Kendimi çok kimsesiz hissediyorum

Annem böyle bir kadın. Hep böyleydi. Evlatları için her şeyi yapacak annelerden değil. Böyle kabul ettik onu. Üzülmüyorum o yüzden.

Evet, hastane kabul ederse kızım bizimle kalacak. Çok da güzel olur. Hastanenin süit odası varmış. Orayı ayarlayabilirsek dördümüz birlikte kalıcaz. İzin vermezlerse de başta belirttiğim gibi eşim kızımla kalacak, ben tek kalıcam. Kendi çekirdek ailemizle bağlarımız iyi çok şükür, umarım hep böyle devam eder. Diğerleri de olmayıversin napayım. Gelmeyiz dediler zaten. Allah eşimle, çocuklarımla bize birbirimizin yokluğunu göstermesin yeter. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Evet, kızgın değilim onlara. Biraz hayal kırıklığına uğradım sadece aramadıkları için. Ama ararlarsa normal konuşurum tabi. Trip atmam yani. Herkesin kendi işi gücü var, aramazlarsa kendi bilecekleri şey.

Aşağı yukarı aynı durumda kalmışız. Size de Allah bir kapı açmış, ne güzel. Ben de eminim, Allah bize de bir kapı açar. Şimdiye kadar eşimle o kadar çok tecrübe ettik ki bunu. O kadar sıkıştığımız, dara düştüğümüz, işin içinden nasıl çıkacağımızı bilemediğimiz durumlarımız oldu. Bir el bizi sanki o sıkıntının içinden hop diye çıkarırdı her seferinde. Hep tek başımıza atlattık çoğu şeyi. Allahım şimdi de bizi yalnız bırakmaz inanıyorum buna. Dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Ee ozaman sorunda yok ki?

Aile ilişkileriniz farklı gerçekten. Ben doğuma gidiyor olsam abimi ararım gel kızımı al veya gelin evde onunla durun derim. Çok kolay. Oda bana yapabilir. Doğum olmak zorunda da değil yani. Toplantım var gel çocukların başında dur veya 1-2 gün sende kalsın der. Rica etmeyiz, minnet etmeyiz. Çünkü bizim için bunlar olması gereken. Bunun için rutin günlük araşmamız gerekmiyor. Kardeş olmamız yeterli sebeb. Sizi arayıp sormamış olması 11 yaşında çocuğu tek bırakacak olması anlamına gelmiyor. Herkesin kendi işi gücü var, sürekli aramasını bekliyorsunuz ama beklentim yok diyorsunuz. Çelişkinin farkındasınız herhalde?

Çocuk babannesiyle görüşüyorsa 2 gece onda neden kalamiyor onuda anlamadım

Bahsettiğiniz işler zaten sizin ve eşinizin görevi. Evinizin temizliği başkasına neden dert olsun. Yapamazsınız çağırırsınız birini yaptırırsınız. Yakında 2 çocuk annesi olacaksınız bu tarz şeylere meşgul olmanız anlamsız. Sizin anneniz öyleymiş, siz farklı anne olun.

Hayırlı ve kolay doğum dilerim. Sağlıkla kucaklayın inşallah.

Hiç Canını sıkma sen ne koca yüreklisin bunu bil ne cesursun her şeyin altından tek kalkmışsın boş ver onlar sana muhtaç olsun her zaman inşallah. Senin hiç bir zaman ihtiyacın olmasın inşallah onlara.
Olsun yanında refakatçi kalsın sonuçta çıkacan eşinin kızının yanına gidecen sen çekirdek ailenle mutlusun ya bu yeter.
Çok daha çok mutlu olun eşinizle kızınızla bebişiniz ile inşallah.

İşte sizin aile dinamiğiniz farklı olduğu için anlamamışsınız. Normal olan sizinki, ona bir şey demiyorum. O yüzden bizi anlamanız zor. Bizde öyle teklifsiz şeyler olmaz. Biz mesela abimlerle ya da annemle birbirimize gideceğimiz zaman 1 hafta önceden müsait olup olmadığımız belirlenir. Öyle çat kapı gitmeler, teklifsiz birbirinin hayatında yer almalar olmaz. Anneme zaten senede iki kere giderdik hep beraber, abimler falan. O da planlıdır yani. Oysa annem 10 dakikalık mesafede oturuyor ve bizi öyle her zaman evine kabul etmez. Yengem de planlı olmayan şeyleri sevmez, ona da çat kapı gidemem yani. Zaten pandemiden beri kimsenin birbirinin evine gittiği yok. Evlerde buluşmuyoruz artık. Çocuğumu izin almadan onlara bırakamam yani.

Sürekli beni aramalarını beklemiyorum. Önceden de sürekli görüşmezdik zaten. Haftada bir görüşürdük. Ama şimdi 1 ay oldu görüşmedik. Normalden farklı olarak doğum yapmam yakın olduğu için ararlar sanmıştım, aramadılar. Öyle olunca zaten rica ederek çocuğumu bırakacağım için çekindim, vazgeçtim.

Çocuğumu babaannesine bırakamam. Çünkü hem babaanne çalışıyor hem de benim kızımı umursamıyor. Evet, kızım gidip görüşüyor onlarla. Ama gitmese görüşmese de soran olmaz. Eşim ve kızım sadece kendileri için görüşüyor onlarla. Eşim anne-babasını, kızım nine-dedesini görmek istediği için. Yoksa gitmeseler de kimse sormaz neden gelmediniz diye. Nitekim 3 ay oldu gitmeyeli, neden gelmedin diyen olmadı. Sadece geçen ay para istemeye aramışlardı eşimi. Eşim onları özleyince arayıp hal hatır soruyor o kadar. Yoksa onlar aramaz sormazlar işleri düşmezse. Özetle kızıma bakacak biri değil yani babaanne. Bugüne kadar kızımı ne anneme ne babaannesine 1 saatliğine bile bırakamadım. Çünkü o yakınlıkta değiller torunlarına karşı.

Temizlik mevzusunu anlattım ama aynı şeyi söylüyorsunuz. Zaten kimseden bir şey beklemedim. Haber bile vermedim dedim ya. Temizliğim birilerine neden dert olsun? En ağır işleri bile kendim yaptım. Yapabiliyorsam neden birilerinden bir şey bekleyeyim. Bunu neden bana yardım etmediler gibi düşünerek, sitem ederek yazmadım. Zaten kimseden bir şey bekleyen bir yapım yok, bunun altını çizmek için yazdım.

Sonuç olarak kendi çözümümüzü kendimiz bulucaz inşallah. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim. Allah bizi kimseye muhtaç etmesin, kimse de bana muhtaç olmasın, asla öyle bir şey istemem. Herkes kendi hayatında mutlu olsun. Allah da bizim işimizi kolaylaştırsın. Sağ salim doğumu yapıp evimize dönelim, başka bir şey istemiyorum. Kapımızı kapattığımızda biz bize yeteriz inşallah. Önemli olan hastane sürecini atlatabilmek. İyi dilekleriniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim

Hangi şehirdesin cnm gelip kızına baka bilirim yada güvenirsen bana bıraka bilirsin çok üzüldüm sana

Hangi şehirdesin cnm gelip kızına baka bilirim yada güvenirsen bana bıraka bilirsin çok üzüldüm sana
Teşekkür ederim. Çok zorda kalırsam arkadaşlarım var sağolsunlar. Aileden yana yalnız hissetmiştim ama kendi çözümümüzü bulduk gibi. Siz dualarınızı eksik etmeyin yeter. Bana buradan verdiğiniz destek bile çok iyi geldi inanın. Allah kalbinize göre versin:) Sevgiler…

Allah razı olsun size sadece şunu söylim eşiniz sizle olduktan sonra gerisini boşverin ve çok şükür edin senelerdir evladım olmuyor keşke olsaydıda kimse yanıma gelmeseydi

Allah razı olsun size sadece şunu söylim eşiniz sizle olduktan sonra gerisini boşverin ve çok şükür edin senelerdir evladım olmuyor keşke olsaydıda kimse yanıma gelmeseydi
Çok şükür tabi ki. Hamilelerin duası kabul olur derler. Allah sizin de gönlünüzden geçenden bile güzelini versin. Hayırlı, sağlıklı bir evladınız olur, kucağınızı doldurur inşallah.

Kiziniz küçük değil..hastanede topu topu 2 gün falan kalırsınız.kızınız yanınızda durabilir..neden bu konu üzerine çok kafa yoruyorsunuz anlamadım. .belki de asıl uzuldugunuz acil bir durum olsa çocuklara kim bakar kismi?bu konuda haklisiniz ama beklentilerinizi az tutmak sizin sagliginiz icin iyi olur...

Evet, ihtiyaç duyduğumda kimseyi yanımda bulamayacak olma fikri beni üzdü. Bir şey olsa kimi ararım dedim, bulamadım. Ama burdan çok güzel destek mesajları aldım. Kendi kendime yetebilmek bile şükür sebebi. Artık kafa yormuyorum aslında. Ne yapacağına karar verince bir rahatlama geliyor. Artık sıfır beklenti herkese karşı. Kızım bizimle kalacak. Hastaneye bırakacak yerim yok diyeceğim. Sokağa atacak halleri yok ya. Alırlar heralde. Covidden dolayı alamayız derlerse eşim kızımla evde kalır, ben yalnız kalırım

Son düzenleme:
Çok şükür tabi ki. Hamilelerin duası kabul olur derler. Allah sizin de gönlünüzden geçenden bile güzelini versin. Hayırlı, sağlıklı bir evladınız olur, kucağınızı doldurur inşallah.
Allah razı olsun teşekkür ederim dularınız için rabbim kolay doğum nasip etsin sağlıkla kucağınıza alın

öncelikle hamilelik pskolojisi sanırım fazla duygusal ve detaycısın .. kimse olmasada cocugunu bıyere bırakmana gerek yok ki sen ztn amelıyata gıreceksın cıkınca kızınla kocan senı gormeye gelıcek .. kızını neden bıryere bırakıyosun bu sefer kıskanclık yapabılır cocukta etkılenebılır .. sende onlara mınnet etmeee

Sorunu çözdük. Sağ olun. Doktorum covid sebebiyle hastanede tek kişi kalabilir, ziyaretçi de alınmıyor demişti. Biz de çocuğu bırakacak yer bulamadık. İnsanların isteksizliğinden dolayı yakınlarıma bırakmaya çekindim. Kızımı bırakacak yer bulamayınca da duygusallaştım. Ben normal doğum yapmayı planlıyorum bir aksilik olmazsa. Eşim yanımda olacak. Kızım da bir şekilde hastanede beni bekleyecek. Eğer kızımın hastanede kalmasına izin vermezlerse ben tek kalacağım, eşim kızımla kalacak. Umarım her şey planladığımız gibi gider ve bir an önce sağlıkla evimize döneriz.

Ben istanbuldayım ve sağlıkçıyım size yardımım olabilirse yardımcı olmak isterim

Ben de taşınırken arkadaşıma yardım etmiştim, evini yerleştirmiştim kocası da vardı üstelik...ev hediyemii de kendi el emeğimdi fakat sonra yüzüme bile bakmadı, ne aradı ne sordu...hiçbi olumsuzluk ta olmamıştı o günden sonra kimseye yardım etmedim..hayal kırıklıgı yasamayın, baskalarına güvenerek hamile kalmadınız...eşiniz yardım etsin..kimseden bişi beklemeyin ki hayal kırıklıgına da ugramayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…