Kiraya yüzde 350 zam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konuda bahsi geçen evin özelliklerini bile bilmeden yazıyorsun ya hani bunları, dur külahımı getireyim ama sabaha kadar savunsan konudaki ev sahibini haklı çıkaramazsın, boşuna uğraşma
Bahsettiği tarihlerdeki kirasına bakarak konuştum aslında. O tarihlerde o kiralar fena evlere ödenmiyordu. Demek ki şimdi de 10 bin edebilecek bir ev. Size ve külahınıza kadar anlatacağım çok kişi var :)

Size ek olarak şunları söylemek istiyorum.

O zaman patron da desin mesela iş benim. İşçiye zam yapmıyorum. Asgari ücret zammını kabul etmesin mesela. İşçiye de desin ki beğenmiyorsan çık. Ev benim , dükkan benim diye herşey sınırsız degil. Toplumsal kurallar bunun için var. çocuk benim çocuğumu istediğim gibi döverim diyen adamlar var bu da mi makul. Veya taksici beğenmediği yere götürmüyor bu da normal mi. Veya minibüscu haddinden fazla yolcu almak için tintin gidiyor beğenmiyorsan taksiye bin diyor. Bu kuralsizliklarin hepsini normal karşılıyorlar sanırım bu zam oranlarını kabul edenler.
Kafana göre bir yerde dükkan bile açamıyorsun izni var kuralı kaidesi var. Tarla benim diye rastgele kenevir ekebiliyor musun.
Aynı şekilde kafana göre fahiş zam da yapamazsin.

Siz doktor değil misiniz? Üstelik evlisiniz, eşinizin de güzel bir işi var diye biliyorum. On bin TL sizin iki haftalık market alisverisiniz olabilir ama bu ülkenin yarısi hala 17 bin lira ile ay gecirmeye çalışıyor.
Bu tarz yorumları çok saçma buluyorum KK'da .
Bu hanımefendinin, Türkiye'nin küçük bir şehrinde daha iki sene önce siz muhtemelen çoook daha fazlasına otururken binbesyuz liraya yeni girdiği bir evde yaşarken haftalık marketin beş bin lira olduğuna, sizin gibi sebzenin organigi, bademi kuruyemisi takviye besin maddesi vs aldığına sizi inandiran nedir?
Siz sertifikalı gezip dolaşan organik tavuk yumurtasi alirsiniz, geçim sıkıntısı yaşayan insan bir kümeste yüz bin tane yaşayan zavallı stresli tavuğun yumurtasını alır yine de pahalı bulur.
Ayrica on bin tutacak ev var, tutmayacak ev var.
Eğer yeni binaysa evin değeri artar
Metroya , metrobüse, duraklara yakınsa evin değeri artar
Asansörü varsa, yakınında güzel tesis varsa vs evin değeri artar
Büyük şehirdeyse evin değeri artar.
Belki de konu sahibinin evi haritada yerini gösteremeyeğiniz bir sehirin merkezi bile olmayan saçma bir yerinde. Belki yakınında bim bile yok, belki tekinsiz bir muhit, belki depremde yıkılma riski yüksek eski bir bina, belki dışı tuğla kaplamalı,belki zemin kat, belki 1+1, belki bir oda komşu duvarıni görüyor, belki sobalı, belli salonun ortasında doğalgaz kombi olan evlerden.
Neden kendi cevrenizdeki evlerle kiyasliyorsunuz ki?

Ayrica
Sariyerin gobeginde haciosman metrosuna yakın deniz gören evi olan iş arkadaşımın kirası daha yeni 5 binden 10 bine çıktı, Büyükada'da tam bir sayfiye evinde yaşayan KK arkadaşımın kirası hâlen 8 bin. Gayet de uygun kiralık evler var ülkenin bir yerlerinde.

*Ev sahibi de değilim kiracı da değilim. Dededen kalma evde oturuyorum. Sadece kendi yüksek hayat standartini genelleyip daha düşük sosyoekonomik düzeydeki insanlara üstten yorum yapılmasi beni rahatsız ediyor

Son düzenleme:
Şu günde. 3 de az malesef. Karşılıklı ortayol bulmanız iyi olur 7 mesela.

Carlamak ne kadar kötü bir tabir. Üslubunuz çok yanlış. Afedersiniz ahırdan bozma evlere bile okadar istiyorlar artık adam evin ederinden fazla istiyorsa hak hukuk konu sahibinden yana olur

Konu sahibi, herkes aynı detay üzerinden tartışıyor. Söyleyin de öğrenelim ev hangi ilde? Merkezde mi? Toplu taşımaya tesislere vs yakın mı?

Söylediyseniz de kaçırdım ben. Cevaplarınıza göre her an çılgınca sizi savunabilirim he

Ben zaten ev sahibi bu oranda zam yapabiliri savunmuyorum. Ama normal sartlarda istedigi kira fahis bir kira degil. Yoksa %350 şeklinde yapilmaya çalışılan zammi ben de kabul etmem.

Ev kirasını ödeyemeyen evlenmesin baba evinde oturmaya devam etsin bi zahmet. Yada işe girip çalışsın nasıl fikir? Sizin alamadığınız organik yumurtanın ceremesini ev sabihi mi çekmek zorunda?

Ben zaten ev sahibi bu oranda zam yapabiliri savunmuyorum. Ama normal sartlarda istedigi kira fahis bir kira degil. Yoksa %350 şeklinde yapilmaya çalışılan zammi ben de kabul etmem.
Kira bedeli çok düşükmüş ki , yuzdeye takılmayın kira bedeli düşük olunca ,e ordaki sevıyeyecekebılmesi için bunu yapmalı

Ayakta alkışlıyorum butonu niye yok ki. Ağzına yüreğine sağlık. Hanımefendi doktormuymuş çok şaşırdım. Bütün yorumları çok uslupsuz.

Ev kirasını ödeyemeyen evlenmesin bana evinde oturmaya devam etsin bi zahmet. Yada işe girip çalışsın nasıl fikir? Sizin alamadığınız organik yumurtanın ceremesini ev sabihi mi çekmek zorunda?
Ev kirasını ödüyor zaten. Sadece düşük standartlı , belki de sizin tenezzül etmeyeceğiniz, depreme dayanigi olmayan bir yerde, on bin TL etmeyecek evlerde oturuyorlar

Ev kirasını ödeyemeyen evlenmesin baba evinde oturmaya devam etsin bi zahmet. Yada işe girip çalışsın nasıl fikir? Sizin alamadığınız organik yumurtanın ceremesini ev sabihi mi çekmek zorunda?
Mal sahibi diye akbaba gibi üşüşmekte haklı mı çıkarıyor evet sahibini.
Benim ev sahibin canını yerim ya adam gayet asil helal süt emmiş. Sıfıra yakın evde çok Uygun'a oturuyırm arayınca da müsaitseniz zam konuşalım şu fiyat size uygınmu diyor.

Ev kirasını ödüyor zaten. Sadece düşük standartlı , belki de sizin tenezzül etmeyeceğiniz, depreme dayanigi olmayan bir yerde, on bin TL etmeyecek evlerde oturuyorlar
Ödüyor dediğiniz tutarla markete gitseniz ne alabilirsiniz? Hiç bi şey. Ayrıca standardı düşük sizin tenezzül etmeyeceğiniz ws derken beni tanıyor musunuz? Ben iki çocukle eşek gibi çalışıyorum kimsenin malını gasp etmiyorum

Akbaba? Hanımefemdi kimse gel evimde otur ama yüksek kira ver diye kimsenin kafasına silah dayamıyordur. Alışverişe gittiğinizde pazarlık yapabilir misiniz markette veya benzinlikte örneğin? Ama ev sahibine gelince niyeyse herkes bi hak arama derdinde, hiç bi şeye sesini çıkaramayanlar ev sahibine gelince aslan kesiliyorlar.

Konu sahibi küçük bir şehirde yaşadığını söylemiş binada ki kira tutarlarinida yazmış düşük sadece yeni giren kiracı 10 binmiş evet %25 düşük kalıyor orta yol eski kiracı olduğu için 7 bin Uygun olur.(binada ki diğer daireler 3-7 arasiymis demek ki o çevrede kiralar böyle)

Kiralar şehire göre değişiyor ki benim yaşadıgim semttede 15 binden başlıyor en düşük ama bu demek değil ki her şehirde aynı hatta aynı sehirde semtlere göre değişiyor kiralar.

S senelifsen siz de bir avukat ile süreci takip edin derim çünkü tahliye sözleşmesi de imzalamissiniz boş kağıda o yüzden avukat ile ilerlemeniz sizin için daha iyi olur.

Konu sahibi de gasp etmiyor.
2022'de kiraniz ne kadardı?
Aynı zamanlarda sizin apartmana biri tasinsa ne kadardan eve girerdi?

Eminim söyleyeceginiz rakam binbesyuz lira değildir.
Çünkü iki sene önce de kiralar fazlaydı. Ben cok merkezi bir yerde oturuyorum. Evimin Mahallesi'nde metro hattı, metrobüs hattı vs var. İki sene önce taşınan ortalama 9 bin liraya taşınıyordu benim mahalleye. 7ye ev bulan göbek atıyordu. Çok geçmiş zaman değil yani. Böyle bir zamanda bile o ev sahibi evi binbesyuz liradan kiraya vermiş. Demek ki evin ederi buymuş.
Sizin anlamak istemediğiniz kısım burası.
Ayrıca kira bir geçim kaynağı değildir.

Evet ben doktorum. Hatayı nerde yapıyorsunuz biliyor musunuz kimsenin hayatını, nereye nasıl geldiğini bilmeden oturup konuşuyorsunuz. Ben maaş kazanmaya 2 sene önce başladım. Yetiştiğim aile hakkımda fikriniz var mı? Bursla nasıl okuduğumu biliyor musunuz? Benim tırnaklarımla kazıyarak geldiğim yerden bakınca hayatını bilmeyen biri olduğumu neye dayanarak söylüyorsunuz?Ben organik yumurta alıyorsam bunu iki senedir alıyorumdur. 24 sene nasıl şartlarda yaşadığımı ne bilyorsunuz?

Bu kişinin çift maaş olup olmadığını, hangi şartlarda yaşadığını biliyor musunuz? Ya da ev sahibinin geçim sıkıntısı çekip çekmediğini falan? Olaylara çok tek taraflı bakıyorsunuz. Size diğer bir örneği vereyim kayınvalidem emekli, eşinden boşanmış, tek başına hayatta kalmaya çalışan bir kadın. Biri köyde annelerinden kalan, diğeri de kendi emeği ile aldığı evi. Kendisi emekli olunca aldığı 10k maaşla şehirde yaşayamayınca köye annelerinin yanına döndü. 2.5 k ya verdiği ev kirası dışında bir geliri yok. Bu kadının da yiyemediği domatesi hesaplıyor musunuz?

Bir evin, malın değeri vardır. Değerinin altında vermek hakka girmektir. Siz ister kabul edin, ister etmeyin.

Ayrıca ben kendim küçük bir şehirden geliyorum Kırklareli’nin ev kiralarını da karadenizin ev kiralarını, İstanbul’un ev kiralarını da gayet iyi biliyorum. Sırf doktor olduğum için ekonomiden haberim olmadığını düşünüp yaptığınız yoruma gülüyorum sadece.

Ödüyor dediğiniz tutarla markete gitseniz ne alabilirsiniz? Hiç bi şey.
iyi de bundan bize ne?

biz ev sahibinin marketini karşılamakla düşünmekle yükümlü değiliz ki?
(ev sahibiyim de kiracıyım da bu arada ama konumuz o değil)

iyi o zaman ev sahibi gitsin ben marketten her ay i-phone alcam da desin, bunun ucu sonu var mı?
"normal" kimin normali? birine göre ayda 20 bin market normaldir öbrüne göre 50 bin bunun bi sınırı da yok ki...

yasalar bunun için var (her ne kadar ülkede düzen kalmamış olsa da...), yasa %25 diyor zaten bir sene önce %100 zam yapmış nereye kadar böyle her sene her sene birkaç kat olacak? madem baştan verirken 1500e vermeysemiş, madem evinin hakkı o dağilse? varsa fazlasını veren o zaman ona verseymiş ya da boş tutsaymış. hem isteğim gibi vereyim, istediğim gibi zam yapayım, istediğim gibi elden alayım...öyle dünya mı var yahu.

ha ben olsam asla IBAN dışı ödemezdim o kısımda da oturanın hatası olmuş...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…