Kocamın ailesini üstün tutması yönlendirilmesi

Yazdıklarınızı okudum ve sizin adınıza üzüldüm. Şu anda hiç hiç yaşamamanız gereken şeylere maruz bırakılmışsınız. Ama inanın hiç kimse hiç bişey sağlığınızdan, sizden kıymetli değil. Kimseyi de değiştiremiyorsunuz. Artık gerçekten insanlık, vicdan, merhamet gibi duygular en yakınlarımızda bile kalmamış. Henüz ailesine kendini kanıtlayamamış, birey olamamış, kendine saygı duyuramamış birinin asli sorumluluğunu yerine getirmesi gereken bir koca ya da baba rolüne sahip çıkması için sizin çabalamanız sizi daha da çok yorar. Profesyonel bir yardım alıyorsunuzdur umarım. En azından aileniz yanınızda ve en büyük destekçinizmiş. Çocuğunuz da yanınızda. Bence eşiniz için yapabileceğiniz bir şey kalmamış.Ailesinin ona ve size yaptığı haksızlıklar karşısında mesafesini koruyup size sahip çıkması gerektiği konusunda eşinizi ikna etmeye çalışmanın akıntıya karşı kürek çekmekten bir farkı yok. Ama kendiniz ve çocuğunuz için yapabileceğiniz çok şey var.

Sizinkinin bir benzeri eş de bende var. Benimki eğitim ve mesleki açıdan da donanımlı ama yine de ailesine, abisine karşı hep bir eziklik hep bir fedakarlık. Üstelik eşimin hem babası hem de abisi eşleri için kendi anne babalarını silmişler. Benim eşimse, kızım zatürre geçirip hastaneden çıktığında bakıcımız olmadığından kızımıza 1 gün bile bakmayan ve benim üstüme yürüyen, yine prematüre doğan bebeğimin durumu kritikken yoğun bakımdan başka bir hastaneye götürülmek üzere ambulansla nakledildiği sırada tek derdi dışarıda yemek yemek olan annesini ve abisini el üstünde tutmakla meşgul hala. Bense artık bu durumu umursamaktan vazgeçtim ve ancak o zaman rahatladım.

Lütfen siz de kendinizi daha fazla üzmeyin, yormayın. Eşiniz ya da eşinizin ailesine değil kendinize, sağlığınıza ve kızınıza odaklanın ve mutlaka profesyonel bir destek alın. Umarım en kısa sürede sağlık sorunlarınızı da aşarsınız.

Allah size evladınızla mutlu sağlıklı bir yaşam nasip etsin .
Bu hissettiklerinizin bu yaşadıklarınizin tek sorumlusu eşiniz .
İyileşmek ve mutlu bir hayat sürmek istiyorsanız bu adamdan uzak durmalisiniz . Bu adam degismeyecek annesini babasını yanına almak isteyecek. Benim eşim büyük hastalik atlatacak aramayacaklar ben kardeşimi bırak anamı babamı siler atarım sizin ki birde yaranmak için daha geçmiş olsun yazıyor. Bazı şeylerin affı olmaz bence olmamalı o adama fazla affedicisiniz sonunda çok pişman olacaksınız

çok üzüldüm size ya.. ailemde meme kanseri olan çok kişi var hepsi de atlattı çok sağlıklılar öncelikle bunu diyerek başlayayım moralini yüksek tut

hiçbir şey senden daha kıymetli değil. at böyle kocayı boşa daha iyi.

O kadar dogru tespitlerki cok iyi ifade etmişsiniz. Teşekkür ederim

Öncelikle yasadiklariniz icin üzüldüm.Keske boyle adamlar ilk sorumluluklarının çocukları olduğunu, aksı taktirde bütün yaşamları boyunca bunun yükünü çocuklarının taşıyacağını bilseler Benim bu olaylarda tek derdim öevladım.önceliğim.Bir arkadaş yazmış Allah korusun bana birsey olsa eşimin sorumsuzluğu ve ailesinin bencillikleri yüzünden kızın perişan olur..En büyük kaygım bu benimde ..Aklima geldikçe üzülüyorum..Dediginiz gibi eşe birşeyler anlatılarak hallolmadigini ben de kac defa tecrübe ettim..Asli babalık görevlerini yapıp düşünmeyen insanlara anlatmak hem yorucu hep yıpratıcı..Umarım en doğru çıkış yolunu bulabilirim..Bir kere bu hastalıkla karşılaştım bundan sonra stresten mümkün olduğu kadar uzak durmalıyım..Kızina gerçekten sorumluluğu olduğunu hissetse annesiz kalsin istemez hasta bir insanı bu tarz durumlarla karşı karşıya bırakmaz..O kadar iyi niyetli davrandimki bunların bilinmemesi insani yoran..Teşekkür ederim yorumunuz icin

Kendinizi düşünün artık
Kıymetinizi bilmeyene kıymet vermeyin
Yuvam da yuvam diye dövünmeyin, yuva eşlerin omuz omuza verdiği yerdir, kimse giremez kapısından, meclis kurulup sorgu suale kadar gitmişse iş orada yuva falan yoktur, çirkin işler bunlar
Sağlığınızla ve evladınızla ilgilenin, çok çok geçmiş olsun, Rabbim yardımcınız olsun

Esim iyidir diyorsunuz pardon da 5 para etmez bi adam.Kanser oldumdan sonrasini hic cekkmem valla.Agziyla kus tutsun isterse,canimdan onemli degil.

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.Tedavi sürecinde olup,halen eşiniz ve onun ailesi ile ilgili sorunlarla canınızı sıkmamanızı önerebilirim.Eşinizin ailesi tarafından yapılan veya yapılmayan şeylere karşı, eşinizden yapamayacağı,onun idrakine varamadığı,tutum ve davranış sergilemesini bekleyerek hata ediyorsunuz.
Kendinizi ve çocuğunuzu mutlu edecek şeyler yapın.Kimse için üzülüp,dertlenmeyin.Bu adam gitmek istiyorsa,bırakın gitsin.Kaldığıda size bir fayda sağlamayacak gibi duruyor.Günün sonunda sorun çıkaran,hasta ilan edilen siz ve aileniz olmuş baksanıza.Ne kendinizi yorup,üzüyorsunuz.

Çok teşekkür ederim cevapladığınız icin ..Öyle haklısınız ki bundan sonra kesinlikle ona birşeyler anlatmakla uğraşmayacağım.

Bu yüzden hep söylerim böylelerine evlenirken şuyum var buyum var demiyecektin. Eğer evlenmeyi dusunuyosa bütün her şeyi göze aliyolar demektir inanki en başta sınırlarını net cizseydin kapına köle olurdu. Sinir oldum bi koltuk takımı alacak onu bile bin dereden su getirmiş. Çirkef olanları el üstünde tutarlar. Yumuşak gördüklerini de ezer bunlar. Hele ki kocan ana kuzusuysa. Benim tavsiyem sen ne kadar onlarla ilgili haklı olarak olumsuz fikir beyan etsen bu onu daha da o tarafa itecek. Bence hiç yorum yapma Allah bilsin ilerde anlayacaksın beni de. Bırak annesi babası kardeşleri senin hakkında konussunki o da gerçeği görsün. Şu an sadece kızına ve kendi sağlığına odaklan. Çok geçmiş olsun dua edicem sana.insallah gecicicek bu günler. En büyük mutluluk sağlık. Önce sağlığına kavuş. Hiçbi şekilde kaynana tarafıyla görüşme. Öldürmeye mi çalışıyor bu insanlar. Vicdan yok mu hastasın biliyolar. Muhattap olma moralini yüksek tut. Sağlığın ve kızın o seni düşünmeyen kocandan daha önemli

İlk kez okumadan yorum yapıyorum değmez sil gitsin gorusme valla uykularin düzeliyor hayat neşen geliyor ben sildim oh be dünya varmis

Evet en büyük hatam sınır cizememek oldu ..Aman iyilik olsun ,elbet bilir kıymetimi diye düşündüm..Aslında bunlar hep yetiştirilme kaynaklı ..Kendimize bir deger bicmeyince karsi taraf yaptiklarini vazife gibi görüyor. teşekkür ederim söylediklerini dikkate alacağım.Dua edecem demissin Allah razı olsun Rabbim seni ve sevdiklerini de korusun ..

Eşiniz berbat biri
Sizinle evlenmişde şimdi kıymete binmiş bir evi olmuş seneler sonra
Siz bırakın evi barkı sattırıp payınız alın kendi sefil olsun ailesinin yanında
İki aya kelaynak gibi bırakır ailesi kendini
Hasta olmuşsunuz bunları çekmekten şu saatten sonra zerre düşünmeyin.
Önceliğiniz kendiniz ve çocuğunuz olsun

Allah şifa versin, sağlıkla mutlulukla uzun bir ömür yaşayın inşallah. Eşinize de Hidayet ve merhamet diliyorum. Boşanmak istiyorsanız da katlanmak zorunda olmadığınızı zaten biliyorsunuz. Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…