Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Çok üzüldüm durumuna aynı meslek grubundayız bende kendi isteğimle çalışmak istedim baya iş arayışım oldu çoğu hastane gece de istiyordu ama ben ve eşim kesinlikle gece vardiyası istemedik poliklinik hemşireliği buldum bende istanbuldayım hamilelikten ötürü de bıraktım sonrasında bence sizde iş arayışına girişin

Eşinizin yaptıkları çok ayıp gün gelir devran döner benim eşimde işten çıkarıldı 1 seneden fazladır iş arıyor bulamıyor ben çalışıyorum düşünün erkek çalışmıyor hiç böyle şeyler demiyorum eşime Üzülüyorum bulamamasına ama bir şekilde idare ediyoruz.Siz çalışıp o evde duruyor da olabilirdi ve etrafımda çoğu kişi evinin hanımı hiç duymadım eşinin size davrandığı gibi davranan

Bdv de cok gördum boyle konular evi aliyorlar arabayi aliyorlar sonra hoop bosaniyorlar. Ne kadar ilginc olan cocuklara oluyor.

Ben eşime baski yapmam o da bana yapmaz laf etmez git calis demez hatta sen mumkunse calisma der :)

Calistigim zamanlarda yemegi temizligi yapar cayi bile demler ben gelmeden..

Konu sahibinin yazdiklarindan o sonuc cikiyor malesef. Bende evlendigimde calisiyordum ama maas almiyordum zaten biraktim bir sure sonra. Ama esiminde bu durumdan haberi vardi.

Şoyle bir tesbitim de var. Gecenlerde ailecek gorustugumuz insanlarla bir dialog yasadik.

Bir arkadasimiz evlenmisti konu onun uzerineydi. Karisi calisiyo mu diye bir soru soruldu bende evet hemsire dedim.. adamin surat ifadesi degisti ve ne kadar maas aliyo oo x iyi es bulmuş falan dedi.

Yani erkekler artik yok ben evime bakim gerekirse gece gunduz calisayim demek yerine paralı! tabiriyle mantik evliligi yapiyorlar.

Kusura bakmayın da öylesiniz zaten.baslarim sanada parana da diyip kapiyi vurup çıkacaksınız cok mu zor

Soyledikleri cok agir, evlilikte senin-benim param olmaz.. ama benim anlamadigim surekli calisarak bu evliligi yuruyemem demeniz.. bundan sonra hic mi calismayacaksiniz? O kadar sene okumussunuz, bir yere gelmissiniz ve simdi sartlari begenmediginiz icin kendinizi emekliye ayirmaniza sasirdim acikcasi.. evlenirken calismayacaginizi soylediniz mi?

Senin çok büyük bir avantajın çar, garanti bir mesleğin var elinde. Bunun için içini ferah tut.

Zorlu şartlarda da olsa, iş bulabilirsin aradığında.

Ama akıllıca hareket etmelisin.

Eşin seni sevmiyor belli. Annenin de sana aynı şekilde davrandığından bahsetmişsin. Küçükken böyle ezilerek büyümüş Kişiler, evliliklerinde de yanlış tercih yapıp, böyle kendilerine aynı şekilde davranan insanları seçiyorlar. Psikolojik bir durum bu ve ben de aynı şeyi yaşadım. Seninkisi kadar olmasa da. Bir annemle, bir eşimle uğraşıyorum.

Planlı programlı davranmalıydın. Buradakilerin gazına gelip, hemen evi terk etmemeliydin. Bugün ben boşanmak istesem, 40 bin türlü ayarlama yapar, işimi garantiye alır, birikimimi kenara koyar, öyle boşanır, evden ayrılırdım. Gerekirse, 1 sene de beklenir, hiç niyetini belli etmeden, iş bulunur, yaşamak için uygun şartlar oluşturulur ve öyle ayrılabilir insan.

Evden gidip gelmeler, yalnızca senin ciddiyetini düşürür. Gittiği gibi gelir izlenimini yaratır.

Yapacağın şey, zor kolay bakmadan bir iş bulmak. Kalacağın yeri, lojman filan da olsa ayarlamak.
Arkadaş yanında ne kadar kalacaksın? Bin düşün, bir Adım at. Kadınlar çok güçlü emin ol ama etrafındakiler kendi güçsüzlüklerini seni ezerek gidermeye çalıştıkları için, sen kendi gücünü bilmiyorsun henüz. Onu keşfettiğinde, eşine ve annene de rahatlıkla karşı koyabileceksin.

Madem seni yük gorecekti o evlenmeseydi madem. Sana bakmak zorunda oldugunu bilmeden mi evlenmis? Ben olsam agir konusurdum; erkek misin sen bile derdim! Annesi gile baktigi kismi anlatana kadar "çalış bence" diyecektim ama o kisimdan sonra seni cok hakli buldum.

Hastanede calisirken haftada 2defa gece 11e kadar nobetlerim oluyor birde isler yetismezse sabaha kadar calisip, hasta odalarinda ytip 2saat uyku uyuyup tekrar isbasi yapiyordum. Evlendim. Cocukta var. Simdi nobetler haftada bir defa 11e kadar. Ama ben hala is yetistiremiyorum diye hergun 4de cikmak yerine 6da cikiyorum evime gidiyorum yemek utu temizlik is cocuk bakimi vs derken tum gun yoruluyorum haliyle. Eger yasamasm suan imkani yok yapamazdim derdim. Ama basina gelince mecbur yapiyorsunn. Kusura bakma ama banada biraz tembel geldin.
Esine gelince, cok aradin mi oyle bir kocayi demek istiyorum! Benim parami yiyorsun essek gibi yatacagina kalk calis desee esim bana, ilk is mahkemeye giderdim. Is aramaya degil. Hakkinizda hayirlisi olsun. Ama ben seviyorum kocami dersen bi dk durma hemsirelik olmasada baska bi is bul calis derim ben...

Kimse sizin istediginiz sartlarda is bulamiyor zaten herkes gecimden kotunun iyisine razi sartlar agir artik

Ise girin esinizede bedenen ikisinide yetiremem kadin gelecek haftada 3 gun evin kirasi fatura giderleri mutfak ve kadin dahil bir butce cikarin ikiye bolun sizde oda maasindan karsilasin

Siz karsi tarafin kredisinden sorumlu degilsiniz konu sizin ailenizin evi olsaydi oda sorumlu olmazdi

Evlilik anlayisi destekten hayati paylasmaktan ziyade kimse komseye yuk olmasin mantiginda bir adam belliki onun icin benim mantik iyidir evde iki kiside calissin masraflarda ortak olsun birikimide herkes kendine yapsin
Ha sen diyeceksinki ama bu evlilik gibi olmuyor e zaten seninkide pek evlilik gibi degil

Paramediğim bende.
Bence eşiniz bu size söylediklerinin tamamını anne ve kardeşlerine söylesin.yattıkları yerden kredileri ödeniyor aylık bütçe ayrılıyor. Oh ne güzel. Çok çirkin şeyler söyledikleri. Yani siz işe girip bu riskli meslekte canınızı dişinize takıp çalışacaksınız. Hastaların kanıyla kusmuğuyla uğraşacaksınız bütün gün. Bi de o ay aldığınız parayı kayınvalideye göndereceksiniz. Kusura bakmayın ama kendisine çalışacak bir işçi aramış eş değil.
Bu şekilde ailesine para gönderecekse kesinlikle çalışmayın. Boşanma niyetiniz varsa boşanın işe girin. Ne demek oturduğun yerden yiyorsun ya? Ne kadar saygısız. Ben bunları duysam ne yapardım bilmiyorum...

Sende geçmişimdeki halimi gördüm. Şu an mantıklı düşünemiyorsun ama bir an önce kaç kurtul o adamdan.çünkü olay senin çalışıp calismaman değil.onun yapısı.
Kpss ye gir, benim atanan hemşire arkadaşlarım var okul bittikten sonra 1 yıl hazirlandilar ve ikisi de atandılar. Özelde nöbet falan çok yorucu olduğunu en makulunun devlette çalışmak olduğunu söylüyordu onlar da. Ve oyle çok aman aman üstün yetenekli de değiller, sadece çalıştılar ve atandılar.
Ayrıca şu konuya da değinmek istiyorum eşinin sırtında sen değil annesiyle ablası kambur bence :)) adamı resmen kullanıyorlar onlar anne ve abla olabilir ama eşin evli barklı biri ve ilk olarak kendi ailesine yani sana öncelik vermek zorunda. eşin para biriktirmek istiyorsa kendi hayatına baksın, kimse kimseye bakmak zorunda değilse annesiyle ablasina da bakmasin o zaman onlar yatalak mi?Sakat mı?bakıma mi muhtaç. Adam kendisiyle çelişiyor resmen. Sana yükleniyor ama annesinin ablasının evini de paşa paşa ödüyor bu durumda kim kambur? Ev kredisi biter yarın başka bir şey çikar emin ol.bu böyle sürüp gider sen de arada mahvolan hayatinla kalırsın.bence kaç

Benzer bir durum bende var ancak ben kendimi eşime yük hissediyorum ondan yana bir sorun yok.Sizi anlıyorum ama eşiniz bencil ve sevgisiz biri madem doğulu bir bey bilmeli dininizde de kültürümüzde de evlenince karılarına bakmak erkeğe düşer.Hele ki istanbul gibi bir yerde düzensiz çalışma saatleri eve geç gelme toplu taşımaların kullanılıcağı işler hiç uygun değil.Bunu kendinin düşünmesi lazım benim eşim 2000 lira alıyor evimiz arabamız var anca geçiniyoruz şükür.Eşiniz kendi yetmezmiş gibi bir de ailesine bakabiliyorsa kusura bakmayın ama siz niye kwndinizi zora sokucakmışsınız eşek gibi de çalışıp evine size bakıcak.Nacizene tavsiyem biraz çaçaron olup yapmak zorunda olduğunu hissettirmeli gerekirse ailebizle paylaşın konuyu bir büyüğünüz biraz silkelesin.

"Kötü yola düşersin" Ahahahahaa çok türk filmi izliyor herhalde

Çocuk düşünmüyorum. Oda istemiyormuş
eşiniz şırnaklı ve çocuk istemiyor mu ? Kaç yıllık evlisiniz.şırnakdayım ve burdaki kadınlar çocuk doğurmak için birbirleri ile yarışıyorlar.Aynı zamanda eşleride kadın doğumcudan çıkmıyor.Eşinizi araştırın çocuk istememesi normal değil gibi geldi.Umarım size yaptığı bunca hakaret ve davranışın altında başka bi durum çıkmaz.Çok eşli evliliği yani kumalığı hem çoğu şırnaklı kadınlar hemde erkekleri çok normal karşılıyorlar. Çocuk olmaması umarım peşinde kuma getiricem aşamasına gelmezsiniz.çocuk olmayınca kuma getireni boşananı var burda.Ayrıca kardeşine anasına para yedirip sizi yük görüyorsa ve harcamalarınıza laf ediyorsa birde üstüne çalış demeye başladıysa üzgünüm ortada evlilik adına bi durum nerdeyse kalmamış.Hemde sırf maaşının 3bini aileye veriyorsa eşiniz tahmini 7 10 bin arası maaş alıyor ozaman.çalışmanıza ihtiyacıda yok maddi anlamda haklısınız.

Ses çıkarmadığımı kim söyledi?

Senin eşin adam değil.
İnsan eşiyle nasıl böyle konuşur. Kendi hayatınızı bu adamla zehir etmeyin. Birde eksik hissediyorum yazıyorsunuz karşınızdakinde insanlık eksik siz niye eksik hissediyorsunuz.

İzmirdeyim ve telefonumla ilgili yaşadığım problem yüzünden pek giremiyorum buraya. Kusura bakmayın...
evi terkettiğime inanmayanlar var ama terkettim yani sizleri nasıl ikna edebilirim buna bilemiyorum. Yapmadığım birşeyi yaptığımı söylerek ne kazanabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…