Kiraya yüzde 350 zam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen sene kiraya tam 3 kere zam yaptık. İlkini biz kendimiz sözleşme zamanından önce ara zam yaptık daha sonra günü gelince yine zam yapıp ev sahibini madur etmedik. Sonra ev sahibi yine zam istedi. Dedik ki zaten fazla fazla yaptık kabul etmedi dedi ya zam yapın ya satayım. Dedim siz bilirsiniz Satın. Sonra yine baya arayınca hadi dedik tamam yine yaptık. Eski kiracı olmamıza rağmen yeni fiyata evde oturmaya devam ettik. Sonra adam vefat etti şimdi ev satılık Söyleyeceklerim bu kadar Daha var aslında emlakçı kurnazlığı falan ama yıldım

Evet işte o sebeple sözleşme, ev alma, kiraya çıkma artık her neyse böyle konularda bir profesyonelle hareket etmek gerekiyor. Davalık olmadan önce fikir almak gerekiyor. Dava sürecine girince iş işten geçmiş oluyor

Avukat değilim hakimim ben

Ben de değilseniz bu bilgelere vakıf olmanız ne güzel diyecektim

Estağfurullah tabi ki benim orda yazdığım uzman olduk lafı işin abartısı biliyorsunuz ki. Çünkü etrafımda o kadar çok süreçte olan var ki. Eve kağıt geldikçe onlardan satır satır avukatlık bürolarının sayfalarını çevirmekten harap olduk Allah düşürmesin ne diyelim

Ben hem ev sahibi hem kiracıyım. Eğer 6-7’de anlaşamazsanız sonuna kadar uğraşın. Küçük şehirdeymişsiniz kimse kusura bakmasın bu tarz ev sahipleri yüzünden hızur kalmadı insanlarda. Büyük şehirleri bir şekilde anlıyorum geçim derdi vs ama küçük bir şehirde %350 zam çok fazla. 2. yılınızmış o zaman ona göre kira verecekti.

Yeni kiracı diyorsunuz farkindaysaniz. Yeni ve eski kiracı ayrımı vardır. Ayrıca belirttim kendisi hiç bir şekilde IBAN vermiyor. Elden vermeyip ne yapacaktim ? Zaten iban vermedigi için elden ödenme imzalarını alan benim. Yani ben söyledim o kabul etmedi bende tedbirimi aldım. 2 senedir işinize geldiği için demişsiniz birde. Hanım efendi geçen sene asgari ücret 11 bindi. Ben 3 bin eve oduyordum. Ne ödememi mi istiyorsunuz anlamadım ki

90 larda kalmadı, yazın yaşandı bu durum çevremde de çok görüyorum malesef.

Sözleşmeniz yok mu? Öyle kafasına göre artış yapamaz, kaldı ki %25 üzerinde bir artış yapıyormuşsunuz zaten. Çoğu zaman ev sahiplerini haklı bulurum ama sizin ev sahibi çok kurnaz. Hem elden kira alıyor, hem de kafasına göre artış yapıyor ne âlâ.
Buarada avukata danışırsanız daha iyi olur, burada yüzeysel bilgiler alırsınız.

Bunu bilmiyordum yani benim de mi imzamin olması gerekiyordu taahhütname de.

Teşekkür ederim tabi ki danisacagim olay şuan çok taze sadece ön bilgi almak için yazdım

Türkiye’nin herhangi bir yerinde 10 bin gayet vicdanlı bir kira hanımefendi. Ayrıca Allah aşkına kelimelerdeki bütün -de ve -ki’leri ayırmayın. Hepsi ayrı değil onların.

Öncelikle,siz en büyük hatayı elden vermeyi kabul etmekle yapmışsınız.Bu şekilde hiçbir hak elde edemezsiniz.Ben bu şekilde kira isteyen birinin evinde asla oturmazdım çünkü dekontlatın elinizde bulunması şart.İki tarafta hatalı,ev sahibi neden iki sene önce 1500 liraya verdi de şimdi 10000 lira istiyor?Evin durumu ve oturduğunuz semt nasıl?

Bunu bilmiyordum yani benim de mi imzamin olması gerekiyordu taahhütname de.
taahhütnameyi aslında siz veriyorsunuz ev sahibine, onun değil sizin imzanızın olması gerekiyor ve noterden yapılması gerekiyor. daha doğrusu kira sözleşmesi kimin üzerineyse onun imzası olmalı.

şu an bu süreçten geçen biri olarak hem avukattan aldım bilgiyi hem de çok araştırdım.

Türkiye’nin herhangi bir yerinde 10 bin gayet vicdanlı bir kira hanımefendi. Ayrıca Allah aşkına kelimelerdeki bütün -de ve -ki’leri ayırmayın. Hepsi ayrı değil onların.
Asgari ücretli çalışan sayısını yahut oranını söyleyebilir misiniz bana ? Akabinde ortalama çocuk eğitim masrafı faturalar market ve pazar alisverlerini de. Herhangi bir yerde 10 bin tl normal dediğiniz için soruyorum bunlari. 17 bin TL alan bir kisi sizin nezdiniz de ya yaşamayacak ya nefes almayacak yada evlenme çocuk yapma barınma haklarından vazgeçecek. Ülkenin enflasyon seviyesinin yüksek olması herşeyi NORMAL yapmaz.

5k kira diyorsunuz hanımefendi ne anlatıyorsunuz hala Allah aşkına? Ev sahibi olunca enflasyon yüzde 150 olduğu zaman kendi evinizi 5k ya vermediğiniz sürece anlattığınız hiçbir şeyi ciddiye almıyorum.

Kendiniz gibi insanlarla karşılaşmanız dileğiyle

10 bin normal diyen arkadaşlar neye göre kime göre ?
kadın tam lokasyon vermemiş ki gidip sarı siteden benzer kiralık daire fiyatlarına bakalım ?
10 bin dediğin kira istanbulun en cafcaflı yerinde oturulabilecek normal bi daire için bedava sayılabilir
ama atıyorum yeni kira bandı 6-8 arası olan orta halli bi daire bölge için yüksek kalıyor mesela
neye göre kime göre uygun yani
kira olayı bölge bölge değişiyor çorluda yaşayan akrabam izmirde yaşayan bizlerin kirasını aşırı yüksek buluyor mesela
onun pahalı dediği kira bizim için allaha şükür abartı zam yapmadı seviyesinde .

konu sahibi sana gelince. valla çok çetrefilli duruyor senin iş, en iyisi en kısa zamanda bu işte uzman bi avukata danışmak
madem yasal hak kullanmayı düşünüyorsun zaman kaybetmeden danış , en iyi bilgiyi o verir
tahliye sözleşmen de var çünkü o biraz işleri sıkıntıya sokuyor olabilir
sen bakma burda yer konum bilmeden 10 bin isteyen ev sahibini haklı bulanlara
oturdukları yerden gazel okuyorlar

Noter kısmına vakıf degildim araştıracağım teşekkür ederim

Aynı temennideyim

hastayım şöyle oturduğu yerden iddialı iddialı konuşanlara ya :)
istanbulun en güzel bölgesinde 10 bin kira bedava sayılır
iç anadolunun ücra bir bölgesinde 10 bin kira fahiş sayılır. nokta .

4*** Ek bilgi : Elimde tahliyeye taahhütnamesinin orjinali ve tabi ki boş tarihli imzam mevcut. İlk sozlesmeden kalan. Fakat onlarda fotokobisi varmı bilgim yok. Bu durumda ne yapabilirim ? İşleme koyabilirler mi sebep gostermeksizin?

bunun sayesınde çıkarır ve ayrıca bu adam fotokopisini almıştır çok çakal belli ki bana kalırsa evet en baştan banka ile ödemeleri yapsaydınız keşke adamın yaptığı şey usulsuzluk vergi kaçırmak başkasının imzası oh ne güzel dünya maşası bile hazır

Evet lakin IBAN vermemekte kararlı idi. Bende tedbir amaçlı ay ay imza aldım. PTT ile konutta teslim veriliyormuş bu konuya vakıf degildim onunda dün öğrenmiş oldum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…