- 24 Mart 2012
- 17.484
- 3.988
- 41
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
herkesin iş hayatı farklı, herkes öyle ahkam kesemez, çünkü herkesin tecrübesi de, görev tanımı da, maddi durumu da, çalışma ortamı da farklı. tabi ki kendimizi heba etmemeliyiz, ya da abartmamalıyız ama ben çoğu yoruma katılmıyorum mesela. öyle çalışmam, bırakırım, asarım keserimle olmuyor özel sektörde özellikle. ayağınız kırık, yeni ameliyat olmuş, eşiniz doğumdan gelmiş, cenazeniz var, ya da hastasınız... ne büyük şirketlerde bile çalışmak zorunda kalanlar gördüm, kendim de dahil. benden çok daha konumlu insanlar da bile. dediğim gibi, nasılsa her evlilik de farklı bir yapı varsa ve o yapıya göre şekil alıyorsa hayatımız; herkesin iş hayatı da öyle.çok çok haklısınız
tamda yazdılarınızı yaşıyorum,ne yemeği yapsam,çocuğun ödevleri,temizlik vs düşün dur.yardımcıda almıyorum kendim yapmaya çalışıyorum.birde iş yoğunluğu eklenince delirecek gibi oluyorum
son yazdığınız paragraf beni etkiledi,dünyanın bin bir türlü hali var evet bende bunu çok düşündüm,artık hiç birşey kolay değil insanlar ikinci bir işte çalışırken ben tabiki işi bırakmak istemem ama mental olarak çok zorlanıyorum bu ara böyle oluncada insanın gözü birşey görmüyor.yakın zamanda çevremden işimi bırakıp çocuğumun başında durucam diyen kişileri görüyorum hatta 1 tanesi emekli oldu diğeride istifa edicek.buda beni düşündürmeye başladı.
İşi bırakmakta zor,böyle çalışıp eve yetememekte
ben size asla çıkın demem, iş hayatında da kendinizi ödüllendirin, yüreklendirin, görev paylaşımı yapmaya çalışın, işinizi riske atmayacak şekilde destek isteyin yönetimden... vs vs bunları derim. yani herşeyi ben hallederim, herşeyi ben yapmalıyım ya da en iyi yapmalıyım şeklinde olmadan , kendinize nefes alma alanı açın derim mesela. herşeye yetişmeye çalışmayın, tıpkı özel hayatınızda olduğu gibi.
24 saat çocuğunuza ya da eşinize zaman ayırsanız, harika anne ve eş olsanız da, mutsuzluklar olacak ya da sorunlar. özellikle de ergen bir genç kız varken, ortada. Paris'e götürdü teyzem kızını, ama inanın orda bile mutlu edemedi. tam bir ergen, herşeyden mutsuz ve huzursuz bir ruh hali. siz onu mutlu etmeye çalışırken, ne kadar yorucu olsa da aktif çalışan bir kadın olmanın verdiği ekonomik rahatlık, ya da aile bütçesinin bu sayede daha rahat olması, ilerde emekli olacak olmanız... peki bunlardan dolayı duyduğunuz ve duyacağınız mutluluktan olmaya gerek var mı !. tabi ki yok. üstelik bu mutluluktan da, mutlu edemeyeceğiniz bir çocuk ya da eş için vazgeçmiş olacaksınız. inanın kim olsa değmeyecek bir şey. hayatımda çok fedakarlıklar yağmış biri olarak söylüyorum, asla yapmayın... normal ve makul seviyelerde herşeye yetişin, kahraman olmaya çalışmayın, çünkü işten ayrılmak ya da kızınıza full konsantre olmak istemeniz, inanın kahraman olmaya çalışmak demek.