kizim beni cok yipratiyo cookkk ( yas 8 )

kal hadi yanima gel yok diyorum dikiliyo basimda
Kiziyorum agliyo gitmiyo
Ikna edemiyorum artik esimde sinir oldu
(ki esim asiri sabir tasidir hic kirmaz uzmez cocuklari )
Ranza gelince bari gelmezsin artik diyorum hic orali olmuyo
Nolcak yaa

Yani bir süre yanında istediği için uyusanız nolur ki?
Bende o yaşlarda
Gece gittiğim de annem yorganını kaldırır yatağa alırdı beni
Koklaşa koklaşa uyurduk.

Hani bilemedim, oğlum gelse yanıma tepemde dikilse
Ağlasa falan sinir olmazdım ben..
Ranza gelince bari gelme tavrınızı da çok soğuk buldum.

Birşey söyleyeceğim ancak lütfen yanlış anlamayın. Kızınızda Disleksi olabilir mi ? Çok benizyo çünkü anlattıklarınız. Disleksi asla zeka geriliği ile alakalı bir durum değildir, ancak çok farklı çocuklardır, video kanallarında bununla ilgili videolar var, bir seyredin bakalım anlarsınız. Psikoloğunuzda disleksi belirtileri üzerinde dursun. Bu çocuklar çok farklı bakıyorlar hayata ve çoğu belirtileri anlaşılmadığı için kopuk oluyorlar hayattan. Genellikle aileleri bezdiren yapıdadırlar, okluda öğretmenleri bezdirirler, ancak farklı yaklaşılmayı beklerler genelde. Siz bu konu üzerinde bir durun derim.

Konu ile ilgili video linki atardım ancak sanıyorum yasak.

İçinde size bi öfke vardır belki ben annem beni bırakıp işe gidiyor diye çok ofkeliydim hala bi mesafe vardır aramızda ablami falanda çok kıskanırdim daha iyi bi Dr bakın üzüldüm ikiniz adına da

eski konularina baktim. seni hatirladim. bence gercekten ciddi bir destek almalisin. hayatindaki olumsuzluklar icin baskalarini suclamak sana kolay geliyor.
her seferinde baska bir takintin var burnun sacin kizin esin. birsey olumsuz olmali sanki hayatin devam edebilmek icin.
mutsuzluktan besleniyorsun sanki...

Neden babayla birşey yapmaya yanaşmıyor. Kız çocukları babaya çok düşkün olur. Hele ki o yaşlarda. Aksini hiç görmedim. Zaten bir kız çocuğunun babayla sağlıklı zaman geçirmesi ruhsal gelişimi açısından çok önemli. Sizi bile kıskanması lazım babasından. Bana garip geldi. Altını kirletmesi de ciddiye alınacak bir durum. Eğer kasıtlı yaptığını düşünüyorsanız, bunun altında ciddi psikolojik problemler olabilir. Bence başka bir çocuk psikoloğuna götürün. Çocuk konuşmadı diye bir şey yok. iyi bir psikolog testlerle çocuğu sıkıntısını anlar.

Ben sürekli hırçın, mızmız bir çocuğun hep birşeyler anlatmak istediğini düşünürüm. Hiç bir şey sebepsiz değildir.

Küçük yeğenim doğduğundan beri çok ağlardı. Hiç susturamazdık. Ağlayarak uyuya kalırdı. Büyüdü. İlkokula giderken bisikletten düştü. Bu yüzden film çekildi. Orda köprücük kemiğinin daha önceden kırılıp kendiliğinden kaynamış olduğunu söyledi doktor. Muhtemelen sezeryan sırasında doktor yanlış hareket etmiş. İçimiz nasıl yandı anlatamam. Derdini anlatamayan bir bebek, düşünün. Acılar içinde kalmış. Aklıma geldikce kahroluyorum. Üstelik çok ağladığından doktorada götürmüştük. Bazı çocuklar böyle olur, bir şeyi yok demişti. O yüzden çocukların tepkilerini çok ciddiye almak lazım. Şüpheli olmakta fayda var. Mutlaka başka bir psikoloğa götürün.

Daha oncede belirttigim gibi kizim hareketli yatiyo bende burnumdan ameliyat oldum ve burnuma vurmasindan cekiniyorum daha once oldu cunku
Ve birlikte yanima zaten aliyorum agliyo uzuluyo diye uyuyunca yerine aliyirum yarim saat sonra bidaha aglayarak geliyo e onun sesine kucuk kizimda uyaninca 2 saat susmuyo ve esimde sabah cok erken gittiginden homurdaniyo ve is uzuyo arti surekli yanima alismasindan cekiniyorum cunku zaten uyuyana kadar konusiyiruz opusuo sariliyoruz masal okuyoruz ama surekli yatmak sorun oluyo diger kizimda gece 2 kere uyaniyo onada bakmam lazim ve buyugun sesine uyaninca korkuyo

Bununla ilgili test yapturdim ilk aklima gelen benimde disleksi oldu rem merkezine filan goturdum ama degil denildi

Tamda oyleyim kizimda benim aynan dogru diyosun yillarca psikolojik tedavi gordum sayisi ilac kullandim terapiler aldim ama kadakteristok bi ozellik oldu bu durum zamanla ve suan baska rahatsizliklarim oldugu icin psikolojik tedavileri ilaclari hepsini biraktim

Bence çok iyi, ilgili, alanında uzman bir çocuk psikiyatristi bulun. Henüz bizde tam duyulmamış bu yüzden tam anlamadığımız, tanımlayamadığımız çok farklı semptomlarla kendini gösteren gelişimsel bozukluklar var, Asperger, ODD, ADHD aklıma gelenler. Bu tarz bozukluklara bakış açımız da bilgimiz olmadığı için ya ak ya kara, ya hep ya hiç şeklinde, mutlaka ağır bir şekilde kendini gösterrmiş gibi düşünüyoruz ancak çocuğum söz dinlemiyor, inatçıdan başlayıp çok daha ciddi semptomlara varan geniş bir aralıkta davranış özellikleri var. Belki de bu tarz bir şey var çocuğunuzda hafif derecede de olsa ve normal çocuğa verilen disiplin yöntemleri ters tepecek, hem sizi hem onu mutsuz edecek. Bu yüzden yardım aramaya ve araştırmaya devam edin, bu sırada da çok üstüne gitmeyin , zor olsa da kendi haline bırakmayı deneyin, çorap istemiyorsa giymesin, istemiyorsa yemesin.

Denediniz mi bilmiyorum ama benim yapacağım şu olurdu.
Eğer korkuyorsakızımla uyurdum yarım saat sonra kalkmazdım ki ben her zaman senin yanındayım güvenini ona tam olarak hissettirirdim belki bir kaç ay böyle gidebilirdi ona güven duygusunu verebilmek adına.
Normalde ayırdıgımdan daha çok zaman ayırırdım.yemek yemiyorsa birlikte sevdiğin bir yemeği yapmayı teklif ederdim.çocuklar duyduğuyla değil gördüğüyle hareket eder.
Çocugunuz annelik duygusunun yoksunluğu yaşıyor olabilir.ben herseyi bırakır 8 yasındaki kızıma odaklanırdım
Eşimde evde olduğu zamanlarda küçük kızımızla ilgilenirdiailecek oynayabileceğimiz oyunlar kurardım.
Daha çok sey var yapılabilir.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Bir anne olarak çırpınıyorsunuz kızınız için bunda eleştirecek birşey olamaz kimsenin de haddi değildir. Kızınıza gelince henüz sekiz yaşında çocuk olduğu için bence kızınızı oyun terapisi eğitimi almış ve çocukların çizdiği resimlerin ve oyun için kullandıkları metaryellerin ne anlama geldiklerini bilen bir terapiste götürün. Çocuklar yetişkinler gibi doğrudan iletişim kurarak kendilerini ifade etmezler dolaylı yollardan oyun ve resimle ifade ederler. Tekrar geçmiş olsun...

Resmen " Kevin hakkında konuşmalıyız " kitabını hatırlattınız bana. Orda da çocuk lisede katliam yapıyordu en sonunda. Bence kitabı okumalısınız belki kitaptan kendinize bir ders çıkarabilir ya da kendinizden bir şeyler bulabilirsiniz.

Denemedim anlayamadim gerildim ona yansittim yetisemedikce bin parcaya bolundukce dahada ihmal ettim sanirim
Hastane islerim ve kucuk kizim arti ev cok yorsada en cok onunla odev yapmak zorluyodu beni okuldan gelip odeve oturcaz diye telaseue duserdim oda muhakkak hissediyidu okula karsida oyle isteksizki odev anlatiyorum tavana bakiyo5 dk olmadan bunaliyo hep bi isteksiz ineterttem iyun seklinde testler yapmayi bile denedik ama dersle hic alakasi yok oda beni gerdi iyice yansidi bunlar
En buyuk hata yine benim ama elimden geleni yapmaya da hazirim

Filmi varmis burdan diger yorumlarda da onerdiler hemen bakicam bu aksam

Filmi varmis burdan diger yorumlarda da onerdiler hemen bakicam bu aksam
kitabının daha psikolojik derinliği olduğunu düşünüyorum ama vaktiniz yoksa filmi izleyebilirsiniz. Bu arada küçükken ben de korkar ve tek uyuyamazdım. Babam uyuyana kadar beklerdi zavallı adamcağız. Kardeşim büyüdükten sonra korkmamaya başlamıştım hatırladığım kadarıyla

Zaten kitap kurduyumdur bulur okurumda dedigim gibi adim atmak biseyler yapmak istiyorum cunku cok suclu hissediyorum

Off bir zamanki beni anlattiniz icim şişti yeminle...

Benim tek farkı erkek. Simdi şükür dizginledim. Şımarıklıktanda olabilir bilemedim. Benimki her istedigi aile fertleri tarafindan yapildigi icin tepeme çıktıydı.

Yemek düzeninide sagladım cok şükür
Pırasa ıspanak yap diye agliyor şaka gibi

inat cocukla ugraşmak cok zordur. Uslu cocugu herkes yetiştirir.

Hep kavga halindeydik inatlaşa inatlaşa yapiyorduk herşeyi. Benim inadım galip geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…