Nişanlıyım ama Kafam çok Karışık

Bir insan gelin gideceği aileye nasıl “şu kadar gram altın istiyorum” der yemin ederim aklım almıyor. Anladık doktorsunuz, zaten bir alnınıza yazmadığınız kalmış ama ilkokul terk köylü kadınlarından hiçbir farkınız yok, üzgünüm. Kayınvalidem/kayınpederim defalarca neyi nasıl istediğimi sordu bir kez bile şunu istiyorum demedim maddi konularda, aklıma bile gelmedi çünkü. Eşimi çok seviyordum ve çok mutluydum, zaten kendi standartlarıma göre bir eş seçmiştim o ayrı, olması gereken de bu zaten. Dayımın ve teyzemin gelinleri nişanda bizde şu şu adettir, şu kadar altın takılır vs dediğinde lisedeydim ve onların yerine ben yerin dibine girmiştim. Çok şükür bugün de birilerinin yerine utandık.

Eşiniz ilerde arkanızda durur mu ? Aileci bir eş mi ? Bir sorun çıkınca ailesine mi kulak verir ? Bunlara özellikle dikkat edin. Dediğiniz gibi herseyi siz ve aileniz hallediyor ve onlar bu durumunu kanıksamış , ilerde de herseyi sizden bekleyebilirler

Eğer konu sahibi aynı kişiyse son bir yorumum daha var benim, maalesef doktor olmuş olmayı hayatta ultra büyük bir başarı görüp( bu arada evet büyük bir başarı ancak bu size kimseyi ezme hakkı vermez) bu konu ile herkesi ve her şeyi ezebileceğinize inanıyorsunuz. Siz isterseniz dünyanın en zengin ailesine gelin gidin bu sefer de istediğiniz şekilde egonuz tatmin olmayacağı için mutsuz olacaksınız. Büyük karakter sorunlarınız olduğuna inanıyorum maalesef.
Doktorluğumla kimseyi ezmiyorum öyle bi insan değilim.Ki benim açtığım konu da mesleğimle ilgili değil.Nişan sürecindeki uyumsuzluklar. Bunun bi sebebi de meslek ve gelir farkı.Ancak bu tek bi sebep ilk mesajıma bakarsanız başka sebepler olduğunu da göreceksiniz .Konuyu Doktorluğuma çekmenin anlamı yok bence,insanları tanımadan bu şekilde ithamlarda bulunmak da hoş değil.

siz herhalde eksik okudunuz yorumları ben ya da ailem bi gram belirtmedik zaten öyle bi durum yok yani şu kadar istiyorum diye.Bakın size sorulmuş ne istediğiniz ne güzel bana o bile sorulmadı usülen de olsa.Buradaki mesele maddiyat değil manevi olarak da eksikler var maalesef.Benim burada yaptığım hata kendi standartlarıma göre birini bulmamak oldu zaten onun sıkıntısını yaşıyorum şu an ben bana göre fedakarlık etmeme rağmen karşıya her şey fazla geliyor.Benim söylediğiniz şekilde gram belirterek bi talebim olmadığından utanmanıza gerek yok hanımefendi.

Eşiniz ilerde arkanızda durur mu ? Aileci bir eş mi ? Bir sorun çıkınca ailesine mi kulak verir ? Bunlara özellikle dikkat edin. Dediğiniz gibi herseyi siz ve aileniz hallediyor ve onlar bu durumunu kanıksamış , ilerde de herseyi sizden bekleyebilirler
Ailesine düşkün bi insan ama yeri geldiğinde ailesinin haksız olduğu durumlarda hep bana hak verip ailesiyle konuştu.Bi sorun çıkınca haklı kimse onun yanında duracağını düşünüyorum. ailesinin lafıyla hareket edeceğini düşünmüyorum.Olgun bi insan çünkü.

Yani nişanlınızla bir sorun belirtmemişsiniz ailesi de kötü insanlar değillermiş, ben evlenirken her şeyi eşimle birlikte konuştuk karar verdik ailesinden ben de hiçbir şey görmedim çünkü durumları yoktu hiçbir zaman ne ailem ne de ben demedik yani kayınbabam harçlık vermedi o bunu yapmadı falan. Ben mutluydum eşimle hala da mutluyum benim için her zaman bu daha önemli oldu. Önceliklerinizin aynı olduğu kişilerle olun bence nişanlınızla uyumlu olduğunuzu düşünmüyorum.

Yani nişanlınızla bir sorun belirtmemişsiniz ailesi de kötü insanlar değillermiş, ben evlenirken her şeyi eşimle birlikte konuştuk karar verdik ailesinden ben de hiçbir şey görmedim çünkü durumları yoktu hiçbir zaman ne ailem ne de ben demedik yani kayınbabam harçlık vermedi o bunu yapmadı falan. Ben mutluydum eşimle hala da mutluyum benim için her zaman bu daha önemli oldu. Önceliklerinizin aynı olduğu kişilerle olun bence nişanlınızla uyumlu olduğunuzu düşünmüyorum.
Ben de açıkçası hayata aynı yerden bakmadığımızı, ileriye dair beklentilerimizin aynı olmadığını düşünüyorum.Ben çocukluğumdan beri daha iyi bir hayatım olsun diye emek veren bi adım ileriye nasıl gidebilirim kendimi nasıl geliştirebilirim diye çabalayan bi insan oldum.Nişanlım ise üniversite mezunu bile olmayan kendisinin sahip olduğu hiçbir meziyete sahip olmayan insanlarla kendini kıyaslayıp kendini iyi konumda gören içini rahatlatan bi insan.Bu bana hiç uymayan bi düşünce yapısı mesela.Kendi yaptığı işi yapıp belki 3-4 katı kazanan insanlar varken bir insan nasıl daha iyisi için çaba göstermez ya da daha iyisini istemez ben anlayamıyorum.

Benim mesela kendim için beğendiğim bi evi bi arabayı göstermem ve bunları istemem ona çok tuhaf geliyor.Çevremdeki tüm doktor arkadaşlarım belki benden çok çok daha fazlasını isteyen hayal eden insanlar ama nişanlıma tuhaf geliyor bu durum.İlerde açıkçası bu sebeplerden ben sorun yaşayacağımızı düşünüyorum.çünkü nereye kadar yaşamak istediğim hayat standartından vazgeçebilirim ?

Ben de açıkçası hayata aynı yerden bakmadığımızı, ileriye dair beklentilerimizin aynı olmadığını düşünüyorum.Ben çocukluğumdan beri daha iyi bir hayatım olsun diye emek veren bi adım ileriye nasıl gidebilirim kendimi nasıl geliştirebilirim diye çabalayan bi insan oldum.Nişanlım ise üniversite mezunu bile olmayan kendisinin sahip olduğu hiçbir meziyete sahip olmayan insanlarla kendini kıyaslayıp kendini iyi konumda gören içini rahatlatan bi insan.Bu bana hiç uymayan bi düşünce yapısı mesela.Bi insan konum ve maddiyat olarak nasıl kendini geliştirmek istemez ben bunu anlayamıyorum.
Keşke bunu ilişkiniz boyunca gördüğünüzde bitirseydiniz. Nişanlanmakla hata etmişsiniz böyle düşünüyorsanız asıl sorun sizin için ailesi de değil ki nişanlınız direkt. Bu düşünceyle siz her zaman çakışacaksınız. Siz hiçbir zaman onu yeterli görmeyeceksiniz o da hiçbir zaman size yetemeyecek.

Keşke bunu ilişkiniz boyunca gördüğünüzde bitirseydiniz. Nişanlanmakla hata etmişsiniz böyle düşünüyorsanız asıl sorun sizin için ailesi de değil ki nişanlınız direkt. Bu düşünceyle siz her zaman çakışacaksınız. Siz hiçbir zaman onu yeterli görmeyeceksiniz o da hiçbir zaman size yetemeyecek.
işte sorun şu ki ben bunları ilişki içinde fark etmedim.Nişanlandıktan sonra fark ettim.Ve işler ciddileşince maddi şeyler konuşulmaya başlandı. 20yaşıdaki öğrenci bi insanla 25 yaşında mesleğini eline almış bir insanın hayata karşı bakışı aynı olmuyor.

Açıkçası maddi olarak bu kadar zorlanacaklarını da öngöremedim o da etkili oldu bu düşüncelerimde.

Ailemdeki ve çevremdeki herkes de nişanlımı ve ailesini sevdiği için yanlış bir karar almandan korkuyoruz diyorlar.Maddiyat zamanla olur diyorlar.Ama kendini geliştirmeye azmi olmayan bi insanla zamanla olacağını da düşünmek bana pollyannacılık gibi geliyor.Maalesef hayata toz pembe gözlüklerle bakan bi insan değilim.Mantığıma yatmıyor bu ilişki ne kadar sevsem de .O mantığı bi türlü susturamıyorum.

Sen git o kadar yıl oku doktor ol, sonra da nişanlımın emekli babası cebime harçlık koymadı diye rahatsız ol. Emekli değil ultra zengin bile olsa harçlık beklemek ne demek zaten.
Siz bence ayrılın, kendi şehrinizden, kültürünüzden biriyle evlenin. Başka şehirlerden de olmaz. Ben geleneksel bir aileden geliyorum ama gelinine harçlık veren kayınpeder hiç duymadım. Bana verilmek istense inanılmaz rahatsız olurdum.
Sizin bu aile ve nişanlıyla mutlu olmanız çok zor çünkü kafa yapınız farkli.

Sen git o kadar yıl oku doktor ol, sonra da nişanlımın emekli babası cebime harçlık koymadı diye rahatsız ol. Emekli değil ultra zengin bile olsa harçlık beklemek ne demek zaten.
Siz bence ayrılın, kendi şehrinizden, kültürünüzden biriyle evlenin. Başka şehirlerden de olmaz. Ben geleneksel bir aileden geliyorum ama gelinine harçlık veren kayınpeder hiç duymadım. Bana verilmek istense inanılmaz rahatsız olurdum.
Sizin bu aile ve nişanlıyla mutlu olmanız çok zor çünkü kafa yapınız farkli.
Harçlık sadece geleneksel bi örnekti ki sadece Gazintepte de olan bi şey değil çok farklı şehirlerde de gördüm ben bunu.Konumuz harçlık da değil ayrıca.Konumuz bu süreçte ne yapacaklarını hiçbir konuda aşamada bilmemeleri ve eksik kalması her şeyin.
Doktor oldum diye insanlıktan çıkmadım robot değilim benim de bazı isteklerim heveslerimin olması neden bu kadar tuhaf geliyor ?

Harçlık sadece geleneksel bi örnekti ki sadece Gazintepte de olan bi şey değil çok farklı şehirlerde de gördüm ben bunu.Konumuz harçlık da değil ayrıca.
Konunuz bunlar olmasa örnek olarak vermezdiniz. Gayet de harçlık, altın meselesi sizi aileden soğutan şeyler.
O farklı şehirlerden doktor geline harçlık verecek birini bulacaksınız artık.

Nişanlınıp bazı noktalarda farklı olduğunuzu görüp ayrılmanız gayet normal bu arada ben bunu yadırgamam ama harçlık, altın gibi meselelere takılmanız bunun üzerinden daha iyisini hakediyorum demeniz küçük düşündüğünüzü gösterir bence. Bunun ötesine geçebilmeniz lazım.

işte sorun şu ki ben bunları ilişki içinde fark etmedim.Nişanlandıktan sonra fark ettim.Ve işler ciddileşince maddi şeyler konuşulmaya başlandı. 20yaşıdaki öğrenci bi insanla 25 yaşında mesleğini eline almış bir insanın hayata karşı bakışı aynı olmuyor.

Açıkçası maddi olarak bu kadar zorlanacaklarını da öngöremedim o da etkili oldu bu düşüncelerimde.

Ailemdeki ve çevremdeki herkes de nişanlımı ve ailesini sevdiği için yanlış bir karar almandan korkuyoruz diyorlar.Maddiyat zamanla olur diyorlar.Ama kendini geliştirmeye azmi olmayan bi insanla zamanla olacağını da düşünmek bana pollyannacılık gibi geliyor.Maalesef hayata toz pembe gözlüklerle bakan bi insan değilim.Mantığıma yatmıyor bu ilişki ne kadar sevsem de .O mantığı bi türlü susturamıyorum.
Bu düşüncelerinizi nişanlınızla paylaştınız mı? Yani bilmediği bir şey için de çaba göstermez kimse, isteklerinizi beklentilerinizi konuşuyor musunuz?

Konunuz bunlar olmasa örnek olarak vermezdiniz. Gayet de harçlık, altın meselesi sizi aileden soğutan şeyler.
O farklı şehirlerden doktor geline harçlık verecek birini bulacaksınız artık.

Nişanlınıp bazı noktalarda farklı olduğunuzu görüp ayrılmanız gayet normal bu arada ben bunu yadırgamam ama harçlık, altın gibi meselelere takılmanız bunun üzerinden daha iyisini hakediyorum demeniz küçük düşündüğünüzü gösterir bence. Bunun ötesine geçebilmeniz lazım.
İlk yazdığım mesajı okursanız meselenin altın harçlık olmaktan öte olduğunu göreceksiniz.

Bu düşüncelerinizi nişanlınızla paylaştınız mı? Yani bilmediği bir şey için de çaba göstermez kimse, isteklerinizi beklentilerinizi konuşuyor musunuz?
Evet beklentilerimi isteklerimi hayata bakışımı biliyor konuşuyoruz bu konuları, bu düşüncelerimin birçoğundan da haberdar.
Keşke daha önceden konuşsaymışız bu meseleleri ben hep ikimizi uyumlu gördüğüm ve çok sevdiğim için çevremden de olumsuz bir yorum duymadığım için ailemden vs sıkıntı yaşayacağımızı hiç düşünmemiştim ama evdeki hesap çarşıya uymadı.Nişanlılık dönemi gerçekten sıkıntılı bi dönemmiş bazen keşke sevgililik dönemimize dönebilsek diyorum..

İlk yazdığım mesajı okursanız meselenin altın harçlık olmaktan öte olduğunu göreceksiniz.
Meselede harçlıkta var altında, heveslerim olmasın mı demişsiniz ama bunların hevesiniz olması garip geldi bana.
Nisanlınız sizin hayal ettiğiniz eş değil. Ya daha iyi kazanacak ya çok hırslı olacak. Herkes hırslı olmak zorunda değil. Siz sürekli başkalarıyla kıyaslayacaksınız evliliğinizi, eşinizi, kendinizden aşağı göreceksiniz bir müddet sonra.
Daha önce de konu açtınız. Kafanızda bu kadar sorunla adım adım evliliğe gidiyorsunuz. Biraz cesaretli olup ayrılın. Bu konuda haklı haksız yok. Daha hırslı, varlıklı bir adamla da başka sorunlar yaşayacaksınız belki ama en azından kendinize denk gördüğünüz için idare etmeniz kolay olur. Kendinizden aşağı gördüğünüz kocaya aynı evin içinde tahammül edemezsiniz. En sonunda farklı noktalara gider zaten evliliğiniz.

Son düzenleme:
Meselede harçlıkta var altında, heveslerim olmasın mı demişsiniz ama
Ben konunun genelinin yorumlanması için o kadar uzun bir mesaj yazdım, dikkat ederseniz ailesiyle ilgili manevi konular ,benim ömür boyu nişanlımın işinden dolayı ailemden uzakta yaşayacak olmam ,meslek farkı, gelir farkı,hayattan beklenti farkı hepsi bir arada bunlara karşı pozitif anlamdaki tek şey birbirimize olan sevgimiz siz bi tartın bakalım hangisi ağır gelecek ona göre bi yorum rica ediyorum. Meseleyi altına harçlığa çekip durmayın.Çok şükür kendi maddi gücümle bunları kendi başıma yapabilecek bi durumdayım. Ama ya diğer şeyler ?

Meselede harçlıkta var altında, heveslerim olmasın mı demişsiniz ama bunların hevesiniz olması garip geldi bana.
Nisanlınız sizin hayal ettiğiniz eş değil. Ya daha iyi kazanacak ya çok hırslı olacak. Herkes hırslı olmak zorunda değil. Siz sürekli başkalarıyla kıyaslayacaksınız evliliğinizi, eşinizi, kendinizden aşağı göreceksiniz bir müddet sonra.
Daha önce de konu açtınız. Kafanızda bu kadar sorunla adım adım evliliğe gidiyorsunuz. Biraz cesaretli olup ayrılın. Bu konuda haklı haksız yok. Daha hırslı, varlıklı bir adamla da başka sorunlar yaşayacaksınız belki ama en azından kendinize denk gördüğünüz için idare etmeniz kolay olur. Kendinizden aşağı gördüğünüz kocaya aynı evin içinde tahammül edemezsiniz. En sonunda farklı noktalara gider zaten evliliğiniz.
Ben konunun genelinin yorumlanması için o kadar uzun bir mesaj yazdım, dikkat ederseniz ailesiyle ilgili manevi konular ,benim ömür boyu nişanlımın işinden dolayı ailemden uzakta yaşayacak olmam ,meslek farkı, gelir farkı,hayattan beklenti farkı hepsi bir arada bunlara karşı pozitif anlamdaki tek şey birbirimize olan sevgimiz siz bi tartın bakalım hangisi ağır gelecek ona göre bi yorum rica ediyorum. Meseleyi altına harçlığa çekip durmayın.
Mesajım yarım kaldı, devam ettirdim. Ayrılın diyorum ben.

İsteklerim fazla değil diyorsunuz ama bana göre de "istiyor olmak" yeterince fazla 🤷🏻‍♀️ Ne münasebet yani.
Sen adamın biriyle yasal çerçevede onaylanmış bir sevisme yaşayacaksın diye niye cebine harçlık konuluyor, niye bana altın vereceksiniz deniliyor ?
Aynı yörenin insanıyız, bana bu bakış açısı neandertal insanlarmışız gibi hissettiriyor :işsiz:

Haklı haksız eleştirmeye gerek yok gerçi
Siz bu adamla bir ömür yol yürümezsiniz, yürümeyin de. Bir kere siz hırslısınız o değil. Siz daha iyisini istiyorsunuz o yeterli buluyor. Daha da kötüsü eğitimleriniz denk değil .
Yarın bir gün onu ezeceksiniz. Bugün değilse 5 yıl sonra, çocuk olunca, o şehirden sıkılınca, bir hata yaptığında vs vs.
Siz ne karar verirsiniz bilmem ama bu işin sonu çok net görünüyor .
Her şey gönlünüzce olsun 🙏🏻

İsteklerim fazla değil diyorsunuz ama bana göre de "istiyor olmak" yeterince fazla 🤷🏻‍♀️ Ne münasebet yani.
Sen adamın biriyle yasal çerçevede onaylanmış bir sevisme yaşayacaksın diye niye cebine harçlık konuluyor, niye bana altın vereceksiniz deniliyor ?
Aynı yörenin insanıyız, bana bu bakış açısı neandertal insanlarmışız gibi hissettiriyor :işsiz:

Haklı haksız eleştirmeye gerek yok gerçi
Siz bu adamla bir ömür yol yürümezsiniz, yürümeyin de. Bir kere siz hırslısınız o değil. Siz daha iyisini istiyorsunuz o yeterli buluyor. Daha da kötüsü eğitimleriniz denk değil .
Yarın bir gün onu ezeceksiniz. Bugün değilse 5 yıl sonra, çocuk olunca, o şehirden sıkılınca, bir hata yaptığında vs vs.
Siz ne karar verirsiniz bilmem ama bu işin sonu çok net görünüyor .
Her şey gönlünüzce olsun 🙏🏻
Teşekkür ederim yorumunuz ve güzel dileğiniz için 🙏🏻

X