Ailem olduğu için en fazla mesafe koyabilirim ama bunu da anlayıp yine suçlama moduna geçtiler. Olay çıktı
Hayatımın merkezinde eşim, bebeğim ve annem vardı.. doğru diyorsunuz. Artık merkezde olmamalı. Çünkü sağlığımdan olmaya başladım. Ne zaman mutlu olsam olay çıkıyor..
Uzakta oturuyorum. Aramalarımı da azalttım. Canımı sıkacak bir şey olduğu anda kaçıyorum telefon görüşmelerinden, kırmamak ve kırılmamak için. Mesafe koyduğumu fark ettiler yine olay çıktı :)
Mesafe koymak bile benim için hayal gibi bir şeydi. Şu beni getirdikleri noktaya inanamıyorum. Peki siz değersizlik duygunuzu nasıl aştınız? Galiba narsistler ve ben bunu öğrendikten sonra suçluluktan kurtuldum ancak annemin gözünde bir değerimin olmadığını anladığım için daha çok yıkıldım..
Bundan korkuyorum. Ona anlatmak istiyorum durumu. Ama o da annemle aynı olduğu için anlamak bi yana dursun beni narsist ilan ederler :)
Kız kardeşim benden önce anne oldu. O da annemle birlikte aynı şeyi söyledi. Ben de heralde öyle oluyor sandım. Ama bir hamile kaldım, bir doğurdum.. ne emeği.. emeğin e'si aklımdan geçmez. Ben çocuğumu seviyorum..
Evlendim uzağa taşındım ama yetmiyor. Yurt dışına kaçsam eminim yine yetmez :)
Düşünmedim değil ama sadece huyum değil tipim de babama benziyor :)
:) 3 yıldır hayatımda olan eşimden annemden gördüğümden daha çok şefkat görüyorum. Ve bana öyle geldiğini sanıyordum..
Yıllardır idare ediyordum. O kadar çok sindirmişler korkutmuşlar ki izin vermemek ne demek onlar için.. İlk defa bir süredir sınırlarımı koymaya başladım diye olay çıkardılar :) psikolojisi bozuk. O da ailesinden evlat muamelesi görmemiş. Mutlu bir evliliği olmamış. Hep anlamaya çalıştığım için gönül koymamaya uğraştım. Ama beni kimse anlamaya çalışmamış anlaşılan..
Eşimin yanında bu olaylar başlayınca zaten sırf onun için ben de tepkimi koydum. Çünkü çocuğuma dil uzattırmak istemiyorum. Eminim yapacaklardı
Şu an özele gidecek bütçem yok devletten de randevu bulamadım. Öğrendiklerimin ağırlığıyla öyle boynu bükük kalakaldım :) burası aklıma geldi. Yazılanlar içimi rahatlattı. İnşallah etkilenmemeyi öğrenirim. Hep halının altına süpürüyordum. Ama izlediğim videolardan narsist olabileceklerini öğrendim. Şimdi bu kadar kötülüğü bana bilerek mi yapmışlar diye daha da ağırlaştım. Egzamam var, stresten üzüntüden kaşınmaktan uyuyamıyorum..
Aile, hepten koparamam ama minimuma indirsem iyi olacak sanırım. Ne kadar mümkunse... ben de hasetlikten şüpheleniyorum. Mutlu anlarimda kardeşim bir şekil beni mutsuz etmeye çalışıyor çünkü. Bu zamana kadar huysuz olduğu için yapıyor sanıyordum. Da annemin kıskanıyor olabileceği fikri ne bileyim.. Annem bilerek mi yapmış hepsini..
Çok ağır geliyor..
Evet evlat ayrımcılığı dimi...
Aile diye yapamıyorum.. yoksa arkadaşım olsalar çoktan bitirmiştim..
Ne derler biliyor musunuz? Baban gibisin bunları içinde biriktirdin. Şu şakaydı bu bilmem neydi. Sen zaten böylesin. Vaktinde söylemiyosun. Vaktinde söylersem de amma alıngan oluyorum :)
Ben de kurban çocuk dimi, günah keçisi çocuk.. :)
Kardeşimin kıskandığinı yeni kabullenebildim de.. annem de mi..
Şu an yeni yüzleştim durumla ve öfke, hayal kırıklığı yaşıyorum. İnşallah aşabilirim..
Ben hepsini duydum.. ı ıh kaldırılmıyor :)
Ben hep kendimi suçlu sanıyordum.. onlara kendimi savunuyordum ama içten içe kendimi suçluyordum.. o kadar da değersizmişim ki gözlerinde eminim üzülmezler kaybettiklerine :)
Ben bir abladan fazlasını yaptım yeri geldi mi. Ama onlar görülmüyor. Hep eksiğim aranıyor. Suç bulunuyor. Kardeşim de masum değil. Ben onun bana herhangi bir şeyden kırıldığını hep annemden duyuyorum. Beni şikayet ediyor. Kötü abla, bencil majı oluşturuyor.. bir kısır döngüdür gidiyor yıllardır..
İnancım gereği sorun olmasa ben de keserim ama işte.. sağlıklı bir mesafede durmaya çalışiyorum akrabalarıma da. Ama aileme bunu yapamamıştım. Şu bile büyük bir aşama benim için..