Nişanlıyım ama Kafam çok Karışık

Merhabalar.Severek isteyerek nişanlanmış ama nişan sürecinde maalesef farklı sebeplerden kafası karışmış birisi olarak yazıyorum buraya.Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.Ben 26 yaşında bir hekimim.Nişanlım ise özel sektörde iyi denilebilecek bi pozisyonda müdür olarak çalışan birisi.Ancak muhtemelen ben ondan hep daha fazla kazanacağım.5 yıldır birlikteyiz.Çok severek isteyerek nişanlandık ama maalesef memleket ve kültür farkından dolayı nişan sürecinde bazı uyuşmazlıklar oldu.Ve böylelikle bazı şeyler benim gözüme batmaya başladı.Benim isteklerim hep nişanlıma ve ailesine(ailesinin nişanlıma pek desteği de yok birçok şeyi nişanlım halletmeye çalışıyor) fazla gelmeye başladı ki büyüdüğüm kültüre göre gerçekten az şey istedim.Ben orta yolu bulmak için bazı isteklerimden vazgeçmeme rağmen karşı tarafa fazla geldi hep bi şeyler.Bu da benim hevesimi kırdı ister istemez ve mutsuz olmaya başladım.Maddi konuları bi tarafa bırakırsak ailesi manevi olarak da bu dönemde ne beni ne ailemi doğru düzgün arayıp sormadılar benim kariyerimdeki önemli bi adımda bile aramadılar.nişan için ne yapılacak düğün için ne yapılacak diye usülen bile sormadılar.Çevremde gördüğüm maddi manevi ilgili çekip çeviren aileleri gördükçe de kötü insanlar olmamalarına rağmen nişanlımın ailesinden soğudum.Eli yüzü düzgün doktor genç bir kızsın iyi bi ailen var daha iyi görgülü daha aktif bi aileyi hakediyorsun diye düşünmeye başladım.Daha farklı bi ailesi olsun isterdim.Evlenirsek nişanlımın işinden dolayı ömür boyu ailemden uzakta yaşamak zorunda kalacağım ve onun ailesine yakın olacağız muhtemelen.Hem ailemden uzakta olacak olmaktan hem de nişanlımın ailesinden soğumuş olmamdan bu durum da beni mutlu etmiyor.Nişanlım gerçekten beni çok seven çok iyi bana her konuda destek olan bir insan ama sevmek bu aşamada yeterli mi emin değilim.Kalbim evet diyor ama aklım onaylamıyor gibi bu evliliği çok arada kaldım.Yorumlarınızı bekliyorum.
Benim genç, eli yüzü düzgün Dr bir çocuğum olsa böyle değer görmeyeceği ayan beyan ortada olan bir evlilik yapmasını istemezdim.

@doktorrhanim hesabınızla birleştirilmiş raporlarımız sonucunda. Siz bu adamla sırf daha iyisini bulamayabilirim, pişman olurum diye berabersiniz. İnşallah bulur da salarsınız adamcağızın yakasını. Belli seviyor kendisi bırakamıyor. Yazık.

Merhabalar.Severek isteyerek nişanlanmış ama nişan sürecinde maalesef farklı sebeplerden kafası karışmış birisi olarak yazıyorum buraya.Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.Ben 26 yaşında bir hekimim.Nişanlım ise özel sektörde iyi denilebilecek bi pozisyonda müdür olarak çalışan birisi.Ancak muhtemelen ben ondan hep daha fazla kazanacağım.5 yıldır birlikteyiz.Çok severek isteyerek nişanlandık ama maalesef memleket ve kültür farkından dolayı nişan sürecinde bazı uyuşmazlıklar oldu.Ve böylelikle bazı şeyler benim gözüme batmaya başladı.Benim isteklerim hep nişanlıma ve ailesine(ailesinin nişanlıma pek desteği de yok birçok şeyi nişanlım halletmeye çalışıyor) fazla gelmeye başladı ki büyüdüğüm kültüre göre gerçekten az şey istedim.Ben orta yolu bulmak için bazı isteklerimden vazgeçmeme rağmen karşı tarafa fazla geldi hep bi şeyler.Bu da benim hevesimi kırdı ister istemez ve mutsuz olmaya başladım.Maddi konuları bi tarafa bırakırsak ailesi manevi olarak da bu dönemde ne beni ne ailemi doğru düzgün arayıp sormadılar benim kariyerimdeki önemli bi adımda bile aramadılar.nişan için ne yapılacak düğün için ne yapılacak diye usülen bile sormadılar.Çevremde gördüğüm maddi manevi ilgili çekip çeviren aileleri gördükçe de kötü insanlar olmamalarına rağmen nişanlımın ailesinden soğudum.Eli yüzü düzgün doktor genç bir kızsın iyi bi ailen var daha iyi görgülü daha aktif bi aileyi hakediyorsun diye düşünmeye başladım.Daha farklı bi ailesi olsun isterdim.Evlenirsek nişanlımın işinden dolayı ömür boyu ailemden uzakta yaşamak zorunda kalacağım ve onun ailesine yakın olacağız muhtemelen.Hem ailemden uzakta olacak olmaktan hem de nişanlımın ailesinden soğumuş olmamdan bu durum da beni mutlu etmiyor.Nişanlım gerçekten beni çok seven çok iyi bana her konuda destek olan bir insan ama sevmek bu aşamada yeterli mi emin değilim.Kalbim evet diyor ama aklım onaylamıyor gibi bu evliliği çok arada kaldım.Yorumlarınızı bekliyorum.
Merhabalar aynı durumu hemen hemen bende yaşadım evliyim şuan eşim 28 yaşında ailesi hiç bir şekilde düğün hazırlığı yapamislar herşeyi eşimin yapmasini istediler düğün dahi yapılmadı o derece ama ben eşimi seviyorum beni anlıyor eşimle bir problem yaşamıyorum ama ailesiyle sürekli kavga halindeyim ve evin tek çocuğu nasıl birikim yapmazlar diye düşünüp dururdum eşimi cok sevdiğim için bazı şeylerden vazgeçtim şuan ailesiyle aynı memlekette yaşıyoruz ben mesefa koydum benim evime istediği zaman gelip gidemezler ama iyi düşün nişanlınin sana sahip cikabilcek mi sana değer veriyor mu bu evliliği iyi kurtabilcekmisiniz ama başta bu karışıklık varsa keşke deme

Harçlık sadece geleneksel bi örnekti ki sadece Gazintepte de olan bi şey değil çok farklı şehirlerde de gördüm ben bunu.Konumuz harçlık da değil ayrıca.Konumuz bu süreçte ne yapacaklarını hiçbir konuda aşamada bilmemeleri ve eksik kalması her şeyin.
Doktor oldum diye insanlıktan çıkmadım robot değilim benim de bazı isteklerim heveslerimin olması neden bu kadar tuhaf geliyor ?
Istek ve heveslerinizin nerdeyse tamaminin maddiyata dayali olmasi ve kendinizi sadece kendiniz ust seviyede gordugunuz icin bunlara zaten coktan layigim ben tavriniz garip geliyor , dr sunuz az cok psikoloji bilimini bilirsiniz belki herkes kendini ortalamanin ustunde gorur yoksa yasayamaz zaten yani nisanliniz da kendini ortalamanin ustunde goruyor ayrica cidden harclik nedir

Merhabalar aynı durumu hemen hemen bende yaşadım evliyim şuan eşim 28 yaşında ailesi hiç bir şekilde düğün hazırlığı yapamislar herşeyi eşimin yapmasini istediler düğün dahi yapılmadı o derece ama ben eşimi seviyorum beni anlıyor eşimle bir problem yaşamıyorum ama ailesiyle sürekli kavga halindeyim ve evin tek çocuğu nasıl birikim yapmazlar diye düşünüp dururdum eşimi cok sevdiğim için bazı şeylerden vazgeçtim şuan ailesiyle aynı memlekette yaşıyoruz ben mesefa koydum benim evime istediği zaman gelip gidemezler ama iyi düşün nişanlınin sana sahip cikabilcek mi sana değer veriyor mu bu evliliği iyi kurtabilcekmisiniz ama başta bu karışıklık varsa keşke deme
Siz pişman mısınız peki verdiğiniz karardan mutsuz ediyor mu ailesinin yaklaşımı sizi şu an ? Yoksa bi süre sonra önemi kalmıyor mu ?

Istek ve heveslerinizin nerdeyse tamaminin maddiyata dayali olmasi ve kendinizi sadece kendiniz ust seviyede gordugunuz icin bunlara zaten coktan layigim ben tavriniz garip geliyor , dr sunuz az cok psikoloji bilimini bilirsiniz belki herkes kendini ortalamanin ustunde gorur yoksa yasayamaz zaten yani nisanliniz da kendini ortalamanin ustunde goruyor ayrica cidden harclik nedir
İstek ve heveslerimin tamamı maddi değil farkındaysanız ilk mesajımda manevi açıdan da eksiklerin uyumsuzlukların olduğunu yazdım.Önür boyu ailemden uzakta pek de hoşlanmadığım bi aileyle yakın olmak durumundayım.Maddi manevi birçok şey problemli olunca daha da göze batıyor durum bu .Nişanlım da zaten ortalamanın üstünde nitelikte işi olan kendini yetiştirmiş bi insan orada sorun yok ki .Yani benim kendimi beğenip nişanlımı küçümseme gibi bi durumum yok.Ailesi maalesef hiçbir açıdan benim beklentilerimi karşılayan hayalimdeki gibi bir aile değil ve ben bunu çok sonradan fark ettim.Her şey nişandan sonra açığa çıktı daha yakından tanıdıkça…
Kendim için Yanlış bir evlilik yapmaktan korkuyorum.Hetkes doktor olduğumu ve maddi sıkıntıları da belirttiğim için linçliyor ama ben gerçekten başka insanların yorumlarını merak ettiğim için yazmıştım.

Siz pişman mısınız peki verdiğiniz karardan mutsuz ediyor mu ailesinin yaklaşımı sizi şu an ? Yoksa bi süre sonra önemi kalmıyor mu ?
Merhabalar eşimle iyiki evlenmişim diyorum gerçekten sevildiğini hissetmek basbaska bişey ama ailesi konusunda evime dahi gelmlerini istemiyorum dertleşmek isterseniz özelden de yazabilirsiniz yardımcı olmak sizinle konuşmak isterim

Benim esime de kimse destek olmadi iyiki de olmamislar sonra basa kalkiliyor dugun de dahil bi kurus paralari yok iyiki de oyle evlenecek adam zaten bunlari goze almali bence emekli adamlar size nasil bi masraf yapsinlar.bana kalirsa siz nisanlinizi sevmiyorsunuz acaba diye dusunuyorsaniz evlenmeyin

Benim esime de kimse destek olmadi iyiki de olmamislar sonra basa kalkiliyor dugun de dahil bi kurus paralari yok iyiki de oyle evlenecek adam zaten bunlari goze almali bence emekli adamlar size nasil bi masraf yapsinlar.bana kalirsa siz nisanlinizi sevmiyorsunuz acaba diye dusunuyorsaniz evlenmeyin
İnanın bu soruyu ben de sordum kendime acaba sevgimde mi bi eksiklik var diye asla öyle bi cevabım olmadı,sevmesem inanın tüm kafama yatmayan şeylere olumsuzluklara rağmen hala bu ilişki için çabalamazdım..
Haklısınız evlenecek kişi buna hazırlıklı olmalı ki bizim nişan sürecimiz başka sebeplerden uzadı hazırlanmak için vakit de oldu.Bizim bu konuda zorlanmamızın uyuşamamamızın tamamen memleket kültür farkından olduğunu düşünüyorum.Bizim kültürümüzdeki gibi alışkın olmadıkları için bazı şeyler karşı tarafa fazla geliyor bize göre az da olsa.Nişanlım ben bizimki gibi bi nişan hiç görmemiştim demişti olumlu anlamda mesela.
Nişanlılığı çok uzatmayın derler ya bazen acaba uzamak durumunda kaldığı için mi aklıma bu vesveseler giriyor diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Nişanlınızın ailesinin durumu iyi mi? Düğün kültürü olmayan bir aile mi acaba hani bazı aileler kalabalık olmazlar ailelerinde pek fazla düğün de olmuyor. Benim böyle bir sebepten ötürü kafam karışmazdı, eğer ailesi kaba insanlar değilse size karşı saygısızlıkları olmadıysa bence ilişkinize odaklanın. Bazen de bildiğiniz üzere aile iyi olur ama oğulları kötü olur.
İçinize sinmiyorsa ışık hızıyla vazgeçin. Keşke bnde nisandan sonraki pürüz den sonra biraksaydim. Aile çok önemli. Benim istediklerimle onlar çok farklı.sanki mağarada yaşamışlar gibi hoyrat karşılıyorlar. Bende eşimde öğretmen ama sadece iki kişiyle bitmiyor. Evlenince ailesi kıymetli oluyor. Hiçbir destekleri olmadı ama çok köstek oldular.

Daha yazacak çok şey varda....
İçinize sinmiyorsa ışık hızıyla vazgeçin. Keşke bnde nisandan sonraki pürüz den sonra biraksaydim. Aile çok önemli. Benim istediklerimle onlar çok farklı.sanki mağarada yaşamışlar gibi hoyrat karşılıyorlar. Bende eşimde öğretmen ama sadece iki kişiyle bitmiyor. Evlenince ailesi kıymetli oluyor. Hiçbir destekleri olmadı ama çok köstek oldular.d

İçinize sinmiyorsa ışık hızıyla vazgeçin. Keşke bnde nisandan sonraki pürüz den sonra biraksaydim. Aile çok önemli. Benim istediklerimle onlar çok farklı.sanki mağarada yaşamışlar gibi hoyrat karşılıyorlar. Bende eşimde öğretmen ama sadece iki kişiyle bitmiyor. Evlenince ailesi kıymetli oluyor. Hiçbir destekleri olmadı ama çok köstek oldular.
Nişanlımı çok seviyorum karakteri kişiliği olgunluğu tam istediğim gibi çok da iyi anlaşıyoruz.Arkadaşlarımdan ve ailemden kimle tanıştırdıysam da hep olumlu yorumlar duydum çok sevdiler.Şu 5-6 yılda çok az kavgamız olmuştur hep anlayışla orta yolu bulduk olanın birçoğu da zaten bu nişan sürecinde oldu.Ailesi de kötü insanlar değiller sadece benim beklentime uymuyorlar öyle cahil her şeye burnunu sokan tipler değiller.Ailesini bi şekilde beklentimi azaltarak tolere edebilirm gibi geliyor.Benim burada kafamı karıştıran nokta nişanlımla aramızda belki 2-3 kat kadar maaş farkı olacak olması.Bunu ben de sorun edebilirim bi süre sonra o da.Bunlar kafamı karıştırdığı için acaba şimdi üzülerek de olsa ayrılık mı mantıklı diye düşünüyorum .Bi yanım da seni böyle sevecek sana böyle sadık her konuda destek bi insanı bulman çok zor diyor …

Benim teyzemin gelini sizin gibi doktordu yani kız doktor diye o kadar daha fazla şey yaptılarki çünkü hani maaşın eşininkinden çok para derdin yok sana şimdiden böyle yapıyorlarsa ezdirme kendini daha iyileri çıkar karşına emin ol doktorsun çalışıyorsun ailen iyi yani böyle yapmaları tuhaf millet gelinim doktor olsun ben ne isterse yaparım falan diyo sizinkiler niye böyle yapıyor acaba üstelik benim teyzemin gelini doktor diye teyzem hergün onu ve ailesini arar sorardı kız kendini değerli hissetsin diye ki öyle yapmaları gerek zaten

Şöyle ki başka biri ile evlensen bile aile yapısı sana farklı gelecek, çünkü akraba bile olsan aile içine girince hersey çok farklı oluyor herkes kendi aile kurumunu kuruyor ve hepsi de birbirinden çok farklı oluyor. Adapte olmakta zorlanman çok normal kimle karşılaşırsan karşılaş benzer durumlar yaşanır. Karşı tarafın ailesinden ilgi sevgi saygı beklemen çok normal, ama onların sana karşı nasıl bir yaklaşımı ve düşüncesi var bilemezsin. Oğullarının mutluluğu için seni sevmemiş olsalar bile daha ilgili davranmaları gerekirdi ki daha nişanlısın evlenince kim bilir nasıl davranacaklar. Nisanlindan fazla kazanıyor olman ilerde problem haline gelebilir ama ikinizin arasındaki sevgi ve saygi bu problemi asmaniza yetebilir de yetmeyebilir de bu tamamen sizin elinizde. Ama bana soracak olursan nisanliyken kafan bu kadar karışık ve soğumuşken evlenince bu problemler 2 katına çıkacak gerçekten sevginle asabilecegini düşünüyorsan devam et ama daha iyilerine layık olma düşüncende çok haklısın.

Şöyle ki başka biri ile evlensen bile aile yapısı sana farklı gelecek, çünkü akraba bile olsan aile içine girince hersey çok farklı oluyor herkes kendi aile kurumunu kuruyor ve hepsi de birbirinden çok farklı oluyor. Adapte olmakta zorlanman çok normal kimle karşılaşırsan karşılaş benzer durumlar yaşanır. Karşı tarafın ailesinden ilgi sevgi saygı beklemen çok normal, ama onların sana karşı nasıl bir yaklaşımı ve düşüncesi var bilemezsin. Oğullarının mutluluğu için seni sevmemiş olsalar bile daha ilgili davranmaları gerekirdi ki daha nişanlısın evlenince kim bilir nasıl davranacaklar. Nisanlindan fazla kazanıyor olman ilerde problem haline gelebilir ama ikinizin arasındaki sevgi ve saygi bu problemi asmaniza yetebilir de yetmeyebilir de bu tamamen sizin elinizde. Ama bana soracak olursan nisanliyken kafan bu kadar karışık ve soğumuşken evlenince bu problemler 2 katına çıkacak gerçekten sevginle asabilecegini düşünüyorsan devam et ama daha iyilerine layık olma düşüncende çok haklısın.
Ben artık tamamen kayınvalidelik kayınbabalık ne bilmediklerinden böyle olduklarını düşünüyorum.memleketlerinden uzakta yaşamışlar hep akrabalarından.Bence kendileri de bi şey görmemişler görmedikleri bilmedikleri için de göstermiyorlar bilinçli bi şey olduğunu düşünmüyorum.Çünkü beni sevdiklerini biliyorum.Ama işte gün sonunda bilinçli de olsa bilinçsiz de benim beklentilerim karşılanmıyor.Üzülüyorum birçok konuda.Başka bir ailenin gelini olsam el üstünde tutulacağımı ne istersem yapılacağını da biliyorum.Tamam belki maddi olarak bi şeye ihtiyacım yok ama ben de genç kızım ilk defa böyle bi süreçten geçiyorum maalesef daha farklı olsun isterdim bazı şeyler.İnanın ne yapmam gerektiğini bilmiyorum…Bu kadar içime sinmemesi ve kafamın karışması zaten beni düşündüren de .İlerde bazı şeyler daha da gözüme batacak gibi geliyor.Ama işte beni böyle sevecek böyle iyi anlaştığım birisi de karşıma çıkar mı sanmıyorum.

Benim teyzemin gelini sizin gibi doktordu yani kız doktor diye o kadar daha fazla şey yaptılarki çünkü hani maaşın eşininkinden çok para derdin yok sana şimdiden böyle yapıyorlarsa ezdirme kendini daha iyileri çıkar karşına emin ol doktorsun çalışıyorsun ailen iyi yani böyle yapmaları tuhaf millet gelinim doktor olsun ben ne isterse yaparım falan diyo sizinkiler niye böyle yapıyor acaba üstelik benim teyzemin gelini doktor diye teyzem hergün onu ve ailesini arar sorardı kız kendini değerli hissetsin diye ki öyle yapmaları gerek zaten
Artık o kadar soğudum ki bu konulardan meselelerden evlilik bile gözüme gereksiz bi şey olarak gelmeye başladı.Beni üzen nokta birçok konuda karşıya uyum sağlamaya çalışmama rağmen hala karşıya fazla geliyor olması.Gerçekten karşı taraftan ekstra hiçbir beklentim yok.Düğün sürecinde en minimal ne yapılması gerekiyorsa o.Ben şimdiden olmamış çocuğumun geleceğini düşünüyorum nişanlımın ailesi bu yaşa getirmiş hiçbir hazırlık yapmamış.Her şeyi hayatlarında ilk kez görmüş gibi davranıyorlar.Asla böyle bi kayınvalide olmayacağım ilerde..

Ben artık tamamen kayınvalidelik kayınbabalık ne bilmediklerinden böyle olduklarını düşünüyorum.memleketlerinden uzakta yaşamışlar hep akrabalarından.Bence kendileri de bi şey görmemişler görmedikleri bilmedikleri için de göstermiyorlar bilinçli bi şey olduğunu düşünmüyorum.Çünkü beni sevdiklerini biliyorum.Ama işte gün sonunda bilinçli de olsa bilinçsiz de benim beklentilerim karşılanmıyor.Üzülüyorum birçok konuda.Başka bir ailenin gelini olsam el üstünde tutulacağımı ne istersem yapılacağını da biliyorum.Tamam belki maddi olarak bi şeye ihtiyacım yok ama ben de genç kızım ilk defa böyle bi süreçten geçiyorum maalesef daha farklı olsun isterdim bazı şeyler.İnanın ne yapmam gerektiğini bilmiyorum…Bu kadar içime sinmemesi ve kafamın karışması zaten beni düşündüren de .İlerde bazı şeyler daha da gözüme batacak gibi geliyor.Ama işte beni böyle sevecek böyle iyi anlaştığım birisi de karşıma çıkar mı sanmıyorum.
Bence çıkar daha önce sevgiliniz oldu mu bilmiyorum ama sevgiyi ilk bu kişide gördüyseniz daha iyisinin olmayacağını düşünebilirsiniz. Benim de kv de sizin anlattığınız gibi yani doğru düzgün hiçbir şey görmemiş diyebilirim ama beni öyle bir el üstünde tutar ki kendi kızları bile kıskanır. Sırf ben mutlu olayım diye benim istediğim yemekleri yapar benim istediğim yere gidilir vs. Bu insanın içinden gelmeli görmekle alakalı değil. Ha benim de kayınbabam benle asla muhattap olmaz evleneli 1 yılı geçti elini hiç opmedim öpmeyi bırak hiç konuşmadım bile, benim ailem de çok samimidir babam çok konuşandir felan o yüzden k.babam bize çok garip gelmişti, 1 yılı geçti evleneli ve iki ailede yakın oturuyoruz ama iki aile bir araya hiç gelmedi, bu bizim için büyük problem olmadı hiçbir zaman. Ama kv daha etkili oluyor işte. O da kotu olsa belki bende zorlanacaktim. Tamamen sizin karakterinizle alakalı bir durum ben aileleri hiç umursamam eşim iyi olsun yeter de diyebilirsiniz yok ben yaptıkları en ufak bir şeye bile takılırım evliligime yansıtırim da diyebilirsiniz. Ama ben bütün bunlardan daha çok sizin iç dünyanızda nişanlınızı kendinize layık görmediğinizi hissediyorum bu da zaten ayrılık için en iyi neden. Ne kendine ne ona bu aşağılamayı yapma bence. Gerçekten objektif bir şekilde olaya yaklaş, ondan güzel sevgi görüyor olabilirsin şuan için. Ama ilerde evlenince böyle olmayacak o zaman o sevgi de ise yaramaz ve seni içten içe kemiren bir dengezlik olacak eşini küçük görmeler vs.

X