Herkese merhaba,
uzun zamandir ugrayamadim, umarim hepiniz iyisinizdir. Ugrayamadigim bu süre icinde birkac kitap okudum.
Veronica Roth - Uyumsuz Serisi
1- Uyumsuz
2- Kuralsiz
3- Yandas
Yasadiginiz yerdeki insanlar cesitli topluluklara ayrilarak bir hiyerarsi olusturmus olsaydi kendinizi sunlardan hangi topluluga ait hissederdiniz? Fedakarlik, Dostluk, Cesaret, Bilgelik , Dürüstlük.
Peki ya siz kendinizi sadece bir degil ,birkac topluluga birden ait hissetseydiniz ne olurdu? Cevap: Bir Uyumsuz.
Zevk alarak okudugum bir distopya idi. Serinin 3 kitabina da film cekilmis ama kitaptan epey uzaklasilmis.
Bir diger kitabim :
Jodi Picoult - Hikayeci
Nazi zulmü üzerine eminim cogunuz en az bir kitap okumussunuzdur. Bu kitapta yazar düzgün bir ailede yetisen bir gencin nasil zalim bir Nazi subayina dönüstügünü irdelemis. Kitaptaki kahramanimiz Sage , yüzündeki yara izinden dolayi insanlarla pek iletisim kurmayan biridir. Yeni tanistigi sevecen ve iyi kalpli yasli Josef ile güzel bir dostluk kurar. Bir gün Josef, Sage'den bir iyilik ister: Onu öldürmesini.
Yazarin degisik bir bakis acisi var. Ayrica kitabin sonu beni gercekten sasirtti. Benim okudugum kitabin kapagi ortadaki resim idi. Yazarin Hikayeci diye bahsettigi kisinin aslinda kim oldugunu anladigim zaman, kitabin kapak resminin de bana göre gizemi cözülmüs oldu. Zevkle okudum, sizlere de tavsiye ederim.
Yeni kitabim:
Emile Zola - Meyhane
Sayfa - 48
Iyi haftasonlari diliyorum, selamlar.