• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim beni cok yipratiyo cookkk ( yas 8 )

Anne degilim ama cocuklar hissediyor. Siz kiziyorsunuz ya cocuga bence o onu algiliyor yani sirf o mutlu olsun diye o anlik hadi kizim vs demenizin altndaki kizginligi aliyor . Hani ne yapsaniz inanmiyor. Siz ona ofkenizi kenara koyun durup duruken sevin opun gezmeye alin siz ona diyi kizim beraber yatalim bu gece babasi bn bu gece kizimla uyucam diyin bebege ilgi az olsun hani sen ilk goz ahrimsin bnm diyin, gidiklayin,pasta yapin beraber . Hani ilginizden o bunalsin biraz.siIn sevginizden emin olsun. Yoksa o biliyorki annem kiziyor busefer iyice uzerinize biniyor sizin. Bunu bi deneyi derim.

Bu konu çok ilgimi çekti çok farklı gelecek belki dediklerim ama bu dediklerimi kendi çocukluğuma dayanarak söylüyorum... Belkide ilgi çekmek için değilde gerçekten korkuyordur... Ki ranzayi da ondan istiyordur... Ben yatağın altındaki boşluktan ve karanlık biseylerden ve kapısı yarı açık dolaptan çok korkardim... Annemlerde ilgi çekmek için yaptığımı düşünürdü... Oysaki gece herşeyden korkardim mesela terlik yerde varsa farklı biseye benzetip korkuyordum... Sebebini hatırlamıyorum ama çok korkaktim... Hatta geçenlerde annemle konuştum ben gerçekten korkuyordum siz niye ciddiye almiyordunuz diye, hatta bayağı şaşırdı...Belkide gerçekten korkuyordur...

Boyle anlattigima bakmayin.istisnasiz uyguluyorum diyemem.bazen oluyor ki ben de canımdan benziyorum. Zaten yapi olarak gergin,sabirsizim.Bu huyumu bildigim icin dizginlemeye çalışıyorum kendimi
Tabi insan her zaman aynı Sabri gösteremez, insanız neticede
Fakat biz her geçen gün daha kötüye gidiyoruz sanki,kavga gürültü eksik olmuyor evden
Her sabah bugün sabırlı olacağım diyerek kalkıyorum yataktan fakat günün sonunda kendimi anneligimi sorgularken buluyorum,yiprandim inanin:KK43:yardim almamız gerektiğini düşünüyorum fakat kızım mı yoksa ben miyim yardım alması gereken bilemiyorum:işsiz:
İçimi size bi dokesim geldi nedense:KK200:

gereksiz elestiri ve saldirma moduna gecmeyin lutfen empati kurun ve suclamayin ha yok yapamicaksaniz hic okumayin allah askina rica ediyorum

Ya gerginim sinirliyim hakli oldugumu dusunuyorum konuyu acarken kac kere yazdim sildim hemen anneligim yargilancak iyice sinirlerim bozulcak diye ama dayanamadim burdayim
Benim iki kizim var biri 8 digeri 3 yasinda
Arada 5 yas olunca cok zor oldu buyuk kizima tam kardesi okunca o okula basladi ve soldu gozunun feri gitti halbuki profosyonel yardim aldik onu iyi hazirladik hani kiskanmasin dislanmis hissetmesin diye elimizden geleni yaptik ama kizim zaten zor bi cocuktu kardesle birlikte iyice koptu hersey
Pedagoglara goturdum aktivitelere gonderdim birlikte kaliteli vakitte gecirdik babada ilgili
Ya bir insan hic mi biseyle yuzu gulmez hic mi severek yaptigi bisey yoktur su dunyada hersey mi sorun
Piknikte mutsuz parkta mutsuz okulda zaten mutsuz hersey sorun
Sevdigi tek bi yemek bile yok tek ya bi tane bile sadece tost yiyo zorlarsan kusuyo ac birak grev yapiyo yine yemiyo okuldan bi haber isteksiz

AMACIM KENDI DOGURDUGUM YETISTIRDIGIM COCUGUMU SIKAYET ETMEK DEGIL
Icimi dokuyorum surekli kendimi sorguluyorum nerde yanlis yaptim diye
Sabah okula giderken corap giymek bile iskence yaa corap allahin soket corabi bile acitiyo diyo sirf beni delirtmek jcin kasitli yapiyo eminim artik
Tirnak keserken deli gibi agliyo
Tuvalete her girdiginde ustune yapiyo her sefer yaa
Herseyi gectim yatak mevzusu patlama noktam oldu kardesiyle ayni odada yatiyolar bunca yil hep ayri yatti ama son 2 aydir korkuyorum diye yanimiza geliyo gece labmasi aldim salonun isigini acikta biraktim yok yine korkiyorum neden korkuyosun diyorum hiiccc iste yaninda yat diyo
Anlatiyorum konusuyorim masal okuyorum o uyuyo yerime geciyorum yarim saat sonra basimda dikiliyor kal hadi yanima gel yok diyorum dikiliyo basimda
Kiziyorum agliyo gitmiyo
Ikna edemiyorum artik esimde sinir oldu
( ki esim asiri sabir tasidir hic kirmaz uzmez cocuklari )
Ranzaya heves etti uste yatiyim diye bizde dun siparis verdik 1 haftaya gelcek e simdi gece ordan inip gelmeye caliscak zirt pirt
Ve dusucek diye korkuyorum
Ranza gelince bari gelmezsin artik diyorum hic orali olmuyo
Nolcak yaa
Surekli trip surekli surat surekli tersleme
Yasam enerjimi tuketiyo cok zorluyo beni
Sevecen yaklasiyorum yok mesafe koyuyirum yok napiyim ben kizlar nokur YAPICI yorumlar bekliyorum
Yanlis amlamayin sakin bizim bi tanidik vardi onun cocuguda nedensiz agresifti annesine karsi surekli onu bilerek cildirticak seyler yapiyordu.ama nedenini amlamiyorlardi soruyolardi neyse bigun arkadsina oyun oynarken annemle babami gordum demis umumiyetsiz vaziyette garip bi sekilde icerlemis.acaba sizi filan gordude oyuzdenmi yapior dedim bian .cunki asla nedenini soyleyemiyorlar ama sizinki uzun suredir boyle .uzulmeyin kimse sizi yadirgamaz cocuk psikolojileri cok farkli

Oyle guzel ve bilgilendirici yorumlar vardi ki hmen uygulamaya basladim
Annesi olarak onu en iyi ben taniyorum ve biliyorum ki benim hatalarimdan tutarsiz ve negstif yapimdan oturu boyle oldu ve elimden geleni yapip bi isi cozmek benim gorevim
O benim ilk gozagrim
Oyle hassas oyle dusunceliki aslinda
Ben ona bir adim atinca o hemen geliyo kosarak
Cocuk gercekten ayna ne gosterirsen ini goruyosun hatalarimi telefi etmek icin allahtan gec degil kizim attigim adimin karsiligini vermeye hazir
Gerekirse herseyi erteleleyip bi konuya yogunlasicam
Biz anne kiz asicaz bu sorunlari

Merhaba benim bebeğim henüz küçük ama eşimden bahsetmek istiyorum o da çok problemli bir çocukmuş daha doğrusu ailesine göre yani :)

Mesela siz diyorsunuz ya çorap kaşındırıyor diyormuş öyle diyorsa öyledir benim eşim de çok eftiklidir o kaşındırıyor bu şöyle bu böyle onu giymem bunu giymem ailesi çocukken bıkmış halen şikayet eder sen çocukken şöyleydin böyleydin diye

Biz eşimle küçük yaşta tanıştık ve ben bu işi çözdüm "onu olduğu gibi kabullenmek"

Mesela eşim yazın kışlık bere takmak ister, kışın ise sadece tişörtle dolanmak ister, kar yağarken tişörtle dolanır, acayip lüks bir otele tatile gideriz ben uyuyacağım diye tutturur, odadan çıkmaz, düğüne gideriz 10 dk olmadan eve dönelim diye tutturur, bazı anları bir kere yaşarsın ya o anları hiç önemsemez vs vs vs

Eskiden çok garipserdim yaw ne memnun olmaz ne huysuz ne acayip ne eftikli biriyle çıkıyorum diye

Ama sonra onun kararlarına saygı duymaya başladım, garip garip huylarına ses etmemeye başladım, inatlaşmayı bıraktım; ne halin varsa gör modundayım

Yazın bere takar kışın tişört giyer işte

Kızınız da çorap giymek istemiyorsa giymesin mesela en basitinden yanş ben sadece bu noktaya değinmek istedim kararına saygı duyun sadece tost yiyorsa otursun sadece tost yesin her gün tost yesin

Korkuyorsa korkuyordur, bunda korkacak ne var demeyin, niye korkuyorsun demeyin, çocuğunuza inanın

Korkuyorsa korkuyordur
Çorabı sevmiyorsa sevmiyordur
Sadece tost yemek istiyorsa sadece tost yemek istiyordur

Onlar da bir birey onlar da insan onların da kararları var saygı duymamız gereken

Tabi insan her zaman aynı Sabri gösteremez, insanız neticede
Fakat biz her geçen gün daha kötüye gidiyoruz sanki,kavga gürültü eksik olmuyor evden
Her sabah bugün sabırlı olacağım diyerek kalkıyorum yataktan fakat günün sonunda kendimi anneligimi sorgularken buluyorum,yiprandim inanin:KK43:yardim almamız gerektiğini düşünüyorum fakat kızım mı yoksa ben miyim yardım alması gereken bilemiyorum:işsiz:
İçimi size bi dokesim geldi nedense:KK200:

Bu samimiyeti size hissettirdigime sevindim: )
O duygu bende de oluyor.sanki evde huzuruzluk oldukca bu daha da artiyor.
Gecen hafta oyleydik mesela.
Kizim sabrimizi epey zorladiktan sonra ona kizdik.guzelce anlatmaya usendik...ve biz kizdikca kizim daha da azitti.sanki ozellikle yapiyor gibi...
Yani sabirsizlik ve gerginligi yasayip,yasatinca malesef sigara gibi birakilmiyor ve her daim gergin oluyor insan.ben o iki gunun etkisini 5 gunde yeni yeni attirdim kizima.
Gercekten annelik babalik zor is.esim surekli der biz onu değil o bizi büyüttü.
Bekarken ya da cocuk yokken sanki en akilli cocugu ben yetistirecegim cok iyi anne olacağım hissiyle orda burda cocukluk yapan cocuklari gordukce kinariz,sonra basimiza gelir...adi ustunde cocuk ve yapmasi getekeni yapiyor.
Zafer akincinin bi yazisinda okumustum.cok uslu,buyumus gibi davranan cocuk sagliksizdir,cocuk simaracak sizi delirtecek: ) tabi bizim koydugumuz sınırlar icinde.
Daha cok yolumuz var.
Bir de bunun ergenligi var.baba cekmisse yandim ki ne yandim: ))
Sizin kiziniz kac yaşındaydı?

Bu samimiyeti size hissettirdigime sevindim: )
O duygu bende de oluyor.sanki evde huzuruzluk oldukca bu daha da artiyor.
Gecen hafta oyleydik mesela.
Kizim sabrimizi epey zorladiktan sonra ona kizdik.guzelce anlatmaya usendik...ve biz kizdikca kizim daha da azitti.sanki ozellikle yapiyor gibi...
Yani sabirsizlik ve gerginligi yasayip,yasatinca malesef sigara gibi birakilmiyor ve her daim gergin oluyor insan.ben o iki gunun etkisini 5 gunde yeni yeni attirdim kizima.
Gercekten annelik babalik zor is.esim surekli der biz onu değil o bizi büyüttü.
Bekarken ya da cocuk yokken sanki en akilli cocugu ben yetistirecegim cok iyi anne olacağım hissiyle orda burda cocukluk yapan cocuklari gordukce kinariz,sonra basimiza gelir...adi ustunde cocuk ve yapmasi getekeni yapiyor.
Zafer akincinin bi yazisinda okumustum.cok uslu,buyumus gibi davranan cocuk sagliksizdir,cocuk simaracak sizi delirtecek: ) tabi bizim koydugumuz sınırlar icinde.
Daha cok yolumuz var.
Bir de bunun ergenligi var.baba cekmisse yandim ki ne yandim: ))
Sizin kiziniz kac yaşındaydı?
Temmuzda dört oluyor kızım...

Benim de kinadigim başıma geldi sanırım...

Ama çok haklısınız,işin sırrı sabirli ve sakin kalabilmek de, benim gerginligim ona da geçiyor

Bundan sonra başarılı olurum inşallah,geç kalmamısimdir dimi..

Ben ona küçük ergen diyorum,asıl ergenligini düşünmek beni çok korkutuyor

Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürler:KK15:

Temmuzda dört oluyor kızım...

Benim de kinadigim başıma geldi sanırım...

Ama çok haklısınız,işin sırrı sabirli ve sakin kalabilmek de, benim gerginligim ona da geçiyor

Bundan sonra başarılı olurum inşallah,geç kalmamısimdir dimi..

Ben ona küçük ergen diyorum,asıl ergenligini düşünmek beni çok korkutuyor

Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürler:KK15:

Hic bir zaman gec degildir hele de söz konusu evlatsa...
Allah bağışlasın.
İnşallah karakteri düzgün, iyi cocuklar yetistirebiliriz.herseyden önemlisi bu.
Bu yuzden daha cok sabredecegiz...
Rica ederim ne demek,ben teşekkür ederim asıl: )

Sırf bu konu için online oldum,
Benim kızkardeşim memur olup atanana kadar annemle uyudu oderece yani ,ama nedir dışarda aşırı özgüveni yerinde idi ,anne ye doyamamış olabilir ,ilgi istiyor bence

gereksiz elestiri ve saldirma moduna gecmeyin lutfen empati kurun ve suclamayin ha yok yapamicaksaniz hic okumayin allah askina rica ediyorum

Ya gerginim sinirliyim hakli oldugumu dusunuyorum konuyu acarken kac kere yazdim sildim hemen anneligim yargilancak iyice sinirlerim bozulcak diye ama dayanamadim burdayim
Arada 5 yas olunca cok zor oldu buyuk kizima tam kardesi okunca o okula basladi ve soldu gozunun feri gitti halbuki profosyonel yardim aldik onu iyi hazirladik hani kiskanmasin dislanmis hissetmesin diye elimizden geleni yaptik ama kizim zaten zor bi cocuktu kardesle birlikte iyice koptu hersey
Pedagoglara goturdum aktivitelere gonderdim birlikte kaliteli vakitte gecirdik babada ilgili
Ya bir insan hic mi biseyle yuzu gulmez hic mi severek yaptigi bisey yoktur su dunyada hersey mi sorun
Sevdigi tek bi yemek bile yok tek ya bi tane bile sadece tost yiyo zorlarsan kusuyo ac birak grev yapiyo yine yemiyo okuldan bi haber isteksiz

Sabah okula giderken corap giymek bile iskence yaa corap allahin soket corabi bile acitiyo diyo sirf beni delirtmek jcin kasitli yapiyo eminim artik
Herseyi gectim yatak mevzusu patlama noktam oldu kardesiyle ayni odada yatiyolar bunca yil hep ayri yatti ama son 2 aydir korkuyorum diye yanimiza geliyo gece labmasi aldim salonun isigini acikta biraktim yok yine korkiyorum neden korkuyosun diyorum hiiccc iste yaninda yat diyo
Anlatiyorum konusuyorim masal okuyorum o uyuyo yerime geciyorum yarim saat sonra basimda dikiliyor kal hadi yanima gel yok diyorum dikiliyo basimda
Kiziyorum agliyo gitmiyo
Ranzaya heves etti uste yatiyim diye bizde dun siparis verdik 1 haftaya gelcek e simdi gece ordan inip gelmeye caliscak zirt pirt
Nolcak yaa
Sevecen yaklasiyorum yok mesafe koyuyirum yok napiyim ben kizlar nokur YAPICI yorumlar bekliyorum
Canım bu herkesin başına gelebilecek bişey. Seni kaybetme korkusu yaşıyor. Kardeşinin olduğu dönem okula başlaması onda benden uzaklaşmak istiyorlar düşüncesi yaratmış olabilir. Çocuk bu garip düşünxe ve fikirleri olması normal. Ablalığın sorumluluğunu üstüne yükleme onunla
Biraz fazla ilgilen bir süre sonrA düzelir. İki yaşında yeğenim var ve 9 aylık kardeşi var. Aynı sorunşarı yaşıyoruz. 9 aydır mutsuz. Yemek yemiyor oyun okulu doktorlar herşeyi denedik. Surat hep ağlamaklı hep mutsuz hep kıskanç bakışlar ve davranışlar. Çözüm bu yaklaşım oldu. :) inşallh kızın da bir an önce düzelir.

Devamli bir aktivitesi olsun. Ornegin beraber yuzmeye gidin sadece siz Ve kiziniz. Beraber alisverise cikin bazi seyleri beraber yapin. Ona fikrini sorun. Mesela 3 yasinda ki cocugunuza almak istediginiz tshirtu ona sectirin. onun fikirlerini sorun Ve onemseyin. Ve sabirli olun kizmayin bagirmayin cunku Eger kizip bagirirsaniz inadiniza yapacakdir. Allah kolaylik versin

Bence cok uzerine dusuyorsunuz gibime geldi.
Cok asirir ilgili bi anne baba bi saniyeligine ilgi vermeyince o cocuk "artik beni sevmiyorlar, ilgi istiyorum ben, ilgi= sevmek" diye dusunur.
Ve etrafi kirar. "Coraplarimi giyemiyorum"der yardim isterler.
"Ben yapamiyorum" der.
Oysaki " gel kizim 3 yasindaki kardesin bilmiyormus, ona nasil dogru yapilir goster' diye oyunlar yap. Cunku kiziniz bakiyorki kardesi cok ilgi goruyor( ilgi= sevmekti) oda ilgi istiyor yani sevilmek istiyor.
Bi is arkdasim vardi. Buyuk oglunun dogum gununde o ogluna " bak bu hediyeyide sana kucuk kardesin aldi"derdi.
Sonra mesela partiden sonra etrafi toparlarken kucuk ogluna gidip " bak abin sana bugun cok yardimci oldugun icin ufak bi hediye almis" derdi. Bundan abinin hic haberi yok tabi. Sirf abisinin dogum gununde aileyi ilgisiz gormesin kendine diye yapardi.

Kiziyorum agliyo gitmiyo
Nolcak yaa
kardeşini kıskanıyor galiba...işiniz zor..yetişkin olduğunda da çekeceksin bu çocuktan

Back