Bi konu niye bu kadar gereksiz uzamış diyeceğim ama komşular gereksiz olunca uzar şaşırmam :) Bende zamanında komşudan çok çektim. O yüzden önce hayırlı komşu için dua ettim. Kötü komşu insanı mal sahibi edermiş sağolsunlar daha iyisine sahip olduk sayelerinde. İnsanların artık birbirleri ile neden muhattap olmadığını, komşu ilişkilerinin neden bittiğini, niye şehir dışına kaçtıklarını o kadar iyi anlıyorum ki.. İmkanım olsa alırım 10 dönüm araziyi yemin ederim yaşarım. Bi sessiz kalıyorsun patavatsız komşuya iki sessiz kalıyorsun üçüncü de ağzının ortasına çakasın geliyor

O derece yerini ve sınırını bilmiyorlar. Yaşadığım hayata, giyimime, arkadaş çevreme en ufak saçma bir eleştiri de bulunanla asla muhattap olmuyorum artık. Buraya taşındığımızda da anneme dedim ki '' konuş, selam ver, güler yüzlü ol ama samimi olma, özel ailevi meselerini anlatma zira sen içinde tutamıyorsun hemen dert anlatıyorsun. '' dedim. Şimdi ara ara çay kahve içeriz ama en ufak özel hayatımı sorgulamalarında ya da fesatlığını gördüğümde konuşmam. Bu konuda büyük tebrübemiz oldu çünkü. Sizde öyle yapın. İyisi kötüsü yok bu işin. Kanatsız melekte olsa her görüşmeye gitmeyin bence. Dairenin sevmediğim yanı aşırı gürültülü olması. Bizde keşke su, klozet, çamaşır makinesi sesi olsa öper başıma koyardım

Bunlar olağan sesler. Ama bizim üstümüzdekiler ahırda yaşadığı için gece 3 te tak tak inşaat yapar, çivi çakar gibi aşırı gürültü yaparlardı. O yüzden Allah önce hayırlı komşu versin :)