Kiz topladigin bi sofra amma aglamissin :)))) bizim toplumun yapisi bu yillarca okul okuyup statu is guc sahibi de olsan yapiyosun bunlari cok dert etme
Bu konuda ben de sayfalarca yazarım da neyse geçmişe dönüp daha fazla kendimi üzmeyim şimdi.
Okuyor ya da çalışıyor musunuz?
Kardeşleriniz ne yapıyor merak ettim, çok ağır işçiler, ben de evdeyim dersen yine bir nebze kardeşini anlayabilirim.... Aynı şartlarda iseniz İyi yapmışsın içindekileri söylemekle...Umarın anlarlar...
Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız !İnsan annesine yardım eder, bundan gocunmamalı kimse.. Bir evde yaşanıyorsa sofrada hazırlanır, toplanırda ; burada sıkıntı olan " sen kızsın sen topla" zihniyetiyle büyümüş bir erkeğe bu hizmeti yapmak.
Haklısınız insanın çok zoruna gider.
Madem değişmeyecek bu durum, ne kendinizi üzün ne ailenizi bu saatten sonra.
Yakında alırsınız mesleğinizi elinize, evlenirsiniz kendi zihniyetinizde biriyle inşaallah. O zaman biter bu sıkıntılarınız.
Kadın olmak zor olsa da güzel :) Çok gençsiniz, bu günlerin kıymetini bilin. Hele ki ailenizle geçirdiğiniz her günün kıymetini daha bir bilin.
Yaşlı teyzeler gibi yazdım farkındayım :)
Sana kızmaya hiç hakları yok. Bundan sonra onlara ait dağınık hiç birşeyi sakın toplama hele odalarına asla girme. Sen bari şimdi çekersin ama ileride eşleri rahat eder bari. Benimde oğlum var ama ben kesinlikle iş yapmaya alılştırmak istiyorum. Biz kadınlar değiştirirebiliriz ancak bu dünyadaki adaletsiz düzeni. Herkes kendi yetiştirdiği çocuğa aşılayacak bunu ilk önce ki gelecek nesile bir faydamız olsun.
Zaten tum bu zihniyetin temeli yine kadinlar zaten. Kadınların zihniyeti degisse hersey değişir bu ülkede. İnsan bu konudaki yorumları okuyunca sevinir belki en azindan yeni nesil anneler durumu değiştirecek diye ama malesef hala bizim düşündüğümuzun tersini düşünen yasitimiz bayan da cok. O yuzden vallahi hicbirsey degismeezz.
Gecen okulda öğretmen arkadaslarla bu konuyu konuşuyoruz bayanin biri hala diyorki aman eşiniz corabini kaldirsin yeter daha ne istiyorsunuz. Bunu diyen de erkek annesi!! Lutfettin onu da kaldirmasin diyeceksin ama denmiyor iste.
Konu Sahibi arkadaşim diger arkadaşların dediği gibi yapma ( edit: yap diyecektim yanlis yazmisim :) ) Aileni sen tanıyorsun ama ne yapacaklar sanki ? Valla ben de tek kizim ama liseden beri erkek kardeşlerimin yapmadığı isleri ben de yapmadim genelde. Onlara birsey yaptirdiysam ben de ozaman başka bir is yaptim. Bulasigi bile kavgayla yikamisligim varev isleri haricinde baska bi sıkıntım yoktu gerci bişeye karismazlardi. Seninkiler bayaa abartmis gerçekten. Turkiye deki cogu ailede oldugu gibi. .
Bu durum kardeşlerimizin değil anne babanızın hatası ayrıca . Emin olun ilerleyen süreçte onlar da pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Ben bunları düşününce annemi. arayasım gelmiyor hiç. Kalbim çok kırgın. Ama oda öyle yetişmiş işte.
Eğer sizde kardeşleriniz gibi çalışıyorsanız eşit durumdaysanız ev içindeki işde paylaşılmalı ancak evde oturup dışarda tum gun çalışan erkeklerden aynı şeyi istemek bana bencillik gibi geliyor..
ben evkadınıyım eşim akşam 7 de gelir tum gun koşturuyor..
bide ustune kalkıp bulaşığını yıka ortalığın tozunu al demek benim vicdanıma sığmaz. Ki buna rağmen eşim elinden geldiğince yarfımcı olur bana..
iş arıyorum ve eğer çalışmaya başlarsamda elinden geldiğince bana yqrdımcı olacaktır
Aynı kaderi paylaşıyoruz desene.. ama ben küçük kardeşime yaptırıyorum vallahi kulağını çekerim onun.. evlenince de ev isi yapcaz mecbur böyle yaratılmışız biz..
Valla arkadaş ortamı ile ayrı eve çık derim bi'tanem . Bu ne ya çin işkencesi mübarek, nasıl dayanıyorsun gülüm bu eziyete ?
İnanamıyorum ya şaka gibi !!!zaten odalarina girmiyorum , babam bazen tembihler ilk önce kardesinin odasini sonra bu odayi su odayi sonra tum evi tertemiz yapacan diye ama asla odalarina girmem . genelde odalari cok berbat ztn özellikle kücük kardesimin odasi fena kokuyor bazen cam acmaya giriyorum bana kiziyor .
benimkiler fazla abartiyor , kücük cocukken basladilar temizlik yaptirmaya cocugu bari birakinda cocuk olsun degilmi , babam sürekli kandirmaya calisirdi temizlik yaparsan boyun uzar fln diye ama tabiki hic bi zaman yememistim . ilerde kocama hizmet ederim beklesinler
evet bu yüzden anneme babama kizdim erkek diye yetistirdiginiz cocuklara bakin diye .
kücük kardesim calismiyor okula gidiyor abimde simdilik calismiyor is ariyor , ben haftada bi kac gun calisiyorum ama okumak istiyorum . evet dediginiz gibi olsa kadin tum gun evde adam disarda calisiyorsa kadin ev islerini kolay yapabilir bence ama bu devirde kadinlarda erkeklerde calisiyor ama nedense ev isleri hep kadinlara yükleniyor hala .
benim kücük kardes yapmiyor bile baksana "ben kizmiyim" diyor . evlenince ev islerini tek basima yapmam kusura bakmasin evlenecegim adam .
güzel bi fikir ama dedim ya kiz oldugum icin hersey yasak , yani ayri eve cikmakta yasak bazen konusunu aciyorum ayri eve cikmanin ama evlenmeden önce baska bi eve gidemezmisim "tek basina oturup napacan evine zibidiler gelir" diyor babam