• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim beni cok yipratiyo cookkk ( yas 8 )

Okulda da cok geri zor algiliyo bunlarin her biri icin defalarca farkli doktora gitti hani nasil bisey bikiyomusunuz resmen kasit ariyorum yaptiginda evde bildigin bi ergen sanki 8 degil 18 yasinda gibi tersliyo zit davraniyo tripleri hic bitmiyo bi laflar var bozup atiyo beni dersin bu laflari biri ezberletmis ama disari cikinca ufo goren masum koylu mkdunda bi saskin bi saf..biri sorar naber okul nasil diye kafasini cevirir cevap bile vermez kac kere uyardim insan iliskisi hic yok e doktorlarlada konusmuyo yada evdeki gibi olmuyo orda
Ya doktor pedegog vs tamam ama birde karakteristik ozellik var ruh yani bunuda gozardi etmemek lazim
Cocugun yapisi ruhuda bu olabilir misal halam kadin 3 yasindada 8yasindada 68 yasindada ayni hep mutsuz hep memnuniyetsiz hep sikayetci hep alingan hep aglak bir insanin mutlu oldugu bir an olmazmi yok bilmem evladi evlendi yok torunu oldu yok yok yok karamsarliktan besleniyor babannem o zamanlar oyle pedegog falan bilinen seyler degilmis cok ufakken degil ama sonradan ortaya cikinca almis goturmus evlenince esi goturmus yok en son dr yapisi bu deyip cikmis isin icinden
Sizinkinde ofkede var ofkeli anladigim laf sokma sizi kizdirmaya calisma mutsuz etmek isteme kardese cokmu karsiydi iliskileri nasil
Vallahi dr dr gezin birinden biri ulasacak elbet
Kotu anne degilsiniz zor bir cocugunuz var Allah yardimciniz olsun

gereksiz elestiri ve saldirma moduna gecmeyin lutfen empati kurun ve suclamayin ha yok yapamicaksaniz hic okumayin allah askina rica ediyorum

Ya gerginim sinirliyim hakli oldugumu dusunuyorum konuyu acarken kac kere yazdim sildim hemen anneligim yargilancak iyice sinirlerim bozulcak diye ama dayanamadim burdayim
Benim iki kizim var biri 8 digeri 3 yasinda
Arada 5 yas olunca cok zor oldu buyuk kizima tam kardesi okunca o okula basladi ve soldu gozunun feri gitti halbuki profosyonel yardim aldik onu iyi hazirladik hani kiskanmasin dislanmis hissetmesin diye elimizden geleni yaptik ama kizim zaten zor bi cocuktu kardesle birlikte iyice koptu hersey
Pedagoglara goturdum aktivitelere gonderdim birlikte kaliteli vakitte gecirdik babada ilgili
Ya bir insan hic mi biseyle yuzu gulmez hic mi severek yaptigi bisey yoktur su dunyada hersey mi sorun
Piknikte mutsuz parkta mutsuz okulda zaten mutsuz hersey sorun
Sevdigi tek bi yemek bile yok tek ya bi tane bile sadece tost yiyo zorlarsan kusuyo ac birak grev yapiyo yine yemiyo okuldan bi haber isteksiz

AMACIM KENDI DOGURDUGUM YETISTIRDIGIM COCUGUMU SIKAYET ETMEK DEGIL
Icimi dokuyorum surekli kendimi sorguluyorum nerde yanlis yaptim diye
Sabah okula giderken corap giymek bile iskence yaa corap allahin soket corabi bile acitiyo diyo sirf beni delirtmek jcin kasitli yapiyo eminim artik
Tirnak keserken deli gibi agliyo
Tuvalete her girdiginde ustune yapiyo her sefer yaa
Herseyi gectim yatak mevzusu patlama noktam oldu kardesiyle ayni odada yatiyolar bunca yil hep ayri yatti ama son 2 aydir korkuyorum diye yanimiza geliyo gece labmasi aldim salonun isigini acikta biraktim yok yine korkiyorum neden korkuyosun diyorum hiiccc iste yaninda yat diyo
Anlatiyorum konusuyorim masal okuyorum o uyuyo yerime geciyorum yarim saat sonra basimda dikiliyor kal hadi yanima gel yok diyorum dikiliyo basimda
Kiziyorum agliyo gitmiyo
Ikna edemiyorum artik esimde sinir oldu
( ki esim asiri sabir tasidir hic kirmaz uzmez cocuklari )
Ranzaya heves etti uste yatiyim diye bizde dun siparis verdik 1 haftaya gelcek e simdi gece ordan inip gelmeye caliscak zirt pirt
Ve dusucek diye korkuyorum
Ranza gelince bari gelmezsin artik diyorum hic orali olmuyo
Nolcak yaa
Surekli trip surekli surat surekli tersleme
Yasam enerjimi tuketiyo cok zorluyo beni
Sevecen yaklasiyorum yok mesafe koyuyirum yok napiyim ben kizlar nokur YAPICI yorumlar bekliyorum
Ay yeminle kendi kızımı okudum sandım bi ara :( Şu çorap acıtıyor mevzusu bende de var. Çorap acıtırmı ya çıldırıyorum artık. Nereye gitsek mutsuz hep sorun Benimde 2 bucuk yasında oğlum var. Kızımın herşeyiyle ilgileniyorum her istediğini yapıyorum bazen oturup ağlıyorum eşime diyorum bende mi var bi sorun acaba diye :( Bende bir çözüm bulmuş değilim. Pedegog bende denedim ama gayet normal hiç birşeyi yok dediler. Erken ergenlik diye düşünüyorum. Doktoruyla konuştum olabilir dedi Allah sabır versin

gereksiz elestiri ve saldirma moduna gecmeyin lutfen empati kurun ve suclamayin ha yok yapamicaksaniz hic okumayin allah askina rica ediyorum

Ya gerginim sinirliyim hakli oldugumu dusunuyorum konuyu acarken kac kere yazdim sildim hemen anneligim yargilancak iyice sinirlerim bozulcak diye ama dayanamadim burdayim
Benim iki kizim var biri 8 digeri 3 yasinda
Arada 5 yas olunca cok zor oldu buyuk kizima tam kardesi okunca o okula basladi ve soldu gozunun feri gitti halbuki profosyonel yardim aldik onu iyi hazirladik hani kiskanmasin dislanmis hissetmesin diye elimizden geleni yaptik ama kizim zaten zor bi cocuktu kardesle birlikte iyice koptu hersey
Pedagoglara goturdum aktivitelere gonderdim birlikte kaliteli vakitte gecirdik babada ilgili
Ya bir insan hic mi biseyle yuzu gulmez hic mi severek yaptigi bisey yoktur su dunyada hersey mi sorun
Piknikte mutsuz parkta mutsuz okulda zaten mutsuz hersey sorun
Sevdigi tek bi yemek bile yok tek ya bi tane bile sadece tost yiyo zorlarsan kusuyo ac birak grev yapiyo yine yemiyo okuldan bi haber isteksiz

AMACIM KENDI DOGURDUGUM YETISTIRDIGIM COCUGUMU SIKAYET ETMEK DEGIL
Icimi dokuyorum surekli kendimi sorguluyorum nerde yanlis yaptim diye
Sabah okula giderken corap giymek bile iskence yaa corap allahin soket corabi bile acitiyo diyo sirf beni delirtmek jcin kasitli yapiyo eminim artik
Tirnak keserken deli gibi agliyo
Tuvalete her girdiginde ustune yapiyo her sefer yaa
Herseyi gectim yatak mevzusu patlama noktam oldu kardesiyle ayni odada yatiyolar bunca yil hep ayri yatti ama son 2 aydir korkuyorum diye yanimiza geliyo gece labmasi aldim salonun isigini acikta biraktim yok yine korkiyorum neden korkuyosun diyorum hiiccc iste yaninda yat diyo
Anlatiyorum konusuyorim masal okuyorum o uyuyo yerime geciyorum yarim saat sonra basimda dikiliyor kal hadi yanima gel yok diyorum dikiliyo basimda
Kiziyorum agliyo gitmiyo
Ikna edemiyorum artik esimde sinir oldu
( ki esim asiri sabir tasidir hic kirmaz uzmez cocuklari )
Ranzaya heves etti uste yatiyim diye bizde dun siparis verdik 1 haftaya gelcek e simdi gece ordan inip gelmeye caliscak zirt pirt
Ve dusucek diye korkuyorum
Ranza gelince bari gelmezsin artik diyorum hic orali olmuyo
Nolcak yaa
Surekli trip surekli surat surekli tersleme
Yasam enerjimi tuketiyo cok zorluyo beni
Sevecen yaklasiyorum yok mesafe koyuyirum yok napiyim ben kizlar nokur YAPICI yorumlar bekliyorum
Kiziniza benzer bi cocukluk gecirdim. Sadece sunu soyleyeyim size inat olsun diye yapmiyor. O corap gercekten onu rahatsiz ediyor olabilir, korkuyor olabilir.
Mutsuzlugu belki depresyonda oldugundandir.
Zor bir durum oldugunun farkindayim.ama cok sabirli davranmalisiniz. Sakin ona bu bikkinliginizi hissettirmeyin.

Canım ne kotu annesi yasadiklariniz zor şeyler..Size düşen sabretmek.Ve hep dua edin evladiniza.İnş düzelir.ins psikolojik bozukluk olmaz ilerde

size güzel şeyler yazmak isterdim ama maalesef yazamayacağım.
ikiz kardeşim var biri aynen kızınız gibiydi. tabi onlar ikizdi. kızınız gibi olanın yüzünde sivilceler çıkardı. insanlar: aaa senin yüzün neden böyle de kardeşinin tertemiz.

boyu kısa kaldı biraz diğerine göre. insanlar :
-aaaa senin boyun kısa kalmış ikizin öyle değil.

biraz tobikti ortaokulda .(45 kilo idi) insanlar:
-aaa sen toplusun ikizin zayıf dediler dediler çocuk anormalleşti

şu an ikisinin boyu, diğerinde de sivilce sonradan çıktı ama ikisi de düzeldi, şu an o 35 kilo halbuki o zamanlar 45 idi, diğeri 45 kilo şimdi. sonuç mu??

hala mutsuz, geçimsiz, hiçbir şeyden zevk almaz, aldırtmaz. 24 yaşında işinde gücünde ama değişmedi.
size önerim birşekilde çözün bu durumu. belli ki buna neden olan şeyler var çocukta. rahmetli babam çok çekti kardeşimden, şimdi de annem çekiyor. kardeşime Allah uzun ömür versin, biraz sağlıklı düşünebilme yeteneği versin inş ne deyim

bi çocuk sahibi değildim ama annem için hep zor çocuk oldum 9 yaşında evden kaçtım bilmediğim bi şehre gittim bebek almadı diye elini bırakıp kayboldum neler yaptım o yüzden zaman verin ona istediği neyse öyle hareket edin annem bana ben senden yoruldum artık seni ananene yollucaz orda bakcaklar sana büyüyünce gelceksn demişti bi daha akıl edip yapmadım mesela o hareketleri kaybetme korkusu olması lazım yoksa o iş zor..

Önemseme derim gerekli ilgiyi göster mutsuz mu onu mutsuzluğu ile bırak
Çorap rahatsız mı ediyor söyleyin rahat edeceği çorabı giysin gerekirse çorapsız gitsin
Yemek yemiyor mu sen bilirsin diyin aç kalsın diğer öğüne kadar sonra teklif edin illa yiyecek
"Çocuğunuza sınır koyma" diye bir kitap var yakamoz yayınlarının onu okuyun 1-2 seri şeklinde gayet yol gösterici

bence kızınız kardesınız kıskanıyor bu çok açık bır sekılde ortada yapısı geregı bencıllıkte oldugunu dusunuyorum bence sız kuralalrı koyan o da uyugulayan taraf olmalı aglıyorsa aglasın bırakın onunıstedıklerını yapmayın enınde sonunda vazgececek... bırde onun yanında kardesıne karsı ılgınız tavrınız nedır yada kardesının ona yaklasımı nasıl ben bunu merak ettım???
Kucuk kizim o kadar sevgi doluki her saniye beni oper sarilir ablasinada ayni sekilde hal boyle olunca kucuk kizimla surekli bi ask icindeyiz buyuk kizim kardesinden icin hep derki keske beni de cok sevse kaddesim ama en cok seni seviyo der bende o daha kucukya annesine muhtac senin gibi derim sende en cok beni seviyosunya onun gibi derim

Degerli yorumlariniz ve yapiciliginiz icin cok tesekkurler hepinize
Onerileri dikkate alip daha sakin daha sabirli olmayi denicem
Oyle bi depresyon haline yaklasiyorum ki zaten kullandigim bi cok ilac var bide psikayatriye bundan oturu gitmek istemiyorum acikcasi
Dedigim gibi amacim sikayet etmek degil sonucta cocuk benim cocugum siz ne yapcaksiniz

Ayy rabbim yardım etsin btanem. Kimin haddine senin anneliğini sorgulamak..?
Bak bana da dua et bnde 2 cocuk annesi olabiliyim :) ameliyatlar operasyonlar inşallah sonuç verir :) rabbim evlatlarını bağışlasın
. İnşallah tez zamanda kızının prensesinin bu durumu atlattığı haberini verirsin :)

Ayy rabbim yardım etsin btanem. Kimin haddine senin anneliğini sorgulamak..?
Bak bana da dua et bnde 2 cocuk annesi olabiliyim :) ameliyatlar operasyonlar inşallah sonuç verir :) rabbim evlatlarını bağışlasın
. İnşallah tez zamanda kızının prensesinin bu durumu atlattığı haberini verirsin :)
Hakkinda en hayirlisini versin allah..insallah tez zamanda kucagina almayi nasip etsin

Kucuk kizim o kadar sevgi doluki her saniye beni oper sarilir ablasinada ayni sekilde hal boyle olunca kucuk kizimla surekli bi ask icindeyiz buyuk kizim kardesinden icin hep derki keske beni de cok sevse kaddesim ama en cok seni seviyo der bende o daha kucukya annesine muhtac senin gibi derim sende en cok beni seviyosunya onun gibi derim
Burda cok belli ki sizi kardesinden kiskaniyor.Keske seni degil de beni sevse demesi..Bu hareketleri de buyuk ihtimal kiskancliktan

Her cocuk karakterıyle dogar
Kımı cocuk neselenmeye bahane arar
Kımısıde mutsuz olmaya bahane arar
Yapacak bırsey yok sabretmeyı ogrenıp sakin olup bı an once saglıklı buyumesını dileyın okusun bıtırsın hemen işe baslasın duzelir :KK200:

Sizi cok cok iyi anliyorum
Kardesle ilgisi oldugunu da dusunmuyorum.
Benimde kizim 8 yaşında 9 olacak 1 kac ay sonra.
Allahim bu ne trip bu ne yuz ifadesi bu ne ses tonu.sesimi yulseltip kizmamak icin icimden hatim indiriyorum neredeyse.
Yahu 1 cocuk hic 1 seyden mi hoslanmaz.
Yemek yemesi ayri dert sacini taramak ayri dert ders yaptirmak ayri.
Simdi bide ogrenmis.anne benim ozgur dusuncelerime ve fikirlerime saygi duymak zorundasin
Yoksa suc işlemiş olursun dedi.
Dedim yok beni uzaylilar kacirsin bu ne.
Erken ergenlik bunlar.gececek.kurallariniz olsun ve lutfen esnetmeyin.
Ne olursa olsun kararli 1 anne gorsun taviz vermeyen.
Biraz sabir.iyi olacak

bigunmutlaka bigunmutlaka siz iyi bir annesiniz ama büyük ihtimal kızınız gelişim aşamalarından birini siz olmadan atlamış.
O yüzden bunca eziyet kendine ve annesine.

10 gün boyunca sevginizi abartın . Lütfen dediklerimi uygulayın çok işe yarayacak ve 10 gün boyunca oflamak yok ona göre başlayın.

1.Kızınızla ilgili herşeyi siz yapın. Örnek: düğme iliklemek , çorap ayakkabı giydirmek tuvalete götürmek yemek yedirmek.
Çorap giyerken kızımın ayakları ne güzel ben giydireyim bu güzel ayaklara çorabı
Gibi şirin iltifatlar edin.

2.mutlaka hergün başbaşa dizdize 15 dk lık bir faaliyet yapın puzzle resim kek salata . Beraber bi eser yaratın. Aranıza başkası girmesin . Anne- kız sadece

3. O ne istiyorsa abartarak kabul edin. Beraber uyuyalım canım kızım her zaman çok isterim gibi .

4. Yaptığı herşeyi onaylayın a harika muhteşem gibi yorumlarla değil düz gerçekçi ama yermeden.

Telefondan yazdım . Umarım anlatabildim.

10 gün sonra kızınız anneye doyacak ve huzura kavuşacak

Ben de küçükken kızınız kadar olmasa da ona benziyordum . 4 yaşlarında falandım komşumuz benim için neden sürekli mutsuz bu çocuk demişti. Ailem dışındaki insanlarla çok konuşmak istemezdim. Sonra oturduğumuz yerden taşındık , yeni binamızda çok fazla arkadaşım oldu öyle biraz açıldım. Geceleri sürekli annemle uyumak istiyordum hala ama. Anneme çok düşkündüm okula gittiğimde annemi göremiyorum diye üzülürdüm. Öyle kızınız gibi triplerim sinirim yoktu sakin bir çocuktum. Kardeşimi de hep çok sevdim hiç kıskanmadım. Dışarda biri bana çikolata alsa bile yarısını kardeşime getirirdim yiyemezdim. Yani kardeş kıskançlığından olmayabilir . Sonra düzeldim ama nasıl düzeldim ne oldu tam bilmiyorum. Okulda başarılı bir öğrenciydim takdir edilmek iyi geldi sanırım.Lisede özel okula gittim burslu kazanmıştım. Orada kendimi ezdirmemek için galiba çok özgüvenli durdum sonra da öyle oldum.Şimdi gayet sosyal bir insanım. Hatta biraz fazla sosyal oldum bu sefer de. Eğer kızınız bana benziyorsa kızmadan cezalandırmadan konuşarak çözüm arayın. Sürekli takdir edin ve sevdiğinizi gösterin. Başka yapacak bir şey yok malesef.

okurken krdeşimin küçüklüğünü okudum sanki, aynen böyleydi ömür törpüsüydü,
sürekli mutsuz, hırçın, memnuniyetsiz.
pikniğe giderdik arabadan inmezdi, yemek yemezdi, denize giderdik bişey bulur küser bir köşede ağlardı,
o zamanlar okul formaları etekli, mecbur çorap giyecek altına, külotluçorap kaşındırıyor diye ağlardı her sabah, ama her sabah, pamuklusu yünlüsü kotonu mus u her çeşidini alırdı annem hepsine ağlardı,
aşırı hırslıydı her şeyi ilk o yapacak asla yenilmeyecek o yüzden pek arkadaş da edinemezdi.
defalarca kez izmire götürdüler doktorlara, sonra spora başladı voleybola, bambaşka bir çocuk oldu.
şu an 28 yaşında dünya tatlısı bir öğretmen hem de anne adayı.
siz de kızınızı hem terapilere devam ettirin hem de bir yandan enerjisi atabileceği bir spor dalına yönlendirin.

Cok etkili guzel bi yorum tesekkur ederim denicem sanirim tim aile ikinciye cok yoneldi onun etkisi buyuk
Bide sabirsiz gergin bi tipim yetisemeyince deliriyorum buda kotu yansiyodur
genelde çocuklar yetişkinlerden etkilenir. ben buna inanıyorum.
ben ne kadar gergin ve sinirli davranırsam kızlarım da öyle davranıyor. ben ne kadar güleryüzlü ve sakin olursam onlar da öyle davranıyor.
çocuklar belli bir yaşa kadar taklit eder. mantıklı davranışları zamanla yerleşir.
bir de kurallar önemli. kuralsız çocuk doyumsuz çocuk. bazen aşırı ilgi de çocuğu zıvanadan çıkarıyor.
önce anne baba müthiş sakin ve huzurlu olmak zorunda.

Tamamen kardeş kıskançlığı. Ama bu kıskançlık travmatik etki yapmış büyük kızda. Benim yeğenim de öyle. 3 erkek kardeşler, en büyüğü bu sürekli trip, kıskançlık halinde. Çünkü otorite yok. Babaannede büyüyor, babaanne ise teslim olmuş çocuğa, ne isterse yapılıyor. Biz olayın farkında olduğumuz ve pek pabuç bırakmadığımız için benden ve eşimden korkuyor, fakat bize de aşkla bağlı neredeyse.

Çocuklar güzel, hoş, sevimli olduğu kadar, zaman zaman canavarlaşıyorlar da ne yazık ki. Chucky haline geliyorlar. Aile yaşantınızı bilmiyorum, gözden kaçan birçok şey olabilir ama size tavsiyem gözyaşlarına kanmayın kızınızın. Ranza istemiş almamalıydınız. Anlaşma yapmalıydınız şunu yersen ranza alacağız, bunu giyersen şunu alacağız gibi. Teslim olmayın. Ben olsam beni bu kadar üzen bir kız için ranza ödüllendirmesine gitmezdim. Koyacağınız sınırlar onu sevmediğinizi göstermez. Bir de odada korkuyorum yanına yatayım diyorsa inatlaşmayın. Korkabilir, korkmaya da bilir. Başınızda ağlatmak yerine niçin sarılıp uyumayasanız? Sarılırken onu sevdiğinizi anlatmayasınız? Kardeşini de en az onun kadar sevdiğinizi söylemeyesiniz?

Çorabım acıtıyor diyorsa giydirmeyin çorapsız ve ağlayarak gitsin. Hadi kızım hadi kızım demeyin başında. Öğretmenini arayın bilgi verin'' kızımla şu şu oldu, şöyle yaptım, lütfen siz de bana destek çıkar mısınız?'' Aile ile öğretmen iş birliği içinde olmalı. Bu durumdan öğretmene de bahsedin, ikili otorite daha da etkili olur.

En yakın örnek o olduğu için tavsiye ediyorum; ranza kurulmadan anlaşma yapın, yoksa kurdurmayın. Verdiği sözü yerine getirince o ranza kurulsun. Eğer getirmiyorsa lütfen taviz vermeyin ve kurmayın.

Kızınıza hayatta her şeyin mızmızlanarak, şikayet ederek, inatla isteyerek, bencillikle hallolmayacağını siz öğreteceksiniz. Bunu az çok gelişim psikolojisi görmüş bir öğretmen olarak yzdım size. Umarım sisin ve kızınız için her şey yolunda gider.
Ödül ceza yöntemleri çocukları daha çok hırçınlaştırır.Bu şekilde yapmayın.

Back