kiz olmak istemiyorum

Bende erkek olmak istersim onu neden isterdim sevdigim kadinla evlenip onu hic uzmeden kirmadan hep sevmek isterdim

Benim abimde böyle elini bişeye sürmez içtiği su bardağını makineye bile koymaz. annemle bu yüzden her tartıştığımızda bizim aramız açılıyor çünkü adamın içi pis. üst katımızda annemin arkadaşı var. 3 oğlu var. biri yer silerken diğeri çamaşır asıyor ötekide varsa alınacak markete gidiyor. yaşlarıda ikisi 20 ye yakın en büyüğü 25. eğitim temelden başlar. hele ki hijyen sonradan öğretilen bir şey hiç değil..

Annenin babanın bu zamana kadar göstermediği davranış biçimini bu saatten sonra sen kardeşlerine öğretemezsin.
Ama ilerde eşine ve kendi çocuklarına öğretebilirsin.

Kac yaşındasin ne mezunusun bilmiyorum ama çalış.bi de kardeslerinin kişisel ihtiyaçlarını toplama.eline al.bu benim değil de sorarlarsa.annemin babaminda degilde annene.hepimiz senden çıktık ben niye onların arkasını topluyorum onlar benimkini toplamiyor de.anneni babani bu saatten sonra zor değiştirirsin.ama oglanlarin pisligini topladikca kendini kotu hissedersin.nasıl bir yerde yasiyorsun bilmiyorum.il ilce koy.belediyenin kurslarina git.disardan okul oku.dersim var dersin.

Kardeşlerinin suçu yok onları böyle yetiştirenler de kabahat.

Valla bir arkadaşımın kocası ütüsünü bile kendi yapıyor, evlendi hala böyle.
Kaynı misafirin çayı bitermiş, doldururmuş falan.
Benim eşim de kendi tabağını kaldırır, düzenlidir, ev işlerine de yardımcı olur.
Anası çok şımartmamış, düzenli olmayı öğretmiş, ben de yüz vermiyorum veriyorum eline bezi, süpürgeyi.
Hayatını bensiz de başında bir kadın olmadan da yaşayabilsin diye her şeyden evvel.

Paşa oğlum, ağa oğlum, aman oğlum diye kendi işlerini bile görmekten aciz herifler türetiyorlar haberleri yok.

Ne büyük kötülük yapıyorlar aslında evlatlarına, kendi elleriyle.
Aklı, mantığı olan insan bunu fark eder, yanlıştan döner.

Sen de konu sahibi bu saçma düzene uymak zorunda değilsin.
Bırak kardeşlerinin tabağına el sürme, ütüsüz gömlek pantolon giysinler.
Eşek gibi yaparlar. Ama işte annen kıyamayıp el atmayacak.
Kararlı bir duruş şart.

Haklısın Hemde çoook amaaaaa böyle erkekleri yetiştirende yine biz kadınlar

Bu saatten sonra kardeslerinizi degistirmeniz zor gibi. Evlenirken dikkat edin de boyle biriyle evlenmeyin. Bastan sıkí tutun yoksa yine ayni seyleri yasarsiniz

ne kadar zor bi durum , bende kadınların bu denli hizmetkar bakılmasından aşırı derecede rahatsız biriyim ! kadın temızler kadın yıkar kadın pişirir vs vs vs. erkek sürsün sefasınıı !!! malesef ataerkil bir toplumdan ne beklersin ki..

hayir , cünkü ilerde evlendigimdede ben yapacakmisim ya simdiden ögrenmeliymisim .

öğrenmek ayrı şey ama yardımcı olması lazım annenizin hepsini size yüklemesi çok yanluış bende herişimi biliyorum ama evde annem işlerin %70 kendi yapardı ufak tefek şeyleri ben yapardım

Nedir bu erkeklerden çektiğimiz Toplumu yönlendiren ve şekillendiren kadındır,ne ekersen onu biçersin,erkek evladını paşam prensim diye yetiştiren kadınlar aslında hemcinslerine ne kadar kötülük yaptıklarının farkında değiller. Dayım erkek evladı olsun diye yengemin başının etini yerdi,oldu da ne oldu?? Paşamız okumak dahi istemedi nasılolsa babamın parası çok, peki kızı ne yaptı? 2.üniversitesini okudu işini gücünü eline aldı. Dayıcım şimdi kızım prensesim diye dolanıyor Bıraksınlar artık bu işleri, kadını erkeği mi kaldı,insan olalım yeter.

kaç yaşındasın.yani aileni değiştiremezsin ama iş sahibi olup kendi evine çıkabilirsin

Kadın olmak çok güzel bir şeydir. Sen kadın olduğun için sakın pişman olma. Sartre Çıkış Yok adlı oyununda 'cehennem diğer insanlardır' der. Ne yazık ki birçok genç kızın olduğu gibi senin cehennemin de ailen olmuş. Erkek kardeşlerin böyle rahat davranabildiklerine göre annen baban seni ezerek ve ezdirerek büyütmüşler. Eğer ev işi yapmazsan seni cezalandıracaklarsa elinin yettiği kadar yap. Bir yandan da kendi evinin, kendi yaşamının patronu olacağın güzel bir geleceği planla. Erkeklerden de soğuma. Koca seçerken dikkatli ol sadece.

Son düzenleme:
haklısın kardesin bugun yarın bir yerde garson olarak calıssa acaba ne yapacak banane bu kız isi diyebilcek mi diye dusundum suan

kiz olmak degil ailenin 'kiz hizmetcidir' zihniyetinde yetistirilip abiye kardese kiz evlatlarini feda etmeleri guc ve agir....
o konuda hiic bi problem yasamadim simdiye kadar. annem beni iki erkek kardesime hizmet etmem konusunda asla zorlamadi aksine onlarin bana yardim etmesi icin enselerindeydi hep... yasadiginiz durumun normal ve genel bisey olmadigini anlatmak icin kendmden ornek verdim. annenizle konusup anlatsaniz anlamaz mi? belki gozunden kacan yanlislari duzeltmeye sebep olu bu konusma

Artık bu saatten sonra değiş,ez a,a evleneceğin adama şartlarım var demen gerek ev işine yardım edecekse evlen ,bence birde hemen hamile kalma bebek olunca bütün işi kadına yıkıyorlar haberin olsun, en azından evleneceğin adam babana bemzemesin, bu konuda çok dertli olduğundan mutlaka gözden kaçırma bazıları için farklı şartlar önemli odana kapanıp ağladığından hiç değilse hayatından geri kalan zamanı kafana göre biriyle geçlrmen dileğiyle ne istiyorsan onu bulman sanorım daha kolay olacak

İşin sosyal tespit kısmına girip sinirimi bozmayacağım, ay o pek kıymetli şehzadelerinizi Kanuni boğdursun e mi seviyesinde bırakıyorum

Size gelince yapmayın arkadaşım.

O evdekiler dize gelene kadar hiçbi şeye elinizi sürmeyin.

Bugün çekmişsiniz bi kere isyan bayrağını indirmeyin. Kardeşleriniz hani derler ya ölüyorum deseler bi bardak su vermeyin, madem ev Nazi kampından hallice o zaman sert önlemler alın. "Az ye de uşak tut" yeni hayat felsefeniz olsun.

Anneniz ortak yapılması gereken bi iş istediğinde senin 1 tane çocuğun yok, hepimiz aynı karından çıktık da bi ben mi köle doğdum bu evde deyin. Kızım ben hizmetçi değilim deyin, senin kız/erkek ayrımı tarih olalı bin sene oldu deyin. Yaratıcılığınıza güveniyorum sayın da sayın işte.

Gereksiz vicdan yapmayın, haklı olan sizsiniz. Bugünkü tarzınızda aynen vurun yüzlerine. Ayrımcılığın, hor görülmenin, ezilmenin dışarıdan değil de en yakından, ailenin içinden gelmesi çok acı ama çok yaygın bi durum Türk kadını için, sessiz kalarak hiçbi şey çözülmüyo.

Kızma ihtimallerine karşı da biraz deli ayağına yatın gerekiyosa. Kızı delirttik sonunda diye düşünsünler. Her türlü depresif ergen siteminden yararlanın. Başarır da biraz yontarsınız umarım ev halkını ne diyeyim.

Oku meslegini eline al ve Kendi parani kazan. O zaman sana saygi da duyarlar emeklerini de kiymetini bilirler. Ama ne yap yap sakin kocaya kacma cunku seni bu sekilde alan koca da ayni sekilde davranicak sana. Annenin, babanin dokuntulerini temizleme isin biticek, kocanin ve ailesinin dokuntulerini temizleticekler sana. Aklini kullan ve meslek edinmeye bak. Allah yardimcin olsun.

sonra da diyoruz niye erkekler kadınları eziyor,dövüyor,sövüyor diye.
bu erkekleri de taa çocukluklarından beri böyle büyüten babalar ve en önemliside anneler var.
aman oğlum yorulmasın,aman sıkılmasın diye diye şımartıyorlar ve erkeklerde kadının bunların kölesi olduğunu,hizmetçi olduğunu sanıyor.
bırak kardeşim.sen erkek kardeşlerinin döktüklerini niye toplayasın ki?bugünden son ver buna.yemek mi yedin?kendi tabağını bardağını,annenlerinkini topla götür mutfağa.kardeşlerin bir zahmet kendileri kendi yediklerini toplasınlar.
elleri var,ayakları var.kendi işlerini kendileri görsünler.yapma artık.evin tek kızısın hemde.benim bidiğim kız çocukları hele hele evde tek kız varsa o el üstünde tutulur ama işte sizin ailedeki gibide durumlar var işte.
annen babanda haksız.onlar seni ezdirmemeli kardeşlerinin önünde.

aileni boşver diyemem ama inşallah ilerde kendi kuracagın ailende böyle sorunlar olmaz seni anlayan bir eş ve çocuklarına iyi örenek olacak bir anne olursun unutma sen nasıl şekil verirsen bebeğin öyle olacak annen kendi ailesinden böyle gördüğü için seni pusturmaya çalışmış ama sen öyle olmayarak topluma ve sana yararlı bireyler yetiştireceksin bunu düşün olur mu bu saattten sonra ne annen nede erkek kardeşin değişir kendini üzme ama yardım dileğini yenile derim bol şans bu konuda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…