Kendimi çok kimsesiz hissediyorum

Aslında yengemin kızıma bakmamak için benden uzaklaştığını düşünmüyorum. Kırılacağı bir şey de yapmadım. En son kızımın doğum gününde birlikteydik ve iyiydik yani. Zaten abla kardeş gibiyiz. Öyle çok kırılma, küsme, trip atma olmaz bizde. Sıradan gelin görümce gibi değilizdir. Ayrıca doğurmak üzere olan bir kadına kırıldıysa bile trip atıp aramıyorsa ben burda iyi niyet görmem. Çok yoğun işlerinin arasında benim doğum yapacak olmamı fazla önemsemedi belki. Ben de gördüğüm değeri sorguladım. Ama tüm konu yengem değil. Abim de aramadı, annem de umursamadı. Genel olarak eşim hariç kimse napıyor bu kadın diye merak etmedi. Ben ailem varken kızımı doğum yaptığım sürede nereye bırakacağız diye düşünmemeliydim. Ama düşündürttüler. Kızım için ayrı oda tutabilirse tutacak eşim. Yoksa da bekleme salonunda kalacak. 1-2 gün zaten, bir şey olmaz. Hastaneden hiç izin vermezlerse eşim kızımla kalacak ve ben hastanede refakatçi tutacağım. Ama ailem varken refakatçi tutmak da beni üzüyor. Ama bizim aile de böyle, ne yapayım. Yapacak bir şey yok.

Kızınızın yaşı küçük değil kendi kendinizi dolduruyorsunuz bence şuan. Gidip hastane refakatçisiyle kalmanız çok saçma. Abiyi net elediyseniz 2 ayrı ihtimal var. 2sini de kızınızın iyiliğini ön planda tutarak söylüyorum. Siz de ona sorarak karar verin. Eğer istiyorsa hastanede babasının yanında refakatçi olarak kalabilir. Bir gün okula gitmez ama kardeşinin aileye katılışına dahil olmuş olur kendini dışlanmış hissetmez. Yok eğer hastanede bütün gece bekleyemez zor bir çocuk ya da hevesi yok böyle şeylere diyorsanız kızınızın en yakın arkadaşının ailesinden rica edin çok plansız bir doğum olmayacaksa orada kalsın doğum zamanı, onun için keyifli bir şekilde geçsin.

Ağır temizlik de yapmayın bir zahmet karnınız burnunuzdayken. Bazen kendimizi daha mağdur ya da daha haklı hissedebilmek için daha zor durumlara sokuyoruz tuhaf bir biçimde. Ben sizde bunu gördüm yapmayın bunu.

Annem kalamaz, ben de istemem zaten. Annem bana refakat edecek biri değil. Zaten yardımdan çok zararı dokunur, istemen. Büyük kızımda da bir gün bile yanımda kalmadı. Eşim hastanede kaldı. Evde de hiç yanımda kalmadı annem. Bir de doğumdan geldiğim gün misafir gibi bana kendini ağırlattı. Hiçbir işime yardımı dokunmadı, çocuğu tutmayı bile beceremedi. Ben unutmuşum çocuk bakmayı dedi, geçti kenara oturdu. O yüzden annemi istemiyorum. Diğerleri de covid var, gelemeyiz bilmem ne dediler. Eve de, hastaneye de gelmeyecekler. Bir tek kızımı 2 gün bırakacaktık. Ondan da emin değilim artık. Ortadan kayboldular çünkü. Neyse, Allah Kerim. İnşallah başımızın çaresine bakarız bir şekilde.

Belki de haklısınız ama yapamıyorum. Gururumu yenemiyorum. Beni arayıp sormayan insanlara çocuğumu emanet etmek çok yüzsüzlük gibi geliyor bana.

Teşekkür ederim, elimden geldiğince sağlam durmaya çalışıyorum. Bir tek Allah’a güveniyorum. O beni hiç yalnız bırakmadı, hep bir kapı açtı başım sıkışınca. Yine açar inşallah. Gerisi de benim düzeltebileceğim bir şey değil. Benimki de böyle bir aile ne yapayım.

Valla bilemiyorum ki bizde sizle dert sahibi olduk.
Tamam bizde de akrabalar arasında tartışmalar filan olurdu ama böyle konularda birlik olunurdu.
Hiç kuzeniniz, yakın olduğunuz bir arkadaşınız, komşunuz yok mu? Eş ailesiyle de aranız serin anladığım kadarıyla.
Yine en medet umulacak yakın yenge duruyor. Ama onunda insafına kalmak biraz sinir bozucu.
Hastane ortamı çok konforlu olmaz. Kızınız evinizde dursun. En kötü Bakıcı abla gibi bir şey bulmaya çalışın.

Kızım hastanede bizimle kalsın isteriz, kızım da ister tabi ki. Hiçbir zorluğu olmaz. Ama hastane kabul eder mi bilemiyorum. Covid sebebiyle sorun çıkarırlarsa diye ikilemde kaldık. Gündüz zaten evde tek başına kalabiliyor, sorun olmaz. Tek sorun gece tek başına olmaması. Kızım okulunda yeni. Evinde kalacak yakınlıkta arkadaşı yok. Başka alternatif olsa düşünmeden onu seçerdim tabi ama yok şu durumda.

Temizliğe gelince mecburen yaptım. Çocuklara yeni odalar yaptık. Kısmi tadilat yaptırmak zorunda kaldık. Ev battı haliyle. Yeni eşyalar ve yeni düzen olunca ağır iş kaçınılmaz oldu. Yoksa ağır iş yaparak kendime mağduriyet çıkartma çabam yok. Zaten temizliğim bitti, son aya bırakmadım. Şimdi tek derdim iki gece kızımın nerede kalacağı.

Ailemin yapmadığını arkadaşlarımdan bekleyemem, utanırım. Aynı şey akrabalar için de geçerli. Eşimin ailesi eşimi umursamıyor ki onlardan yardım isteyelim. Eşim aramasa onlar doğum yaptığımı kaç sene sonra duyar. Menfaatleri olmazsa asla aramazlar eşimi. Nasıl bir şey isteyebilirim ki bu insanlardan? Hastanede hep birlikte kalmak en mantıklısı. Kızım için bir iki gece konforsuz olsun, bir şey olmaz. Yeter ki hastane kabul etsin. Ama etmezlerse de kızımı bakıcıya emanet etmektense babasına emanet edip hastanede refakatçi tutmayı tercih ederim.

Doula ayarlayin sizinle kalsın .
Eşiniz evde çocukla

Bu kimsesizlik hissi de şöyle geçer
yengenizi kahveye davet edip yuzyuzeyken onunla çocuğun kalması mevzusunu tekrar konusarak yada refakatçi olmasını isteyerek her neyse yani... O an mimiklerinden tavrından anladığıniz kadarıyla da ne söylediği önemli olmadan yolunuza bakarsiniz

Haklısınız belki ama bunu yapamam. Benim karşı tarafla iletişim kurmak için telefon açtığım hiçbir formül beni mutlu etmez. Yanlızlık duygumu geçirmez. Ayrıca abimler covid sebebiyle doğumda bile evime gelmeyeceklerini söylüyorlar. Gelseler bile bebeği uzaktan görüp gideceklermiş. Fazla oturmayacaklarmış. Hastaneye de gelme konusunda isteksizler. Biz zaten pandemi patladığından beri evlerde hiç bir araya gelmedik. Hep parklarda, pikniklerde açık havada buluştuk. Şimdi ben yengemi nasıl kahveye davet edeyim? Edemem. Refakatçi kalmasını da isteyemem. Hastaneye gelmeyiz dediler çünkü. Hastaneye gelmeyiz diyene gel refakatçim ol diyemem. Ayrıca da dediğim gibi, doğuracak olan benim. Şimdiye kadar hep ben aradım onları haftada bir. Şimdi de onlar arasın. Aramıyorlarsa da napayım? Sırf birilerinin varlığını hissetmek için peşlerine düşemem.

Sizin adınıza gercekten üzüldüm keske yakında olsaydık, elimizden birşey gelseydi...
Özel hastanede mi devlette mi doğum yapacaksınız?

Oğlumu özelde doğmuştum, annem,erkek kardeşim gittik doğuma esim yurt dışı gorevindeydi.Kardesim kızım bensiz kalmayacağı icin annemlerden kızımı getirdi.Annem,bebek,ben ve kızım bir odada kaldık kardeşim de birşey lazım olur diye eve gitmedi o da boş bir oda bulmustu orda kaldı sabah da çıkmıştık, normal doğum olunca.

Demem o ki siz de kiziniz,eşinizle aynı odada kalamaz misiniz refakatciye de yatacak yer oluyor sonuçta.

Cok uzun yazmıssınız okuyamadım tamamını ama 11 yasında cocuk neden annesi dogum yapacak diye evden gönderiliyor.
Zaten 1 günde cıkarıyorlar hastaneden sezeryande bile.Gelir en kötü gece yanınızda kalır .
Bence evden gönderilmesi daha büyük travma cocuk icin,kardes geldi beni yolladlar gibi düsüneblr.

Ne kadar iyi anladım seni bilemezsin. Benim doğumum sabah 07de olmuştu. Annem zaten doğuma girerken yoktu da 9 gibi geldi. Lazım olan şeyler için eşim sağa sola koştururken annem kaldı yanımda. Ayy acıktım ayy susadım oğullarım aç kalacak. Dedim sen git eşim gelsin çünkü dayanamadım. Ben daha ayağa kalkmadan bunları söyleyince. O gece eşim kaldı yanımda. Hastaneden çıkınca bir gece annemlerde kaldım benle bebeği bir odaya koydular gece boyu yanıma kimse gelmedi. Sürekli ağladım ağladım. Boğuldum çok boğuldum. Neyse o günler geçti ama izi kaldı. Bebeğim üç aylıkken ameliyat olmam gerekiyordu. Biz de bebeğimizi bırakacak yer bulamayınca yanımıza aldık. Odada iki yatak vardı. Birinde ben yattım birinde eşim bebekle yattı. Şimdi kimseden beklentim yok annem de olsa babam da olsa beklemiyorum hiçbir şey. Acı belki ama en azından hayal kırıklığına uğramıyorum. Siz de yanınıza alın ve kimseden bir şey beklemeyin

Ya normalde sorun olacağını sanmıyorum ama hastaneler covid sebebiyle biraz temkinli. Bir sorun çıkmazsa (covid pozitif olmam gibi) özel hastanede doğum yapacağım. Kızımın yanımızda olmasını isteyeceğim ama kabul edilmezse eşim kızımın yanında kalacak, ben yalnız kalacağım.

Evden gönderilmiyor kızım, olur mu öyle şey:) Sadece hastanede kaldığım gece için bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Gece tek başına kalamaz kızım, korkar. Kızımın bizimle kalmasını istiyoruz ama hastane yönetiminin bunu kabul etmeme ihtimaline karşı (covidden dolayı) gece nasıl kalacağıyla ilgili çözüm bulmaya çalışıyorum.

Evet, anlattığınız duyguyu çok iyi biliyorum. O yüzden annemden bir şey beklemiyorum. Çünkü ilk doğumumda ağzımın payını aldım annemden. Bana zararı dokunacak, hiçbir yardımı olmayacak biliyorum. O yüzden de annemi yanımda istemiyorum. Abimlerden bir umudum vardı. Çünkü yengem bu sefer ben hamile kalana kadar hep bir daha bebeğim olursa kendisinin destek olacağını, kimseden bir şey beklememe gerek olmadığını, artık çocuklar büyüdüğü için benimle ilgilenebileceğini söylüyordu. Bizim birbirimizden başka kimimiz var, birbirimize yeteriz, merak etme diyordu. Ama hamile kalınca işler değişti:) Aramayı sormayı bile kesti. Neyse, sağlık olsun. Sonuç, kimseden bir şey beklemeden kendi işimi kendim halletmek zorundayım ve çözümü de kendim bulmak zorundayım. Allah bir kapı açar diye düşünüyorum.

Onu belirtmemissiniz,okuyunca bi süre yengede kalacak gibi algılanıyor.
Tek gece icin yenge idare eder herhlde.
En kötü gider babasıyla evde kalır,siz hemsirelerden yardım alırsınız.
Yeni dogan bebek zaten bütün gece uyur genelde.Biz 2 saatte bir kaldırıyorduk beslenme icin sabaha kadar uyumustu:)
Hayırlı saglıklı dogumlar dilerim.

Evet, biz de böyle bir çözüm düşünüyoruz. Yengem hastaneden çıkana kadar bakacaktı ama beni uzun zamandır arayıp sormayınca ona bırakmaktan çekindim işte. Kızım bizim yanımızda kalırsa daha iyi olacak. Umarım kabul eder hastane. Kabul etmezse de dediğiniz gibi eşim kızımla kalacak, ben de hastaneden yardım alıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…