13 yaşındaki kızım için yazıyorum

İşi bırakmanızı tavsiye etmem. Kızınızın büyüdükçe çok daha fazla eğitim masrafları olacak.
En mantıklısı kızınızla şöyle bir hafta sonu anne kız vakit geçirerek onunla konuşmak. Ve mutlaka bir ergen terapisi ile görüşmek.
Ayrıca yorgun olduğunuz icin de kendinizi suçlamayın, hepimiz işte yoruluyoruz çok normal.

Yıllarca özel sektörde çalıştım elbette bilirim. Ama görevimiz kendi sağlığımızı korumak. Biz varsak iş var, siz öyle iş çıkışı işi düşünmeye kahrolmaya stres olmaya devam edip hasta olursanız şirketiniz 2-3 haftaya yerinize yenisini koyabiliyor, bilin isterim. Siz kendinizin yerine yenisini koyabiliyor musunuz?
Söylediklerinize katılıyorum ancak
Stresi yüksek işlerde insan evde zihnini kapatamıyor her zaman

Her işin stresi de bir değil

13 yaşında kızım var.Çalışan bir anneyim ve çok yoğun çalışıyorum.Vücud yorgunluğu dinlenince geçer belki ama beyin yorgunluğu geçmiyor ve işten eve geldiğim zaman çok yorgun oluyorum.saat 6 da evde oluyorum ve yemek yapıp dinlenme moduna geçmemiz saat 8 buçuğu buluyor.O arada kızımın dersleri ile ilgilenirken son zamanlarda kızımdan önce koltukta uyuya kalıyorum.
Bu aralar okulda sorunları oldu.Erkek arkadaşı varmış ve ayrılmış daha sonra çocuğun şuan görüştüğü kızın adına instagram hesabı açıp çocuğa ondan ayrıl gibi birşeyler yazmış inanın şok oldum
Okul müdürü eşimi ve kızımı çağırdı gittik,dediki bu yaşlarda sevgili olma beğenme gibi durumlar olabiliyor ancak başkasının adına hesap açması hoş değil ve önlenmezse lise döneminde çok sorun yaşarsınız,çocuğunuzla bol bol konuşun dedi.Ne diyeceğimizi bilemedik özür diledik kızımızla konuştuk ancak ben çok korkuyorum
Çok yorgun oluyorum acaba bir vitamin eksikliğimmi var diye düşünüyorum ancak sürekli tahlil yaprtıran biriyim.İş yerindeki yoğunluktan ve stresten olan sıkıntım evime yansıyor.Hiç birşey ailemden önemli değil,yakın zamanda çok düşünmeye başladım işi bırakıp kızımla vakit geçirmek istiyorum.Kafama takmasam işi işte bırakıp eve gitsem belki daha rahat olacak ancak sürekli beynim konuşuyor aklımda sürekli iş var ve kafayı yemek üzereyim
Evet hayat çok zor herşey pahalı,kızım büyüdükçe dahada çok paraya ihtiyacımız olacak üstelik ev hanımlığını çokta seven bir yapım yok ancak böyle de stresli ve huzursuzum,ne yapmalıyım? Bilemediğim için sizlerden fikir almak istedim
Mesai saatlerinin daha az olduğu bir işe girseniz

13 yaşında kızım var.Çalışan bir anneyim ve çok yoğun çalışıyorum.Vücud yorgunluğu dinlenince geçer belki ama beyin yorgunluğu geçmiyor ve işten eve geldiğim zaman çok yorgun oluyorum.saat 6 da evde oluyorum ve yemek yapıp dinlenme moduna geçmemiz saat 8 buçuğu buluyor.O arada kızımın dersleri ile ilgilenirken son zamanlarda kızımdan önce koltukta uyuya kalıyorum.
Bu aralar okulda sorunları oldu.Erkek arkadaşı varmış ve ayrılmış daha sonra çocuğun şuan görüştüğü kızın adına instagram hesabı açıp çocuğa ondan ayrıl gibi birşeyler yazmış inanın şok oldum
Okul müdürü eşimi ve kızımı çağırdı gittik,dediki bu yaşlarda sevgili olma beğenme gibi durumlar olabiliyor ancak başkasının adına hesap açması hoş değil ve önlenmezse lise döneminde çok sorun yaşarsınız,çocuğunuzla bol bol konuşun dedi.Ne diyeceğimizi bilemedik özür diledik kızımızla konuştuk ancak ben çok korkuyorum
Çok yorgun oluyorum acaba bir vitamin eksikliğimmi var diye düşünüyorum ancak sürekli tahlil yaprtıran biriyim.İş yerindeki yoğunluktan ve stresten olan sıkıntım evime yansıyor.Hiç birşey ailemden önemli değil,yakın zamanda çok düşünmeye başladım işi bırakıp kızımla vakit geçirmek istiyorum.Kafama takmasam işi işte bırakıp eve gitsem belki daha rahat olacak ancak sürekli beynim konuşuyor aklımda sürekli iş var ve kafayı yemek üzereyim
Evet hayat çok zor herşey pahalı,kızım büyüdükçe dahada çok paraya ihtiyacımız olacak üstelik ev hanımlığını çokta seven bir yapım yok ancak böyle de stresli ve huzursuzum,ne yapmalıyım? Bilemediğim için sizlerden fikir almak istedim
İş değiştirin :) belli başarılı, turtuğunu koparan kadınsınız. Bu iş size yük oluyor. Belki iş tanımı, belki iş arkadaşları, belki yöneticiler. Farklı bir işte böyle hissetmeyebilirsiniz.

Kızınızın gelişimi ise çok normal. Aklınca bir çözüm uygulamış. Bol bol sevin. Sarılın. Sevgi ihtiyacını sizinle babasıyla karşılasın. Tabi ki hoşlantıları olacak. Flörtleri olacak. Bittiğini kabullenmesi önemli. Önemli olan kendisi. Karşı tarafa kendinden daha az önem vermeyi öğrenmeli. Ben bunu aile sevgisi ile ayarlayabileceğimizi “hayal” ediyorum. Sanki ben kızımı çok seversem o da kendini çok sever, başkaları tarafından sevilmeye ihtiyac duymaz diye umuyorum.

Önceki yorumları okumadım.Fakat konumuza göre mutlaka bir uzmandan destek almani gerekiyor.Simdiki nesil bizim gibi değil çok farklılar.İsten cikmanizda hız bir işe yaramaz sinirleriniz daha çok yipranacak.benim de 11 yaşında bir kızım var.Ben evdeyim ama evde olmam hiç bir işe yaramıyor.ev işiydi okuldu şuydu buydu derken çocukla ilgilenebildigim saat sizinkiyle aynıdır.Bu arada bizim konustuklarimiz malesef onlarda bir etki y ooaratmıyor.o yüzden en güzeli geç kalmadan psikolojik bir destek almak

Çalışan anneler nasıl yapıyor çok merak ediyorum. Bende mi anormallik var diye düşünmeye başladım. Neden bu kadar kendimi yorgun hissediyorum
Pedagoga götürürüm ancak ben kaliteli vakit geçirmedikçe bu şekilde kendimi yorgun hissettikçe yine bir tarafı eksik kalmıcak mı
Kaliteli vakit geçirmek sizin için nedir? Mesela kızım ve babası bilgisayar oyunu oynuyorlar. O onların birlikte vakit geçirme şekli. Arada ben de kızımla böyle vakit geçiriyorum. Benim için çok rahat oluyor. Oturdugum yerden oyun oynamak :) yani bu “kaliteli vakit” tanımını siz kendiniz, kendi rahatınız için yapın.

Is saatinizi azaltma imkaniniz varmi?
Sizi cok iyi anliyorum. Calistigim zamanlarda bende aksam 8 bucuklarda uyuklamaya baslardim. Is saatimi azalttim sonrasında.
Ergenlik hassas bi dönem. Zaman ayirmaniz cok iyi olacaktir. Gerekirse pskolojik danismanlik alin.
Benimde kizimda var. Arada tahlil yaptiriyorum ama siz surekli yaptiriyorum yaZmissiniz. Özellikle hangi degerlere baktiriyorsunuz, ve hangi araliklarla? Teşekkür ederim

Siz de yoğun bir dönemden geçiyorsunuz . İşi bırakın diyemem size ama kızınızla beraber mini bir tatil planı yapabilirsiniz . Hem sizin kafanız rahatlar hem de kızınızla konuşacak , ilgilinecek , yanlışı doğruyu ayırmasını sağlayacak bol zamanınız olabilir . Ergenlik çağında bu denli şeyler olabilir . Ebeveyn olarak onun yanınınzda olduğunu , doğru kararlar vermesi gerektiğini , yapacağı davranışı olumlu ya da olumsuz nasıl sonuçlar doğuracağını iyice düşünüp öyle karar vermesi gerektiğini ona anlatın ….

Ahh ahh yurtdışında yaşayışım 2 yıl. Kalan tüm çalışma hayatım Türkiye’de. O yüzden Türkiye’de çalışma şartlarının zorluğunu bilmeyen eski gurbetçilerden sanmayın. Ben konu sahibinin konusunu daha fazla baltalamamak için yorum yapmayacağım.
Sevgili hemcinslerim lütfen kendinize şefkatli davranın. Lütfen kendiniz için, işin stresini her an sizinle taşıdığınızı, bu stresin sizinle her akşam sofranıza oturup sizinle yatağınıza girdiğini farkettiğinizde durun “bunu yarın iş vaktinde düşüneceğim, şimdi “me time”demeye çalışın.
yorumlarınızı okudum,ve ben sizin ne demek istediğinizi anladım
aslında tamda benim şu dönem hissettiklerimi yazmışsınız,.Ben işte yaşadığım sorunları,stresimi,yoğunluğu sürekli eşime anlatıyorum.Yemek masasında ailecek vakit geçirirken kendimi iş konusu açmış olarak buluyorum.Eşim dinliyor bende anlatıyorum,beynim sürekli işi düşünüyor mesela sabah uyandığım zaman aklıma hemen iş geliyor,işyerindekiler geliyor,müdürler geliyor vs vs
aslında 10 senelik çalışanım yenide değilim ancak izin isterken bile strese giriyorum
kilo verdim çok mu iyi oldu kendime yapıyorum,kıymetmi biliniyor madalyamı takılıyor kimin umrumda?
Ben aslında farklı birimdeydim orda mutluydum ancak burdaki benim bu yaptğım işi yapan kişi emekli oldu iş stresi yüzünden rahatsızlandı ve genç yaşta emekli oldu.Diyorum ki kendi kendime onu örnek al stres yaptıda ne oldu kendine yaptı öyle olma takma diye kendime sürekli hatırlatıyorum ancak 1 gün umursamazsam 2. gün mutlaka takıyorum buda özel hayatımı inanılmaz etkiliyor
yazdıklarınızda haklısınız

Konu sahibi mesajında demiş ki,

Eve iş getirmek sadece evde de bilgisayar açıp çalışmak değil ki. Bu en kötüsü bence, konu sahibinin aklında açık bi dosya var, o yemek yerken, tv izlerken, çocuğuyla ilgilenirken hala beyninin arka planında hala o dosya çalışıyor. İnsan böyleyken dinlenemez, kendine ve ailesine zaman ayırmanın hakkını veremez. Çünkü beden işten çıkmış ama beyin hala çalışıyor.
Konu sahibi bunu çocuğunuzdan önce kendiniz için sonlandırmalısınız. Ama şunu da söylemek isterim kızınız duyguların en fırtınalı yaşandığı zamanlardan geçiyor. Sanmayın ki siz çalışmasanız böyle olmayacak. Aynı duyguları yine yaşayacak. O yüzden işten ayrılmak bir çözüm değil. Kaliteli zamanı arttırmak ikinize de iyi gelecektir ❤️
çok saolun yorumunuz iyi geldi
evet işten çıksamda aklım hala işte,hatta o kadarki kendi işimi düşünüp birde eşimin işini düşünüyorum ara ara off çok saçma farkındayım ama çıkmıyor aklımdan
kızımla ilgili dönem dönem öğretmenlerden şikayet aldığım ve sıkıntı yaşadığımız zamanlar oldu evet hareketleri eskisi gibi değil çok şükür ancak yinede herşeyini benimle paylaşsın eşimle güzel vakit geçirsin istiyorum ama hafta içi halim kalmıyor

:)
Siz de bilmeyin, anlamayın yahu.
Dert mi bu!
Bulmuşlar kolayını anlamıyor bilmiyor edemiyor yapamıyor.
O zaman kızıyla muhteşem bir ilişkisi olan baba olacak, manevi olarak onu herhangi bir erkeğin sevgisine muhtaç etmeyip özgüvenini kendi aşılayacak.
E bunu da yapamıyor değildir, aksi halinde gölge etmesin…
aslında ben en çok eşime kızdığımı fark ettim
diyorki bana sen bana ne söylesen ben yapıyorum,söyletme dedim sorumluluk al herşeyi benim söylememi bekleme,benim halim yoksa çık kızının odasına sen ilgilen,konuş vakit geçir
anlıyorum oda yoğun o bedenen çalışıyor ben beynen çalışıyor ancak herşey benim üzerimde olduğu zaman kendimi verimli hissetmiyorum.
yemek yapmayı,temizlik yapmayı geçtim kızıyla ilgilensin,sürekli ben yönlendirmiyeyim.
işten geldiği zaman odasına girsin neler yaptın diye sorsun,derslerini sorsun,öpsün sarılsın istiyorum.evet yapıyor ancak benim söylememle buda beni yoruyor
işte yorulup birde eve geldiğim zaman böyle şeylerle uğraşmak beni üzüyor

Bence bir sene hem kendiniz hem çocuğunuz için biraz ara verin dünyanın sonu değil biraz onunla vakit geçirin ilgilenin belki iç dünyasında çok çok daha ciddi şeyler yaşıyordur çünkü ergenlik dönemi çocuklar asla kendi gibi davranmıyor çalışmayınca çok bunalacağım söyleten arkadaşlar bencilce davranmanızı istiyor evet belki sizin için zor olacak ama zaten annelik demek fedakarlık demek değil mi

Is saatinizi azaltma imkaniniz varmi?
Sizi cok iyi anliyorum. Calistigim zamanlarda bende aksam 8 bucuklarda uyuklamaya baslardim. Is saatimi azalttim sonrasında.
Ergenlik hassas bi dönem. Zaman ayirmaniz cok iyi olacaktir. Gerekirse pskolojik danismanlik alin.
Benimde kizimda var. Arada tahlil yaptiriyorum ama siz surekli yaptiriyorum yaZmissiniz. Özellikle hangi degerlere baktiriyorsunuz, ve hangi araliklarla? Teşekkür ederim
kan,demir,b12,şeker,magnezyum gibi değerlerime baktırıyorum ancak değerler normal çıkıyor ama neden bu kadar yorgun olduğumu anlamıyorum.Aslında hafta sonları evde böyle değilim neşeliyim,evde kızımın istediği herşeyi yapıyorum,birlikte gezmeye çıkıyoruz vs daha mutlu hissediyorum ve bu mutluluk evede yansıyor
ben mutluysam evde herkes mutlu oluyor,ben mutsuz olduğum zaman mesela dün akşam evde sinirliydim ve sinirim herkese yansıdı

Siz de yoğun bir dönemden geçiyorsunuz . İşi bırakın diyemem size ama kızınızla beraber mini bir tatil planı yapabilirsiniz . Hem sizin kafanız rahatlar hem de kızınızla konuşacak , ilgilinecek , yanlışı doğruyu ayırmasını sağlayacak bol zamanınız olabilir . Ergenlik çağında bu denli şeyler olabilir . Ebeveyn olarak onun yanınınzda olduğunu , doğru kararlar vermesi gerektiğini , yapacağı davranışı olumlu ya da olumsuz nasıl sonuçlar doğuracağını iyice düşünüp öyle karar vermesi gerektiğini ona anlatın ….
inanın antattık,mesela o gün okul müdürüyle görüşmemizden sonra ev geldik konuştuk anlattık,sürekli başıboş bırakmıyorum kızımı ama bu benim çabamla oluyor hep

Hala iş diyorsun.

Sana kız için destek al, diye tavsiye yazmışım. Açtığın konuda kızıma nasıl yaklaşabilirim, nasıl rahat iletişim kurabilirim yazmıyor. Kızınla doya doya zaman geçirsen bile sen ve kocan bu kıza düzgün iletişim kurmazsınız öyle bir iletişim kapasite ve anlayışınız yok.

Ergen lise çağına gelmiş çocukla ne doya doya zamanı. 3-4 yaşındaki küçük çocuk mu bu?
evet iletişim kapasitesi yok bizde bir yerde eksik kalıyor,konuşuyoruz vakit geçiriyoruz ancak iletişim kopukluğu oluyor sonra kızımızla arkadaş gibi olamıyoruz

Ben daha az yorulacaginiz bir iş bulabilirmisiniz o yönde bir araştırmanız diyorum.Bende işi bırakmayı hiç tavsiye etmem
daha az yorulabileceğim iş olsa keşke,burda tazminatım için duruyorum malesef 10 senelik emeğimi çöpe atmak istemiyorum ancak kızım söz konusu olduğu zaman gözüm tazminatıda görmüyor
okul müdürü ile görüşmeye gittiğimizde saat 5 buçuk gibiydi mesai bitimi
ve okul müdürü toplantıdaydı,onun masasında müdür yardımcısı vardı,saat 6 olmuş hala bilgisayara birşeyleri kayıt ediyordu.Oda dert yakındı.Düşündüm oda o beyin yorgunluğu ile eve gidecek çocuğuna nasıl verimli olacak?hemen hemen benzer şeyler onlar nasıl yapıyor,İstanbul gibi bir yerde işten çıkıp 1saat sonra evine giden insanlar var onlar nasıl yapıyor?
Sürekli düşünüyorum

5 yasında bir kız annesiyim
3 ay önce isi bıraktım.
Öncelikle isi bırakmak dünyanın sonu degil arkadaslar.
Kendinize ekonomik özgürlük alanları yarattıktan sonra bırakabilirsiniz
Yani o aman is mı bırakılır bu devirdecilere katılmıyorm ,3 ay önce katılırdım.
İmkanı olan evden calıssın
İnanın mental saglık herseyden önemli.
Mesai bitiminde de is düsünüyorsanız gecmis olsun
Ben evden isime devam etmeye calısıyırm 5 kazanıyorsam calısırken 3 kazanıyorum ama mental saglıgımı topladım.
Ekonomik kısmı önemli tabi.
Evde olmak belki size iyi gelmeyebilir onu da bilemeyiz.
Ama ben denerdim cocugum icin.
Ergenllk sorunları yasadıgınız icin yapacagınız tek sey uzmandan yardım almak.

Vitamin eksikliginizden emin değilim ama evli olmanıza rağmen yanınızda hayat arkadaşı olmadığına eminim.

Konunun başında bekâr bir annesiniz sandım. Eşinizden daha çok destek almalısınız her konuda yanınızda olmalı. Nasıl normallestiriyorsunuz şu adamların bencilliklerini bilmiyorum.

Vitamin eksikliginizden emin değilim ama evli olmanıza rağmen yanınızda hayat arkadaşı olmadığına eminim.

Konunun başında bekâr bir annesiniz sandım. Eşinizden daha çok destek almalısınız her konuda yanınızda olmalı. Nasıl normallestiriyorsunuz şu adamların bencilliklerini bilmiyorum.
hayır eşiminde destek olduğu zamanlar oldu hakkını yiyemem tabiki,oda yoğun çalışıyor diye herşeyi ben takip ediyorum ancak bana ağır geliyor artık eşime üzülürken kendim üzülecek duruma mı geldim diye düşünüyorum?
ben istiyorum ki ben söylemeden yapsın düşünsün illa benim söylememi beklemesin
dış gebelik sürecimde hastalık hastalığı zamanlarımda hep destek oldu hakkını ödeyemem ancak sorumluluk sahibi değil

X