- 4 Nisan 2024
- 53
- 13
- 3
- Konu Sahibi senelifsen
-
Evet henüz mahkeme durumu olacak mı olmayacak mı uzlasilacak mi gibi kesin bir durum içerisinde olmadığım için bu durumu yaşayan deneyimleyen kişilerden fikir beyanı istiyorum. İş resmiyete döküldüğünde tabi ki gerekli mercii ile işlemleri yürüyeceğim.Haklarını öğrenmek için kira hukuku gibi hukukun en ama en zor , en teknik bölümüne dair bir avukata danışmak yerine buradan mı yardım istiyorsun ?
Teşekkür ederim. Yukarı da belirttiğim gibi iş resmiyete bindiğinde tabi ki gerekli mercii ile görüşeceğim. Ben şuan kesin bir anlaşma sağlanmadığı için bu durumu yaşayan arkadaşlardan ön bilgi almak istedim.Avukata danışın
Evet açık ve anlaşılır olmak istedim. Benim gibi bir durum yaşayan ve ilerde yaşama ihtimali olanlarada belki ışık tutarDava dosyası gibi destan olmuş ama bu. Ufak bir fikir danışmayı geçmiş
Yanlış yapıyorsunuz. Benim şimdiye kadar burada kira hukukuyla ilgili okuduğum doğru yorum sayısı 1 veya 2 ancadır. Avukat mahkeme durumunda değil mahkeme öncesinde şarttır asıl ki işiniz mahkemeye kalmasın.Evet henüz mahkeme durumu olacak mı olmayacak mı uzlasilacak mi gibi kesin bir durum içerisinde olmadığım için bu durumu yaşayan deneyimleyen kişilerden fikir beyanı istiyorum. İş resmiyete döküldüğünde tabi ki gerekli mercii ile işlemleri yürüyeceğim.
Hepimiz bu yollardan geçince uzman olduk merak etmeyinHaklarını öğrenmek için kira hukuku gibi hukukun en ama en zor , en teknik bölümüne dair bir avukata danışmak yerine buradan mı yardım istiyorsun ?
Peki o zaman madem uzmanlaştınız size bir soru ben soruyu okuyunca olası açılabilecek davaya dair arada kaldım bu konuyla alakalı itirazın "iptali" + tahliye söz konusu olacak sanırım çünkü direkt sulh hukukta açmaz ev sahibi örnek no:13 gönderir bu konuda ama sonrasında istinaf sınırı yine alacak + yıllık kira toplamına göre mi belirlenecek?İtirazın kaldırılması ve iptali arasında bir fark olması gerek kiracı acaba ev sahibi hangi yolu izleyecek çünkü İtirazın iptali veya tahliyeden biri kesin olursa diğeri incelenemediği için karar bozulursa temerrüt var ama tahliye yok ya da tahliye var temerrüt yok olacak. Yani dava sonunda kiracı çok ama çok daha zararlı çıkabilir malum artık yüzde 9 yasal faiz değil mevduata uygulanan en yüksek faiz uygulanıyor . Sizce hangisi ? Biz bu konuda çok arada kalıyoruz daHepimiz bu yollardan geçince uzman olduk merak etmeyin
Teşekkür ederimYanlış yapıyorsunuz. Benim şimdiye kadar burada kira hukukuyla ilgili okuduğum doğru yorum sayısı 1 veya 2 ancadır. Avukat mahkeme durumunda değil mahkeme öncesinde şarttır asıl ki işiniz mahkemeye kalmasın.
Tekrar söylüyorum şimdiye kadar yalan yanlış bilgiler dışında burada çok nadir doğru yorum okudum onların da sahibi zaten avukat olduğunu beyan etti.
Kira hukuku cezadan da diğer hukuk dallarından da çok daha zordur.
Çünkü icra, borçlar, sözleşme hukukunu karma şekilde barındırır.
Burada verilen tavsiyeler sizin durumunuza uymayacak denemesi bedav
Evet iki taraf da mağdur olmasın diye hem geçen sene ki artışa itiraz dahi etmedim. Hem de bu sene %25 hakkimdir demedim. Orta yolu bulmak amacım. Fakat sizin dusuncenize göre şöyle bir sonuç çıkıyor. Ben diyelim ki 10 bini kabul ettim, ülkemizde enflasyon bu kadar hızlı artış gösterirken 5 ay sonra o 10 binde çöp oldugunda sadece market parası haline geldiginde tekrar zam yapma hakki olmalı mı sizce ?Ben bir kiracıyım öncelikle ama ev sahibinizi haklı gördüm. Bu olaylarda iki taraflı olarak düşünmek gerektiğine inanıyorum. İki tarafı da mağdur etmemeliyiz. Sizin eviniz olsa 5k kiraya verir miydiniz bu ekonomik durumda Allah aşkına? 5k dediğiniz olay haftalık market alışverişi şu an farkındaysanız ki iki ay sonra muhtemelen tamamen çöp olacak.
Bunu kullanmak için bir gerekçe yada bir kaç ay öncesinde ihtar cekmesi gerekmiyor mu acaba ?Tahliye taahhütnamesini kullanır. Mahkeme de direkt kabul edip tahliye kararı veriyor bu durumda
Soruma cevap vermek zorunda değilsiniz. Fakat ben forumun kuruluş amacına uygun bir konu actigimi düşünüyorumBu kadar detaylı soruları danışmanlık ücretini ödeyip avukata sorun.
Ev sahibi haklı bu arada o kira ne öyle bu devirde.
Hayır. Bize ihtar vs olmadan direkt dava açıldı. Tahliye taahhütnamesinin hukuka aykırılığı yoksa direkt kabul görüyorBunu kullanmak için bir gerekçe yada bir kaç ay öncesinde ihtar cekmesi gerekmiyor mu acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?