayılır.
Sosyal medyadan salginla alakali durum paylaştım ben. Bu salgin doneminde saglik bakani kapi komsunuzla bile gorusmeyin derken bizim etrafımızdaki insanlarin düşüncesizliklerinden dem vurdum. Salgindan önce zaten her hastane sinav vs işlerinde bizde kaldi bisey demedim rahatsiz oldum elbette ama dellenmedim. Benim dellendigim nokta salgini hic umursamayan bi aile olması. Yasak döneminde kacak yollarla baska sehre gitti 3 haftadir kimlerin yaninda bilmiyorum. Buraya yine kacak yollarla gelecekti tircilarla falan. Buraya geldikten sonra toplu tasimaua binip kamudaki islerini halledecekti sinavini buraya aldirmak icin. Sonra geri yanima gelecekti. Ben burnumu disari cikarmazken eve böyle bi misafiri nasil kabul edebilirimki buna dellendim. Ve siz bu aileyi bilmiyosunuz azicik yuz versem bende ozel hayat diye bisey kalmaz. Biri gider biri gelir. Onca secenegi varken keyfi yere buraya gelmek istiyor. E onceden zaten defalarca emrivaki yapip geldin. Bari salgin zamaninda saygi duy ya bu kadar korkan dikkat eden insanin evine neden gelmek istiyosun. Ve ailesi hep boyle kafalarina göre plan yapiyolar benim evim hakkinda. Ben yokmusum gibi hice sayarak hareket ediyolar. Artik delirtecek raddeye getiriyolar

Siz normalde haklısınız ama tek hatanız bence pasif agresif davranmak. Durumlarla iletişim kurmak gerçekten hicbir ise yaramaz. Keşke kayınvalidesi doğrudan korkularınızı açıklasaydınız bence daha iyi olabilirdi.
Bi keresinde bunu denemiştim, asla anlamaz asla. Sen kimsinki orasi oglumun evi minvalinde konusmustu.

B BadGuy benim kiz kardesim de kaldığı zaman her isime yardim eder ama esimin ne kiz kardesi ne de erkek kardeşi asla bahsettiginiz gibi degildir. Bi keresinde haftasonu bizde kalmisti kardesi, gun icinde tost yapip odasına götürmüştüm acikmistir diye sonra cocugu falan uyutmaya kendi odama cekilmistim onun calistigi odaya ta aksam yemeginden sonra girmiştim baktimki gündüzki tepsi hala masasinda duruyor ve esim de hesabını bana soruyor bunun. Kardesine tepsini neden goturmedin mutfaga demiyor. Neymis o misafirmis yapmazmis ben hizmet edecekmisim. Ne esim yardim eder ne de kardesleri. Siz sansliymissiniz. Ve esim de 3.kisilerin yaninda tartışmamızı falan yansitan lafini esirgemeyen mahrem diye bisey bırakmayan rezil eden utandiran birisi. Inanin cok sebebim var sizinkiler gibi olsalardi bastan beri, ben de bu kadar gerilmezdim gelecekleri zaman.
O kadar iyi anlıyorum ki seni. Doğulu bir ailede büyüdüm ben. abim ve babam tam eşiniz gibiydi. Sülalemizde misafir eksik olmaz ve bir kadını gösteren en önemli detay hizmet kalitesi. Sanki mekan işletiyoruz bakış açıları böyle. Öyle nefret doluyum ki bu duruma benden hizmet bekleniyorsa hep karşı çıktım. Eşimi de yavaş yavaş işledim hep proje gibi taa flört dönemimizden. Zamanla oldu bu. Kardeşlerimiz gelip kalabilir ama sülaleden yatılı misafir kabul etmem genelde sağlık vs gibi mücbir sebepler yoksa. Aslında senin derdin eşinin hayat müşterek lafını tam anlamamasından kaynaklanıyor. Anlatacaksın canım. Yavaş yavaş dahil edeceksin. Ahh belim diye diye çamaşırları astıracaksın. İşini beğenmemezlik etmeyeceksin. Çocuğuna öğretirmiş gibi sana destek olması gerektiğini öğreteceksin. Babam ve abim annemi kaybettikten sonra bi başlarına kaldılar. Yumurta bile kıramıyorlardı temizlik zaten hak getire. Kız kardeşime kaldı tüm iş. Aldım karşıma hepsime anlattım. Anlamadılar ama yavaş yavaş hepsini öğrendiler. Mükemmel değil ama en azından bir şekilde kız kardeşime destek oluyorlar. Annem tüm çileyi çektiğiyle kaldı

Yani kpss gibi sınav merkezi her ilde olmayan bir sınav olsa. Kendisinin ailesiyle yaşadığı, tüm akrabalarının olduğu yerde sınava giriş olmasa, siz de en yakındaki sınav merkezi olan şehirde olsanız gelsin 5-7 gün kalsın, sınavına girsin evine dönsün derim. Ama böyle bir durum yok, üstelik de salgın var.

Hangi akla hizmet emzirilen küçük çocuğun olduğu evde kalmayı düşünebilir ki bir insan. Hadi erkekler emzirmenin az çok bir özel alan gerektirdiğini odalara paldır küldür girilemeyeceğini akıl edemiyorlar kendileri böyle bir durum asla yaşamadığı için ama annesi de mi demiyor “oğlum yengen emziriyor rahat edemez” diye 🙄. Bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama emzirdiğinize göre 2 yaşından büyük değildir herhalde, gece ağlar, ateşi olur gazı olur ağlar ne bileyim. İnsanlar çocuk kreşe okula başlayana kadar evin içinde birbirini boğacak hale geliyor uykusuzluktan yorgunluktan. Hiç mi düşünemez insan çocuklu evde ders çalışamayacağını.

Hele ki eşiniz... Sizleri korumaya çalışacağına sizi suçluyor bir de. “Yengenin kronik rahatsızlığı var, salgından dolayı risk altında, aylardır markete bile gidemiyor, kendi ailesiyle arkadaşları komşularıyla görüşmüyor, virüs bitince istediğin kadar kal ama şimdi ağırlayamayız seni” diyemiyor mu yani?

Babam da bu konularda en beceriksiz insanlardandır mesela. Hayır diyemez kimseye, herkesin yardımına koşar. Ben şu an öğrenci olduğum şehirdeyim burada akrabalarımız var. Neyse ki bilinçliler de çağırmadılar beni. Biraz uzaktan akrabamız, aile dostumuz tatlı bir çift var. Babamı arayıp “bize yemeğe gelsin” demiş benim için. Babam da “teyzesi dayısıyla dahi görüşmüyor, astımı da var dikkat ediyor, salgın bitince biz de geliriz hep beraber görüşürüz” diye gönüllerini alarak reddetmiş. Yani çok da odun olmamaya bile gerek yok bu şekilde davranabilmek için. Siz baştan sona haklısınız ancak eşinizin davranışları, tavırları çok şoke ediyor beni. Bayramda kaçak gidecekti ailesinin yanına galiba yanlış hatırlamıyorsam, o konuda da çok sinirlerimi bozmuştu eşiniz. Hadi virüsü ciddiye almıyorlar, tehlikeyi kavrayamıyorlar sizin salgın harici küçük çocukla rahat edemeyeceğinizi düşünemiyor mu? Hadi eşini çocuğunu gözü görmüyor o kadar düşkün ailesine, kardeşinin küçük çocuklu evde rahat edemeyeceğini akıl edemiyor mu? Bu kadar mı düşünme kapasitesi olmayan bir insan gerçekten? Eşiniz diye kötü bir laf da söylememeye çalışıyorum ama çok düşüncesiz biri gerçekten.

O kadar iyi anlıyorum ki seni. Doğulu bir ailede büyüdüm ben. abim ve babam tam eşiniz gibiydi. Sülalemizde misafir eksik olmaz ve bir kadını gösteren en önemli detay hizmet kalitesi. Sanki mekan işletiyoruz bakış açıları böyle. Öyle nefret doluyum ki bu duruma benden hizmet bekleniyorsa hep karşı çıktım. Eşimi de yavaş yavaş işledim hep proje gibi taa flört dönemimizden. Zamanla oldu bu. Kardeşlerimiz gelip kalabilir ama sülaleden yatılı misafir kabul etmem genelde sağlık vs gibi mücbir sebepler yoksa. Aslında senin derdin eşinin hayat müşterek lafını tam anlamamasından kaynaklanıyor. Anlatacaksın canım. Yavaş yavaş dahil edeceksin. Ahh belim diye diye çamaşırları astıracaksın. İşini beğenmemezlik etmeyeceksin. Çocuğuna öğretirmiş gibi sana destek olması gerektiğini öğreteceksin. Babam ve abim annemi kaybettikten sonra bi başlarına kaldılar. Yumurta bile kıramıyorlardı temizlik zaten hak getire. Kız kardeşime kaldı tüm iş. Aldım karşıma hepsime anlattım. Anlamadılar ama yavaş yavaş hepsini öğrendiler. Mükemmel değil ama en azından bir şekilde kız kardeşime destek oluyorlar. Annem tüm çileyi çektiğiyle kaldı
allah rahmet etsin annenize. bu hayati yasayan oyle cok kadın var ki. Beni de onlar gibi yapmaya calisiyor esim. Tekken yardim etse de kardesinin yanında asla elini sürmez ailesi dalga gecer diye. Esimin cocugumun kardesinin evin temizligin yemeğin tum yuku bende olur. Kaldiramam ben. Simdi bile kaldiramiyorum

allah rahmet etsin annenize. bu hayati yasayan oyle cok kadın var ki. Beni de onlar gibi yapmaya calisiyor esim. Tekken yardim etse de kardesinin yanında asla elini sürmez ailesi dalga gecer diye. Esimin cocugumun kardesinin evin temizligin yemeğin tum yuku bende olur. Kaldiramam ben. Simdi bile kaldiramiyorum
Geçsinler ya bunu bende zor kırdım eşimde, kendi ailesinin yanında değilde bizim tarafın huyunu bildiği için benim akrabalarım geldiğinde bi uzak duruyordu. İletişimle hallettik. Ama bir kere konuştum oldu diye düşünmeyin. Diyorum ya ilmek ilmek kırmadan dökmeden ihtiyaç duyduğumu belirterek. Birçok sorunun iletişim ile çözüleceğine inanıyorum. Eşinize de kızmayın farklı bir dünya olduğunu bilmiyor görmemiş ailesinden öğretmeniz lazım. Ama uğraşamam derseniz de siz uğraşacaksınız ömür boyu

Ay koskoca kac yasinda insan abisinin yengesinin evinde aylarca nasil kalmak ister ya? Salgini da gectim, normal zamanda bile olmaz. Yarin universiteyi bile sizin sehirde okumak ister bakin gorursunuz. Kendi ana babanin ugrasmaya erindigini atiyorlar gelinin uzerine hadsizler. Koskoca ogullarina bir ders calisacak yer vermezsen, o da az eserekli dersle mersle isi olmayan tipse olacagi bu.
Kokten bir cozum bulmazsaniz daha cok basiniza kalacak gibi vallahi siz bu isi daha ciddi ele alin

Durumların amacına ulaşmış problem nedir?

biraz kötü hissettim alınıp gelmeyince başta. problem oydu. ama arkadaşlar sağolsun kötü hissetmemem gerektiğini haklı olduğumu söylediler.

Ohoo.. sizin eş tarafının iletişimi çok sağlıklı değil o zaman. Siz de belki çözüm bulabilmek için normalde yapmayacağınız şeyler yapar hale geldiniz.

aynen. onlarla baş edebilmek için çoğu iyi huyumdan vazgeçtim onlar beni insanlara tahammülü olmayan biri haline getirdiler. ben ki insanların hayatlarını kolaylaştırmaktan motive olan bi insandım. ama bu beni yok saymaları emrivakileri 3 senedir yaşattıkları huyları... onlara iyilik yapmak içimden gelmez oldu artık. eşim bile diyor ailem geleceği zaman özensiz ikram hazırlıyosun ama arkadaşlarımız geldiği zamanlarda dört dörtlük restorana gelmişler gibi oluyor diyor.

Ay koskoca kac yasinda insan abisinin yengesinin evinde aylarca nasil kalmak ister ya? Salgini da gectim, normal zamanda bile olmaz. Yarin universiteyi bile sizin sehirde okumak ister bakin gorursunuz. Kendi ana babanin ugrasmaya erindigini atiyorlar gelinin uzerine hadsizler. Koskoca ogullarina bir ders calisacak yer vermezsen, o da az eserekli dersle mersle isi olmayan tipse olacagi bu.
Kokten bir cozum bulmazsaniz daha cok basiniza kalacak gibi vallahi siz bu isi daha ciddi ele alin

aynen ben de buna sinir oluyorum sırf gelinleri yanlarında kalabilsin diye oğullarına yer kalmıyor evde. çünkü o gelin giderse kim hizmet edecek onlara. ceremesini de ben çekeyim istiyorlar. üniversite okurken de yanımda kalamaz bunu eşime baştan söyledim zaten.

Sosyal medyadan salginla alakali durum paylaştım ben. Bu salgin doneminde saglik bakani kapi komsunuzla bile gorusmeyin derken bizim etrafımızdaki insanlarin düşüncesizliklerinden dem vurdum. Salgindan önce zaten her hastane sinav vs işlerinde bizde kaldi bisey demedim rahatsiz oldum elbette ama dellenmedim. Benim dellendigim nokta salgini hic umursamayan bi aile olması. Yasak döneminde kacak yollarla baska sehre gitti 3 haftadir kimlerin yaninda bilmiyorum. Buraya yine kacak yollarla gelecekti tircilarla falan. Buraya geldikten sonra toplu tasimaua binip kamudaki islerini halledecekti sinavini buraya aldirmak icin. Sonra geri yanima gelecekti. Ben burnumu disari cikarmazken eve böyle bi misafiri nasil kabul edebilirimki buna dellendim. Ve siz bu aileyi bilmiyosunuz azicik yuz versem bende ozel hayat diye bisey kalmaz. Biri gider biri gelir. Onca secenegi varken keyfi yere buraya gelmek istiyor. E onceden zaten defalarca emrivaki yapip geldin. Bari salgin zamaninda saygi duy ya bu kadar korkan dikkat eden insanin evine neden gelmek istiyosun. Ve ailesi hep boyle kafalarina göre plan yapiyolar benim evim hakkinda. Ben yokmusum gibi hice sayarak hareket ediyolar. Artik delirtecek raddeye getiriyolar
ben nasıl geleceği kısmını kaçırmışım çok özür diliyorum. Bu şartlarda yüzde yüz haklısınız. Az bile yapmışsınız. Eşiniz de hiç surat asmasın önce gitsin ailesine salgın nedir onu öğretsin. Ayrıca böyle planlarda bence mutlaka evin kadınına sorulmalı zaten,o konuda da çok ayıp ediyorlarmış. Ben bir kerelik bir olay sanmıştım özür diliyorum tekrardan. Geri adım atmayın.

'İyilikten iyilik doğar' herkes cidden bunun için başkasının isteklerini yapıyor. Yarın bir gün benim de ona işim düşer benim de ondan yardım istemeye yüzüm olsun değil midir bunun tercümesi, ve bu da bencillik değil mi ki. Ben hiçbir zaman yaptığım iyiliğin karşılığını beklemedim beklemem de bana bu düşünce çok yanlış geliyor, varsın insanlar için bir şey yapmıyor olsun nolucak. Eşimin tarafında da ben böyle görünüyorum, lafını esirgemeyen kimseye eyvallahı olmayan, burnu yukarıda gelin olarak bakıyorlar bana, eşimin akrabası var karşı sitede Allah'ın her günü bize gelsinler yesin içsin hürmet görsünler isterdi çoluk çocuk gelirler gece yarısına kadar otururlardı, evimdeki eşyaları küçük kızının kullanılamaz hale getirmesi de cabası. Yahu bir baktım iki baktım üç baktım sabır çektim olacak gibi değil, küçük bebeği olan çalışan bir insanım. Şimdi onlar beni düşünmüyorsa ben susup oturayım, millet hiçbir şeye yapmiyor demesin diye sabah okula uykusuz gideyim, bebeğime karsj sabırsız mi olayım. En son gelişlerinde beş karış suratla oturdum yanlarına, biten çayı on dakika sonra kalkip doldurdum. Anlamış olacaklar ki erkenden kalktılar ve bir daha da gelmediler. Şimdi üzüleyim mi ben, kimse beni düşünmüyorsa ben kendimi düşünmek zorundayım öyle değil mi
Hayır tabi ki o anlamda demedim. Ama başkasını mutlu edince insan kendi de mutlu olur, o iyiliğin hiç karşılışı gelmese bile. Belki bu da bir bencillik tabi ama en azından sonucu iyi olan bir bencillik :)

ama insana yine de kötü hissettiriyolar. eşimin bana bakışlarını bi görseniz "sen ne fenasın çocuk senin yüzünden gelmiyor" der gibi. peki ben onların bu ihmalkarlığı yüzünden virüs kapsam iyileşemesem o zaman da dönüp ona böyle suçlayıcı bakar mı acaba?
Farkında mısınız Liona, eşiniz bu mevzu hakkında konuştuğunuz halde, size karşı yine aynı umursamaz tavırda.
Kronik bir sağlık sorununuz olmasına gerek yok, çok sağlıklı biri de olabilirsiniz, çocuğunuz büyük de olabilir, burada sıkıntı eşinizin sizin söylediğiniz hiçbir şeyi önemsememesi.

Farkında mısınız Liona, eşiniz bu mevzu hakkında konuştuğunuz halde, size karşı yine aynı umursamaz tavırda.
Kronik bir sağlık sorununuz olmasına gerek yok, çok sağlıklı biri de olabilirsiniz, çocuğunuz büyük de olabilir, burada sıkıntı eşinizin sizin söylediğiniz hiçbir şeyi önemsememesi.
farkındayım tabi ki, ailesine asla hayır diyemiyor ben diyemem diyor deliriyorum. ya ben hastalık kapsam ölsem acaba hiç mi pişmanlık duymayacak? keşke de hayır deseydım de üç gün küsselerdi demeyecek mi acaba? salgını falan da geçtim ben koskoca oğlanla 1 ay aynı evde durmak zorunda değilim ki eşimde işte olacak herşeyim kısıtlanacak. kendi evimde kilitli kapılar ardında bebek emziricem. kendi evimde banyo yapıp havlumla çıkamıycam. salonuma uzanamıycam her an çıkar gelir korkusuyla. giyimi zaten hiç söylemiyorum sürekli dikkat etmek zorunda kalıcam. ailem arasa rahat konuşamıycam sürekli evde birisi var. ben yeri geliyor eşime tahammül edemiyorum izin günlerinde. bunları defalarca kere anlattım ama hep benim abarttığımı her şeye çok abartılı tepki verdiğimi söylüyor.

B BadGuy benim kiz kardesim de kaldığı zaman her isime yardim eder ama esimin ne kiz kardesi ne de erkek kardeşi asla bahsettiginiz gibi degildir. Bi keresinde haftasonu bizde kalmisti kardesi, gun icinde tost yapip odasına götürmüştüm acikmistir diye sonra cocugu falan uyutmaya kendi odama cekilmistim onun calistigi odaya ta aksam yemeginden sonra girmiştim baktimki gündüzki tepsi hala masasinda duruyor ve esim de hesabını bana soruyor bunun. Kardesine tepsini neden goturmedin mutfaga demiyor. Neymis o misafirmis yapmazmis ben hizmet edecekmisim. Ne esim yardim eder ne de kardesleri. Siz sansliymissiniz. Ve esim de 3.kisilerin yaninda tartışmamızı falan yansitan lafini esirgemeyen mahrem diye bisey bırakmayan rezil eden utandiran birisi. Inanin cok sebebim var sizinkiler gibi olsalardi bastan beri, ben de bu kadar gerilmezdim gelecekleri zaman.

Misafiri kabul edecek olan hizmetini yapacak olandir. Hizmeti kendisi yapıyorsa eşinizin kabul edilebilir ama buradaki gibi onun yemek yediği tabağı bile neden kaldırmıyorsun diye size hesap soruyorsa orada bir dur demek lazım, haklısınız.

eski konumu bilenler vardır, bilmeyenler burdan okuyabilirler. ---> 1 buçuk ay bizde kalmak isteyen kaynım

neyse üzerinden 3 hafta falan geçti. bu çocuk kaçak yollarla başka şehre başka birinin yanına kalmaya gitmişti o zaman ders çalışmaya. şimdi neymişte bu ay üni. sınavından önce başka bir sınava da girecekmiş. ve sınavını bizim olduğumuz şehre aldıracakmış. daha önceleri buraya çok yakın 1 saatlik mesafede bi şehirde oturuyorduk. köyleri de o şehre bağlı olduğundan her türlü sınavları hastane işleri vs hep o şehirde olurdu ve bu süreçlerde hep bizde kalırlardı. şimdi biz başka şehre taşındık bu sefer de sınavını bizim olduğumuz şehre aldıracakmış bizde kalacakmış. burda ptt de falan işleri olacakmış oralara gidip gelecekmiş ve 1 ay boyunca da bizde kalacakmış ünv. sınavına kadar. bu kendi planları. bi kaç gün önce aradı abisine sordu benim eşim her zamanki gibi ailesine hayır diyemediğinden olur gel dedi. tabi ben çıldırdım.
1 ay boyunca kaynımla aynı evde kalmanın getireceği rahatsızlıklar kısıtlamalar hepsi bi yana bunları artık geçtim, daha da önemli bi sorun var, salgın dönemindeyiz, benim bronşitim var emziriyorum riskli gruptayım. aşırı korktuğumu dikkat ettiğimi biliyorlar. 2 aydır bu virüs geldiğinden beri sürekli insanları bilinçlendirecek durumlar atıyorum wp ve instagramdan.

inanın 2 ayda 2 kere markete ancak gittim. kendi nefesimden gözlüğüm buğulanıyor maske takamıyorum maskesiz de çıkmaya aşırı korkuyorum markete bile gitmiyorum ya eşim alıyor ya dışardan istiyoruz.

2 aydır eşim ve oğlum dışında insan yüzü görmedim. ben bu kadar dikkat ederken bu kadar korkarken, bu çocuk kimin yanında kalıyosa onun yanından çıkacak bu şehre yine kaçak göçek gelecek kimlerle muhatap olacak. buraya geldikten sonra toplu taşımaya binip ptt ye falan gidip geri yanıma gelecek. sınava gidecek geri yanıma gelecek. böyle bi zamanda olacak iş mi bu?

eşim usulüyle hayır diyemediği için ben de sinirlendim salgın döneminde sağlık bakanı kapı komşunuzla bile görüşmeyin diye bas bas bağırırken bizim çevremizdeki insanların düşüncesizliğinden bilinçsizliğinden dem vuran sitemkar bi iki durum attım.

o da bunu görünce alınmış ve gelmiyor. bugün eşim aradı o da gelmeyeceğini söyledi, yengemin bronşiti mi astımı mı bişeyi varmış gelmiyim dedi, (ki ben durumuma bronşitimle alakalı bişey yazmadım, haftalar önce bununla alakalı bi durum atmıştım ya onu hatırlıyor ya da annesiyle bu konuyu konuştuysa kv söylemiştir bronşit olayını) eşim de sen nerden biliyorsun bronşit olduğunu dedi, o da attığı durumlardan dedi. bi yandan da beni şikayet eder gibi oldu sanki ben haksızmışım gibi.

sınava her zaman girdiği bizim de önceden oturduğumuz o şehrin yarısı akrabalarıyla dolu inanın, teyzeleri amcaları kuzenleri kuzenlerinin bekar evleri vs. yani onca insan içinde kalacak yer yok diyip benim olduğum şehre sınavını aldırmak, salgını takmayan o rahat akrabalar dururken aşırı korkan birinin evine gelmek doğru mu? üstelik çocuklu bi evde ne ders çalışması allah aşkına?

ama gel gelelim ben bi miktar kötü hissettim. onunla bi alıp veremediğim yok sadece koskoca oğlanla 1 ay aynı evde kalmak çok rahatsız edici ki bu problemi de geçtim, risk grubunda biri olarak salgın zamanı evime misafir kabul etmeme hakkım var değil mi? kötü hissetmemem gerekir değil mi?
Eğer sadece virüs için böyle düşünüyorsanız haklısınız.
Ama eşinizin kardeşinin gelip sizde kalması sizi rahatsız ediyorsa haksızsınız ne kadar akraba olsa da abisinin ablasının evi gibi olmaz insanın. Kalsın yani ne zararı var. Ben ablamın evinde 1 yıl kaldım Allah var eniştem olsun ablam olsun çocuklarından ayırmadılar tabi bu vicdanla alakalı . Sizin kardeşiniz gelse sizde kalsa eşiniz öyle tepki verir mi merak ettim . Bence siz kaynınızı istemiyorsunuz kaynınızı geçtim görümceniz olsa da öyle davranırdınız diye düşünüyorum .Sanki bana biraz virüsü bahane ediyorsunuz gibi geldi .( hemen linç etmeyin sadece düşüncemi yazdım )

farkındayım tabi ki, ailesine asla hayır diyemiyor ben diyemem diyor deliriyorum. ya ben hastalık kapsam ölsem acaba hiç mi pişmanlık duymayacak? keşke de hayır deseydım de üç gün küsselerdi demeyecek mi acaba? salgını falan da geçtim ben koskoca oğlanla 1 ay aynı evde durmak zorunda değilim ki eşimde işte olacak herşeyim kısıtlanacak. kendi evimde kilitli kapılar ardında bebek emziricem. kendi evimde banyo yapıp havlumla çıkamıycam. salonuma uzanamıycam her an çıkar gelir korkusuyla. giyimi zaten hiç söylemiyorum sürekli dikkat etmek zorunda kalıcam. ailem arasa rahat konuşamıycam sürekli evde birisi var. ben yeri geliyor eşime tahammül edemiyorum izin günlerinde. bunları defalarca kere anlattım ama hep benim abarttığımı her şeye çok abartılı tepki verdiğimi söylüyor.
Eşiniz için sürekli yazıp sizi kırmak da istemiyorum ama gerçekten her konunuzda eşinize çok sinirleniyorum, hayır diyemem diye bir şey yok yeri geldiğinde aile dahi olsa insan hayır demeyi bilecek, o diyemiyorsa siz deyin.
Kayınvalidenize telefon açın anne sende kadınsın beni anlarsın, x benim de kardeşim ama emziriyorum, bazen hasta hallerim oluyor, kolum kanadım kalkmıyor zorlanıyorum, 1-2 gün olsa idare edilir ama 1-2 aylık misafirlikleri kaldıramıyorum deyin.

Bir kere daha yazmıştım diye hatırlıyorum, birkaç aylık evliydim kayınvalidemler farklı bir şehire taşınmaya karar verdi, kayınbiraderim o zamanlar 18 yaşında liseden yeni mezun bir çocuk ki, 12-13 yaşından beri tanıyorum, yenge demez abla der sever, belirteyim ben de 22 yaşındaydım o sıralar, çocuk doğup büyüdüğü şehirden ayrılmak istemedi haliyle, kayınvalidem de beni çekti kenara, Mune oğlan gelmek istemiyor, sizle yaşamak istiyormuş dedi, kayınvalidem bunu bana söylüyorsa demek ki ben tamam dersem bırakacak zira bırakmaya niyeti olmasa, oğlum olmaz öyle şey biz nereye sen oraya der konuyu kendi aralarında kapatırlardı.
18 yaşında ergenlik çağında bir çocuğun peşinden koşamam, eşim desen sabah gidiyor akşam geliyor, kardeşi kimlerle arkadaşlık ediyor, nerelere gidiyor takip edemeyecek, ben tek başına böyle bir sorumluluk almam, bir şey olsa bana hesap soracaksınız, çocuk dediğin ailesiyle yaşar dedim bitti, bir daha bana bu tip tekliflerde bulunamadı, ben reddedince eşime de soramadı çünkü yine cevabı benden alırdı.

Bunu ne muhteşemim şahaneyim demek için anlatmıyorum, ailesine hayır demeyen, diyemeyen erkeklere hayır demeyi siz öğreteceksiniz bunun başka yolu yok, aileye siz hayır diyeceksiniz, olmaz diyeceksiniz, siz hayır demeye başlayınca el mecbur o da hayır demeyi öğrenecek, şimdi siz de sesinizi çıkaramıyorsunuz diye böyle yapıyor.

Durumlardan laf çarpmak yerine, kaynınızı arayıp doğrudan söylemeyi deneseniz keşke bir kere de.

Back