Konu: eltim ve kaynım

Bu insanlari anlamiyorum. Gidip baskasinin evinde kalmak ne demek? Insanin en rahat ettigi yer kendi evi degil midir? Git kal kendi evinde, yakinmis evleriniz, acil bir sey olsa cagir. Ne rahat umursamaz insanlar var. mecbur 1 hafta dayanacaksiniz, git de denmez. Insallah bebeginize gecmez bir hastalik

Onlar niye sende kalıyor ?

valla yüzsüzlük örneği bu kadarı.ben hiç öyle aman söyleyemem moduna giremem.hazırlan X enişten çıkarken seni de eve bırakacak dışardaki işlerini halletmeye giderken/işten gelince/işe giderken vs.

kayinvalidenizi arayın söyleyin ya da yüzüne söyleyin. benim oğluma ablasindan geçti 5 gün hastanede yattik

Zor 1 hafta idare edeceksin belli ki gitmeyecek yemege temizlige yardim et abla benimde bebegim küçük de konusmalisin acik acik durumunu izah et

Doğumuma 8 hafta kaldı ve daha kimseden yardım bile istemedim.
Çok şükür yapacak durumda olduğum için istemedim, zor bi hamilelik olsaydı elbette farklı olurdu.
Kendi ailem uzakta. Kv sürekli çağırıyor gel otur, yemeğini ye, uzan. Kocan işten dönerken alsın seni ya da arada burada kalın diye.
Görümcemin 2 kızı var biri 3 diğeri 1 yaşına girecek 2 ay içinde. Bi işin varsa beni çağır, sen çocuklarla otur ben yaparım der sürekli.
İnanın ona rağmen hiç kimseye gel demedim veya gidip yan gelip yatmadım.
Ben davetsiz gelme yüzsüzlüğünden ziyade evdeki rahatlığına taktım.
Bana kaynım yemeği mutfakta yedir dese yerin dibine girerim. Kaldı ki bi de tabağı bile ortada bırakmak
Bence eşiniz çok net olmalı. Kardeşine de yengesine de sert davranmalı ki ciddiyeti anlasınlar. Sormadan etmeden sürekli bırakmak neymiş yahu. Kadının rahatlığı da zaten..

Allah yardımcın olsun. Bebeğini sakın, hasta olmasın bi de yavrucak

Nefret edrim başkasının evinde yatmaktan evim.var çok.sukur...
Evi yürüyerek 10 dakika.
Osursa duyucaz o derece.
Ama yok.
Eşi nöbette bu bizde. Eşi askerde bu bizde eşi çarşıya gider bizde..
Asalak gibi yapıştılar.
Çalışıyordum şimdi izindeyim daha da yapışacaktır önünü almazsam

Esinle karsina alip evine git diyeceksin guzelce. Bebegimize de hastalik gececek yoksa diceksin.bu kadar

mutlaka önünü al. abisine gitmeyi düşünüyo zaten bişey demiyim diye düşünme. söyle hatta iyi düşündün canım burda iki çocukla olmuyo böyle benimkine de bulaşır diye korkuyorum, hem hasta olmasa bile çocuk sonuçta o eğlenmek oynamak istiyor benimki uyuyamıyor de. şimdi sadece hastalığı söylersen hasta değilken geliyim diye düşünür.

ne insanlarla uğraşıyoruz allahım ya benim etrafımdakiler de böyle. ben asla kimsenin evinde rahat edemem kalamam kimse de bende kalsın istemem. ama nedense bizim gibilerin çevresine de hep böyleleri düşüyor. benim de eltim görümcem sürekli bizde kalma meraklısıdır mesafemi belli ettim de o kadar gelemiyolar allahtan. herkes kendi evinde kendi çekirdek ailesiyle kalsın arkadaş bu nedir. bi salın bi rahat bırakın insanları. ne meraklılar milletin evinde kalmaya.

Kaynın esıne soylemıstır sızde kalsın dıye de esın de senn gıbı habersızmıs gıbı davranıyordur. Yoksa kım eltısınde oylece kalır. Benm este yurtdısında. Ben annemde kalıyorum 1 aydır. 1 ayda kvye gecıp kalacam.kv baska sehırde ona gıderken gorumcemn oldugu sehırden gecıyorum.gorumcem de cahıryor gel ben de de kal 10 gun dedı cok kez ısrar ettı ennson tamam dedm ama uzun uzun kalamam kı 2 kızı var beni sevıyolar surkelı benle oyun oynamak ıstıyolar hıcte oturmuyolar e sımdı hamıleym oncrkı kadar ılgılenenmemde onlarla esıde adam nobete gıdıp gelıyor rahat edemez evde ben varken.dedım gorumceme gelırım ama 1 ,2gun kalrıım abla fazla kalamam dedm ınsanlar nasıl boyle hıc musaıt mısınz duzenınız bozulmasın vs dıye duusnmuyor kuruluyor kı ben smdı kvde nasıl kalıcam onuda bılmıyorm. bızım evde hep kız babam sofor dısarda kız kıza kalıyorum rahatca kvde hem kp hem bekar kaynım asla rahat edemem ama lanet olası esıtlik ruhum ve esımınde gonlu olsun dıye annemde nekadr kaldıysam kvdede okadr kalaym dıyorum. Bu kadın kaynı evdeyken bu ne rahatlık ya sız hazır sen burdayken kısa gırmeden su halıları yıkayaım su ıslerı yapayım yardım edersın de zaten ilk gun yaparsa yapar sonra topuklar

Ayyy midem kalkti resmen ne eltiymis o
bende bugun eltime gittim ilk defa evliler 3 aylik kaynim rahatsizlanmis gecmis olsuna
kv vardi oda gelmis
onlar 1 saatligine hastaneye gittiler cayi koymustu eltim kv demledi bardaklari hazirladi cay onumuze bi geldi cicekli bocekli bardaklar gitmis gunluk bardaklar gelmis sasirdim tepside ki hazirlanmis bardaklari degistirmis eltim bunu dert ettim taktim kafaya senin eltin baya baya genismis
eltimle de aramiz iyi olmasina ragmen

Sırf merakımdan soruyorum , çocuğunuz var mi. Eğer çocuğunuz yoksa ne alaka 1 ay eş ailesi. Eşitlikle ne ilgisi var. Anne babanız sizin aileniz isterseniz bir yıl kalırsınız. Eşinizin ailesiyle aranizda sadece eşiniz var kan bağı mi var yok. Oraya sadece misafir olarak gidersiniz o da eşinizle. Uzun süre eşiniz yoksa arada sadece ziyaret. Eşinizin gönlü olucakmış. Gidip siz 1 ay rahatsızlık çekince mi eşinizin gönlü oluyor. Eşiniz cok merak ettim sizin ailenizde 1 ay kalır mi.

Ayy hiçç çekilmez vallaa

Vallahi hala daha 40 aylık oğlumun uyku saatinde eve misafir kabul etmiyorum.
Evet hatta, ablamı annemi bile.

Değil ki 2,5 aylik bebemin yanına, bronşitli çocuk gelecek.
Hiçbir şekilde evime sokmam, önce bebeğimi düşünürüm.

Ölüm var yaa tam yapancılar için çocuğun düzeni bozulmasın ama Anne bacı yı kabul etmemek nedir ve uyku için anlıyamadım

Cocugum yok henuz. Ama soyle bilmiyorum sanırım terazı burcuyum dıye kendı annemı bugun aramıssam onun annesınıde illa ararım. Hatta ben esımın aılesını aradıgım gorustugum sıklıkla esım aılemle gorusmesın aramasın nıye benın annemı aramıyorsun gitmıyorsun dıye dert ederm. onada artık bunu alıstırmısım annesını kapatır benım annemı arar. Iste ızne gelmıssek kendilerinde kac gun kaldıysak bizimkilerde de okadar kalırız. Yanı bu sekılde arayı ıyı tutuyoruz hem bız annemlet kv hepimiz farklı sehırlerde yasıyoruz illa kı orya gıttıysek orayada gıdıyoruz. Kv dedı nerde rahat edersen orfa kal sorun olmaz dıye ama bugune kadr hıc sorun yasamadık kvnın koluda cok tutmuyor ne bılyım yardımcı olurum bıraz dıye dusundum.esımde asla zorlamaz kal kal diye. Oda dedı canın sıkılırsa gerı annenlere gecersın dıye zaten senede 1 2 defa zar zor goruyorum kvyı kpyı ılk defa uzun kalmıs olacam hem bıyerde uzun kalınca o kısılerın yuzunu net gorursun vs ya onu anlamıs dha ıyı tanımıs olurum kayn daha 19 20 yasnda calsıyor kpde calısıyor zatende. benm rahat edemem derken sunu demek ıstedım mesela ben salonda yatmıssam kp kayın dıyelm arka odada yatıyolar e evden cıkmak ıcın salondan gecmelerı lazım ben uyanana kadr arka odadan cıkmıyolar onların duzenını bozucam dıye rahat edemem dedım onuda oda degsıtırr ıdare ederm. Aramızda esım dısında bag olsun olmasın ama benımsemisım ben onlarıda ailem olarak.esımınlede benm aıldm arasında benden baska bag yok ona kalırsa ama benm aıleme yaptıklarını ne kadr deger verdıgnı nasıl saydıgını anlatsam ınan sen onun aılesıne fazla yabancı kalmıssın dersınz. Ondan bu duzennı bu samımıyetın gergınlıge donusmesını Istemıyorm esıt takılıyoruz. Bakarım belkı sorun olur ilk ve son gıdısım olur bellıde olmaz. Uzun uzun yuzyuzr gelmeden bılemem 1 yıllık evlıyım bu surede 1 2 defa kısa kısa kaldık cok vakıt gecirmedigim ıcın tam anlamıyla kaynasmadım nsıl olacak gorecez

direkt açık açık söyleyeceksiniz başka yolu yok..
2 aylık bebekle hiç çekemem...
gitsin kendi anası babası kardeşi kim varsa orda kalsın..
kendi evinde niye kalmıyor ayrıca, evi yok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…