Kendimi çok kimsesiz hissediyorum

İnşallah Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Estağfurullah, düşünceli olmak iltifattır normalde, kusura bakacak bir şey değil ama bizim durumumuzda saflık gibi oluyor galiba:)

Allah sizin de yardımcınız olsun. Ama her zorluk, daha da güçlenerek çıkmanızı sağlıyor hayatta. Böyle düşününce iyi ki diyor insan. Umarım Allah eşlerimizden, çocuklarımızdan yana güldürsün bizleri.

arkadaşlarımızı seçtiğimiz gibi ailemizi seçemiyoruz. Ağıra gidecek bir durum yok. Bakın daha önce ihtiyaç anında yemek götürdüğüm arkadaşım gribim diye, evet basit bir grip geçiriyorum diye 5 dk önce kapımı çalıp 4 çeşit yemek bıraktı. Bu işler karşılıklıdır. Şimdi ihtiyacınız var, yarın da siz onların bir ihtiyaçlarını görürsünüz. Bu kadar gurur yapacak bir durum yok

Ne diyeyim üzüldüm
Ben yaşadığınız şehirde olsam gelirdim yanınıza samimiyetimle söylüyorum
Cocugunuza da bakardım

ben de kimsesizlerdenim. babam ameliyat olduğunda ben 2 yaşındaki kızımı hastane odasında baktım, geçen kış. iş çıkışı eşim aldı eve götürdü gece onla kaldı.
bence kızınız büyük olduğu için ailece hastane odasında kalabilirsiniz. bir yere bırakmanıza gerek yok

Umarım gerek olmaz. Ama samimiyetlerine inandığım için birilerine gurur yapmayacaksam o kişiler arkadaşlarım olur yine de. Zorda kalırsam onları ararım en nihayetinde. Çünkü destek olmayı gönülden istediklerine inanıyorum. Ama dediğim gibi, mümkün olursa kendi başımıza çözmeye çalışacağız bu durumu.

Canım emin ol işlerin tıkır tıkır gidecek.
Şimdiden dert etme bunu.
Kimse, aramazsa kuzın hastanede kalacak.
Abinler arayacak. Kızın orda kalacak.
Doğumun kolay olacak.
Gayet isabetli olmuş yemek yapıp koymn. Ben kurabiye falan da yapmıştım misafire.
Bol bol meyve suyu yap süt yapar. Bence doğum sonrası da kolay olacak hiç merak etme.
Gelmezlerse gelmesinler, aramazlarsa aramasınlar. Sen çekirdek ailenle daha güzel kenetleneceksin. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Umarım dediğiniz gibi sorunsuz hallederiz, çok teşekkür ederim

Ne tatlı, pozitif, moral verici yazmışsınız:) Gerçi tüm üye arkadaşlar çok güzel şeyler yazdılar, sağolsunlar. Çok teşekkür ederim size de. Ben de yemekten başka börek falan yaptım, dondurucuya koydum. Çıkarıp pişirmek kaldı sadece. Kurabiye de aklımda:) Umarım dediğiniz şekilde su gibi akar her şey, çok kolay olur. Kızımda aklım kalmayacak bir formül bulursam gerisini çok dert etmiyorum zaten. İyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim

canim cok uzucu bir durum anliyorum ama bence hic yardimsiz da yapabilirsin. zaten ilk cocugun buyukmus, ben olsam bu durumda aslaaaaa onu abimlere gondermezdim. hem kardesinin ilk zamanlarini gorsun, birlikte vakit gecirsinler isterdim. ayrica sana yardimci da olur, sen bir seyler yerken kucaginda tutar bezini getirir vs ilk cocugun olsa belki tereddut ederdim ama ikinci cocuk , cooook rahat halledersin. evin isleri icin imkanin varsa temizlikci tut, yemekleri de en basit seylerden yaparsin. ben fissler in duduklku tenceresini almistim, mesela herseyi cigden koyunca 15 dk da zeytinyagli fasulye yapiyordum. esin izin alabilirse 3-5 gun o da super olur, aksamlari yemekleri esin de yapabilir. bence kimseye minnet etmeden kendi isini kendin yapabilmek coooook super bir sey/

Çok teşekkür ederim. Eve döndükten sonrası için endişe etmiyorum. Kapımızı kapattıktan sonra gerisi çözülür bir şekilde. Hepimiz birbirimize destek oluruz. Temizliği eşim de yapar. Büyük temizliği ben yaptım, bitti zaten. Yemek olayını hiç düşünmüyorum bile. Kavanozlara yemek vakumlayıp attım şimdiden. Dondurucuya köfte, mantı, börek yapıp koydum. En az 10 günlük yemeğim var dolapta. Beni düşündüren tek şey kızımın biz hastanedeyken nerede kalacağı. Bizimle hastanede kalmasına izin verirlerse süper olur, başka bir şey istemem zaten. Kendi ailem de umrumda olmaz. İster arasınlar, ister aramasınlar. İster gelsinler, ister gelmesinler.

Ailesine Faydasi olmayan böyle faydasız akrabalar olması insanın içini acitiyor

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağıniza almanizı dilerim.

"Çok yalnızım, kimsesizim, ailem arayıp sormuyor" ifadeleri bana biraz arabesk geliyor. Sormuyorsa sormuyor. Onlar da öyle insanlar. Hem sizin aileniz eşiniz ve çocuklarınız. Geri kalanlar akrabalarınız.

Bu şekilde davranan insanlar için kendinizi üzmenize, sorgulamanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Sizin yerinizde olsam onlar bana nasıl davranıyorsa ben de onlara aynı şekilde davranırdım. Ne eksik ne fazla.

Bir tek anne yönünden üzüldüm. Keşke size annelik yapsaymış.

Hayatınızdaki tüm işleri, planlamaları onlar yokmuş gibi yapmalısınız.Kimseye 'eyvallahınız' olmadığında kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz. Bu arabesk ruh durumundan çıkarsınız o zaman.

Kimseye minnet etmeden refakatçi tutun. Hem onlar daha tecrubeli oldukları için size daha çok faydaları dokunur

Ailesine Faydasi olmayan böyle faydasız akrabalar olması insanın içini acitiyor
Herkesin kendi hayatı var. Alındım, gücendim ama yapacak bir şey yok. Kin gütmüyorum. Sadece bir şey beklemeyi bıraktım. Yine görüşüp konuşuruz aradıklarında. Ama artık onlardan ne bekleyip ne beklemeyeceğimin farkındayım.

Öyle arada uğruyor bu ruh hali:) Hamile olduğum için heralde. Yoksa kimseye eyvallahım olmaz normalde. Şimdi de her zaman yaptığım gibi kendi göbeğimi kendim kesicem ve kimseye güvenmeden bir çözüm yolu bulmaya çalışıcam. Alışkınım bu duruma zaten. Şimdiye kadar hep böyle oldu. Eşimle o kadar çok şeyin üstesinden ikimiz birlikte geldik ki. Yine geliriz inşallah. Mümkünse kızım bizimle hastanede kalacak, yoksa da refakatçi tutucam. Buradaki arkadaşlardan aldığım destek bile moralimi yükseltmeye yetti. Size de iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Fazla dramatize etmişsiniz bence, herkesin ailesi yanında olmuyor, altı aylık hamileyim bir tane çocuğum var ve covidi ağır geçiyoruz ailecek. Kapımıza bir kap yemek bırakacak ne ailemiz ne akrabamız var burada, kendi yağımızda kavruluyoruz ne yapalım. Doğum zamanı da öyle olacak sanırım yine çekirdek ailemle birlikte atlatacağız süreci, Rabbim sağlık versin de kendi işimizi kendimiz halledebilelim kimseye de muhtaç olmayalım. Kızınız küçük de değil 11 yaş büyük bir yaş, bırakacak kimse yok dediğiniz zaman hayır yine de almıyoruz diyen hastane de çıkmaz zannetmiyorum. Genel ev temizliğini de işini gücünü de herkes kendisi yapıyor zaten size has bir şey değil bu, çok zorlanıyorsanız da temizlikçi tutarsınız, aslında bu kadar basit. Hayatı zorlaştıran bizleriz. Hayırlı doğumlarınız olsun bu arada.

Şuan ki durumuna üzüldüm. Evet çoğu kez kendimizi yalnız hissediyoruz. Yinede çok şükür ki çocuğun var ve dünya tatlısı biri daha yolda. İnsanlara kırgın olsanda bunu güzel kalbinde taşıma sonuçta herkesin bir hayatı var insanların iç duygularını tam olarak bilemeyiz belki onlarda kendilerini öyle yalnız kötü hissediyorlardir. Bu duyguların geçici çevrendekiler tabiki seni seviyor ve sana değer veriyorlardır.

Size de geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Ailenizle farklı şehirlerde değil de aynı şehirde ve çok yakın otursaydınız yine umursamaz mıydınız kapınıza bir kap yemek getirecek kimse olmayışını? Hiç aranıp sorulmamayı? Durumunuzu merak etmemelerini? Benim durumumda aynı şehirdeyken üstelik de çok yakın oturuyorken aranıp sorulmamak beni üzüyor, sizi bilmiyorum tabi.

Evimde yaptığım işler bana zor gelmez. Gelseydi birilerini arardım sanırım. Her işimi kendim yaptım derken bu cümleyi sitem amaçlı yazmadım. Kimseden bir şey beklemem normalde demek için yazdım. Ama yapabileceğim her şeyi kendim yapmışken, kimseden bir şey beklememişken, kimseyi kendi durumumla rahatsız etmemişken bir hal hatır soranımın bile olmaması bence üzücü bir şey. Yoksa kimseden beklediğim başka bir şey yok. Tüm hamilelik sürecimde sadece abimlerden 2 gün kızımın yanında olmalarını istedim, o da olmayacak muhtemelen. Sağlık olsun. Başka kimseden hiçbir şey istemedim. Kimse de bir şey yapmadı. Ne benim için, ne bebek için. Biz eşimle kendi başımıza her şeyi hallederiz bir şekilde zaten. İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…