- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.496
- 798
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Ben baska sebeplerden dokayi suan tedavi olamiyorum arti gerekli oldugu ve gecerli bi sebepten oturu buranin izniyke degistigim nicki ifsa etmek seni zeka kupu yapmadi gerekli olmasa yonetim degismeme musade etmezdi zaten
Ozellikle nicki belirtmen cok cirkin cunku gerek olmasa zaten o nicki kullanirdim bunu degismeme gerek olmuski ben belirtmemisim hos degil ufacik iki keliminin karsindski insana yararirini zararini bilmeyince normal tabiBunu anlamak icin zeka kupu olmaya gerek yok zaten basbas bagiriyo ben oyum diye ..
Ikincisi cocuklar aynadir
Sen nasilsan onlarda oyle olacak.
O yuzden kendin icin psikoterapi alman gerek dedim
Rahatlamak icin
Ozellikle nicki belirtmen cok cirkin cunku gerek olmasa zaten o nicki kullanirdim bunu degismeme gerek olmuski ben belirtmemisim hos degil ufacik iki keliminin karsindski insana yararirini zararini bilmeyince normal tabi
Yorumun icin tesekkur ederim her birine tek tek cevap veremiyorum belki gozumden kacmistir butun yazilanlari dikkate aliyorum saolunÜzülüyorum burada artık ben...
Emek emek dilimin döndüğünce yazıyorum,cevap dahi verilmiyorum.
Hadi yorumum kaale alınmamıştır,gereksizdir,saçmadır o yüzden yok sayılmıştır onu anlarım da hani bir benzerlik farkediyorum onu da anlatıyorum.
Tenezzül edip de tek kelime edilmiyor.
Neyse Allahım herkesin gönlüne göre versin inşallah.
Kizim zaten kardesine karsi cok anaçBen 6 yasinda anaokuluna baslayacakken kardesim dogmustu. Pek hatirlamiyorum ama annem diyor,beni evden atiyosunuz artik o geldi diye falan diyomusum okula gitmek istememisim.. kardesimin bezlerjne atlamisjm ben de takcam dye..Ama sonradan duzeldim.heralde ki,kardesimle.oynadigim oyunlari hatirliyorum. Oyun arkadasim oldugu icin mutlu olmusum demek ki..
Ama soyle bi durum var. Dedigim dedik bi insanim. Empati kurarim kindar degilim ama biraz bazi seylerde bencillik yapabiliyorum. Agzma geleni pat diye soyluyorum falan. Belki de simartilmamdan kaynaklaniyodur. O donemi atlattim,ailem yanimda oldu , her istedigim yapildi vs galiba .. kendimi dislanmis hissetmedim daha sonralarinda alismistim kardese..
Bu surecte,kardesimle ilgili bazi seylerle benim ilgilenmemin de bi payi vardir diye dusunuyorum aslinda..
Bence bebek biraz daha buyuynce ablasiyla biseyler paylasinca duzelir ablasi da. Sorumluluk almasi gerek sanki. Bazi seyleri ablaya yonlendirin,hadi kizim aaa ablan giydirsin ayakkabilarini falan.. buyuk bi ise yaradigini farketsin,bensiz bi hicler,kardesime ben bakiyorum resmen havalarina girsin.. hem ona baglanir hem de bi gayesi olur hayatta. Kardesini sevdikce baglanir ,kendini dislanmis da hissetmez.
Kizim sizin durumunuza cok benziyor oda babannesine asik hep orda kalmak orda okula gitmek istiyor tek yuzunun guldugu yer orasi ama ordayken 10 gun kadar zor duruyor surekli arayip burda kaliyim ama sende ol hep birlikte yasayalim gibi seyler soyluyor benden dshs fazla ilgi bekledigini ve hauatta en basta beni sevdigini belirtiyo his hic seviyo gibi davranmiyo ters davranir geneldemerhaba, belki okumaya üşeneceksiniz belki de okursunuz bilemiyorum o size kalmış...
ben kızınız gibi bir çocukluk geçirmiş ve şuan 26 yaşında bir kadın olarak yazma ihtiyacı duydum...
kardeşlerim doğduğunda 8 yaşındaydım ve annem bunu hiçbir zaman kabul etmese de, geçmişte de hiçbir zaman fark etmese de şuan salim akılla diyebilirim ki, annesine çok düşkün ona aşık ondan ilgi ve sevgi bekleyen "kıskanç" bir çocuktum.
he kardeşlerimi de taparcasına seviyordum hala da öyle, asla onlara zarar vermedim, vermek istemedim de zaten onların küçük annesi olmak istedim hep...
annemin ikiz kardeşlerime hamile olduğunu bile bir başka komşumuzun benle yaşıt kızından öğrenmiştim...
annemin işi de zordu aslında çünkü dedim ya ben kıskanç ve zor bi çocuktum... bi de üzerine 2 tane bebek çok zor zamanlar geçirmişti eminim ki...
ben de bana düşkün olan halama yöneldim... tatillerde onun evinde kaldım. gidemediğimde evde küçük çaplı isyan başlattım...
çünkü halam beni serbest bırakan, bana çok iyi davranan yediğim yemekten içeceğim süte kadar önüme getiren, benimle dünyadaki tek çocukmuşum gibi ilgilenen keşke annem olsaydı dediğim bi kadındı...
bunu zaman zaman annemin de yüzüne söyledim o benimle ilgilenmedikçe ben ona bunu söyledim. canı acısın diye... boşlukta kaldıkça ben bu benzeri cümlelerle onu incittim... şuanki aklım olsa asla yapmazdım... açık açık anne benimle ilgilen derdim... anne beni de gör derdim... ama olmadı işte kısmet böyleymiş demekki...
halam dediğim insan da anneme olan şahsi gizli kinini öfkesini beni annemden uzaklaştırarak kusmuş böylece bi anne-kızın bağlarının yavaş yavaş seneler içinde kopmasıyla, gelin'den intikam almış bi insanmış ama bunu daha bir kaç ay önce öğrendim...
tabi annemin de bu konuda uzun süreye yayılmış şekildeki tutumu şu oldu: beni istemeyeni ben hiç istemem, benim doğurduğum beni istemiyor, annesiyim ama benden nefret ediyor ben de ondan nefret ediyorum vb. vb.
şuan berbat bi ilişkimiz var... hatta aslında yok bile... sadece oğlum var aramızda... ama ben de geçmişin pişmanlığıyla yaşıyorum...
neyse ; ben bunların etkisiyle mi bilmiyorum ama korkunç bir çocukluk korkunç bir ergenlik korkunç bir ilk yetişkinlik ve şuan olmasa da ilk zamanları korkunç olan bi evlilik yaptım... hamd olsun şuan evliliğim düzene girdi gibi, 22 aylık bi evladım var... ve onu asla bırakmıcam diyorum... o beni istemediğini sevmediğini söylese bile... afedersiniz yüz kızartıcı şeyler yapsa bile... hırsızlık katillik yapsa bile... bırakmam çünkü ben bırakıldım... hem de annem tarafından... öyle acı ki...
son olarak naçizane tavsiyem...
kızınıza sevgi hissettirin... mesela ufak tefek şeylerde ondan yardım isteyin; işe yaradığını hissettirin... ama bi yandan da o hiçbir işe yaramasa da onun annesi olduğunuzu ve onu asla bırakmayacağınızı hissettirin ne olur... elbette yapıyorsunuzdur aslında; hiç şüphem yok... ama daha çok yapın...inanın işe yarayacak...
ünlü bir düşünür bu konuyla ilgili demiş ki; sevgi herşeyin ilacıdır.
ona demişler ki; efendim ya işe yaramazsa?
düşünür gülerek demiş ki; o zaman dozu arttırın...
Uff zor bi durum. Akrabalarla konusun. Kucugu seviyolarsa sizin cocugunuz diye,buyuk de sizin cocugunuz. O da daha kucuk. Arada bi hatta yeri geldi mi kucuk.kardesten icin ayy sunu da yapamiyo daha ablasi yapiyo aferin falan diyin...ama kucugun yaninda demeyin. Kizinizla bas basa kaldiginizda cok iyi bi ablasin,sen olmasan kardesin cok yalniz kalirdi sunu bunu yapamazdi diye ornekler verin yani..keske benim de senin gibi ablam olsa,ama kizim oldugu icin de cok sansliyim bana yardimci oluyosun kardesin de seni seviyo ben de cok aeviyorum falan diyin..Kizim zaten kardesine karsi cok anaç
Sevecen oynuyilar hic kiyamiyo
Ama hep o kucuk diye onun hakli oldugunj cevremiz oyle dayattiki anneanne oksun babanne hala amca derken kucuk evin maskotu oldu konusuyorum ama kimse orali degil e cocukta haliyle bi geri cekildi birde benle yeterli zamani geciremiyo ve dikkat cekmek istiyo bununda farkindayim beni ozledigini soyluyor kucukle ilgilenince gozume bakiyo
Tabiki buyuk kizimada zaman ayiriyirum ama yetmiyo e bende anca yetisiyorum kndi hastane islerimde var cogu zaman anneannede kalabiliyolar ben hastanedeyken bunlarda etken
Belki absürt gelecek ama kayınvalidenizle altlı üstlü otursanız anlaşabiliyorsanız tabiiKizim sizin durumunuza cok benziyor oda babannesine asik hep orda kalmak orda okula gitmek istiyor tek yuzunun guldugu yer orasi ama ordayken 10 gun kadar zor duruyor surekli arayip burda kaliyim ama sende ol hep birlikte yasayalim gibi seyler soyluyor benden dshs fazla ilgi bekledigini ve hauatta en basta beni sevdigini belirtiyo his hic seviyo gibi davranmiyo ters davranir genelde
Ama arada minik bebegim oluyo yanimda yatmayi saclarini oksamami cok seviyo yapiyirumda o benim ilk giz agrim ama haliyle kucukte ilgi bekliuor daha 3 yasinda surekli yanima gelip bana destek olcak kimsede yok arti saglik problemlerinden dolayi cok sk hastaneye gitmem gerek bunlarda yoruuo geriyo haliyle ama elimden geleni yapicam aramizin iyi olmasini herseyden cok istiyorum
Baba ilgili ama o israrla sadece benle olmak ve tek olmak ostiyor kardesi babasi ol asin her an birlikte yspalim herseyi bazen bunu yapiyorz o zamanlar cok iyi ama kucuk kizimda bensiz babayla bisey yapmaya pek yanasmiyor dolayisiyla bu durum nadir okuyorBabasıyla iletişimi nasıl. O yaştaki kızlar babalarına çok düşkün olur. Eşiniz onunla yeterli ilgileniyor mu? Babasıyla beraber bir şeyler yapabilir. Mesela bir haftasonubpikniğe gidin. Küçük bir çafır kursun babasıyla. Yafa beraber mangal yakmak için odun yoplayabilirler. Evin bir odasını birlikte boyayabilirsiniz. Eve kedi alabilirsiniz. Bakımıyla o ilgilenir. Bir çocuk için en güzel terapi evde dört ayacıklı bir arkadaşdır bence. Kendisini sorumluluk sahibi hissetmesi davranışlarına yansıyacaktır.
Birde üzücü de olsa şu notu düşmek istiyorum. Çocuklarda birden değişen davranışlar gözlemlerseniz. Temelinde yaşamış olduğu bir cinsel istirmardan da şüphelenmelisiniz. Bununda sorgulanması lazım. Çocuk bunu kendiliğinden itiraf edemez. Bir insanın sürekli mutsuz olması için bir sebep olmalı. Neden öyle zor bir çocuktu. Neden çok fazla ilgi istiyor. Bunların sebebi olmalı. Biraz rahatsız edici bir konu, ama atlanmaması gerekir. Hatırlatmak istedim.
Onceden bir iki yil oturdum sonrs baya uzagina tasindim ve suan ki duzenim cok iyi asla da bozmak istemem zaten her hafta sonu rutin gorusmemiz varBelki absürt gelecek ama kayınvalidenizle altlı üstlü otursanız anlaşabiliyorsanız tabii
ranza kurulmadan anlaşma yapın, yoksa kurdurmayın. Verdiği sözü yerine getirince o ranza kurulsun. Eğer getirmiyorsa lütfen taviz vermeyin ve kurmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?