- 19 Haziran 2013
- 606
- 138
bak canım, sen çok haklısın. hem de binlerce kez haklısın. anne baban da gelecekte anlayacaklar ne kadar yanlış evlat yetiştirdiklerini. ama senin şuan acil isyan bayrağını açman, bu konuda okuyup bilenmen ve etrafına bu bilgileri yayman, ne olursa olsun tavrını koyman gerekiyor. ben şahsen hizmetçilikten böyle kurtuldumsana capcanlı iyi bir örnek olabileceğimi düşünüyor. ömrüm ataerkil kodların dibinde yaşayan bir kültürde geçti ve haliyle okuma yazma öğrendiğim günden beri kadın mücadelesinin içindeyim. hak verilmez, alınır!
peki ya ben nasil kurtulacam , mesela bu aksam sadece kendi tabagimi bardagimi topladim koydum makinaya ve cekildim bi köseye , annem bana bagira cagira hakaret ede ede topladi masayi ve mutfagi babamda annemde agzimin ortasina ettiler cok kizdilar
Erkek kardeşime zorla bişeyler yaptırmaya çalışırım olmadı fırça atarım öğrensin diye. Bende küçük yaştan beri iş yapıyorum ve bıkmış durumdayım. Kendi aileni kurunca çabuk bikarsin işten diyorlar çevremdekiler. Artık canım istediğinde yapmaya çalışıyorum sadece.
Diren pes etme yardım etsinler. Evlenecekleri kadınlar annenlerin kulaklarını çok çınlatacaklar.
e yani hakli olabilirler , bende simdiden biktim bile ilerde evlendigimde nasil yapacagim onu düsünüyorum
Ben kardesine degilde annene sasirdim yiyip icip kenarami cekiliyor sana yardim etmesi gereken kisi bence annen
Erkek cocuklarinada yuz verme taraftari degilim ama onlarda mutfak isi yapmayi zaten beceremez ... ha tabi kendi tabagini kasigini masadan kaldirsalar bile yeter bize ama onuda malesef ogretemiyoruz ...
yok ne annem ne baskasi yardim etmez bana , annem "evlenip gitiginde benmi gelip temizlicem evini simdiden ögrenmelisin" diyor
Kardeşlerinin suçu yok onları böyle yetiştirenler de kabahat.
Valla bir arkadaşımın kocası ütüsünü bile kendi yapıyor, evlendi hala böyle.
Kaynı misafirin çayı bitermiş, doldururmuş falan.
Benim eşim de kendi tabağını kaldırır, düzenlidir, ev işlerine de yardımcı olur.
Anası çok şımartmamış, düzenli olmayı öğretmiş, ben de yüz vermiyorum veriyorum eline bezi, süpürgeyi.
Hayatını bensiz de başında bir kadın olmadan da yaşayabilsin diye her şeyden evvel.
Paşa oğlum, ağa oğlum, aman oğlum diye kendi işlerini bile görmekten aciz herifler türetiyorlar haberleri yok.
Ne büyük kötülük yapıyorlar aslında evlatlarına, kendi elleriyle.
Aklı, mantığı olan insan bunu fark eder, yanlıştan döner.
Sen de konu sahibi bu saçma düzene uymak zorunda değilsin.
Bırak kardeşlerinin tabağına el sürme, ütüsüz gömlek pantolon giysinler.
Eşek gibi yaparlar. Ama işte annen kıyamayıp el atmayacak.
Kararlı bir duruş şart.
annem kiyip el atar malesef ben yapmazsam annem yapar asla ogullari yapmaz erkek cünkü onlar
Haklısın Hemde çoook amaaaaa böyle erkekleri yetiştirende yine biz kadınlar
ben o kadinlardan biri olmayacam
kaç yaşındasın.yani aileni değiştiremezsin ama iş sahibi olup kendi evine çıkabilirsin
kendi evime cikmayi cok isterim ama kiz oldugum icin bana cogu sey yasak malesef , kiz tek basina yasarmi kapina zibidiler gelir diyen bi babam var , baska bi eve evlenip gidebilirmisim sadece
kiz olmak degil ailenin 'kiz hizmetcidir' zihniyetinde yetistirilip abiye kardese kiz evlatlarini feda etmeleri guc ve agir....
o konuda hiic bi problem yasamadim simdiye kadar. annem beni iki erkek kardesime hizmet etmem konusunda asla zorlamadi aksine onlarin bana yardim etmesi icin enselerindeydi hep... yasadiginiz durumun normal ve genel bisey olmadigini anlatmak icin kendmden ornek verdim. annenizle konusup anlatsaniz anlamaz mi? belki gozunden kacan yanlislari duzeltmeye sebep olu bu konusma
anlamaz , anlamazlar kac kere denedim ama yok bu zihniyetten vazgecmiyorlar