- 13 Ağustos 2014
- 6.275
- 13.964
- 36
-
- Konu Sahibi senelifsen
Est.Oyyy bunu demek için can verilir can
iyi de yeni kiracı - eski kiracı diye bi ayrım varBahsettiği tarihlerdeki kirasına bakarak konuştum aslında. O tarihlerde o kiralar fena evlere ödenmiyordu. Demek ki şimdi de 10 bin edebilecek bir ev. Size ve külahınıza kadar anlatacağım çok kişi var :)
Geçmiş olsun. Umarım olay büyümezBir kaç saattir cevap yazamamin ve şuan görüşülen avukat sürecinin sebebini de belirteyim. Akşam üstü eşim uzlaşma için ev sahibini aradığın da ev sahibin açık ve net şekilde çocuğumuza kadar uzanan tehdidir. Acilen aksiyon almamız gerektiği kanısına varıp avukat gorusmemizi az önce bitirdik. Tekrar teşekkür ediyorum
Zaten eski kiracı diye 10 normal. Yeniler 15-20 arasına tutuyoriyi de yeni kiracı - eski kiracı diye bi ayrım var
neden kimse bu farkı anlamamakta ısrar ediyor ?
yeni kiralayan insanın kirasına 2 senelik kiracının okey olmasını beklemek nasıl bi mantık ?
15-20 nerden çıktı ?Zaten eski kiracı diye 10 normal. Yeniler 15-20 arasına tutuyor
Ben konu sahibi özelinde yazmadım, genel olarak söyledim. Bizim buralarda öyle çünkü maalesef15-20 nerden çıktı ?
konu sahibi hiçbir mesajında benzer evlerin yeni kiralamada 15-20 olduğunu söylemiyor
çünkü değil
kendi binasında yeni kiracı 10 binden tutmuş evi
bu mantıkla (!) konu sahibine eski kiracı diye 10 nasıl normal oluyor ?
Benim haramdır yorumuma da gülmüşler , birinden izinsiz para almakla aynı şey ,gonlu yoksa ev sahıbının ,mecbur kalıyosa, o kiracıdan bi şekilde cıkacak, bu dunyada olmasa obur dunyada ,cunku o ev sahıbu o kiracı yuzunden çocuguna et alma hakkını kaybedıyor , çocukları için yıllarca tutmul etmiş ,kiracı nasiplemıyor , büyük vebal .. begenmıyorsa cıkıp ucuz ev arayacakAkbaba? Hanımefemdi kimse gel evimde otur ama yüksek kira ver diye kimsenin kafasına silah dayamıyordur. Alışverişe gittiğinizde pazarlık yapabilir misiniz markette veya benzinlikte örneğin? Ama ev sahibine gelince niyeyse herkes bi hak arama derdinde, hiç bi şeye sesini çıkaramayanlar ev sahibine gelince aslan kesiliyorlar.
Dun bu yorumu kaçırmışım.Konu sahibi, herkes aynı detay üzerinden tartışıyor. Söyleyin de öğrenelim ev hangi ilde? Merkezde mi? Toplu taşımaya tesislere vs yakın mı?
Söylediyseniz de kaçırdım ben. Cevaplarınıza göre her an çılgınca sizi savunabilirim he
biz 5 yıllık kiracıyız evimizde. 2019 da 1000 TL ye tutmuştuk, bu seneye kadar 3500 e geldi kiramız.Dun bu yorumu kaçırmışım.
Biz bu şehre 2022 de taşındık, öncesinde 5 büyükşehir dediğimiz de aklınıza gelecek sehirlerden birinde 8 sene aynı daire de oturduk. Ve o büyük şehirden gelirken kiramiz 1000 TL idi. Asgari ücret 2022 de 5 bin TL idi. Burada 1500 den tuttuk ( yeni kiracı mantığı ) Ve ev yerleşirken balkonda oturup " burada bakkal bile yok " diyerek hüngür hüngür ağlamıştım. Tabi ki sinir bosalmasiydi. Şuan 500 MT yakınımızda 3 harfli marketlerden biri var ama oda yazları sezonluk açık, kışın kapalı. Metro vs zaten yok, sokağın başında otobüs durağı var yazları buraya kadar çıkıyor otobüs, kışın 1 km hadi bilemedim 750 MT aşağıda ki en yakın durakta inme binme yapılıyor.
Evim kötü demem güzel.
Ama 5 bin TL asgari ücrette biz 1500 den tuttuk, 3 bin TL olduğunda asgari ücret 8.5 bin tl idi.
Uzun lafın kısası çok afedersiniz ama yukarda bana belesci yazan evi gasp ettiğimi yazan arkadaşlara son kez sormak istiyorum NE ODEMEMİ İSTİYORSUNUZ?? Yada lütfen cvp dahi vermeyin..
bu durumların zerresini bile bilmeden dün burada 10 bin normal yeaa diye yırtınan arkadaşları pistten alalım ...Dun bu yorumu kaçırmışım.
Biz bu şehre 2022 de taşındık, öncesinde 5 büyükşehir dediğimiz de aklınıza gelecek sehirlerden birinde 8 sene aynı daire de oturduk. Ve o büyük şehirden gelirken kiramiz 1000 TL idi. Asgari ücret 2022 de 5 bin TL idi. Burada 1500 den tuttuk ( yeni kiracı mantığı ) Ve ev yerleşirken balkonda oturup " burada bakkal bile yok " diyerek hüngür hüngür ağlamıştım. Tabi ki sinir bosalmasiydi. Şuan 500 MT yakınımızda 3 harfli marketlerden biri var ama oda yazları sezonluk açık, kışın kapalı. Metro vs zaten yok, sokağın başında otobüs durağı var yazları buraya kadar çıkıyor otobüs, kışın 1 km hadi bilemedim 750 MT aşağıda ki en yakın durakta inme binme yapılıyor.
Evim kötü demem güzel.
Ama 5 bin TL asgari ücrette biz 1500 den tuttuk, 3 bin TL olduğunda asgari ücret 8.5 bin tl idi.
Uzun lafın kısası çok afedersiniz ama yukarda bana belesci yazan evi gasp ettiğimi yazan arkadaşlara son kez sormak istiyorum NE ODEMEMİ İSTİYORSUNUZ?? Yada lütfen cvp dahi vermeyin..
Eviniz hayırlı olsun en güzelini yapmissinizbiz 5 yıllık kiracıyız evimizde. 2019 da 1000 TL ye tutmuştuk, bu seneye kadar 3500 e geldi kiramız.
bu sene emsal bedele çekme hakkı olduğu için, 25-30 arası istedi kirayı.. halbuki oturduğumuz yerde emsal bedel asla bu olmaz, en fazla 16-17 olabilir. karşı binamızda yeni tutulan evi 15 e tutmuşlar.
kabul edemeyeceğimizi ve en kısa sürede ev bulup çıkacağımızı söyledik. şu an 10.000 TL yatırıyoruz kirayı 2 aydır. bu sürede ev satın aldık. kötü komşu mal sahibi yaptı kısacası.
şu an aldığımız evde kiracı var, bize ödeyeceği kira 4.000 TL.. temmuz ayında inşallah çıkacak evden, bizde o zamana kadar 10.000 TL ödemeye devam edeceğiz.
burdan nereye bağlayacaktım konuyu unuttum
çok teşekkürlerEviniz hayırlı olsun en güzelini yapmissinizDarısı basimiza inşallah
Size gelecek yorumları soyliyim.bu durumların zerresini bile bilmeden dün burada 10 bin normal yeaa diye yırtınan arkadaşları pistten alalım ...
birilerinin cehaleti birilerinin yaşamını etkiliyor çünkü .
O kadar katılıyorum ki. Dun eşim cikalim başka kiralık buluruz dediğinde satın alma imkanimiz yoksa kaçmanın da mantığı yok dedim. Burdan çıkıp gitsem , seneye yeni ev sahibinin böyle yapmayacaginin garantisi varmı. Su enflasyon döneminde kimse bunun garantisini veremez. Seneye yeni ev sahibi 30 istiyorum dese yine herkes çik o zaman diyecek. Şu forumda 1 kişi bile bana her sene ev taşımanın kolay ve ucuz olduğunu söyleyebilir mi ?çok teşekkürleraz da olsa imkanınız varsa hiç beklemeyin, bu zamanda kira yerine kredi ödemek daha mantıklı, en azından ev sahibi derdiyle uğraşmamış olursunuz.