Empati yeteneğini sahalara alalım ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ortada kalmadı hastalığı belli olduğunda ağır bi hastalığı var eşim bizimle aynı binaya taşıdı eşi gelip gitmiyor bekar bir oğlan var evde birde bakıcı bakıcı hafta sonları izinli o vakitlerde biz bakıyoruz benimde 2 çocuğum var ortak bakarken birimiz çocuklarla ilgiliniyorduk birimiz annemle . Şimdi küçüğü çocuğun 1 yaşında mümkün olmuyor yalnız bakmam .
Eşiniz kardesiyle konuşsun,siz de artık çocugunuzu baktirtmazsiniz heralde eltiye.

Şöyleki sinirlenip bana söyleyecekleri hiç bişey yok birde özellerinde beni konuşamazlar bu denli çünoü onlara bişey yapmadım bencillikte yapmadım vede ben karşıma geldiklerinde söyledim herşeyi bi kenara bırakalım benimle olan probleminizi çözelim. Yok hiç bi problem gerçek düşüncelerimiz demekle yetindiler
Özellerinde ne konuşacaklarini size mi soracaklar?

Kızlar şimdi olabildiğince kısa yazmaya çalışacağım. Bir eltim var daha doğrusu vardı . Kişilik olarak çok fazla sinirlenen laf sokulduğunda bunu mu demek istedin diyen yapım yok eşimide hep alttan alırım arkadaşlarımıda alırım vs vs . Beni bi noktaya getirmek çok kolay değil aşırı sinirlendirmek diyeyim . Ama o noktaya geldiğimdede bir daha dönüp bakmam . Eltimde tam tersi son söyleyeceğini en başta söyleyen sürekli laf sokup şaka yaptım diyen değişik biri tölere edebildiğim kadar tölere ediyordum . Çocuğum bişey istesin benden önce hayır diyor du bi kaç kez eline falan vurdu çocuğumun 3 senedir çocuğu olmuyor bende kızmadım bu davranışına çocuğunu benden sakınıyor çocuğum olmuyor diye düşünecek üzelecek diye hataydı biliyorum da Neyse velhasıl kelam bundan 1 ay önce bir olay yaşadım eltimle birbirimizin telefon şifrelerini vs biliriz gayet samimi kardeş gibi olduğumuzu düşünüyordum o güne kadar benim kardeşimden bu eltimin telefonuna bir msj geldi açayım dedim girdim son konuşması olan msj açıldı eşiyle olan sürekli benim ismimin geçtiği msjlar ve ben okumuş bulundum . Yani şifrelerimizi biliyoruz ama daha önce böyle bişey hiç yaşanmamıştı eskaza görüyorum bunu ama hakkımda neler neler ne psikolojisini bozduğum kalmış , 2 çocuğum var geldiğinde ilgilenir vs çocuk lardanda bıktım artık eşi olacak da yazıyor ki yani kaynım işte bencil bi insan o sevmem ben onu oldum bittim annem öldükten sonra ortada kalcak mal gibi bunu hiç anlamadm zaten. Kayınvalidem hasta yatalak hafta içi bakıcısı var hafta sonuda birlikte idare etmeye çalışıyorduk . Güzel hoş zannediyorum bunları okudum ama ben şoke oldum yani yok benle mesafe koyacakmış arasına vs vs. Ama bu arada benimle planlar yapıyor oraya çağırıyor buraya çağırıyor . Neyse eşime açtım konuyu sonuçta kardeşi de işin içinde sen görüşebilirsin ama ben birdaha görüşmem vs. Ertesi gün beni arayıp evine çağırıyor annesi gelmiş benle mesafe koymaya çalışan arkamdan okdr şey söyleyen insan . Sonra açtım telefonu dedim böyle böyle okudum ben sana ne yaptım da bu duruma getirdim yok işte yanlış anlamışsın öyle değil gerçek düşüncelerimiz değil silah zoruylamı söylettiler yok . Neyse kapattım suratına telefonu evime geldi ayaklarıma kapandı zaten çocuğumda olmuyor psikolojim bozuk . Neyse üzüldüm buna ama bende konuşursam artık kendime saygısızlık olur seninle artık konuşamam diyorum yok yalvarıyor . Ertesi gün kocasını getiriyor onla özür diliyorlar bikezde . Neyse yine konuşmak istemediğimi söylüyorum . Böyle böyle bi kaç gün ısrar etti sonra kesti . Şimdi birde kayınvalidem var ortada ona bakılması gerekiyor eşim çok fazla ilgili diğerleri okadar değil . Benimle küs oldukları için iyice bi sıyrılma çabasına girmeye başladılar bende diyorum . Açıp tamam eskisi gibi olamayız ama ortada bakılması gereken bir insan var insan gibi davranalım desemmi bilmiyorum bir akıl verin. Yani boş yorum yapcak olan yazmasın bilerek empati yapın dedim …
1- Cocugunuza kimse vuramaz
2- sifresini bilsek bile insanlarin mesajlarini okuyamayiz. Sizin de bahaneniz harika yalniz: OKUMUS BULUNDUM
3- ozur dilemis daha ne yapsaydi?
4- cocugunun olmamasi ne alaka?
5- bu kadar yukselmeden once kv’nin durumunu dusunseydiniz keske
6- kv neden ortada kaldi o kismi hic anlamadim zaten

Şöyleki sinirlenip bana söyleyecekleri hiç bişey yok birde özellerinde beni konuşamazlar bu denli çünoü onlara bişey yapmadım bencillikte yapmadım vede ben karşıma geldiklerinde söyledim herşeyi bi kenara bırakalım benimle olan probleminizi çözelim. Yok hiç bi problem gerçek düşüncelerimiz demekle yetindiler
Yahu hatanı kabul etsene be kadın. Kadının kocasıyla olan özel mesajlaşma sohbetine girmişsin. Ayıp bu yaaa ayıp ayıp.

Eline vurmadan sonrasını okumadım, gerek yok. Eşim, öz babaları ellerine vurmayı bırak bağırıp höt zöt bile yapamaz, yapmadı. Çocuklarınız bu kadar kıymetsiz mi? Kadını eve sokmamanız gerekirken elli tane bahane buldunuz. Eltiye gelen mesajı okurken utanmadınız mı? Çocuklarınız olmasaydı yuvarlanın gidin alışmışsınız birbirinize derdim ama çocuklara üzüldüm. Benim evime kimse böyle zırt pırt girip çıkamaz. Aynı bina olması hiç fark etmez. Telefon şifremi sadece ev halkı bilir, çoluk çocuk kimse birbirinin mesajlarını okumaz bizde.

Madem kardeşinizden mesaj geldi okudunuz. ( ki bu arada kardeşiniz ne yazmış onu belirtmediniz. ) kadının kocasıyla olan konuşmasına bile isteye girmişsiniz işte . Asıl suçlu sizsiniz. Allahtan elti safmış da anlamamış mevzuyu.
Empati yeteneğinize hayran kalmamak elde değil . Kardeşim beni aramış ulaşamamış aynı evdeydik merak edip aradı onu yetişemedim whatsapa girdim son konuşma sayfası açıldı . Şimdi şöyle bi durum var ben böyle bile isteye bişey yapsam daha önceden Allah bilir neler görürdüm . Aramız iyi olduğunu düşündüğüm halde gördüm bunları .

Kardeş olmaya neden çalışayım samimi olduğumuzu belirtmeye çalışmıştım . Sürekli aynı ortamda olduğumuz için telefonlardan biri arancak oluyor verip açıyorduk şifreleri doğru okursanız konuyu kardeşimden gelen msjı okumak için açtım . Yoksa amacım karıştırmak değildi . Öyle bi amacım olsaydı daha önce yapardım zaten
Herkesin kendi telefonu yok mu? Niye birbirinizden arıyorsunuz, kardeşiniz size eltinizin telefonundan mesaj atıyor. Eşimle bu kadar ortak kullanmıyoruz telefonları.
Ayrıca kimsenin eşiyle olan mesajlarına bakılmaz. Öyle ismimi gördüm de inanmadım. En son sizi konuşmalarına denk gelmeniz ne büyük tesadüf.
Ortada ortak ilgilenmeniz gereken bir kayınvalide varken mesajları karıştırıp sonra bir daha konuşmam noktasına gelmeyecektiniz.
Eltinin mesajları yanlış ama sizin yaptığınızda normal bir tarafı yok. O lafları bilerek görüşmeye devam edeceksiniz mecbur.

Ayrıca çocuğunuza vuran eltiyle iyi olurken sizde samimi olamazsınız, olmamalısınız. Oluyorsanız içi ayrı dışı ayrı durumu sizin içinde geçerli.

Empati yeteneğinize hayran kalmamak elde değil . Kardeşim beni aramış ulaşamamış aynı evdeydik merak edip aradı onu yetişemedim whatsapa girdim son konuşma sayfası açıldı . Şimdi şöyle bi durum var ben böyle bile isteye bişey yapsam daha önceden Allah bilir neler görürdüm . Aramız iyi olduğunu düşündüğüm halde gördüm bunları .
Yapmanız gereken çıkış yapıp kardeşiniz ile olan mesajlaşma sayfasına girmekti.
Size zerre inanmıyorum. Sebebi ne olursa olsun okunmaz. Okumaaaaaaazzzzz. Kimse kimsenin özelini o ku ya mazzzzz bitti gitti.
Adınızı görseniz bile okunmaz.

Aranız iyi falan değil. Tribünlere oynuyorsunuz ikinizde. Yaşanan mevzudan belli işte.

Keşke bu mesajlardan ötürü öyle konuşurken yatalak kadını da düşünseydiniz.
Ayrıca tekrar diyorum cidden eltinizin eşiyle olan mesajları okumanız çok yanlış yaa.
Ya +18 resimler ya da konuşmalar da olsaydı. Kaynınız yaaa bırak şunu çok azdım bak akşama fık fık deyip şak diye resmini çekseydi.
Ay ne büyük cesaret sizdeki.
Boyle seyler var mi ya 🫣
Daha hos sekilde ifade edilmez mi boyle seyler bilemedim abov
Cok azdim diyip seyinin fotosunu atan bir akrabamin yazismasini okumus olsam evime bile sokmam sjdjsn

Boyle seyler var mi ya 🫣
Daha hos sekilde ifade edilmez mi boyle seyler bilemedim abov
Cok azdim diyip seyinin fotosunu atan bir akrabamin yazismasini okumus olsam evime bile sokmam sjdjsn
Yahu ben örnek verdim. Resmini atmasa da akşama pembe renk incili tanganı giy hatun seni mutfak masasında kıtlayacam da diyebilir . Karı koca muhabbetleri sonuçta. Yani özeli okuması yanlış. Adamın kendi karısı istediği zaman azar, fantazi yapar .

Yahu ben örnek verdim. Resmini atmasa da akşama pembe renk incili tanganı giy hatun seni mutfak masasında kıtlayacam da diyebilir . Karı koca muhabbetleri sonuçta. Yani özeli okuması yanlış. Adamın kendi karısı istediği zaman azar, fantazi yapar .
Adamin hic o tarz oldugunu dusunmuyorum karisiyla yengesinin dedikodusunu yapan vasat bir fişfikçi

Aranız iyi falan değil. Tribünlere oynuyorsunuz ikinizde. Yaşanan mevzudan belli işte.

Ben zaten msjları okuduğum için pişman oldum bana kızabilirsin diye ona da söyledim ismimi görünce okudum bu konuda özür dilerim dedim . O tarz msj görsem neden okuyayım ben . İsmim yazdığı için yani her satır da benim ismim . Neyse ben zaten okumamam gerektiğini biliyorum bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum

Ben zaten msjları okuduğum için pişman oldum bana kızabilirsin diye ona da söyledim ismimi görünce okudum bu konuda özür dilerim dedim . O tarz msj görsem neden okuyayım ben . İsmim yazdığı için yani her satır da benim ismim . Neyse ben zaten okumamam gerektiğini biliyorum bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum
İletişimi kesip sadece yatalak kadın için muhatap olmak. Kadın ölünce de artık hiç görüşmemek. Yani ben olsam öyle yapardım. Eski tadınız kalmaz. Yenisi de zor zaten.

İletişimi kesip sadece yatalak kadın için muhatap olmak. Kadın ölünce de artık hiç görüşmemek. Yani ben olsam öyle yapardım. Eski tadınız kalmaz. Yenisi de zor zaten.
Beni gerçekten fesatlık yapmak gibi düşünmeyin dediğimi ben söylemek bile istemedim sindirmeye çalıştım eşimle konuştuğumda eskaza görmüşsün eskisi gibi olmaz hiç bişey söyle dedi bana kayınvalideme bi görevimiz var ortal paydada nasıl yapabilirim diye . Çünkü hep alttan alan çok herşeyi büyütmeyen biriyimdir . Teşekkür ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X