kiz olmak istemiyorum

zhra10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
606
138
Ablalarim kardeslerim sadece icimi dökmeye ihtiyacim var cook bunaldim
Bu 22 yil icinde kiz olmaktan biktim artik . bu aksam iftardan sonra yine her zaman ki gibi herkes yedi icti doydu ve cekildi kösesine , evin tek kizi benim bu yüzden her sey benden bekleniyor . bu aksam kardesime hadi kalk toplayalim bu masayi dedim bana cevabi "ben niye toplayayim kizmiyim ben , bu senin isin" oldu , annem ilk defa masayi ikimizin toplamasini söyledi ama kardesimin cevabi yine ayni oldu "rahat birakin beni" dedi ve abur cubur yiyeceklerini topladi cekildi odasina . ben o sinirle anneme babama kizdim yetistirdiginiz cocuga bakin diye bi yandan masayi mutfagi topluyorum bi yandan anneme babama kiziyorum ama okadar sinirliydim ki bu sefer hafif seyler demedim "aman sakin ogullariniza kiymayin ellerini bi seye sürmesinler seyleri kopar nolur nolmaz" "ilerde karilari bunlara hizmet eder bekleyin , hatta kari bile almayin bakici tutun" bunun gibi bi kac sey daha saydim , pismanmiyim degilmiyim bilmiyorum . ben bu evde kendimi hizmetci gibi hisediyorum hatta erkek kardeslerim saka olarak hizmetci kelimesini bile kullanirlar bana karsi. bu cocuklugumdan beri böyle devam ediyor , evde nekadar is varsa hepsini bana yüklüyorlar erkek kardeslerim hic ama hic bir seye ellerini sürmüyorlar , ögretmediler cünkü onlarda bende olmayan bir sey var , kiymetliler . kiz oldugum icin bana hersey yasaklandi, ne konserlere gidebildim ne baska eglencelere , annem 1 2 saatlik uzaklikta olan biyere abimle gitmeme bile izin vermez nedenini sorarsam "sen kizsin kizlar uzaga gitmez" cevabi , kücük cocukken futbola cok merakliydim futbola yazilmayi cok isterdim ama tabiki yasak ben bi kizim kizlar futbolla ne alakasi var ki , suan kardesim futbola gidiyor cünkü kiz degil et parcasi var . zaten cocuklugumdan beri evlilik lafini duymaktan evlilikten sogdum , "temizlik yapmazsan yemek pisirmezsem sunu yapmazsan bunu yapmazsan kocan kapi önü atar seni döver seni" sözlerini duymaktan olmayan kocadan sogudum bile , eger evlilik elin ogluna hizmet etmekse ben almiyim mesela hertarafi az önce topladim ama sabaha kadar heryeri batirmis olacaklar ve kendi pisliklerini toplamayacaklar , ben toplamazsam buranin hali ne diye bana kizacaklar ben sadece bu evde beraber yasiyorsak temizligide hepimizin olsun istiyorum , beraber yemegimizi yedik doydukmu masayida beraber toplayalim istiyorum belli ki cook sey istiyorum biktim artik kiz olmak istemiyoruuuuummm bu aksam sinirle topladim ortaligi ve odama cekilip kapiyi kilitledigimden beri gözyasi döküyorum benmi abartiyorum

Hayır abartmıyorsun ama bu saatten sonra adam etmen çok zor. Anne Baba'nın küçük yaşta vermesi gereken eğitimler bunlar.

Erkek çocukları Ağa'm paşam yetiştirildiği sürece bu düzen böyle devam eder.

En azından onların kişisel pisliklerini toplama. Öyle bir mecburiyetin yok. Totolarını kaldırıp yapsınlar.

bır zaman gelır olsalardı yanımda hep bırlıkte olsaydık, ben o yaşlarda kardeşlerim o yaşlarda annem babam sağ...keşke olsaydı dersin...Umarım böyle olmaz yanlıs anlamayın aynılarını bende yasadım gunun sonunda baktıgımda keske olsalardı da yıne ben yapsaydım herseyı dıyorum

okuyun ya da bir iş sahibi olun kendi ayaklarınızın üstünde durun sonra da kendi istediğiniz gibi hayatınızı yaşayın
benim de ailem böyleydi eskiden her işe kızlar bakardı,erkek üstünlüğü vardı.şu an pişmanlar ama ,fazla pohpohlandığından erkek kardeşlerim şimdi laf söz dinletemiyorlar.
hatta damatların kızlarına yardım etmesini istiyorlar artık ve babam da anneme yardım ediyor o kadar değiştiler.
erkek kardeşlerim de değişti en son yanıma kalmaya geldiğinde ben işteyken evi silip süpürmüş şaşırmıştım.
ben de küçükken annem bana yıktığında işleri parayla erkek kardeşlerime yaptırırdım gizli gizli,hoşuma gidiyordu bir nevi intikam almış gibi hissediyordum kendimi :)) kanıma dokunuyordu erkeklerin boyna oturması ve buna acayip hırs yaptırıyordu hırslanıp hırslanıp ders çalışıyordum bu böyle devam etmeyecek diye

ataerkil yapımız devam ediyor malesef erkek kadın ayrımcılıgı bu konuda soylenebılecek bı ton sey var sayfalarca yazabılırız abılerın bu saatten sonra değişmez ilerde evlenır ve oğlun olursa onu yetıstırme tarzınla sen değiştirebilir ilerde kardeslerıne eşine ve tum kadınlara bakısını doğru yapabılırsın ah ah bu konu fena bı konu

Yapma evladim, bir is yapma sen de.

Sofradan kendi tabagini, anne babaninkini kaldir, kardeslerininkine dokunma. Sorarlarsa da at kadar herifsiniz, ben sizin pisliginize mecbur muyum de. Yapma, toplama ne arkalarini ne cer coplerini. Daha da ustlelerlerse az yyiyin hizmetci tutun madem pek kiymetli erkeksiniz, ben hizmetciniz degilim bas geri dersin. Zorla yaptiracak halleri yok ya.

Şimdiden alıştırmaların başlamış evlenince de eşinin ve çocuklarının arkasını toplayacaksın
kadınların kaderi bu
çalışan bayanların eşleri bile yardım etmiyor malesef

Zihniyete bakın evde kız varsa o da hizmetçi niteliği görür, erkek iş yapmaz oh ne ala memleket.

tüm perdeleri yıkanmış evde tek erkek çocuk olacaklar ki o zaman görecekler kim hizmetçi.

anneniz neden yardım etmiyor size çokmu yaşlı

aynen katılıyorum

Bizim evde de ayni zihniyet vardi, ben de yapmazdim cogunlukla ama lafi azari ben yerdim.
O yuzden hep kizimi oglumu esit yetistiricem derdim. Oyle de yapacagim insallah

İsyan bayrağını kaldırmışsın, hepsi dize gelene kadar indirme. Arkadaşın da dediği gibi zorla yaptıracak değiller ya.

Eğer ilerde oğlum olursa ona her şeyi öğretmek isterim. Hastalık var sağlık var öğrensin, karşıdaki kadına işleri yıkmak yerine bir yardımı dokunsun. Ne demekmiş' ben erkeğim ben yapmam' pehh başlarım onların erkekliğine!

Bende tek kızım seni şuan çook iyi anlıyorum ama bu değişmiyo hep aynı kısır döngü ooof şimdi de sahur bulaşıkları var mesela bitmiyo bitmiyo

O yüzden bu kıymetli erkeklerin muhakkak bir müddet aileden ayrı yaşamaları lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…