• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim beni cok yipratiyo cookkk ( yas 8 )

Denemedim anlayamadim gerildim ona yansittim yetisemedikce bin parcaya bolundukce dahada ihmal ettim sanirim
Hastane islerim ve kucuk kizim arti ev cok yorsada en cok onunla odev yapmak zorluyodu beni okuldan gelip odeve oturcaz diye telaseue duserdim oda muhakkak hissediyidu okula karsida oyle isteksizki odev anlatiyorum tavana bakiyo5 dk olmadan bunaliyo hep bi isteksiz ineterttem iyun seklinde testler yapmayi bile denedik ama dersle hic alakasi yok oda beni gerdi iyice yansidi bunlar
En buyuk hata yine benim ama elimden geleni yapmaya da hazirim
Ben özel egitim merkezinde çalışan bi öğretmenim.
Okula karşı bu kadar ilgisizse çocuğunuzda ozel öğrenme güçlüğü olabilir.
Belki de okul başarısızlığı onu her anlamda kötü etkiliyordur ogrenemedigi için ilgisizdir.
Rehber öğretmenle sınıf ogretmeniyle görüşün gerekli görülürse rapor çıkar ve çocuğunuz özel egitim almaya başlar.
Bu şekilde çok öğrencimiz var kurumda çekingen inatçı vs. Ve zamanla davranış problemleri de ortadan kalkıyor.

Siz yazmışsınız ben içimde hissettim ya Allah kolaylık versin mutlaka uzman yardımı alın derim. Su gece meselesi vizede var her gece yatağına geri götürüyoruz itirazlar etmiyor. Biz oğlumuza bilinçaltı testi yaptırdık ve orada bana bağımlı olduğu ortayacikti bütün hayatı benim keza benimde o severken oldurmusuz birbirimizi uzaklaşmaya çalışıyoruz bizim durumumuz çok farklı dışarıda gören bir insan bir çok aile siz neden geliyorsunuz buraya diyor bize ancak sağlıklı iliskimizyok Ege çok uyumlu bir cocuk acayip iyi bir arkadaş yapılan testte de kişiliği bu şekilde çıktı ondan sonra biz anlattık psikolog dinledi vs bende Ege gibiyim ancak babamız bizden farklı bir karakterde biz aceleciyiz o daha sakın biz gerilere gelemiyoruz babamız belirsizdir olsa şu aka aka yolunu bulurda. Biz terapi alıyoruz uzun zamanda alacağız egeninnde kardeşi olacağının haberini verince uzmanımız bize dediki özellikle Ege (7yaşında) ailenin göz bebeği olarak size inanılmaz zorluk çıkaracak o kadar alaniıza taşacak ki bebekle ilgilenmeniz mümkün olmayacak o yüzden çok iyi zamanda gelmişsiniz dedi (4.seansta aldık haberi) bu dediği söyle biseymis Birgün kocanız gelse sen çok yoruluyorsun sana yardım edecek birini getirdim beraber yatacağız (kuma) senide seveceğim onuda ne hissederseniz büyük çocuklarda bunu hisseder bu sürece hazırlanın dedi o sebenle ben bu yasananlari kardeş kiskancligina bağlıyorum. Isterseniz gittiğim yerin adresini verebilirim gerçekten on numara birine gidiyoruz karı koca beraber terapi alıyoruz Ege de oyun terapisi aliyor
Goturdum cok konusmuyomus doktorla kendine guveni yokmus sorulara cevapta vermiyor cok ilestisim kurmuyormus ilgi sevgi anlayis diye doktor gecici bi surec kararli davranon her dedigini yapmayin kural koyun sevginizi hissetttirin filan diyo

Siz yazmışsınız ben içimde hissettim ya Allah kolaylık versin mutlaka uzman yardımı alın derim. Su gece meselesi vizede var her gece yatağına geri götürüyoruz itirazlar etmiyor. Biz oğlumuza bilinçaltı testi yaptırdık ve orada bana bağımlı olduğu ortayacikti bütün hayatı benim keza benimde o severken oldurmusuz birbirimizi uzaklaşmaya çalışıyoruz bizim durumumuz çok farklı dışarıda gören bir insan bir çok aile siz neden geliyorsunuz buraya diyor bize ancak sağlıklı iliskimizyok Ege çok uyumlu bir cocuk acayip iyi bir arkadaş yapılan testte de kişiliği bu şekilde çıktı ondan sonra biz anlattık psikolog dinledi vs bende Ege gibiyim ancak babamız bizden farklı bir karakterde biz aceleciyiz o daha sakın biz gerilere gelemiyoruz babamız belirsizdir olsa şu aka aka yolunu bulurda. Biz terapi alıyoruz uzun zamanda alacağız egeninnde kardeşi olacağının haberini verince uzmanımız bize dediki özellikle Ege (7yaşında) ailenin göz bebeği olarak size inanılmaz zorluk çıkaracak o kadar alaniıza taşacak ki bebekle ilgilenmeniz mümkün olmayacak o yüzden çok iyi zamanda gelmişsiniz dedi (4.seansta aldık haberi) bu dediği söyle biseymis Birgün kocanız gelse sen çok yoruluyorsun sana yardım edecek birini getirdim beraber yatacağız (kuma) senide seveceğim onuda ne hissederseniz büyük çocuklarda bunu hisseder bu sürece hazırlanın dedi o sebenle ben bu yasananlari kardeş kiskancligina bağlıyorum. Isterseniz gittiğim yerin adresini verebilirim gerçekten on numara birine gidiyoruz karı koca beraber terapi alıyoruz Ege de oyun terapisi aliyor
insanin aklina şu geliyor, o zaman iki kardesin arasindaki ideal yaş farki ne olmali? Çok zor...

Kizim cok deli yatiyor yani elini kolunu savuruyir surekli bide yeni ranza aldik cikip uste onla yatmam zor cunku bide kucuk var oda beni istiyo arti burnumdan ameliyatliyim uyku sirasinda vurmasindan cekiniyirum zaten ben uyuyana kadar yatiyorum masal okuyup sohbette ediyirum ama ben kalkinca yakaliyo hemen yada sessizce agliyo duyup gidiyorum
Bizde gece savaşıyoruz bak bu yönümüz benziyor biz odasını değiştirdik ne istiyorsa aldık yaptık dedim bu son (uzman desteği ve aklı ile çünkü biz gece yanımıza geldiğinde üçümüz sarilarak uyuyorduk)
O günden beride bir kaç kere yanına yattım şimdi yanında oturuyoruz bazen hikaye bazen birey anlatıyoruz bazen cidden istemiyorsam yorgunum diyip sadece bekliyorum ve kendisi uyuyor . Gece sesleniyor seslendigindede aynısını yapıyoruz diyemicem yapmamız gerek özellikle babası gittiyse yanına yatmış şekilde sabah buluyorum

insanin aklina şu geliyor, o zaman iki kardesin arasindaki ideal yaş farki ne olmali? Çok zor...
2 yaş dedi ;)) ancak ben egeye doymadan o kendini kurtarmadan (hamileliklerim nane limon geçiyor) istememiştim. Bugün okuldan geldi terapiden sonra okula bırakmıştık neyse geldi anne annee sen neden yatmiyorsun uzansana dinlensene dedi. Ama doktor diyor ki asla aldanmayın özellikle bu yaş grubu özellikle tüm ilgi odagiyken Ege bu durumu kolay kolay görmezden gelmeyecek ama kiskaniyorumda demeyecek dedi ama ben çok ikna olmadım yani bu kadar olmaz çünkü Ege 3 yaşındayken ben ölü doğum yaptım ve Ege de tüp bebek senelerdir kardeş kardeş yiyor beni o yüzden en azından kendisini ne kadar onemsedigimizi bilecektir diye ümit ediyorum ;)

Burdaki birçok tavsiye daha kötü sonuçlara yolaçabilir uzman yardımına ihtiyacınız var inanın kızınıza da size de çok üzüldüm
Gelip sevgi dolu sarılmak istedim kızınıza belli ki kafasında başa çıkamadığı birşeyler var
Götürdüğünüz pedagoglar da ne saçmaymış senin işin çocuğun dünyasına girmek onu konuşturmak konuşmuyo da ne demek oluyo:KK43::oha:
Katılıyorum bdnimdd konum var Ege konuşmadı Ege ilgilenmedi bir sürü para verdik test yanlış çıkacak dedim dedim inanirmisiniz noktasına kadar doğru çıktı test . Konuşmadığı şeylerinde anlamı var dediler anlamlarını anlattılar zaten ortada bir rapor vardı ve çok aciklayiciydi

2 yaş dedi :KK66:) ancak ben egeye doymadan o kendini kurtarmadan (hamileliklerim nane limon geçiyor) istememiştim. Bugün okuldan geldi terapiden sonra okula bırakmıştık neyse geldi anne annee sen neden yatmiyorsun uzansana dinlensene dedi. Ama doktor diyor ki asla aldanmayın özellikle bu yaş grubu özellikle tüm ilgi odagiyken Ege bu durumu kolay kolay görmezden gelmeyecek ama kiskaniyorumda demeyecek dedi ama ben çok ikna olmadım yani bu kadar olmaz çünkü Ege 3 yaşındayken ben ölü doğum yaptım ve Ege de tüp bebek senelerdir kardeş kardeş yiyor beni o yüzden en azından kendisini ne kadar onemsedigimizi bilecektir diye ümit ediyorum :KK66:
sizin cok ozverili ilgili bilincli bir anne oldugunuzu konularinizdan biliyorum. Bence her sey guzel olacak aileniz icin :KK200:

Yaş farki demek 2ymiş. Tesekkur ederim :KK19:

sizin cok ozverili ilgili bilincli bir anne oldugunuzu konularinizdan biliyorum. Bence her sey guzel olacak aileniz icin :KK200:

Yaş farki demek 2ymiş. Tesekkur ederim :KK19:
Çok teşekkür ederim elimden geldiği kadar yanlış yapmamaya özen gösteriyorum ancak geleceğin anakuzusunu yapıyormuşum ;) burada konu sahibin konularına baktım konu sahibide mutlu değil ki çok üzgünüm bunu yazdığım için ama mutlu çocuklar mutlu ailelerde mutlu evlerde büyür cekismelerin içinde değil . O yüzden çocukta değil kendimizde hata arabamız gerekiyor

Çok teşekkür ederim elimden geldiği kadar yanlış yapmamaya özen gösteriyorum ancak geleceğin anakuzusunu yapıyormuşum :KK66: burada konu sahibin konularına baktım konu sahibide mutlu değil ki çok üzgünüm bunu yazdığım için ama mutlu çocuklar mutlu ailelerde mutlu evlerde büyür cekismelerin içinde değil . O yüzden çocukta değil kendimizde hata arabamız gerekiyor
ben de aynisini yazacaktim, eski konularini inceledim, ufakligin sorunlarindan da bahsetmis... Bence de evvela annenin mutlu huzurlu ve hayatindan memnun olmasi cok cok onemli...

Ben özel egitim merkezinde çalışan bi öğretmenim.
Okula karşı bu kadar ilgisizse çocuğunuzda ozel öğrenme güçlüğü olabilir.
Belki de okul başarısızlığı onu her anlamda kötü etkiliyordur ogrenemedigi için ilgisizdir.
Rehber öğretmenle sınıf ogretmeniyle görüşün gerekli görülürse rapor çıkar ve çocuğunuz özel egitim almaya başlar.
Bu şekilde çok öğrencimiz var kurumda çekingen inatçı vs. Ve zamanla davranış problemleri de ortadan kalkıyor.

Bana göre rapor almak en en en son öare
Daha sorun nedir diye saptanmadan.öğretmeni sınıf içerisimde bazı sorumluluklar verebilir ve öğretmeni ve sınıfı için önemli bir birey olduğu dıygusu çocuğa geçer ve sorumluluk duygusu gelişir.okuma yazmayı öğrendi ise öğrenme güçlüğü oldugunu sanmıyırum sonuçta okuma yazma bir yetenek değil öğrenilen birsey.
Ramlardan rapor özel eğitim bence çaresiz kalındığında.ki benc konu sahibinin buna ihtiyacı yok.yapılacak tek sey daha çok ilgi daha çok özveri.sınıf öğrermeni dahil.

Benim daha kücük bebegim bende korkuyorum ilerde sımarık olcak diye cünkü biz aileler su an bunu yapıyoruz. Cocugun her istedigi oluyor. Sürekli ilgili anne baba olunca cocuk sımarıyor.

Fazla üstüne düşmeyin. Rutin hayatınıza devam edin. Kıskançlığı üst seviyede yaşıyor
Birde kardeşinin alanına dahil edin.

Bana göre rapor almak en en en son öare
Daha sorun nedir diye saptanmadan.öğretmeni sınıf içerisimde bazı sorumluluklar verebilir ve öğretmeni ve sınıfı için önemli bir birey olduğu dıygusu çocuğa geçer ve sorumluluk duygusu gelişir.okuma yazmayı öğrendi ise öğrenme güçlüğü oldugunu sanmıyırum sonuçta okuma yazma bir yetenek değil öğrenilen birsey.
Ramlardan rapor özel eğitim bence çaresiz kalındığında.ki benc konu sahibinin buna ihtiyacı yok.yapılacak tek sey daha çok ilgi daha çok özveri.sınıf öğrermeni dahil.
Iyi de rapor kötü bir şey değil ki.Ozel öğrenme güçlüğü bir engel değil ki sadece eğitim desteği için veriliyor farklı engel gruplarıyla karsilastirmayalim.
Zaten genelde 6 aylık oluyor raporları çocukta ilerleme olumlu yondeyse rapor da kalkıyor zaten.
Tabi ki ben bi ihtimal olarak söyledim belki de hiç ihtiyacı yoktur çocuğun böyle bir şeye .

Ben de kızınız yaşlarındayken tek başıma korkup uyuyamazdım.Annem uyuyana kadar beklerdi kalkıp gideceğini hissettiğim zaman uyumadım gitme derdim hep.En son beraber oyuncakçıya gidip bi ayıcık almıştık ve onunla uyumaya başlamıştım.Kardeşi doğduğu ilk aylarda onunla küçük olduğu için ilgilendiğinizden kendini boşlukta hissetmiş olabilir.Bu yüzden ilgiyi üzerinde istiyordur.Beraber onun istediği aktiviteleri yapmanız belki işe yarayabilir.

Teyzesi halasi yokmu .Onlarin cocuklarini eve cağirin .Onlar biriki gun sizde kalsın
Onlarin yaninda yapamaz .
Yada onlara gönderin kişiliğini bulur büyüdüğünü anlar belki.

Az önce eski konularınıza baktım. Gündüz de bu konu hakkında, kızınıza ne şekilde davranmanız gerektiği hususunda bir şeyler yazmıştım. Kızınıza yüklenmiş, otorite uygulayın demiştim. Hepsini düzeltiyorum:

Bence kızınız yerine siz bir süre içinize dönüp düşünmeli, iç kontrolünüzü sağlamalısınız. Bir uzman yardımı alın demek istemiyorum çünkü hiçbir psikoloğun sihirli değneği yok. Farkındalık kişide başlamazsa çoğu uzman eZber konuşuyor artık.
Bakın kızınızın memnuniyetsizliğinden şikayetçisiniz ancak vücudundan, kendinden memnun olmayan, eşi ile ilgili memnuniyetsizlikleri ve şüpheleri olan ve bunu sürekli şikayet ederek, ağlayarak gösteren, içinde bulunduğu şartları kabul edememiş biri var yazılarınızda. Bu durumda kızınızın rol modeli siZsiniz. Bence onu da çeşit çeşit doktora, paikoloğa götürerek yıpratmayın. Sorun kızınızda değil, aile içi iletişiminizde.sizin sorgulayan, eleştiren, kötümser ve mutsuz tavrınızda. Bunu sataşma olarak düşünmeyin lütfen. Kızınızın bu durumda olmasının kilit sebebinin siz olduğunu düşünüyorum.

gereksiz elestiri ve saldirma moduna gecmeyin lutfen empati kurun ve suclamayin ha yok yapamicaksaniz hic okumayin allah askina rica ediyorum

Ya gerginim sinirliyim hakli oldugumu dusunuyorum konuyu acarken kac kere yazdim sildim hemen anneligim yargilancak iyice sinirlerim bozulcak diye ama dayanamadim burdayim
Benim iki kizim var biri 8 digeri 3 yasinda
Arada 5 yas olunca cok zor oldu buyuk kizima tam kardesi okunca o okula basladi ve soldu gozunun feri gitti halbuki profosyonel yardim aldik onu iyi hazirladik hani kiskanmasin dislanmis hissetmesin diye elimizden geleni yaptik ama kizim zaten zor bi cocuktu kardesle birlikte iyice koptu hersey
Pedagoglara goturdum aktivitelere gonderdim birlikte kaliteli vakitte gecirdik babada ilgili
Ya bir insan hic mi biseyle yuzu gulmez hic mi severek yaptigi bisey yoktur su dunyada hersey mi sorun
Piknikte mutsuz parkta mutsuz okulda zaten mutsuz hersey sorun
Sevdigi tek bi yemek bile yok tek ya bi tane bile sadece tost yiyo zorlarsan kusuyo ac birak grev yapiyo yine yemiyo okuldan bi haber isteksiz

AMACIM KENDI DOGURDUGUM YETISTIRDIGIM COCUGUMU SIKAYET ETMEK DEGIL
Icimi dokuyorum surekli kendimi sorguluyorum nerde yanlis yaptim diye
Sabah okula giderken corap giymek bile iskence yaa corap allahin soket corabi bile acitiyo diyo sirf beni delirtmek jcin kasitli yapiyo eminim artik
Tirnak keserken deli gibi agliyo
Tuvalete her girdiginde ustune yapiyo her sefer yaa
Herseyi gectim yatak mevzusu patlama noktam oldu kardesiyle ayni odada yatiyolar bunca yil hep ayri yatti ama son 2 aydir korkuyorum diye yanimiza geliyo gece labmasi aldim salonun isigini acikta biraktim yok yine korkiyorum neden korkuyosun diyorum hiiccc iste yaninda yat diyo
Anlatiyorum konusuyorim masal okuyorum o uyuyo yerime geciyorum yarim saat sonra basimda dikiliyor kal hadi yanima gel yok diyorum dikiliyo basimda
Kiziyorum agliyo gitmiyo
Ikna edemiyorum artik esimde sinir oldu
( ki esim asiri sabir tasidir hic kirmaz uzmez cocuklari )
Ranzaya heves etti uste yatiyim diye bizde dun siparis verdik 1 haftaya gelcek e simdi gece ordan inip gelmeye caliscak zirt pirt
Ve dusucek diye korkuyorum
Ranza gelince bari gelmezsin artik diyorum hic orali olmuyo
Nolcak yaa
Surekli trip surekli surat surekli tersleme
Yasam enerjimi tuketiyo cok zorluyo beni
Sevecen yaklasiyorum yok mesafe koyuyirum yok napiyim ben kizlar nokur YAPICI yorumlar bekliyorum
bence delirme. rahat ol. yanına git. bak birşey yok. senin yanındayım bana guvenmelisin. bu evin içinde sana kimse birşey yapamaz. ben seni her zaman sevecegim. koruyacagım. eger bir sorunun varsa lütfen benden saklama. çözüm bulalım de. seni seviyorum de. az daha sabır lütfen.
okulda arkadaşları tarafında dışlanıyor mu bakın?
cocuklar birbirlerine cinli perili hiyaker anlatır bunlardan korkuyor olabilir?
ilgi isteyebilir ki bu cok önemli ?
ama kardeşi geldi diye bunları yaptıgını sanmıyorum
ve eger farkındalıgı yuksek bir cocuk ise basit ve sürekli yaptıgı şeylerden mutlu olmasını beklemeyin.
ayrıca bunu yazmak cok cok zor ama lütfen etrafınızda ki diger insanlara dikkat edin...

Kizim sizin durumunuza cok benziyor oda babannesine asik hep orda kalmak orda okula gitmek istiyor tek yuzunun guldugu yer orasi ama ordayken 10 gun kadar zor duruyor surekli arayip burda kaliyim ama sende ol hep birlikte yasayalim gibi seyler soyluyor benden dshs fazla ilgi bekledigini ve hauatta en basta beni sevdigini belirtiyo his hic seviyo gibi davranmiyo ters davranir genelde
Ama arada minik bebegim oluyo yanimda yatmayi saclarini oksamami cok seviyo yapiyirumda o benim ilk giz agrim ama haliyle kucukte ilgi bekliuor daha 3 yasinda surekli yanima gelip bana destek olcak kimsede yok arti saglik problemlerinden dolayi cok sk hastaneye gitmem gerek bunlarda yoruuo geriyo haliyle ama elimden geleni yapicam aramizin iyi olmasini herseyden cok istiyorum

Umarım herşey düzene girer. Tekrar yazıcam kızınıza lütfen onu bu dünyada en çok sizin sevdiğinizi sık sık söyleyin... kardeşini de aynı şekilde.. Çünkü malesef 'kendimden' biliyorum ki; kayıp çocukluk kayıp hayat demek...
Rabbim yardımcınız olsun...

benimde o yasta kiizm var, çok uzuldum yasadiklariniza
insallah bi çare bulursunuz
kizim da bazen trip atar surat asar onu oyle gorunce hiç hevesim nesem kalmaz ne bileyim çok degisik bi sey bu, sanki dunya onlarin gulumsemesine bagli gibi tabi bizimki geçicii o bile zor

Allah yardimiciniz olsun

Back