Okulum da var kursum da var. Hatta buna bile karıştılar. Evlendin ne kursu diye ? Sosyal medyadan görmüşlerdi kursa gittiğimi.Eşiniz haklı. Fazla komşuculuk oynamanın sonuçları. Merhaba merhaba, fazlasına gerek yok. Kek kısır yiyip dedikoduya kapı kapı gezmeye enerji harcamak yerine kursa gidin işe girin kitap okuyun. Evlenmeden de hamile kalabilirdiniz bunda tecavüz taciz olmadığı sürece olay olacak bir durum yok. Yetişkin insanlar istediğini yapabilir herkes herkesle.
Allah ebeden razı olsun. Çok teşekkür ederim.Nasıl insanlar olduklarını aslında en başında belli etmişler. Siz iyi niyetinizden sanırım biraz samimi olmuşsunuz.
Taşınacağınız yerde ki komşuların nasıl olacağını bilemezsiniz, burda değiştirmeniz gereken eviniz değil tavrınız.
Sohbetleri dedikodu, muhtemel elti, kv ve kek tarifinden ötesine geçemeyen insan topluluğu. Direk zaman kaybı. Çocuğunuz olduğunda da muhtemel görmeye gelmek isteyecekler, çok zayıf bu çocuk, doymuyor mu, sütün yetmiyor mu vb soruları ile insanı çileden çıkaran sorular yöneltecekler.
O aşamaya gelmeden direk muhabbeti kesin. Bırakın ne düşünürse düşünsünler, şöyle insanların ne düşündüğü zerre umrunuzda olmasın.
Toksik insanlar, evlerden Irak…
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum.
O kadar haklısın ki …. Kötüler varBenimde öyle komşum yok pek sokakta merhaba bu kadar öyl çok gitmem gelmem muhattap olmam fazla yüz göz olmucan insanlrla malesef böyle kötüler var
Vaedı bi tane çok iyi sonra onlarında kötü yüzlerini gördüm gelip giderdik çok iyidik ama bitti benm evim apartmn değil ama çevremde apartman dolu 2 daire bizim eşimin abisi oturuyo alt katımızda öyleO kadar haklısın ki …. Kötüler var
Evet herkes 3 4 çoçuklu ev hanımı. Hayır çocukların bakımı , okulları ev işlerinden nasıl fırsat buluyorlar gerçekten bilmiyorum.apartmanda herkes ev hanımı sanırım. işi gücü olmayan insanlar mecbur dedikoduya sarıyor herhalde
Ne güzel. İnşallah sorunsuz bir aile hayatınız olur. Eşiniz abisi evli ise inşallah iyi bir eltiniz vardır.Vaedı bi tane çok iyi sonra onlarında kötü yüzlerini gördüm gelip giderdik çok iyidik ama bitti benm evim apartmn değil ama çevremde apartman dolu 2 daire bizim eşimin abisi oturuyo alt katımızda öyle
Malesef eltiylede iyi değildim ama elti gitti zaten onun yerine kaynana geldi burda kalıyolae oğluyla oğluyla konuşmam zaten pek iyi değilimNe güzel. İnşallah sorunsuz bir aile hayatınız olur. Eşiniz abisi evli ise inşallah iyi bir eltiniz vardır.
Neyse sizden uzak dursunlar daMalesef eltiylede iyi değildim ama elti gitti zaten onun yerine kaynana geldi burda kalıyolae oğluyla oğluyla konuşmam zaten pek iyi değilim
Sizde boş verin insanları evinize huzurunuza bakın gerisi boş bence ben öyle yapıyorum mis gibiNeyse sizden uzak dursunlar dane yaparlarsa yapsınlar.
Benm de bekarken bildigim komsuluk boyle degil. Ama smdi ne ortam o zaman ki ortam.ne insanlar o zaman ki insanlar. Annemin 20 yillik komsusuyla benmki ayni olabilir mi? Kendinizi boyle insanlara kullandirmayin. Eltimle smdi ayni binadayim. Bebegim bi saniye bebek arabasinda falan durmadi 4 ay boyunca. Ciglik kiyamet her an. Ne markete gidip ekmek alayim bi bak dedm ne de bana bi lokma ekmek al dedm. Ki aramiz cook iyidir. O da bana demez cocuklarima bak diye. Komsunun cocuguna bakmak nerden cikmis. Bu size ders parasi olsunNe güzel. En güzeli sizin yaptığınız aslında. Bekarken çok güzel komşu ilişkilerimiz vardı. Her yer aynı sanmıştım. Ama değilmiş. Öğrendim bu şekilde.
Her gün mesaj attı. Benimle tanışmak istediğini , apartmanda kimse onun yaşıtı olmadığı için ve oda 3 yıldır burada olduğu için benimle görüşmek istedi. Bende iyi biri sanıp konuştum.
Ama sürekli çocuklarına bakmam için beni çağırdı. Ben araya mesafe koyunca da biraz acıtasyon yaptı. Eşim evde yok ekmek almaya bile gidemiyorum falan dedi. Bir çocuğu hasta. Onunla dışarıya çıkamıyor. O yüzden beni çağırıyordu. Hatta bir kere dersim vardı yardımcı olamadım bana dedi ki “Sende hiç işime yaramıyorsun”. Bende dedim ki İşine yaradığım için mi arkadaşız ? Sonra şakayla karışık konuyu kapattı
Benim annemlerin apartmanda da çok güzel komşuluk ilişkileri vardı. Ben biraz oraya aldandım galiba. Daim olsun bu güzel ilişkiniz. Komşuluk iyi insanlara denk gelirse gerçekten güzel oluyorEvet kötü bir ortama denk gelmişsin. Benim eski evimde karşı komşum vardı sürekli gider gelirdik.Yaşıt çocuklarımız var. Çok kafa dengim değil ama seviyeli bir ilişkimiz var. Bir şeye ihtiyaç oldu mu kapısını çalabileceğim insanlar olması çok güzel.
Şimdiki evimde de taşınınca katımdaki diğer iki komşum kahveye geldi bir kez. Bir daha gelme gitme olmadı. Benden yaşça büyükler sürekli bana yemek getiriyorlar ben çalışıyorum diye.
Komşuluk güzel şeydir. Düzgün insanlara denk gelirsen. Sizinkiler kendilerine dedikodu entrika arıyor.
1.5 yıldır aynı apartmandayım karşı komşum dışında kimseyi tanımam. Apartmanda kim oturur bilmem. Karşı komşumu da sima olarak biliyorum adını bile bilmiyorum. Denk geldikçe, günaydın, iyi akşamlar o kadar. Ne gerek var bu kadar içli dışlı olmaya, günlere gitmelere, size gelmelerine falan. Hiç sevmem. Herkesin kendi evi, mecbur değilsiniz ki.Herkese iyi akşamlar. Neredeyse 2 yıllık evliyim. Gerçekten komşularımı bir türlü anlayamıyorum. Ben hiç bu şekilde düşünmemiştim en baştan anlatacağım ki beni anlayabilesiniz. Haklı mıyım haksız mıyım , abartıyor muyum yoksa bu insanlar mı farklı bana bir fikir verin. Biraz uzun olabilir. Kusura bakmayın şimdiden.
Ben daha eve taşınmamışken temizlik için eve gelmiştim. Alt komşum sorunlu bir bayanmış. İlk günden bir kucak dolusu siyah çamaşır aldı geldi. Ve dedi ki “ Kusura bakmayın rahatsız ettim ama camdan ne silktiniz ki bu çamaşırlar böyle oldu ?” dedi. Ben şok. Bırakın bir şey silkelemeyi evde sadece mobilya var halı bile yok. Bende “ Biz silkelemedik , evde eşya yok ki” dedim. Oda “ Senin üst katın evde yok , onun üstü de evde yok onlar kışın gelirler , 5.kattan da benim evime gelmez herhalde” dedi. Allah’tan kv ve eltim yanımdaydı da yalancı çıkmadım.
Daha sonra bu komşular bir gün yapmışlar. Bende yeni gelinim diye beni de davet ettiler. Konuştukları konu ise sürekli herkesin evinden gelen sesten herkes muzdarip. Biri diyor çoçuğun niye ağlıyor , diğeri diyor ki sizden her gece süpürge sesi geliyor , biri diyor ki gece çamaşır makinesi çalıştırmayın. Daha çok fazlaaaaa var bu şekilde örnek. Benim alt komşu da dedi ki “ Evet sizin evden de her gün su sesi geliyor, gece uyuyamıyorum hastaydım sizin su sürekli açık. Yatak odasındaki ebeveyn banyosundan bahsediyor. Bende utandım. Hem yeni evliyim hem de bu söylenecek şey mi Allah aşkına ? Sen benim evimi mi dinliyorsun ? Hadi duydun , söylenecek şey mi bu ?
Sonra 3 ay geçti. Bunlar bana hayırlı olsuna gelmek istediler. Sırayla geliyorlar. Her gelen bana hayırlı olsun hamileymişsin diyor hem de 6 aylık. Bende yok abla değilim diyorum saf saf herkese açıklıyorum ama vallahi anlamıyorum neden soruyorlar. Diyorum ki demek ki yeni evliyim ondan soruyorlar. Meğersem adım çıkmış. Bizim bir komşu teyzenin gelini 6 aylık hamile. Başka bir komşu bunu sağlık ocağında görüyor ve o kızı bana çok benzetiyor. Beni yine bir komşu davetine çağırdılar. Ben gitmek istemedim ama ısrar üzerine gittim. O hamile olan kız da oradaydı. Yine herkes beni tebrik ediyor hamileymişsin diye. Bende artık dayanamadım dedim ki “Abla ben hamile değilim kim çıkardı bunu ?” Oradan o kızı sağlık ocağında gören abla bana dedi ki “ Sen sağlık ocağında bana demedin mi 6 aylık hamileyim diye ?” Hemen komşu teyzenin gelini araya girdi “ Abla o bendim ben dedi. Ben sana demiştim hamileyim diye” Allah’ın işi. O gün o kız da davetliymiş. Ve herkes benden helallik istedi o gün. Çünkü 3 aylık evliyim 6 aylık hamileyim babamın evinde hamile kalmışım diye düşünmüşler. Neyse.
En son hamile kaldım. Zaten apartmandan kimse ile ne görüşüyorum artık ne de konuşuyorum. Merhaba merhaba. Başka da bir şey yok. Sadece yaşıtım olan bir kız vardı ayda yılda onunla konuşuyordum. 2 çocuğu var ve beni kullanmak içim arkadaş olmak istediğini düşünüyorum. Hamile kalana kadar her gün sordu hamile misin diye? Bende bir geçiştirdim , iki geçiştirdim. Sonradan söyledim. Hatta dedim ki kimseye söylemez isen memnun olurum. Biraz zaman geçsin öyle ben söylemek istiyorum dedim. Bugün öğrendim ki karşı komşusuna söylemiş hemen. Ona da açık açık sordum. Sen mi söyledin diye ? Bana sert bir şekilde evet bilsinler ne olacak dedi bir de kızdı. Bende senden rica etmiştim kimseye söylememen için dedim. Dedi ki “ Ne yapmış ki tüm herkese mi söylemiş söylediğim kişi dedi”. Hayır dedim kimseye dememiş. Sonra görüldü yaptı cevap vermedi.
Eşime anlattım bana diyor ki sen hak ettin. O kızın nasıl bir insan olduğunu biliyordun. Evet biliyordum ama insan konuşacak bir komşu bazen arıyor. Bende güvenebilirim sanmıştım. Eşime de öyle alındım ki. Neyse bayanlar çok uzadı. Ben gerçekten komşuluğu böyle hayal etmemiştim. Hayatta em nefret ettiğim şey dedikodu. Galiba bununla sınanıyorum.
Şu an 16 haftalık hamileyim. Belki onun da etkisi vardır bu kadar büyütmemde ama evimden taşınmak istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum. Okuyan herkese teşekkür ederim
Tanışmak istediler. Gel git dediler. Zaten 3 ay tanıdıktan sonra daha da kimseye gitmedim.+40 hatta +45 değilseniz neden böyle günlü münlü komşuculuk?
Tam da o ortamların hareketleri anlattığınız.
Doğru söze ne denir ki ? Ben tanışmak amaçlı yapıldığını sanmıştım ama maksat sadece dedikodu malzemesi elde etmekmiş.1.5 yıldır aynı apartmandayım karşı komşum dışında kimseyi tanımam. Apartmanda kim oturur bilmem. Karşı komşumu da sima olarak biliyorum adını bile bilmiyorum. Denk geldikçe, günaydın, iyi akşamlar o kadar. Ne gerek var bu kadar içli dışlı olmaya, günlere gitmelere, size gelmelerine falan. Hiç sevmem. Herkesin kendi evi, mecbur değilsiniz ki.
ne kadar güzel. En mantıklısı o. Gerçekten hiç böyle düşünmemiştim. Biraz komşuculuk kültürü vardı evlenmeden önce ona aldandım. Şimdiye kadar da üzerini örtmek istedim. Ama bugün niyeyse taştı artık. Gitmiyor yani.Maalesef artık devir eskisi gibi değil. Sizi de anlıyorum ama tanımadan direkt bu kadar samimi olmayın mesela nasıl sosyal medyanızda oluyorlar ki? Ben 4 senedir apartmandayım herkesle merhabam var tabi ama sosyal medyamda yoklar mesela. Özel bir şey sonuçta. Ben biraz fazla pimpirikliyim belki ama tatile gitsem fotoğraf paylaşsam neden komşularım evde olmadığımı bilsin ki? İster istemez küçük görüyorlar sizi siz de mesafe koymayı henüz öğrenememişsiniz ama öğrenirsiniz zamanla. İlişki kuracaksanız zamanla olur o. Baştan samimi olunca zamanla mesafe koymak çok zor olur.
Vallahi başka amaç yok. Yani Allah’ın selamını vermeye korkar olduk. Dediğim gibi kız beni çocuklarına bakmak için kullanmak istemiş. Yani kalplerinin ekmeğini herkes yer. Ben öyle düşünüyorum. Giden 2 yıl olur benden. Bundan sonra onlardan ne kadar uzak o kadar iyi benim için.Maalesef herkesi kendimiz gibi düşünüyoruz. İnsanlık öldü mü iki çift laf edeyim diyorsun, bir şans daha vereyim diyorsun ama yok değişmiyor gördüğün gibi. Bu insanlar ne kadar azlar hayatında, o kadar iyi senin için.