Haklisiniz da en azindan takilari ailesi yapsaydi o da yok bizim burda da millet acayip laf eder altin az oluncaBence, eşimin ailesinin yapması gereken tek şey düğünde takacakları takıdır. bu da bütçelerine göre olan neyse odur. "set alacak 10 tane bilezik takacak" gibi neredeyse başlık parası istemeye varan, muhabbetler olmamalı. düğün derneği eskiden aileler yapardı tabi, eşe dosta yemek yapılırdı. şimdiki gibi mekan, orkestra, organizasyon şirketi, yok supla yok şamdan... ailelere yüklenen gereksiz masraflar bunlar. ha ailenin imkanları geniştir. yapar, ama yapamıyorlarsa, eşimle ben de yapamıyorsam ayağımı yorganıma göre uzatırım. düğün yaptım diye, millet şamdan altında 2 saat sıkıla sıkıla oturacak diye, 10 sene borç ödeyemem yani..
Eger elinde varsa ve yapmiyorlarsa sizin ailenizde yapmasin. Kendiniz yapin herseyi. Sonra huzursuzluk cikmaz.B
Bir babanin oglunu evlendirme gibi bi sorumlulugu yok
Ama soyle bi durum var ben calistigim halde ceyizimi ailem yapiyo sanirim ailemle ailesini cok karsilastiriyorum bu beni zorluyo
valla evlenirken annem bir bir çıkardı meydana istiflediklerini. nevresim takımları yatak örtüleri, bornoz, banyo paspası, hoşuna gidip kenara koyduğu ıvır zıvır.. e iyi oldu tabi Allah razı olsun. ama yapmak zorunda değildi. eşimin ailesi hiçbir şey yapmadı, ama eşim de çok genç değildi zaten evlenirken. dolayısıyla, evlenmeye karar verdiysek, masrafı da biz göze alacaktık.B
Ama soyle bi durum var ben calistigim halde ceyizimi ailem yapiyo sanirim ailemle ailesini cok karsilastiriyorum bu beni zorluyo
Senin ailende de problem var o zaman canim calisiyormussun neden senin ceyizini onlar yapiyor?bazi seyleri kendin yaparsan daha cok kiymet verirsin ayni sekilde dugunu de esinle sen yapacaksin omur boyu gecinecek olan ikinizsiniz kimseden birsey almayin ki kimseye borcunuz minnetiniz olmasin derimB
Altin az olunca dedigine gore yapacaklar ama senin gonlunun istedigi kadar cok yapmayacaklar oyle mi? Cevreyi falan bosver onlarla mi evleniyorsun. Zaten her zaman konusacak bisey bulurlarHaklisiniz da en azindan takilari ailesi yapsaydi o da yok bizim burda da millet acayip laf eder altin az olunca
Bi Sabancı, bi Koç gibi değillerse evlenme..
Önemsiz değil ama önemli de değilSlm benim nisanlimin ailesinin maddi durumu benim icin onemli olmali mi sizce
Benden yardim bekleyip beklemeyeceklerini hebuz kestiremiyorum bi de dugun masrafi hersey bizim uzerimjze kalcakmis gibi geliyo o da benim zoruma gidiyo ya
Iyi cok sukur ben de bi ogretmenim ama ailem cok yardimci oluyoSenin maddi durumun nasil?
Ayni seyleri düsünuyoruz ben de diyom bari deyse simdiki erkeklere de guven olmuyo acaba fedakarliklarin farkinda olurlar miCnm yine sizinki sadece kullanacağınız eşyaların borcu ben bütün çeyizimi fazlasıyla yaptım aldım ama erkek evinin aldığını evlendikten sonra ortak ödücez yani masraf bana iki defa girmiş olacak ben öderim zoruma gitmez de inş mutlu olurum da pişmam olmam tek isteğğim bu
Iyi cok sukur ben de bi ogretmenim ama ailem cok yardimci oluyo
Ayni seyleri düsünuyoruz ben de diyom bari deyse simdiki erkeklere de guven olmuyo acaba fedakarliklarin farkinda olurlar mi
Aynen ya kafam dolu hep ne zaman dugun pekiYok cnm olmazlar daha bi de sen çok masraf yapıyor olursun bi de evlenince ailesini tutarsa var ya pişmanlıktan ölebilirim o derece şu sıralar bayağı taktım bu konuya pişman olur muyum diye çok düşünüyorum
Kaderimle deil sıkıntım kendi secimimi sorguluyorumOlmalı bence
Aynen ya kafam dolu hep ne zaman dugun peki
Aynen benimki de kasimda inskasımda ama içimiçimi yiyor kaç gündür hep ağlamak geliyor içimden kimseyi görmek bile istemiyorum
Icimi nasil rahatlatirim bilmiyorum peki sen yansitiyo musun nisanlininakasımda ama içimiçimi yiyor kaç gündür hep ağlamak geliyor içimden kimseyi görmek bile istemiyorum