Böyle bir çocuğa ne yaparsınız ya?

Hanin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
1.153
-58
48
25
Abimin çocukları eşi yüzünden şımırıklar abim kızıyor yengem de çocuklara kızmasın abime beddua ediyor üstüne üstünde çocuklar yüz buluyor abim en büyük oğlunun önünden geçmiş sadece dokunmadı oğlu bağırmaya başladı bin tane bedda etti abime bazen abim hafif vuruyor yine yok çocuklar birde öyle küfür ediyor ki el hareketi çekiyor anlatmama abime üzülüyorum yengem bildiğiniz abime karşı saygısı sıfır sıfır bugün en küçük çocuk daha 6 7 yaşında el hareketi çekti küfür etti üstünde kimse yanlış anlamasın ağzına elimle vurdum elinde hafif vurdum sen benim halam değilsin deyip yüzüme bağırdı Bende senin halan değilim zaten dedim
birde acımadı mi dedim oda alay ederek yok acimadi gülüyor acıyı hissetmiyor bildiğiniz yaşadığı yer Kastamonulu İnebolu annem diyor oradakilerin hepsi öyle diyor yeni koşmaya çalışan çoğuca küfür öğretip gülüyorlar diyor birine küfür edecek olsalar çocuğa gönderip küfür ette gel diyor
Ondan sonra ufacaik bir şey yapıp söylecek olsa bana bakıyor sonra

Bence siz ve aileniz bir psikolojik tedavi desteği alın iyi değilsiniz çocuğa vurmuşsun birde neler yazmışsın haklıymışsın gibi kimsin ki sen senin ne haddine. Halan değilim ki cümlesi çocukla çocuk oluşunuz IQ seviyenizin sıfır olduğunu gösteriyor. Acımadı mı sorunun üzerine çocuğun gülümseyerek acımadı deyişi için. Acıyı hissetmiyor bildiğiniz yorumunuz . Tüm bunlar beni benden aldı şuan. Çocuk belliki o kadar iyi niyetli temiz saf ki . Bunu bile başka nitelendirebilmişsiniz saf kötüsünüz şuan gözümde. Annenizin ise oranın insanları şöyle diye genelleyişi, bilmediğiniz biryer için inanın miğdemi bulandırdınız. Kendinizi birşey zannediyorsunuz ama hiçbirşeysiniz. O kadar çok hor görüyorsunuz ki yengenizi ve çocukları . Yazık size fazla gelmişler kesinlikle . Haketmiyorsunuz o kadını ve çocukları . Birde utanmadan yazmışsınız hızınızı alamayıp tüm bunları.
İksinde suçlu zaten tekrar söylüyorüm iksininde suç var bu konu da yok değil sürekli söylerim bunu İKİSİNDE SUC VAR ZATEN BENDE SUÇ VAR ZATEN ONDAN SONRA ANLATAMAYA ÇALIŞTIM ÇOCUĞA BENİM DE içim Cız etti etmedi değil

İksinde suçlu zaten tekrar söylüyorüm iksininde suç var bu konu da yok değil sürekli söylerim bunu İKİSİNDE SUC VAR ZATEN BENDE SUÇ VAR ZATEN ONDAN SONRA ANLATAMAYA ÇALIŞTIM ÇOCUĞA BENİM DE Cız etti etmedi değil
İçi cız edecek insan vuramaz ya. Benim annem şiddet görerek büyümüş bir kadın. Hala bunun travmalarını yaşıyor. Hala gözlerinde o kendini savunamamış, acı dolu, korkan küçük kız çocuğunu görüyorum. Zamanı geçmişe alıp geriye dönüp annemi korumak istiyorum…
Siz küçücük çocuğa vurduktan sonra tüm haklılığınızı kaybettiniz, varsa şayet haklı bir yanınız…

Çocukları evet kendisi doğurdu emzirdi gerisi hepsi abimeydi kendisi bir şey yapmıyordu ki ev işini bile yapmıyor abim yapmazsa yemek bile abim yapıyordu sadece çocuğu emzirip bir kenara koyuyordu zorla da evli değiller ki kendi istekleri ile üniversteden dört yıl kadar tanıştılar hatta abim eşi için annemi karşısına aldı o zaman
Dedim gibi bütün sorumluluk abimin üzerindeydi şimdiye kadar çocuklar bile kendi babalarını parmağında oynatıyorlar bir şey yapmamasına rağmen etratfa kendime vakti ayıramıyorum diye etratfa dolaşıyordu kendi gözümün önünde söyledi bunu misafirliğe gidiyordum orada demişti bunu
Abim sırf bu hakretileri yüzünden sırf kendi derisinde orta okul öğrencilerine korona zamanında online dersi çocuklar rahatız ediyor çocuklarını kapı önüne koyardı abim alırdı oda zaten üniversite öğrencilerine ders veriyordu biz sefer üniversite öğrencileri abimi şikayet edip işten çıkardılar bu sefer adam çalışmıyor evde oturuyor bin tane işle çalıştı bir türlü toprlarnamdı destek etmesi gereken yerden hakaretler yağdırıp hakaret ediyordu önümüzde oluyor
Size ne ki. Abin bosanmamis, çocuklarıyla çekirdek aileler. Adam yaptıysa ailesine yaptı ev işlerini, kendi çocuklarına bakti. Abin aciz birimi akılsız mı, zulüm görüyorsa bosanamayacak kapasitede mı, size ne yani adamların çekirdek ailesi, çocuklarda problem var diyorsun da senin üslubun ortada zaten, çocuk adı üstünde ne görürse onu yapacak, ailesi neyse çocukta odur. Hiç güzelleme yapıp abini zavallı göstermeye çalışma. Alan memnun veren memnun size laf düşmez.

Abinizi yüceltip tüm suçu yengenize atmışsınız da o kadın tek başına mı bakıyor çocuklara. Ayrıca siz hangi hakla çocuğa vuruyorsunuz. Bi de acımadı mı diye soruyosunuz. Bence yengeniz yine iyi biriymiş. Allah korusun halası benim çocuğuma vursa onu yolarım.

Abimin çocukları eşi yüzünden şımırıklar abim kızıyor yengem de çocuklara kızmasın abime beddua ediyor üstüne üstünde çocuklar yüz buluyor abim en büyük oğlunun önünden geçmiş sadece dokunmadı oğlu bağırmaya başladı bin tane bedda etti abime bazen abim hafif vuruyor yine yok çocuklar birde öyle küfür ediyor ki el hareketi çekiyor anlatmama abime üzülüyorum yengem bildiğiniz abime karşı saygısı sıfır sıfır bugün en küçük çocuk daha 6 7 yaşında el hareketi çekti küfür etti üstünde kimse yanlış anlamasın ağzına elimle vurdum elinde hafif vurdum sen benim halam değilsin deyip yüzüme bağırdı Bende senin halan değilim zaten dedim
birde acımadı mi dedim oda alay ederek yok acimadi gülüyor acıyı hissetmiyor bildiğiniz yaşadığı yer Kastamonulu İnebolu annem diyor oradakilerin hepsi öyle diyor yeni koşmaya çalışan çoğuca küfür öğretip gülüyorlar diyor birine küfür edecek olsalar çocuğa gönderip küfür ette gel diyor
Ortada bi tane mantıklı, yerinde davranan yetişkin yokken çocuklardan ne beklersiniz? Önce yengeniz ve abiniz birbirlerine karşı saygılı sevgili birer eş olsunlar ve anne baba olmak nedir baştan öğrensinler.. Siz de kimsenin çocuğuna vurmayın bi daha, tahammül edemiyorsanız onlar varken annenize gitmeyin..

İçi cız eden, gelip de buraya konu içeriğinde vurdum. Acıma duygusu yok, birde bana acımadıki deyip gülüyor yazar mı? Bırakın bu işleri. Ne yazmamızı bekliyordunuz aa öyle mi dedi çocuk, o zaman şeytan, çocuk değil o dememizi mi bekliyordunuz? Özrü kabatinden büyük dedikleri bu olsa gerek. Ay o kadını ve çocuğu sizden korumak istedim bir an cidden yani keşke imkanım olsada yanıma alsam yazık ya size . Hep böyle olur iyi niyetli insanların tepesine birileri biner malesef . Burada da o saf kötü karekterler sizsiniz üzgünüm. Birde çok boş gördüm sizi, üzerinize vazife olmayan işlere karışacak kadar boş.

Kapıyı aralayıp şöyle bir bakmamla kapatıp çıkmam bir oldu. Konuda sadece sorunlu bir kişi olsa şöyle böyle yap dersin. Herkes sorunlu herkes tedavilik, kendileri yetmiyor çocukları da aynı yetiştiriyorlar. Abisi şöyle bir dokunmuşmuş o yüzden onda suç yok. Bütün kötülük anneleri ve yaşadıkları yermiş. Acımadı diyen çocuğa acıyı hissettirmek için daha şiddetli vurmayın, vurursanız da o eliniz kırılsın.

Çocukları evet kendisi doğurdu emzirdi gerisi hepsi abimeydi kendisi bir şey yapmıyordu ki ev işini bile yapmıyor abim yapmazsa yemek bile abim yapıyordu sadece çocuğu emzirip bir kenara koyuyordu zorla da evli değiller ki kendi istekleri ile üniversteden dört yıl kadar tanıştılar hatta abim eşi için annemi karşısına aldı o zaman
Dedim gibi bütün sorumluluk abimin üzerindeydi şimdiye kadar çocuklar bile kendi babalarını parmağında oynatıyorlar bir şey yapmamasına rağmen etratfa kendime vakti ayıramıyorum diye etratfa dolaşıyordu kendi gözümün önünde söyledi bunu misafirliğe gidiyordum orada demişti bunu
Abim sırf bu hakretileri yüzünden sırf kendi derisinde orta okul öğrencilerine korona zamanında online dersi çocuklar rahatız ediyor çocuklarını kapı önüne koyardı abim alırdı oda zaten üniversite öğrencilerine ders veriyordu biz sefer üniversite öğrencileri abimi şikayet edip işten çıkardılar bu sefer adam çalışmıyor evde oturuyor bin tane işle çalıştı bir türlü toprlarnamdı destek etmesi gereken yerden hakaretler yağdırıp hakaret ediyordu önümüzde oluyor
Size ne ? Ne olsun istiyorsunuz adam boşansın mı bu mu yani alıp çocuklarına bakacak mısınız ? Demekki memnunlar onlar hallerinden biraradalar .
Nie özel hayatlarını bu kadar dökme gereği duydunuz ki 3 gun bayramda çekemediniz mi birbirinizi yeğeninize vurana kadar siz tatlı dille çocuğa bişey katsaydınız madem .

siz gidin önce kendı eşinizle sorunlarınızı çözün . sizinde eşiniz sizi pek korumuyordu yanlış hatırlamıyorsam nejla solmaz dı önceki isminiz kayınaile kayınbirader sorunlarınız vardı. Çocukta yokken siz nie kurtulmuyorsunuz eşinizden mesela. milletin gözündeki çöple uğraşmak yerine kendı gozunuzdeki kazıkla uğrasın

Dolmuşsunuz belli
Konu olarak haklısınız
Yegenlerinizi böyle yetiştiren bir yengeye sahipsiniz ve saygisizliklarini sizin yanınızda da rahatça yapan bir yenge
Çocukların suçu yok maalesef.
Yani onlara vurarak, o şekilde konuşarak yengenize olan hıncınızı aliyorsunuz ama bu yanlışa ortak oluyorsunuz
Bazı ailelerde maalesef anne babanın birbirine saygısı bitince çocukları da alet edebiliyorlar..
Ben yegenlerime kıyamam, bazen anne babanın sabrı taşabiliyor cunku sürekli onlarla ilgililenen anne baba
O zamanlarda bile kıyamam yegenlerime
Siz hincinizi çocuklardan çıkarmayın lütfen ,yengeniz benzeri oluyorsunuz
Öyle bir durumda "Halacım bu yaptığın davranış, söylediğin söz çok kırıcı, öyle deme yapma olur mu " diye anlatın ki anne babasından degil halasindan doğruyu öğrensin :)

Okey üyelik alıp abin yazsın o zaman dertlerini. Hırpalanan çocuklar dışında bu konuda beni ilgilendiren bir nokta yok.

Gene de ferhunde’nin haklı olduğu yanları vardı ya shshshs
İnsan olgunlaştıkça Ferhunde’yi anlıyor, sahipleniyor 🥲 aynı konu sahibinin yengeyi yerden yere vurduğu ama abiye toz kondurmadığı gibi, ferhunde’ye de demediğini bırakmadı gudubet aile, bir güler yüz, bir sevgi göstermediler. Yetersiz Şevket’e hiç girmiyorum bile 😒 eğer Ferhunde ile Şevket’in çocukları olsaydı, Tekin ailesi de böyle her şey için Ferhunde’yi suçlar, çocuğun kötü huylarını ona, iyi huylarını Şevket’e bağlarlardı.

Abinizi yüceltip tüm suçu yengenize atmışsınız da o kadın tek başına mı bakıyor çocuklara. Ayrıca siz hangi hakla çocuğa vuruyorsunuz. Bi de acımadı mı diye soruyosunuz. Bence yengeniz yine iyi biriymiş. Allah korusun halası benim çocuğuma vursa onu yolarım.
Abim yuceltmiyorum olanı söylüyorum ayrıca iksinde suç var diyorum ya

Back
X