kiz olmak istemiyorum

benim kardeşim de böyle yetiştirildi ama şimdi annem hasta babam yaşlı kendileri çekiyorlar sonucunu. çünkü kardeşim en ufak çöpünü bile kaldırıp atmaz
ben arada temizlik yapmaya gidiyorum. onun odasını temizlemiyorum yemekten sonra tabağını bırakıp kaçınca al onu yıka makineye at diyorum
bi gün çamaşır asarken gel yardım et demiştim (sadece haftasonu için gitmiştim normalde çalışıyorum) bana ne o senin işin benim okulum tatil dedi. PARDON?? dedim ben zaten 5 gün çalışıyorum, nerden benim işim oluyomuş senin pis donlarını yıkayıp asmak?
eşime gelince annesi terk ettiği için çocukcağız kendi başına her şeyi yapmayı öğrenmiş. evdeki işleri kendiliğinden paylaşıyor

Belarligimda evimizde babamda erkek kardesimde her ne yaparsak yardim ederlerdi ictikleri barsaklari yikar koyar sohrayi toplar giydiklerini katlarlardi evlenip kayinvaldemleri bir gordum tam bi saskinlik evde kimse ictigi bardagi kalkip mutfaga goturmez unutulan bardaklar koselerde kurur her kiyafet yerlerde sabah kahvalti yapulir mermerde kalir dolaba kaymazlar saatlerce bekler acikta..oyle gevsek rahatlatki esimde ne gorduyse oyle alismis ben degistirmeye calisiyorum ama zor oluyo evlenirken bari bu zihniyetten uzak medeni birini secte ayni sorunu omur boyu yasama

Ablalarim kardeslerim sadece icimi dökmeye ihtiyacim var cook bunaldim :KK43:
Bu 22 yil icinde kiz olmaktan biktim artik . bu aksam iftardan sonra yine her zaman ki gibi herkes yedi icti doydu ve cekildi kösesine , evin tek kizi benim bu yüzden her sey benden bekleniyor . bu aksam kardesime hadi kalk toplayalim bu masayi dedim bana cevabi "ben niye toplayayim kizmiyim ben , bu senin isin" oldu , annem ilk defa masayi ikimizin toplamasini söyledi ama kardesimin cevabi yine ayni oldu "rahat birakin beni" dedi ve abur cubur yiyeceklerini topladi cekildi odasina . ben o sinirle anneme babama kizdim yetistirdiginiz cocuga bakin diye bi yandan masayi mutfagi topluyorum bi yandan anneme babama kiziyorum ama okadar sinirliydim ki bu sefer hafif seyler demedim "aman sakin ogullariniza kiymayin ellerini bi seye sürmesinler seyleri kopar nolur nolmaz" "ilerde karilari bunlara hizmet eder bekleyin , hatta kari bile almayin bakici tutun" bunun gibi bi kac sey daha saydim , pismanmiyim degilmiyim bilmiyorum .:KK43: ben bu evde kendimi hizmetci gibi hisediyorum hatta erkek kardeslerim saka olarak hizmetci kelimesini bile kullanirlar bana karsi. bu cocuklugumdan beri böyle devam ediyor , evde nekadar is varsa hepsini bana yüklüyorlar erkek kardeslerim hic ama hic bir seye ellerini sürmüyorlar , ögretmediler cünkü onlarda bende olmayan bir sey var , kiymetliler . kiz oldugum icin bana hersey yasaklandi, ne konserlere gidebildim ne baska eglencelere , annem 1 2 saatlik uzaklikta olan biyere abimle gitmeme bile izin vermez nedenini sorarsam "sen kizsin kizlar uzaga gitmez" cevabi , kücük cocukken futbola cok merakliydim futbola yazilmayi cok isterdim ama tabiki yasak ben bi kizim kizlar futbolla ne alakasi var ki , suan kardesim futbola gidiyor cünkü kiz degil et parcasi var . zaten cocuklugumdan beri evlilik lafini duymaktan evlilikten sogdum , "temizlik yapmazsan yemek pisirmezsem sunu yapmazsan bunu yapmazsan kocan kapi önü atar seni döver seni" sözlerini duymaktan olmayan kocadan sogudum bile , eger evlilik elin ogluna hizmet etmekse ben almiyim:KK42: mesela hertarafi az önce topladim ama sabaha kadar heryeri batirmis olacaklar ve kendi pisliklerini toplamayacaklar , ben toplamazsam buranin hali ne diye bana kizacaklar :KK43: ben sadece bu evde beraber yasiyorsak temizligide hepimizin olsun istiyorum , beraber yemegimizi yedik doydukmu masayida beraber toplayalim istiyorum belli ki cook sey istiyorum:KK43: biktim artik kiz olmak istemiyoruuuuummm :KK42: bu aksam sinirle topladim ortaligi ve odama cekilip kapiyi kilitledigimden beri gözyasi döküyorum benmi abartiyorum :KK43:
Hiçbir şeyi toplamak zorunda değilsin. Annen madem oğullarını destekliyor kalkıp kendi de iş yapacak. Ben kendi dağıttığımdan sorumluyum, annemin de eli ayağı tutuyorsa ya da babamın, kardeşimin onlar da öyle. O evlilik lafı beni de bayar yarın bir gün elalem der ki dır dır dır..
Bütün elin oğulları senin kardeşlerin gibi değil korkma, bak ne örnekler var. Senin kocana söylemene bağlı, en baştan sana hizmetçi demeyen iş yapacak biriyle evlenirsin olur biter.
Senin durumunda bir arkadaşım nişanlandı geçenlerde, nişanlısı diyor ki evde bir iş yapmasın benim annem çok çekti, ben hizmetçi aramıyorum. Ne lazımsa beraber yaparız..
Okuyorsan derslerine okumuyorsan işine yüklen, evi de otel gibi kullan anlasınlar ne olduğunu.

Bizim evde asla öyle bişey olmaz.üç erkek kardesım var.tek kızım. Ama en küçük kardeşimi bi görseniz kız olsa bu kadar iş yapmaz.evlenmeden önce bana çok yardımcı olurdu. Şimdi de anneme
Her işi yapar yemek bile.diğerleri de yapmazdı ama asla kaba değillerdi. Hala öyleler rica ile isterler sularını bile.
Bide şöyle bişey var. İnsanın içinden gelicek. Ne annem nede ben hiç yardım et demwzdik. Kendisi yapıyordu.
Eşi kimse yaşadı valla.

Benim annem oğullarına kıyamazdı.. Babamda kızlarına..
Durum böyle eşitleniyordu..
Tabi yinede kızların yükü erkeklerden biraz daha fazlaydı ama benim abim hep bana yardım edrdi onun o huyunu çok seviyordum..

zaten odalarina girmiyorum , babam bazen tembihler ilk önce kardesinin odasini sonra bu odayi su odayi sonra tum evi tertemiz yapacan diye ama asla odalarina girmem . genelde odalari cok berbat ztn özellikle kücük kardesimin odasi fena kokuyor bazen cam acmaya giriyorum bana kiziyor .

benimkiler fazla abartiyor , kücük cocukken basladilar temizlik yaptirmaya cocugu bari birakinda cocuk olsun degilmi , babam sürekli kandirmaya calisirdi temizlik yaparsan boyun uzar fln diye ama tabiki hic bi zaman yememistim . ilerde kocama hizmet ederim beklesinler :KK53:

evet bu yüzden anneme babama kizdim erkek diye yetistirdiginiz cocuklara bakin diye .

kücük kardesim calismiyor okula gidiyor abimde simdilik calismiyor is ariyor , ben haftada bi kac gun calisiyorum ama okumak istiyorum . evet dediginiz gibi olsa kadin tum gun evde adam disarda calisiyorsa kadin ev islerini kolay yapabilir bence ama bu devirde kadinlarda erkeklerde calisiyor ama nedense ev isleri hep kadinlara yükleniyor hala .

benim kücük kardes yapmiyor bile baksana "ben kizmiyim" diyor . evlenince ev islerini tek basima yapmam kusura bakmasin evlenecegim adam .

güzel bi fikir ama dedim ya kiz oldugum icin hersey yasak , yani ayri eve cikmakta yasak bazen konusunu aciyorum ayri eve cikmanin ama evlenmeden önce baska bi eve gidemezmisim "tek basina oturup napacan evine zibidiler gelir" diyor babam

canim ayni dertten bende muzdariptim kimse hic birseye elini surmezdi okudum universiteyi kazandim okutamayiz seni vs gibi muhabbetler oldu calistim okudum cem evlerinde kaldim sonra yurda ciktim sonra kendi evime ciktim simdi nisanliyim evlenecegim nisanlim saolsun elimi sicak sudan soguk suya degdirmez yemekte yapar bulasikta yikar evde temizler.. Ailemin beni okutacak gucleri yokken, abimin evi arabasi vardi babamin uzerine cektigi kredi ile.. babamda maasindan odedi hep.. ben calistim gurbet elde okudum acmisin aciktamisin olmadi sen guclusun yaparsin dediler sor bana nasil guclu oldum siz bana sahip cikip destek vermeyince... Cok sukur ki iyi bir isim bana deger veren bir nisanlim var..

Not: ise basladiktan sonra kimse de bana karisamadi ne yapiosun nereye gidiosun ne yiyosun ne iciosun demediler cok sukur ki bize destek cik da demediler ama cocuklar arasi cok ayirim yaptilar.. hem maddi hem manevi ama yapacak birsey yok sen onune bakacaksin..

sadece ilk sayfadaki yorumunuza göre yorum yazıyorum belirteyim. tek suç annenizde. ben anne-babnın evinde kız çocuklara bu kadar iş yaptırılmasına karşıyım. o ev annenizin sorumluluğunda evin hanımı o. evlenince de kendi evinizin işini yapacaksınız zaten. he anneniz hastadır, yaşlıdır tamam o ayrı ama benim demek istediğim şu eskilerden kalan hani kızların erken evlendiği ve tek hayat gailelerinin ev işi yapmak olduğu dönemlerde evde de 5-6 çocuk olunca kız çocuklar annelik yapıyormuş, evi çekip çeviriyormuş ama zaman değişti artık kızların başka hayatları var. yanlış, çok yanlış.

yapmayın iş. kimse babaevinde bu kadar iş yapmak zorunda değil. yardımcı eleman olacaksınız tabi ama asıl işler size yığılmamalı.

Ben boyle duzeninn ...

Yani..ayip ya vicdan ya..
Yaziklar olsun

bak canım, sen çok haklısın. hem de binlerce kez haklısın. anne baban da gelecekte anlayacaklar ne kadar yanlış evlat yetiştirdiklerini. ama senin şuan acil isyan bayrağını açman, bu konuda okuyup bilenmen ve etrafına bu bilgileri yayman, ne olursa olsun tavrını koyman gerekiyor. ben şahsen hizmetçilikten böyle kurtuldum:stop: sana capcanlı iyi bir örnek olabileceğimi düşünüyor. ömrüm ataerkil kodların dibinde yaşayan bir kültürde geçti ve haliyle okuma yazma öğrendiğim günden beri kadın mücadelesinin içindeyim. hak verilmez, alınır!

bır zaman gelır olsalardı yanımda hep bırlıkte olsaydık, ben o yaşlarda kardeşlerim o yaşlarda annem babam sağ...keşke olsaydı dersin...Umarım böyle olmaz yanlıs anlamayın aynılarını bende yasadım gunun sonunda baktıgımda keske olsalardı da yıne ben yapsaydım herseyı dıyorum

Çok rahatlatıcı bir yorum olmuş gerçekten çok faydalı ..

benım de kız kardesım hıc bı iş yapmaz
suyunu bile benden isterdi
kendi tabağını sofrada bırakıyorum artık
kendı kıyafetlerını toplamıyorum
afedersınız ama eşek gibi yapacak
oh be rahatlığabak bız arkalarından her seylerı toplayalım
gocundugum ıcın degıl kız oldugumuz için elbet el olucaz bu evden cıkıcaz
azcık iş öğrenmenın nesi kötü

Erkek kardeşime zorla bişeyler yaptırmaya çalışırım olmadı fırça atarım öğrensin diye. Bende küçük yaştan beri iş yapıyorum ve bıkmış durumdayım. Kendi aileni kurunca çabuk bikarsin işten diyorlar çevremdekiler. Artık canım istediğinde yapmaya çalışıyorum sadece.

Diren pes etme yardım etsinler. Evlenecekleri kadınlar annenlerin kulaklarını çok çınlatacaklar.

Bu 22 yil icinde kiz olmaktan biktim artik . bu aksam iftardan sonra yine her zaman ki gibi herkes yedi icti doydu ve cekildi kösesine , evin tek kizi benim bu yüzden her sey benden bekleniyor . bu aksam kardesime hadi kalk toplayalim bu masayi dedim bana cevabi "ben niye toplayayim kizmiyim ben , bu senin isin" oldu , annem ilk defa masayi ikimizin toplamasini söyledi ama kardesimin cevabi yine ayni oldu "rahat birakin beni" dedi ve abur cubur yiyeceklerini topladi cekildi odasina . ben o sinirle anneme babama kizdim yetistirdiginiz cocuga bakin diye bi yandan masayi mutfagi topluyorum bi yandan anneme babama kiziyorum ama okadar sinirliydim ki bu sefer hafif seyler demedim "aman sakin ogullariniza kiymayin ellerini bi seye sürmesinler seyleri kopar nolur nolmaz" "ilerde karilari bunlara hizmet eder bekleyin , hatta kari bile almayin bakici tutun" bunun gibi bi kac sey daha saydim , pismanmiyim degilmiyim bilmiyorum .:KK43: ben bu evde kendimi hizmetci gibi hisediyorum hatta erkek kardeslerim saka olarak hizmetci kelimesini bile kullanirlar bana karsi. bu cocuklugumdan beri böyle devam ediyor , evde nekadar is varsa hepsini bana yüklüyorlar erkek kardeslerim hic ama hic bir seye ellerini sürmüyorlar , ögretmediler cünkü onlarda bende olmayan bir sey var , kiymetliler . kiz oldugum icin bana hersey yasaklandi, ne konserlere gidebildim ne baska eglencelere , annem 1 2 saatlik uzaklikta olan biyere abimle gitmeme bile izin vermez nedenini sorarsam "sen kizsin kizlar uzaga gitmez" cevabi , kücük cocukken futbola cok merakliydim futbola yazilmayi cok isterdim ama tabiki yasak ben bi kizim kizlar futbolla ne alakasi var ki , suan kardesim futbola gidiyor cünkü kiz degil et parcasi var . zaten cocuklugumdan beri evlilik lafini duymaktan evlilikten sogdum , "temizlik yapmazsan yemek pisirmezsem sunu yapmazsan bunu yapmazsan kocan kapi önü atar seni döver seni" sözlerini duymaktan olmayan kocadan sogudum bile , eger evlilik elin ogluna hizmet etmekse ben almiyim:KK42: mesela hertarafi az önce topladim ama sabaha kadar heryeri batirmis olacaklar ve kendi pisliklerini toplamayacaklar , ben toplamazsam buranin hali ne diye bana kizacaklar :KK43: ben sadece bu evde beraber yasiyorsak temizligide hepimizin olsun istiyorum , beraber yemegimizi yedik doydukmu masayida beraber toplayalim istiyorum belli ki cook sey istiyorum:KK43: biktim artik kiz olmak istemiyoruuuuummm :KK42: bu aksam sinirle topladim ortaligi ve odama cekilip kapiyi kilitledigimden beri gözyasi döküyorum benmi abartiyorum :KK43:

Ben kardesine degilde annene sasirdim yiyip icip kenarami cekiliyor sana yardim etmesi gereken kisi bence annen
Erkek cocuklarinada yuz verme taraftari degilim ama onlarda mutfak isi yapmayi zaten beceremez ... ha tabi kendi tabagini kasigini masadan kaldirsalar bile yeter bize ama onuda malesef ogretemiyoruz ...

ben olsam toplamam. kesin ve net.

anneniz çooook hatalı önce kocasını mutfağa sokmalıydı. babanız emeği yerine koysa,, ve içtiği bardağı yıkasa yemek ısıtsa kardeşiniz de erkeğinde mutfağa girebileciği anlardı.

çalışmış olsanız yorgunum diye bilirsiniz. şu an evde olduğunuz için maleseef göreviniz ev ve mutfak oluyor.

bende anneye çok şaşırdım :KK35:
en başta anneniz sizi hizmetçi görüyor zaten daha ne denir ki :KK43:

bende tek kızım ama yapmam anneme elimden geldiğince yardım etmeye açlışırım o kadar , sizin durumunda olsaydım da kesinlikle yapmazdım anneniz de hanımağa gibi köşede oturuyor galiba ilginç :KK51:

Bende küçükken öyleydim.. ezildim asileştim değersizlestim kendi içimde... kendimi küçük hissettm.. şimdi hepsnden uzak yasıyorm evlendim.. evet bende evlilik lafını duyurca sinir olurdum.. ani ve fevri bi kararla... onlardan çekeceğime elden çekeyim o zevki vermeyeyim dedim.. amaa kime ceza verirsen ver önce ve en ağır kendine veriyor cezayı... sonunu düsün.
Eve annen baksın sen dersine bak.
.

uzuldum haline ama yapacak bisey yok, evlenince ins kocan oyle olmaz
1 kizim 2 oglum var , kizimin sesin gibi olmamasi için çaba sarfedicem

turk kadinlarinin yaptigi genel hata..kendi kocalarindan dert yanarlar ama yetistirdikleri ogullari ayni kocalari gibi olur..is guc yapmazlar..ev isi kadin isi gibi gorurler..halbuki kadin yeri geliyor disarda calisiyor ama erkek gidip calisinca isim bitti saniyor..ustune ustluk birde evin icine ediyor afedersiniz..

benim esim cok yardim etmez..soyledigimde yapar ama ona soyleyene anlatana kadar kendim yaparim genelde...ilk evlendigimizde herseyi birlikte yapardik..sadece yemek isi bendeydi..ama son zamanlarda hersey bende dersem yeridir..ha bu arada birde ustune ustluk calisiyorum...

esime bulasik diz desem, yaptigi isi begenmiyorum..neden mi? cunku yarisi makinadadir yarisi disarda. tavalar tencereler yikanmaz..niye boyle yaptigini dusunurdumde...kv mi gorunce anladim..annesi aynen esim gibi..tava tencere yikamayi sevmiyorlar galiba...bulasiklari kaldirmis kendince yemek yapilan tava ortada...hani niye boyle yapiyorsun diyede asla sormadim kv ye..kucuk kuslar gördügünü islermis...yani anne baba ne yaparsa cocuklarda aynisini ornek alacaklar illaki...

bi kizim olsun cok isterim ilerde insaAllah.. iki tanede oglum var Rabbim bagislarsa..bizler oyle olmamasi icin simdiden cocuklarimiza asilamamiz lazim..ev isinin sadece annenin bayanin kiz kardesin isi olmadigini..yeri geldiginde kendi pasaklarini toplamalari lazim..

Yapma iş
bundan sonra kızarlarsa da söyle beni de erkek doğursaymışsınız o zaman
sinir oldum senin yerine
bırak yapma valla

Ben kardesine degilde annene sasirdim yiyip icip kenarami cekiliyor sana yardim etmesi gereken kisi bence annen
Erkek cocuklarinada yuz verme taraftari degilim ama onlarda mutfak isi yapmayi zaten beceremez ... ha tabi kendi tabagini kasigini masadan kaldirsalar bile yeter bize ama onuda malesef ogretemiyoruz ...
niye beceremez
en iyi aşçılar hep erkek
işlerine gelince becerirler bence:KK51:

X