Bak yine sinirlendimTam bunu yazacaktim sanki padisah soyu??
Erkek evlat soyu yurutur bibibibibi diyorlar ya, soyun yuruse ne yurumese ne kardesim, kraliyet ailesinden misin?
Erkek erkek diye yuceltirler hatta yemegin etlerini erkek evlat diye ayiranlar var sonra o kizlara muhtac kaliyorlar o erkekler onlari istemiyor en yakin ornek annanem.. Dayimi hep ayirmislar sonuc kizlari kosturdu pesindeBak yine sinirlendimeşimin kuzenin bir bebeği olacakmış yeni öğrendik. Kayınvalidem dedi ki x ailesine ( eşimin sülalesi oluyor) 3. Torun geliyor. Ben de olur mu 4 dedim. Yok ya 3 erkek olacaklar onu dedim diyor kızımı saymıyor yani.
Şakayla Karışık açtım ağzımı yumdum gözümü. Padişah soyusunuz Mübarekler aman soyunuz kurumasın dedim. Daha bir Sürü şey saydım.
Nefret ediyorum bu erkek aşkından. Ya her şeyi geçtim sende bir kadınsın nasıl karşı cinsi kendinden üstün görebiliyorsun?
Bak gece gece kendimi gaza getirdim
agzina yüregine saglik ..:)Bak yine sinirlendimeşimin kuzeninin bir bebeği olacakmış yeni öğrendik. Kayınvalidem dedi ki x ailesine ( eşimin sülalesi oluyor) 3. Torun geliyor. Ben de olur mu 4 dedim. Yok ya 3 erkek olacaklar onu dedim diyor kızımı saymıyor yani.
Şakayla Karışık açtım ağzımı yumdum gözümü. Padişah soyusunuz Mübarekler aman soyunuz kurumasın dedim. Daha bir Sürü şey saydım.
Nefret ediyorum bu erkek aşkından. Ya her şeyi geçtim sende bir kadınsın nasıl karşı cinsi kendinden üstün görebiliyorsun?
Erkek erkek diye yuceltirler hatta yemegin etlerini erkek evlat diye ayiranlar var sonra o kizlara muhtac kaliyorlar o erkekler onlari istemiyor en yakin ornek annanem.. Dayimi hep ayirmislar sonuc kizlari kosturdu pesinde
Ama cidden sinir bozucu değil mi kızlar? Benim de bir kızım bir oğlum var ama birbirlerinden ayıramam.agzina yüregine saglik ..:)
Yapma evladim, bir is yapma sen de.
Sofradan kendi tabagini, anne babaninkini kaldir, kardeslerininkine dokunma. Sorarlarsa da at kadar herifsiniz, ben sizin pisliginize mecbur muyum de. Yapma, toplama ne arkalarini ne cer coplerini. Daha da ustlelerlerse az yyiyin hizmetci tutun madem pek kiymetli erkeksiniz, ben hizmetciniz degilim bas geri dersin. Zorla yaptiracak halleri yok ya.
Şimdiden alıştırmaların başlamış evlenince de eşinin ve çocuklarının arkasını toplayacaksın
kadınların kaderi bu
çalışan bayanların eşleri bile yardım etmiyor malesef
anneniz neden yardım etmiyor size çokmu yaşlı
kıyamammm. evlilik öyle bir şey değil. veririsin eline süpürgeyi o süpürür sen silersin. bulaşık makinesini sen doldurursun o boşaltır. sen yemek yaparsın o karıştırır veya salata yapar. kadına değer veren paylaşımcı merhametli bir adamla evlenirsin inşallah. ama ailen değişmez artık... çocukluktan alışmalıydı erkek kardeşlerin. kaötü bir bakış açısıyla yetişmişler. kızlar uzağa gitmez:) bu da tüm kızlar yapmaz etmezler arasında duyduklarımın en saçması.
Kardeşinin ilerde evleneceği kadına, olacak çocuklarına acıdım...
Bu durumu değiştirmek sizin elinizde, farkına varın.
İstedikleri kızsınlar, yapmayın arkadaşım.
Kendi işinizi yaptıktan sonra gerisini ellemeyin bile.
Sizin bu iyi niyetinize, evin temel üyelerinden evlatlardan birine 'hizmetçi' sıfatıyla şaka dahi olsa seslenilmesi çok ağır bir durum.
Keşke gerçekten hizmetçi olsanız da emeğinizin, alın terinizin karşılığını alsanız...
Evlilikle alakalı mevzuya gelince, benim eşim iki kız çocuktan sonra tutturma yöntemi ile dünyaya gelmiş bir erkek evlat.
Tabi ki, aslan kral, paşa, sultan o...
Ailesinin evinde ağa gibi oturur, orada hizmet ederim, bir şey diyemem.
Ama bizim evimizde, kirlilerini yerine atmak, ütülenen kıyafetlerini dolabına yerleştirmek, yediği tabağı ve sofrayı toplamak, misafir geleceği son anlarda benimle beraber toz almak, misafir geldiğinde çay ve tabak servisi yapmak gibi görevleri mevcuttur.
Benden de ablaları ve annesi gibi olmamı bekledi ama olmadım, olmayacağım da.
Kirli sepetinde olmayan kıyafetlerini yıkamadım, tabağını kaldırmamışsa o tabak 3 gün masa üzerinde bekledi, kıyafetleri ütülü bir şekilde odada bekledi ve giyeceği kalmadı, misafirin yanında biten çayını ancak kendi doldurursa alabildi derken zorla öğrendi hayatın müşterek olduğunu.
Ve en önemlisi, mesleği 'hizmetçi' olan insanlara bile yardım etmenin ne büyük erdem ve çok insani bir davranış olduğunu evlatlarımız dahil tüm bireylere aktarabilirsek, bu yakınmalarımız kalmayacak.
Siz ailenizden bunu yaparak başlayın, gerisi kolay.
Benim iki oğlum var 11 yasında bulasıkları yıkıyo ve bunu o teklif ediyo. Hafta sonları Odalarını, yataklarını toplatıyorum. Arada kahve yapar karşılıklı içeriz oğlumla. Tuttur ağacı değiliz sonuçta. Anne olarak görevlerimden biri de çocuğumu hayata hazırlamak. İleride zorluk cekmesin her işini kendileri yapabilsin kimseye muhtaç olmasınlar istiyorum.Ama malesef eskiden böyle düşünüp yetiştirilmiyomuş çocuklar.
Bizim evde de ayni zihniyet vardi, ben de yapmazdim cogunlukla ama lafi azari ben yerdim.
O yuzden hep kizimi oglumu esit yetistiricem derdim. Oyle de yapacagim insallah
Eğer ilerde oğlum olursa ona her şeyi öğretmek isterim. Hastalık var sağlık var öğrensin, karşıdaki kadına işleri yıkmak yerine bir yardımı dokunsun. Ne demekmiş' ben erkeğim ben yapmam' pehh başlarım onların erkekliğine!
Sana kızmaya hiç hakları yok. Bundan sonra onlara ait dağınık hiç birşeyi sakın toplama hele odalarına asla girme. Sen bari şimdi çekersin ama ileride eşleri rahat eder bari. Benimde oğlum var ama ben kesinlikle iş yapmaya alılştırmak istiyorum. Biz kadınlar değiştirirebiliriz ancak bu dünyadaki adaletsiz düzeni. Herkes kendi yetiştirdiği çocuğa aşılayacak bunu ilk önce ki gelecek nesile bir faydamız olsun.Ablalarim kardeslerim sadece icimi dökmeye ihtiyacim var cook bunaldim
Bu 22 yil icinde kiz olmaktan biktim artik . bu aksam iftardan sonra yine her zaman ki gibi herkes yedi icti doydu ve cekildi kösesine , evin tek kizi benim bu yüzden her sey benden bekleniyor . bu aksam kardesime hadi kalk toplayalim bu masayi dedim bana cevabi "ben niye toplayayim kizmiyim ben , bu senin isin" oldu , annem ilk defa masayi ikimizin toplamasini söyledi ama kardesimin cevabi yine ayni oldu "rahat birakin beni" dedi ve abur cubur yiyeceklerini topladi cekildi odasina . ben o sinirle anneme babama kizdim yetistirdiginiz cocuga bakin diye bi yandan masayi mutfagi topluyorum bi yandan anneme babama kiziyorum ama okadar sinirliydim ki bu sefer hafif seyler demedim "aman sakin ogullariniza kiymayin ellerini bi seye sürmesinler seyleri kopar nolur nolmaz" "ilerde karilari bunlara hizmet eder bekleyin , hatta kari bile almayin bakici tutun" bunun gibi bi kac sey daha saydim , pismanmiyim degilmiyim bilmiyorum .ben bu evde kendimi hizmetci gibi hisediyorum hatta erkek kardeslerim saka olarak hizmetci kelimesini bile kullanirlar bana karsi. bu cocuklugumdan beri böyle devam ediyor , evde nekadar is varsa hepsini bana yüklüyorlar erkek kardeslerim hic ama hic bir seye ellerini sürmüyorlar , ögretmediler cünkü onlarda bende olmayan bir sey var , kiymetliler . kiz oldugum icin bana hersey yasaklandi, ne konserlere gidebildim ne baska eglencelere , annem 1 2 saatlik uzaklikta olan biyere abimle gitmeme bile izin vermez nedenini sorarsam "sen kizsin kizlar uzaga gitmez" cevabi , kücük cocukken futbola cok merakliydim futbola yazilmayi cok isterdim ama tabiki yasak ben bi kizim kizlar futbolla ne alakasi var ki , suan kardesim futbola gidiyor cünkü kiz degil et parcasi var . zaten cocuklugumdan beri evlilik lafini duymaktan evlilikten sogdum , "temizlik yapmazsan yemek pisirmezsem sunu yapmazsan bunu yapmazsan kocan kapi önü atar seni döver seni" sözlerini duymaktan olmayan kocadan sogudum bile , eger evlilik elin ogluna hizmet etmekse ben almiyim mesela hertarafi az önce topladim ama sabaha kadar heryeri batirmis olacaklar ve kendi pisliklerini toplamayacaklar , ben toplamazsam buranin hali ne diye bana kizacaklar ben sadece bu evde beraber yasiyorsak temizligide hepimizin olsun istiyorum , beraber yemegimizi yedik doydukmu masayida beraber toplayalim istiyorum belli ki cook sey istiyorum biktim artik kiz olmak istemiyoruuuuummm bu aksam sinirle topladim ortaligi ve odama cekilip kapiyi kilitledigimden beri gözyasi döküyorum benmi abartiyorum
Bak yine sinirlendimeşimin kuzeninin bir bebeği olacakmış yeni öğrendik. Kayınvalidem dedi ki x ailesine ( eşimin sülalesi oluyor) 3. Torun geliyor. Ben de olur mu 4 dedim. Yok ya 3 erkek olacaklar onu dedim diyor kızımı saymıyor yani.