kiz olmak istemiyorum

peki ya ben nasil kurtulacam , mesela bu aksam sadece kendi tabagimi bardagimi topladim koydum makinaya ve cekildim bi köseye , annem bana bagira cagira hakaret ede ede topladi masayi ve mutfagi babamda annemde agzimin ortasina ettiler cok kizdilar

e yani hakli olabilirler , bende simdiden biktim bile ilerde evlendigimde nasil yapacagim onu düsünüyorum

yok ne annem ne baskasi yardim etmez bana , annem "evlenip gitiginde benmi gelip temizlicem evini simdiden ögrenmelisin" diyor

annem kiyip el atar malesef ben yapmazsam annem yapar asla ogullari yapmaz erkek cünkü onlar

Haklısın Hemde çoook amaaaaa böyle erkekleri yetiştirende yine biz kadınlar

ben o kadinlardan biri olmayacam

kaç yaşındasın.yani aileni değiştiremezsin ama iş sahibi olup kendi evine çıkabilirsin

kendi evime cikmayi cok isterim ama kiz oldugum icin bana cogu sey yasak malesef , kiz tek basina yasarmi kapina zibidiler gelir diyen bi babam var , baska bi eve evlenip gidebilirmisim sadece

anlamaz , anlamazlar kac kere denedim ama yok bu zihniyetten vazgecmiyorlar

Yetişme tarzı ile alakalı birazda sanırım.. Benim esim bekarken sofra serme kaldırma işine annesine kardeşine yardımcı olurmuş çalışmıyorum ama bana da yardım eder .. Mesela oruç tutuyor aksama kadar çalışıyor eve geldiğinde hayatım başım ağrıyor desem sen otur da ben iftara bir tavuk yapayım da parmaklarını ye der .. Canini sıkma evlilikten de korkma her erkek bir değil ama simdi kardeşlerine zıt giderek anne baba bedduası alıp onları da üzme .. Rabbim hayırlı bi es çıkarır inş karşına ..

Aynı şeyleri çok kişi yaşıyor canım tek değilsin. Bugün akşam buna benzer bir olay ben de yaşadım. Iftar masasını hazırlıyorum abim geldi aynen şu cümleyi kurdu

" Ela annem cacık yapmıştı bana, onu da koy "
Abi işim var kahse orda , sen koy .dedim gerçekten işim vardı masayı hazırlıyorum .ben yapamam sen koy dedi ben de koymuycam dedim ve noldu yine kendi koymadı annem koydu masaya ... yani uzun lafın kısası bu böyle gelmiş ama bunu degistirmek bizim elimizde en azından bizden sonra gelen nesli böyle yetistirmeyelim. ....

herkesin her konuda bir gerekçesi var.
annenin babanın şimdiden öğrenmelisin lafı da bunlardan biri. bunu bana babam da yaptı, evinde kızı dururken tabii ki kendince uydurduğu sebep de öğrenmem gerektiğiydi. çünkü kimse onun gibi davranmazdı bana, kocam iki gunde kapıya koyardı.
ben 13 yasıma yeni girmişken annemi kaybettim. iki de erkek kardeşim var. o zamandan beri babam ite kaka, kafama vura vura bana yaptırdı her şeyi. ha hakkını yiyemem ablalar geliyordu başta yemeğe temizliğe. ama o zaman da babamın lafı "bak da öğren" oluyordu. ben öğrenmek istemiyordum cunku sen cocuk aklınla biliyorsun yapman gerekenin onlar olmadığını fakat koca cüsselli aklı noksan insanlar anlayamıyorlar. bi süre sonra ablalar gelmemeye basladı. dersler işler yemek... ne bileyim, pişman değilim iki tane can parçam kardeşlerime yaptım yemekleri ama aşırı titiz, eleştirici babama yetmiyordum ve onun bana karşı davranışları hala beni mahvetmeye yetiyor. o zamanlar feci bir öfke içindeydim onun bu tutumu yüzünden. ben iş yapıyordum cocuklar oturuyordu ufacık bir yardımları yoktu. hani zaten gelsinler temizliğe girişsinler demiyorum ama o yalnızlık, kimsenin umrunda olmamak, gözlerinde değersiz olmak durumu var ya o cok can yakıyor. "bir yardım teklif edebilirler" diyordum. bir tabak dahi kaldırmıyorlardı. ve ne olmuş meğer biliyor musun, kardeşlerimle benim arama dağlar girmiş bu öfkem yüzünden. ablaydım ve hiç bizi bir arada tutmak aklıma gelmiyordu. sevecenlik görmediğim için sevecen olamıyordum ve böyle böyle yıllarımız ayrı ayrı geçti. aynı evdeydik ama hepimiz yalnız büyüdük. sonra ben depresyona girdim çok şükür :)) evet çok şükür, çünkü üniversite bittikten sonra eve kapandıgımda kardeslerimle durumum gün gibi açıktı ve çözüm yolları aradım.
önce kendi tabaklarını topladılar, sonra makineyi boşalttılar, kirlileri koydular, sofra kurdular... şimdi kendı esyaları kendiliğinden kalkıyor. soyledıgımde ıkıletmeden, nadıren de kendiliklerinden ev işlerine koyuluyorlar. ben söylemeden yapsınlar istiyorum ama düşünemediğini farkında olmadığını o sebeple benim söylemem gerektiğini anlattı kardeşim. temizliği bölüşerek yapıyoruz. atıyorum biri camları biri kapıları siliyor ben yerleri siliyorum. arada küçük kardeşim yemek bile yapıyor ki niyetim haftada birer kere yapmaları :)) inşallah bir iş bulabilirsem program bu olacak. market alışverişlerini zaten sırayla yapıyorlar.
nasıl oldu dersen ben de tam bilmiyorum. çok savaştım, iyi ki eskiden oldugu gibi "bu da benim kaderim" deyip sabah akşam ağlamamışım. çok şükür şu an iyiyiz. emekten, paylaşımdan bahsedersen onları karşına alıp az biraz akılları ve kalpleri varsa gerisini getirirler. senin için çok zor ama onlar da aksini bilmiyorlar. davranışlarını değiştirmek için önce düşüncelerini değiştirmek gerekiyor. bu adaletsizliğin evdeki tek tanığı sen olduğuna göre onları adam etmek de sana düşüyor demektir. ikisiyle de anlayacakları dilde samimiyetle konuşmakla başla işe. çünkü kılıçlarını çıkarmalarından başka bir işe yaramaz bağıra bağıra yaptırmaya calısman. hele trip atma hiç anlamıyorlar. hislerini açıkça anlat inan bana karşılığını bulacaktır.

Kardesinin ya da kardeslerinin tavri anne babanin yetistirme tarzindan degil, senin baskin bir karakter olmayisindan kaynakli tatlim. Bende 23 yasindayim,erkek kardesime hadi sunlarida sen getir dicem,o da getiremem dicek????? Diyemez. Dogdugu gunden beri itiraz hakki yok evladimin. Duvara carparim,bilir. O sebepten ne beni uzer ne kendi uzulur.ayrica 22 yasinda koskoca insansin, 17 yasinda kiz gibi kapi kilitleyip aglamak nedir isine yardim etmediler diye? Sen bu kafayla.....

Benim erkek kardeşimde yapmadı iş ama bende yapmazdım annem siz öğrencisiniz der elimizi sürdürtmezdi, biz sadece ders çalışırdık. Sende yardım etme. Annenin yardıma ihtiyacı olsa oğullarını yatmaya alıştırmazdı. Senide erkek saysınlar.

canımsın. ne güzel konustun. ben bunları 1 hafta önce söylediğimde babamdan tekme tokat dayak yedim + kovuldum ve evet benim deli oldugumu düşünüyor babam. hasta aciz zavallı bir yaratığım gözünde. ve tabii ki bu dayatmayı kabul etmediğim için daha çok ezilmeye mahkum olacağımı düşünüp , evlendiğimde de dikbaşlığım sebebiyle boşanıp başına kalacağım korkusunu duyuyor. en son eğer iş yapmayacaksan bu eve adımını atma bir daha defol git dedi.. inan bir gün katil olmaktan korkuyorum. bazen o kadar dönüyor ki gözüm. yaşıyorum o ''cinnet anı''nı.... bir psikologtan randevu aldım. haftaya gidiyorum. hiç mutlu olamayacakmışım gibi hissediyorum. o kadar örselendim ki...

erkek kardeşlerin biçok erkek gibi pipisi olmayanların kendilerine hizmet etmek için yaratıldığını düşünüyorlar. çünkü öyle yetiştirildiler. yapabileceğin en güzel şey ilerde oğlun olduğunda onu merhametli ve düzgün yetiştirmek...

Yetiştirme tarzıyla alakalı bizim evde babaya hizmet edilir ama erkek kardeşde bizle eşittir oda sofra toplar oda temizlik yapar yardımcı olur. Yani kız olmaklada alakalı değil ne erkekler var evde ütüsünü kendi yapıyor yemeği kendi yapıyor eşine hizmet ediyor belkide biraz şans :)

Yaptığın anneneyse öğrendiğin kendine klasik ama gerçek

kendi evime cikmayi cok isterim ama kiz oldugum icin bana cogu sey yasak malesef , kiz tek basina yasarmi kapina zibidiler gelir diyen bi babam var , baska bi eve evlenip gidebilirmisim sadece
[/QUOTE]

ben üç yıl tek evde kaldım bigün evime zibidi biri gelmedi.sen kendini bildikten sonra hiçbişey olmaz.sen önce meslek sahibi ol başka ilde yanına bi iki gelirler bırakırlar emin ol

Her kelimesi içime oturdu şu anda.

Ne diyeyim ki ben size, neyle teselli edeyim

Bu nasıl bi zalimlik; kendi evladına bile merhameti, sevgisi olmayan, evladının canını yakarken vicdanı sızlamayan bir "baba".

"Bir" dediğime bakmayın tabi, keşke bi kişi olsa. Her yerlerdeler, milyonlarcasıyla birlikte nefes alıp veriyoruz her gün sokakta, otobüste, işte. Sonra o adamlar evlerine gidip kızlarını dövüyolar, tekme tokat. Niye, ev işi için, başını eğip her söyleneni yapmadı diye.

Çok çaresiz hissettim kendimi, kendinize çok dikkat edin nolur. Kendinizi bu çıkmazdan kurtarmak için elinizden ne geliyosa yapın. İsinize/okulunuza sarılın, evden uzaklaşmanın planlarını yapın. Tepkinizi gösterin ama mümkün oldukça uzak durmaya çalışın evde, gözüne görünmeyin. Canınızın yandığına değmez. Offf of ne diyeyim ki ben ya.

evlendim evim pırıl pırıl bir küçük bebeğim var 1 yaşında kızım çok zorlanmıyorum çünki kendi evim kendi düzenim

kızkardeşime annem kıyamıyordu şimdi kızkardeşim annemin canını çıkarıyor...evine temizliğe çağırıyor çocuğuna baktırıyor ben beceremiyorum diye annem kızkardeşimin bavulunu çantasını bile taşıyor kardeşim güneş gözlüklerini takıp topuklu ayakkabıyla cat cat yürürken annem ardından koşturuyor

abimi bakkala markete yollayamazlardı gitmezdi üşendiği için beni yolardı babam cebren abim çalışmıyordu da sonradan çok kötü şeyler yaptı onlara girmeyeceğim

en çok korktuğum şey kızımı oğluma ezdirme yada tam tersi sırf esiden eziyet gördüğüm için OĞLUMA FAZLA YÜKLENMEK...
geçmişin hıncını erkek evlatlarımızdan çıkarmamalıyız....her ikisi de eşit olmalı

işlerine gelmiyor...evde ki hizmetçi gitsin istemiyorlar..bende obsesif komplisif bozukluğu vardı erkeklerle hiiiiççç işim olmadı ona rağmen tek yaşam kurmama izin vermediler HİZMETÇİ gitmesin diye

aynen bende bir zamanlar böyleydim, üstelik kızkardeşimde vardı benim kızkardeşim küçüktü güya (16-17-18 yaşarındaydı yani 3 yıl deyim sana) bende 23-24-25 yaşlarındaydım annem o küçük diye evin getir götür bulaşık temizliğini bana yaptırırdı cebren...

annem kız kardeşimin oyuncağı oldu abim hanımına haber etmeden annemi evine alamıyor ben evlendim çok uzaklardayım haftada 1 kez ararım oda canım isterse gitmem gelmem senelerdir
abimi kız kardeşimi bana şikayet etmeye kalksalar size yazdığım gibi hemen geçmişi hatırlatırım onu siz hakettiniz derim aileme gitmem gelmem...aslında bunları anlatmak hoşuma gitmiyor Allahın gücüne gitmesin Rabbim beni kurtardı birdaha düşürmesin ama bunları anlatın annenize sonu böyle olmasın....

Onlar yardım edinceye kadar ben de yapmıyorum de. Yapma bişey. Bakalım yapıyorlar mı yapmıyorlar mı? Annenler o zaman ısrar eder yapmaları için. Sen de 2 gün sonra geri adım atma. O zaman yaparlar. Sen bulaşıkları hallediyorsan onlar da sofrayı toplasın iş bölümü yapın.

Calisiyor musun , ogrenci misin , ev kizi misin ? ev kizi isen genelde aileler ev kizlarindan boyle seyler bekliyor...Gerci calisiyor olsan da eşinn isteyecek bunu...Calisan bircok kadinin esi de yardim etmiyor maalesef..

ee devam et ben bu kafayla ? duvara carpmakla abla olarak iyi örnek olacagimi sanmiyorum .

diyorum zaten banada erkekmisim gibi davranin ama yok kendi bildiklerinden vazgecmiyorlar , ben bir kizim ve evde nekadar is varsa hepsi evin kizina aittir cocuklugumdan beri bu böyleydi . 11 , 12 , 13 yaslarindayken ev islerini yapmazsam , yapmayi cok istedigim bir seyi veya cok gitmek istedigim bi yere izin vermeyerek cezalandirildigim olurdu

kesinlikle ilerde oglum olursa , kizimida oglumuda adaletli yetistiririm

allah o sanstan bizede versin bi kac sene önce annemle babam beraber tatile gittiklerinde 2 erkek kardesle evde tek kaldim bi kac hafta , bi gün abim beni gömlegini ütülemem icin cagirdi bende mutfakta ugrastigim icin gitmedim yanina zaten ugrasmasamda ütülemezdim o gömlegi o gün kuzenimde vardi o ütüledi gömlegi , ütü masasinida kaldirmadi abim , ben kaldirmam kendi aldigi gibi kaldirsin dedim ama yok 1 hafta salonon ortasinda durdu o ütü masasi orda

allah kiz evladinda erkek evladinda hayirlisini versin , kizinida oglunuda simartmayacaksin fazla dedigin gibi ikiside esit olmali

bi kac gün önce iftardan sonra sadece kendi tabagimla bardagimi kaldirdim koydum makinaya , ama yok oglanlar yine elini sürmediler , annem bana bagira cagira topladi masayi , annemde babamda agzimin ortasina ettiler o aksam

Calisiyor musun , ogrenci misin , ev kizi misin ? ev kizi isen genelde aileler ev kizlarindan boyle seyler bekliyor...Gerci calisiyor olsan da eşinn isteyecek bunu...Calisan bircok kadinin esi de yardim etmiyor maalesef..

haftada bi kac gün calisiyorum ama okumayi düsünüyorum . ilerde benim esim yiyosa yardim etmesin ev islerine

Kız olmak istemiyorum başlığını görünce ahanda biri cinsiyet değiştiriyor diyerekten cümbüşe geldiğimi zannettiydim yaaavvv :)))

Biktim bu zihniyetten benim ailemde erkeklere daha duskundur.. yahu masaya oturursun sunu ver bunu ver.. bilmem ne ver.. bu ailelere cok kiziyorum nefret ediyorum artik.. bu ne ya bizim cektigimiz.. bu tarz ailelerin topunu tedaviden gecirmek lagzim.. bu sekilde devam ederse toplum gelismez cahil kalir ama gelde anlat iste.. ne kiymetli ogullari varmis aklim almiyo.. eskiden babam asiri derecede otoriterde annemde oyle cocuklugumda bu yuzden asiri derecede oz guven sorunu yasadim psikolojim bozuldu .. cok SIKTILAR beni.. ve yasayamadigim onca sey varki ah diyorum keske dinlemeseydim onlari.. simdide farkli degil hala erkek hastalari yeterki ogullarinin huzurlari bozulmasin .. varmi boyle bisi dusundukce kafayi yiyorum..

Tabi Canim Tabi oyledir muhakkak....Piyasada Esi kendisine yardim etmeyen kadinlarin cogu evlenmeden once senin soyledigini soyluyordu :)))

Tabi Canim Tabi oyledir muhakkak....Piyasada Esi kendisine yardim etmeyen kadinlarin cogu evlenmeden once senin soyledigini soyluyordu :)))

Neden bu kadar tiye aldığınızı anlamadım açıkçası.

"Piyasadaki eşi kendisine yardım etmeyen ve evlenmeden önce farklı düşünen kadınlar" daha düzgün eş seçselermiş.
Evlenmeden önce iş bölümü yapsalarmış.
Evlenmeden önce sorsalarmış, ev işlerine ortak olup olmayacağını.
Evlenmeden önce kabul ettirselermiş, kendisinin bir hizmetçi olmadığını.
O kadınlar kabulleniyor diye herkes mi kabullenmeli?
Evet çoğu kadın, evlenmeden önce "eşinin kendisine yardım etmesini istediğini" söyler. Ama önemli olan bu isteğine göre erkek seçmekte ya da o erkeği bu fikre alıştırmakta.

Allah aşkına, "yardım" nedir ayrıca?
Ev aynı, hayat müşterek.
"Ev işleri kadının görevidir." diye dayatmalardan geliyor o "yardım" kelimesi.
Yardım değil, "iş bölümü"!

Ve o bahsettiğiniz kadınlar yeterince güçlü değilse, güçlü olmak isteyen kadınların şevklerini kırmaya hakları yok!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…