Kaç yaşındasınız bilmiyorun yaşınız genç sanırım ama makul birine benziyorsunuz onun için uzun uzun yazacağım.
Öncelikle beklentilerinizi azaltın, kayınvalideniz size hiçbir şey vaat etmedi.
Kabul etmek istemesek de bazı annelerin babaların maalesef bir favorisi oluyor buna da takılmayın. Mesela benim babaannemin favori çocuğu amcamdır. Yıllarca bende buna üzüldüm ama kaç yaşında kadın. Huyu bu değişmez deyip kabul edince hayat hem bizim için hem de onun için daha kolay oldu. Şimdi gerçekten çok daha sağlıklı bir ilişkimiz var.
İkincisi her şeyi büyük bir parti coşkusunda yaşamaktan vazgeçin. Bu durum insanlara karşı beklentilerinizi yükseltip uzun vadede sizi incitiyor bence. Herkes hayata bu şekilde bakmıyor. Gebelik testi ile gebelik haber vermek kayınvalidenize saçma ve komik gelmiş olabilir. Bana gelirdi mesela. Bana belli bir aydan önce gebelik haberi vermek ya da 3. aydan sonra ısrarla saklamak da komik geliyor.
Ya da eşinize nasıl şikayet ettiniz mesela kayınvalidenizi? Annen gebelik testini gösterince sevinmedi mi dediniz? Ya da elimden tutup gebelik testi ile beni babana götürmedi falan mı dediniz? Kendimi kayınpederim karşısında gebelik testi ile hayal edemedim mesela ben.
Kayınvalidenizin sürekli laf sokma çabası için bir şey diyemiyorum o da onun kumaşı. Ama eşinizin bir evin kirasını ve ailenizin geçimini sağlayacak bir geliri varsa hemen kendi evinize çıkıp tüm bu toksik ortamdan uzaklaşabilirsiniz. Öyle bir gelir yoksa da çok üzgünüm ama kayınvalideniz de bunu bildiği için sınırları zorlamaya devam eder bence. Çirkin bir tabir olsa da parayı kim veriyorsa söz hakkı onda oluyor.