iyi de ben öarket ihtiyacını karşılasın her ay iphone alsın gibi bir şey söyledim mi?
Demek istediğim her şeye senede 10 kez zam geliyor kimse sesini çıkarmıyor ama kira zammına gelince yüzde 25! Neden? Çünkü malımın ortağı?
Bu saçma yasayı kullanıp adamın 15/20 binlik evinde 3 bine oturmazsın, orta yol bulmaya çalışırsın.
"Ödüyor dediğiniz tutarla markete gitseniz ne alabilirsiniz?" diyen sizsiniz
ben de diyorum ki bunun bir ucu bucağı, standardı yok. kira = x tane market alışverişi olmalı diye bir standart yok. neden çünkü senin kiranın ederi başkadır benim başka, senin market alışveirşin başkadır benim başka. bunu içinden çıkamayız.
markete göre kira düşünmek durumunda değiliz, bu çok sağlıksız bir bakış. madem evden gelen geliri geçim olarak evi yatırım olarak görüyor bir insan, yatırımdan kar da olabilir zarar da...
kiraya verirken bunları bilip verecek, bir zahmet. borsadan repodan x araçtan zarar edince gidip "ben marketten alacaklarımı alamıyorum bana daha fazla para ver," diyebiliyor muyuz? y da ticaret yaptık zarar etti, para kazanamadık, markete gidip ben bunları bunları alacam sana kar edince ödeyecem diyebiliyor musun?
evet tüm ürünler ve hizmetler pahalandı. eee?
kiracıya da pahalandı ev sahibine de. herkes kendine göre haklı.
tam olarak bunun için yasa var düzen var.
ha yasalar ne kadar geçerli ya da uygulanabilir diyorsak da:
yeni giren kişilerin 10 bine daha yeni girdiğini söylemiş - o evin belki katı, cephesi farklı? bunu da bilmiyoruz
hadi herşeyi aynı olsun demek ki evin ederi 15/20 bin değil 10 bin ancak
o zaman bile yeni giren kişiyle 2 senedir oturan kişi -kusura bakmayın- aynı kirayı ödemez.