- 7 Ocak 2015
- 640
- 432
Maalesef okadar cok ornegi Varki bunların her insan kendinden bisey bulabiliyor :)littleaniqa .!.:ben mi yazdım diye baktım bi an.
resmen kendim yaziyo gibi okudum.sabah kalkip kahvalti hazirlar sofrayi kur kaldir evi sil supur.aksam yine ayni.resmen kendimi o evin islerine adamis kisiydim.4 kardesiz.3 kiz 1 ERKEK..abim evin şahı padişahı.kimse bise diyemez.hersey onune gelicek gidicek.abim bu kiz okumucak okursa kacarim evden dedi.okutmadilar.abimden nefret ediyorum tek olay buda degil.kac kere aglatmistir beni.anneme babama saygisi yok.neyse ki cok sukur evlendim.rahat miyim com sukur ama annem zirta pirta arar misafr gelcek gel yardima sura silincek gel yardima.her defasinda bahane uyduruyorum ama biktim.kardeslerime hic bi is yaptiramaz.varsa yoksa temizlik benden sorulur.herkezin aklinda temizlikci olarak kazinmisim resmen.bi kere napiyosun diye aradigini bilmem.gerci zamaninda yaptigim safliktan dolayi.hic kimseye hayir diyemiyorum ne yazikki.bunuda guzel kulaniyolar.islerden o kadar bıktım ki ozelikle mutfak giresim gelmiyo.allah ysrdimcin olsun bu erkekleri el ustunde tutma zihniyeti boyle geldi boyle gider...Ablalarim kardeslerim sadece icimi dökmeye ihtiyacim var cook bunaldim
Bu 22 yil icinde kiz olmaktan biktim artik . bu aksam iftardan sonra yine her zaman ki gibi herkes yedi icti doydu ve cekildi kösesine , evin tek kizi benim bu yüzden her sey benden bekleniyor . bu aksam kardesime hadi kalk toplayalim bu masayi dedim bana cevabi "ben niye toplayayim kizmiyim ben , bu senin isin" oldu , annem ilk defa masayi ikimizin toplamasini söyledi ama kardesimin cevabi yine ayni oldu "rahat birakin beni" dedi ve abur cubur yiyeceklerini topladi cekildi odasina . ben o sinirle anneme babama kizdim yetistirdiginiz cocuga bakin diye bi yandan masayi mutfagi topluyorum bi yandan anneme babama kiziyorum ama okadar sinirliydim ki bu sefer hafif seyler demedim "aman sakin ogullariniza kiymayin ellerini bi seye sürmesinler seyleri kopar nolur nolmaz" "ilerde karilari bunlara hizmet eder bekleyin , hatta kari bile almayin bakici tutun" bunun gibi bi kac sey daha saydim , pismanmiyim degilmiyim bilmiyorum .ben bu evde kendimi hizmetci gibi hisediyorum hatta erkek kardeslerim saka olarak hizmetci kelimesini bile kullanirlar bana karsi. bu cocuklugumdan beri böyle devam ediyor , evde nekadar is varsa hepsini bana yüklüyorlar erkek kardeslerim hic ama hic bir seye ellerini sürmüyorlar , ögretmediler cünkü onlarda bende olmayan bir sey var , kiymetliler . kiz oldugum icin bana hersey yasaklandi, ne konserlere gidebildim ne baska eglencelere , annem 1 2 saatlik uzaklikta olan biyere abimle gitmeme bile izin vermez nedenini sorarsam "sen kizsin kizlar uzaga gitmez" cevabi , kücük cocukken futbola cok merakliydim futbola yazilmayi cok isterdim ama tabiki yasak ben bi kizim kizlar futbolla ne alakasi var ki , suan kardesim futbola gidiyor cünkü kiz degil et parcasi var . zaten cocuklugumdan beri evlilik lafini duymaktan evlilikten sogdum , "temizlik yapmazsan yemek pisirmezsem sunu yapmazsan bunu yapmazsan kocan kapi önü atar seni döver seni" sözlerini duymaktan olmayan kocadan sogudum bile , eger evlilik elin ogluna hizmet etmekse ben almiyim mesela hertarafi az önce topladim ama sabaha kadar heryeri batirmis olacaklar ve kendi pisliklerini toplamayacaklar , ben toplamazsam buranin hali ne diye bana kizacaklar ben sadece bu evde beraber yasiyorsak temizligide hepimizin olsun istiyorum , beraber yemegimizi yedik doydukmu masayida beraber toplayalim istiyorum belli ki cook sey istiyorum biktim artik kiz olmak istemiyoruuuuummm bu aksam sinirle topladim ortaligi ve odama cekilip kapiyi kilitledigimden beri gözyasi döküyorum benmi abartiyorum
Ablalarim kardeslerim sadece icimi dökmeye ihtiyacim var cook bunaldim
Bu 22 yil icinde kiz olmaktan biktim artik . bu aksam iftardan sonra yine her zaman ki gibi herkes yedi icti doydu ve cekildi kösesine , evin tek kizi benim bu yüzden her sey benden bekleniyor . bu aksam kardesime hadi kalk toplayalim bu masayi dedim bana cevabi "ben niye toplayayim kizmiyim ben , bu senin isin" oldu , annem ilk defa masayi ikimizin toplamasini söyledi ama kardesimin cevabi yine ayni oldu "rahat birakin beni" dedi ve abur cubur yiyeceklerini topladi cekildi odasina . ben o sinirle anneme babama kizdim yetistirdiginiz cocuga bakin diye bi yandan masayi mutfagi topluyorum bi yandan anneme babama kiziyorum ama okadar sinirliydim ki bu sefer hafif seyler demedim "aman sakin ogullariniza kiymayin ellerini bi seye sürmesinler seyleri kopar nolur nolmaz" "ilerde karilari bunlara hizmet eder bekleyin , hatta kari bile almayin bakici tutun" bunun gibi bi kac sey daha saydim , pismanmiyim degilmiyim bilmiyorum .ben bu evde kendimi hizmetci gibi hisediyorum hatta erkek kardeslerim saka olarak hizmetci kelimesini bile kullanirlar bana karsi. bu cocuklugumdan beri böyle devam ediyor , evde nekadar is varsa hepsini bana yüklüyorlar erkek kardeslerim hic ama hic bir seye ellerini sürmüyorlar , ögretmediler cünkü onlarda bende olmayan bir sey var , kiymetliler . kiz oldugum icin bana hersey yasaklandi, ne konserlere gidebildim ne baska eglencelere , annem 1 2 saatlik uzaklikta olan biyere abimle gitmeme bile izin vermez nedenini sorarsam "sen kizsin kizlar uzaga gitmez" cevabi , kücük cocukken futbola cok merakliydim futbola yazilmayi cok isterdim ama tabiki yasak ben bi kizim kizlar futbolla ne alakasi var ki , suan kardesim futbola gidiyor cünkü kiz degil et parcasi var . zaten cocuklugumdan beri evlilik lafini duymaktan evlilikten sogdum , "temizlik yapmazsan yemek pisirmezsem sunu yapmazsan bunu yapmazsan kocan kapi önü atar seni döver seni" sözlerini duymaktan olmayan kocadan sogudum bile , eger evlilik elin ogluna hizmet etmekse ben almiyim mesela hertarafi az önce topladim ama sabaha kadar heryeri batirmis olacaklar ve kendi pisliklerini toplamayacaklar , ben toplamazsam buranin hali ne diye bana kizacaklar ben sadece bu evde beraber yasiyorsak temizligide hepimizin olsun istiyorum , beraber yemegimizi yedik doydukmu masayida beraber toplayalim istiyorum belli ki cook sey istiyorum biktim artik kiz olmak istemiyoruuuuummm bu aksam sinirle topladim ortaligi ve odama cekilip kapiyi kilitledigimden beri gözyasi döküyorum benmi abartiyorum
Kız olmak istemiyorum başlığını görünce ahanda biri cinsiyet değiştiriyor diyerekten cümbüşe geldiğimi zannettiydim yaaavvv :)))
Biktim bu zihniyetten benim ailemde erkeklere daha duskundur.. yahu masaya oturursun sunu ver bunu ver.. bilmem ne ver.. bu ailelere cok kiziyorum nefret ediyorum artik.. bu ne ya bizim cektigimiz.. bu tarz ailelerin topunu tedaviden gecirmek lagzim.. bu sekilde devam ederse toplum gelismez cahil kalir ama gelde anlat iste.. ne kiymetli ogullari varmis aklim almiyo.. eskiden babam asiri derecede otoriterde annemde oyle cocuklugumda bu yuzden asiri derecede oz guven sorunu yasadim psikolojim bozuldu .. cok SIKTILAR beni.. ve yasayamadigim onca sey varki ah diyorum keske dinlemeseydim onlari.. simdide farkli degil hala erkek hastalari yeterki ogullarinin huzurlari bozulmasin .. varmi boyle bisi dusundukce kafayi yiyorum..
Tabi Canim Tabi oyledir muhakkak....Piyasada Esi kendisine yardim etmeyen kadinlarin cogu evlenmeden once senin soyledigini soyluyordu :)))
güzelim senden çok kardeşlerinin gelecekteki eşlerine acıdım. sen bi şekilde paçayı kurtarırsın da onlar ömür boyu bencil tembel kocalarının peşini toplayacaklar zor valla
bence erkek kardeşlerin evlendiklerinde eşlerine yardım ederler.
genelde bu tipler öyle oluyor.
yapmazlarsa da el kızı senin gibi kahır çekmez.
resmen kendim yaziyo gibi okudum.sabah kalkip kahvalti hazirlar sofrayi kur kaldir evi sil supur.aksam yine ayni.resmen kendimi o evin islerine adamis kisiydim.4 kardesiz.3 kiz 1 ERKEK..abim evin şahı padişahı.kimse bise diyemez.hersey onune gelicek gidicek.abim bu kiz okumucak okursa kacarim evden dedi.okutmadilar.abimden nefret ediyorum tek olay buda degil.kac kere aglatmistir beni.anneme babama saygisi yok.neyse ki cok sukur evlendim.rahat miyim com sukur ama annem zirta pirta arar misafr gelcek gel yardima sura silincek gel yardima.her defasinda bahane uyduruyorum ama biktim.kardeslerime hic bi is yaptiramaz.varsa yoksa temizlik benden sorulur.herkezin aklinda temizlikci olarak kazinmisim resmen.bi kere napiyosun diye aradigini bilmem.gerci zamaninda yaptigim safliktan dolayi.hic kimseye hayir diyemiyorum ne yazikki.bunuda guzel kulaniyolar.islerden o kadar bıktım ki ozelikle mutfak giresim gelmiyo.allah ysrdimcin olsun bu erkekleri el ustunde tutma zihniyeti boyle geldi boyle gider...
canım benimm ahh bu bizim aile yapımız noolacak!...
İnşallah okuyorsundur. Senin yapabileceğin tek bir şey var; okumak..
Çok da iyi araştırma yapmalısın öyle bir meslek olmaloı ki mezun olduğun anda özgür olmalısın evlilik mevzusuna gelince şimdiden istemiyorum deme belki senin sana çok kıymet veren her konuda yardımcı bir kocan olacak nerden bileceksin.
Ama şu anda senin kendin ,için yapabileceğin en iyi şey sanıyorum lisedesin derslerinde çok başarılı olmak ve kendine okul dışında yetenekler geliştirmek mesela yabancı dilini ilerletmek gibi
Ablalarim kardeslerim sadece icimi dökmeye ihtiyacim var cook bunaldim
Boyle yaratilmadik. Boyle olmmya zorlandik. Dunyaya bulasik sungeriyle gelen bir bebek gordun mu.sen?Aynı kaderi paylaşıyoruz desene.. ama ben küçük kardeşime yaptırıyorum vallahi kulağını çekerim onun.. evlenince de ev isi yapcaz mecbur böyle yaratılmışız biz..
Sirf su basliga yazi yazabilmek icin uye oldum siteye. Kimsede dememiski sen zaten kendi icinde ayrimciligi benimsemissin diye! Kiz olmak istemiyorum demissin. Bu bizim toplumda her yone cekilir mesela kiz kelimesi kadini asagilayan her toplumda bakire olanlar icin kullanilir. Kiz misin ? Kadin misin? Sen kiz olmak istemiyorum dedigin de zaten bu yenilgiyi bu uzerimize yapisan ezikligi kabul etmis olursun. Biz tek bir cinsiz kadiniz erkek nasil dogdugu gunden buyana erkek olarak aniliyorsa sen de bir kadinsin ama ne tuhaf degilmi bunu soylersek cok tuhaf duruyor degil mi? Maalesef kardesim dunyaya toplum tarafindan yaftalanarak geldgmz icin bir cok adimiz var ama gercek adimiz yok. Bayan,kadin,kiz, hatun, kari vs hangisi bizi temsil ediyor bilemiyoruz. Bu duruma dusmemize toplumsal baski, erkek egemen toplum anlayisi ve erkegi on plana cikaran inanc sebep oluyor. Islam kadini koruyor evet oyle dusunelim bu sekilde inaniyoruz bir cok kadin da elestiri yaparsa ya da aklina ters gelse bile imani gidecegi korkusuyla sorgulamaktan sormaktan kaciniyor. Ben de inancli bir insanim beni yaratan bir yaraticiya inaniyorum. Bu benim ruhumun ihtiyaci cunku. Uzuldugumde yoruldugumda benden daha guclu eksiksiz bir varliga yonelmek bazi seyleri O na sikayet etmek istiyorum. Arkadasimizin sikayetleri gibi mesela. Benim erkek kardesim yok. Babam da yardimsever ve iyi bir insandir. Okul ,yiyecek ,giyecek butun masraflarimi karsilamistir. Minnettarim. Erkek evlat istedigini de hic duymadim acikcasi. Ama beni bu dusuncelere iten ailem olmasa bile cevrem, yasadigim toplum ve gozlemlediklerim oldu. Neden peki? Su anda insanlar bir cok seyi sosyal medyadan tv den yakinen takip edebiliyor. Insanlarin birbirleri hakkinda dusuncelerini ogrenebiliyoruz. Dunyayi bir kenara birakip sadece ulkemizi ele alirsak eger kadinlara cok fazla haksizliklarin esitsiliklerin yapildigini gorebilirz. Mesela erkekler oturur eve para getirip getirmemesi onemli degil. Yemegi, bulasik camasir, cocuk bakimi hepsini senden bekler. Lakin eve parayi erkek getiriyorsa ev isini kadin yapar bu esitliktir. Cunku o disarda sen icerde calisirsin. Ama kadin ve erkek disarda calisiyor eve gelindiginde kadin bir de yemek yapip temizlik yapiyorsa bu haksizliktir. Buna hicbir kadinin razi olmamasi gerekir erkek anlamaz diyip iki kat yorgunlukla yine evdede calisiyorsa diger kadinlarin hakkina girer ve bu kotu dongunun surup gitmesine katkida bulunur. Bu tip kadinlara hakkimi helal etmek istemiyorum acikcasi. Bunun disinda erkek kardesi olupta o eve para getrmeyen aylak aylak gezen kardesleriniz essek gibi yapacaklar buna goz yuman anne baba evlad ayrimciligi yaptigi icin kotudur bunu bilsinler. Bunun birde kizlaro hem disarda calisip hem de evde temizlik yapani var. Evlenene kadar ailenin evlendikten sonra kocanin kolesi! Cok uzuluyorum bu duruma. Bunun nasil ve nezaman degisecegi guclu kadinlarin elinde aslinda ama herkes boyle olmuyor olmadikcada bu haksizlik uzayip gidiyor. Bir diger konuda hep beni evlilikten sogutmustur. Butun dinlerin erkeklere poztif ayrimciligi. Hristiyan toplumlarda yine kadin dini reformlarla bir kac statuye sahip olsada
Metalasmaktan kurtulamamis. Islam da cinsellik konusu Kur an da belirtilsede toplum olarak erkek her istedigini yapabiliyorken kadin ezilmistir. Buna peygamberin cok fazla ese sahip olmasi, normal erkeklerin de dort kadina kadar nikah yapabilmesidir. Kimse bana belli kosullar filan demesin. Hangi kosulla olursa olsun neden esimi paylasayim. Paylasacagima yalniz yasarim. Kadinlar kiskanctir. Yoksa sadece ben mi boyleyim? Her kadin esinin hayatin da tek olmak ister. Onu paylasacaksm neden esim olsun. Ben ne kadinlar tanidim kocasi tarafindn aldatilmis ve akrabalari tarafindan kocasini tekrar kabul etmeye zorlanmis ve icinden coktugu ve yikildigi disina vurmus olan kadinlar. Ne kadar guclu olsamda korktum gozum korktu ya bu hale zorlanirsam diye. Erkege verilen bu mesru yol, aslinda erkeklerde gorulen aldatmanin temel sebebidir. Affetme ve islam da cok eslilik bu aslinda erkegin fitratinda filan yok. Korku saygi ve sevgi erkegi tek esli yapar. Bir sevdigi kadini kaybetme korkusu ,iki kadina verilen toplumsal deģerle ,kadina saygi duyma uc sevdigi biriyle cikarsiz evlenmesi. Siz erkekten cok eslilik ve toplumsal pohpohlamayla bu degerinizi alirsaniz. Erkekte aldatma yoluna gider. Cunku emin olun o fitrat dediginiz sey yalan. Erkege verilen rahatligi siz kadina verin o da her firsatta aldatacaktir. Zengin ve guclu avrupali kadinlrin evlilikri bu yuzden bize oranla daha az yurur. Islam zinayi yasaklasa bile bu nedenlerden dolayi. En dindar sandgmz ailelerde bile erkeklerin aldattigini duyariz. Cunku bu yetkiyi toplum onlara vermistir
Gelecegin anneleri kadinlar buyuzden siz oncelikle erkege verilen bi haklara dur demelisiniz. Hakkinizi ararken dinden cikcaginizi dusunmemelisiniz. Cunku seni hor goren asagilyan bir erkegin sozune hareketine mahkum eden senin yaraticnin istegi olamaz. O bitkilere bile merhmet ederken akilli ve dunyaya nesil getiren insan yetistiren bir insana varliga haksizlik etmez. Dunya ya bir bakin butun olan savaslarin tecavuzlerin pisligin ve kotulugun sebebi ne diye anlrsiniz. Belki bu kotulugu yayan bizim babalarimiz krdeslerimiz kocalrimiz degil ama bir baska annenin carpik topluma dogurdugu ve yetismesinde soz hakki olmadigi yetistiremedgi icindeki dogustan gelen o kotulugi torpuleyemedigi erkek evlatlaridir.
Canimmmm oku lutfen oku ve kendine değer ver. Sana değer veren biriyle evlen eğer evlenmek istiyorsan.
Amin canimmm Amin.Neden nefret ettim kiz olmaktan sebebinide yazdim, asagalamak amacim degil. Bu arada eline saglik yazdigin cok uzun ama dogrudur.
Baska napabilirim ki , tek umudum okumak zaten kendi ayaklarimin üzerinde durabilmem icin ,ilerde kimseye muhtac olmamak icin gelecegim icin elimden geleni yapmak istiyorum. Evlilige gelirsek daha dün tekrar acildi konusu ama görücü usulu aklimin ucundan bile gecmedi hic bir zaman anlatamadim gitti. Elbette bana deger veren biriyle olmak isterim, evlilik olsun diye evlenmek gibi bi niyetim yok. Daha bugün kücük kardesim saldirdi bana resmen ayakkabiyla üzerime yürüdü ne hakaretler etti terbiyesiz cocukKorkuyorum ilerde esine cocuklarina siddet uygular diye , allahim insallah öyle birsey olmaz Allahim degerimizi bilen adam akilli birini cikarir hepimizin karsisina insallah.
malesef sana ailen bu kölelik yaşam tarzını uygulatıyor. ailene kızma, onlarada ailesi uygulattı... artık yeni neslin bu duruma bir dur demesi gerekiyor. yarın evleneceksin, evlenince de devam edecek bu durum. çözümü var mı... ya evlenmeyeceksin, ekonomik özgürlüğün olacak ve ayrı eve çıkacaksın.. ya da evlenip kaldığın yerden devam edeceksin.
Abartmıyorsun. Ne kadar acı bir durum. Kadında erkek de farklılaştırılıyor. O erkek yapabilirSen kızsın yapamazsın.Ne zaman bitecek bu zihniyet? Oku oku da konsere de git gezmeye de git insan olduğunu hatırla.
ondan sonra kcam beni dövdü, beni adattı
bunun tek suçlusu o kocayı yetiştiren büyüten diğer kadın yani anası
biraz değişmesi lazım kadınların, erkek çocuk analarının artık
Benim de oglum olacak, boyle yetistirmeyi dusunmuyorum. Evin isini de yapacak, yedigini de kaldiracak. Konu sahibi 23 yasinda olmaniz lazim, okumuyor musunuz ?