• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Böyle bile yeterince tartışıyoruz o zaman daha çok tartışma çıkacak. Eşim okumuş falan ama şırnaklı. Ataerkil bir toplumun meyvesi. Bende alttan alıp eşşek yerine geçmem dediğiniz gibi ortak olsun isterim ama o öyle yapmaz. Yapsa da 1 yılı bulmaz.

Bu işin Şırnaklı olmakla alakası yok canim. Ataerkil toplumda da zaten adam sahiplenir evini eşini.

Çalışsanda çalışmasan da bu evlilik yürümez

En azından ayaklarının üzerinde dur ve kendi hayatını kur.

“Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. ”

Şunu okuduktan sonra çalışmamakta haklısınız diyorum. Neden annesiyle kardeşinin ev kredisini ödeyip bi de bütçe ayırıyor, onlar gidip çalışsınlar, anne kardeş olunca yük olmuyoda eş mi yük oluyor. Eşinin bakmakla yükümlü olduğu ilk kişi sensin kardeşi fln değil. Bu yeni nesil erkekler evlenip adam olmayı öğrenemiyorlar.

Konu sahibinden ses çıkmıyor.
Ben artık evi terk ettiğine falan inanmıyorum. Şahsen bu kadar laf yiyip karşılık veremeyen bende karınım bana da bakacaksın diyemeyen birinin evini terk edeceğini sanmıyorum.

Asıl eşin bir evini yükleyemiyorsa evlenmeseydi.
Duydukların çok ağır. Sanki sevgisiz bir adamın ağzından çıkan saygısız sözler.
Bende çalışmıyorum ki eşim kendisine vakit ayıramadığım için çalışmamı istemedi, ev işlerine değil. Bence gözden geçirilmesi gereken bir başka sorun var senin iş aramandan başka.
Ha tabikii ihtiyaç olur çalışman gerekir ama anlattığın durum bence bunun dışında.

Madem öyle esinizden yaptiginiz evin temizlik parasini isteyin utu parası yemek yapma parası..
Bi ise yaramiyomussunuz ya onun gozunde..
Katlanilir degil malesef isittiginiz sozler

Anası ile kardeşi de çalışsın ev taksitini ödesin madem sizin harcamalarıniz çoksa nasıl bir üslubtur öyle annesi ve kardeşi kadar hatrınız olması gerekir elbette siz de harcamalar yapacaksınız gelip de anası kardeşi mi yapıyor ütünüzü

Ben tembel değilim ama sizin iradenize hayran kaldım. Ben yapamam. Ama yapana saygı duyarım. Benim eşimin maddi geliri gayet iyi benim parama ihtiyacı yok. Hatta o kadar iyi ki aylık sadece nerdeyse 3000 kendi ailesine gidiyor. Ama ben hem gece vardiyasında 45 saat çalışıp hemde hafta 1 gün izinle evlilik,çocuk falan yapamam. Kendimi bu kadar sistemin kölesi yapamam. Ne anladım ben bu hayattan. Nerde kaldı benim hayallerim nerde kaldı kadın olabilmem, nerde kaldı oturup rahat bir nefes alabilmek. Ben yapamam yapana helal olsun
böyle bir sürü laf duyucama onurumu gururumu ayaklar altına alıcama gider çalışır o adamıda boşarım söylediklerinden sonra nasıl aynı yatağa girmeyi miden nasıl kaldırıyor
Not : hemşireyim çalışıyorum gündüzde çalışdım nöbetlide çalıştım halada çalışıyorum ama rahat yaşamak için para için kimseye böyle hadsizce laflar ettirmem!!!

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Bu nasil bir hitap. Bir suru para mi yedin ne demektir ? mesleginiz var kendinize bunu yapmayin. Hemen bir is bakin ve calismaya baslayi . Ozguveniniz geri gelecektir. Ev islerini de paylasirsiniz olur biter. Kafanizda yapamam edemem yetisemem seklindeki olumsuz dusuncelere yer vermeyin. Basaracagim yapabilirom diyerek kendinizi cesaretlendirin. Kimsenin size bu kadar saygisizca davranmasina musade etmeyin.

Kocanız ne kadar maaş alıyor Allah aşkına. Gümrük muayene memurları o kadar maaş alamaz. 3000 aile gönderiyor 1500 size veriyor. Kendine 2000 kalsa 7 bin civarı maaş olur mu?
Haaa esiniz tam bir hayvan. Nasıl yüzüne bakabiliyorsunuz
gümrükte çalışıyorsa anladım gelirin fazlalığını çoğu kişi de anladı

Çalışın fakat aldığınız paranın yarısını ailenize göndereceğiniz söyleyin. Bu ne canım 3 aile bak hemde eşine söylen vasıfsız diye

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Çocuk yoksa ben olsam önce iş sonra avukat arardım Allah yardımcın olsun

Ben olsam o ağır lafların onda birini bile duysam derhal iş bulur çalışır kazandığım parayı da asla eşime vermezdim. Harcamalarıma laf ederse de ben kazandım ben harcadım derdim. Harcamasam bile kenara atar kendi geleceğim için biriktirir o vefasız kocaya kuruş vermezdim.

yani sizdeki çalişmama inadida biraz oh ben evlendim yatayim gibi bir zihniyet geldi bana. Malesef her erkek buna göz yummaz.Benim oz babam zamaninda anamin calismasini engellemis ama simdi calismazsa burnundan getiriyor.Kocam bana baksin ben evde keyif yapayim tarzi gecti malesef. Calişmak istememeniz pekte hos gelmedi bana.

Bi evin icinde para ayrimi yapiliyorsa o evlilik değildir bence cok ayıp...
Demekki sizi siz olduğunuz için degil mesleginiz icin evlenmiş....
Cook ağır konusmus eşiniz sahsen ben katlanamazdim bu laflara... isimi hemen bulur yoluma bakardim....
Yarin Allah gostermesin saglik sorunu yasarsiniz calisamazsiniz es demek her daim yaninda olandir...
Kizimi dogurmadan once calisirdim...ama cok şükür evimizde senin paran benim param hic olmadi... ben kendim coook harcayan biri oldugum icin maas kartimi bile esime verirdim gönül rahatligiyla... o hesap yapar gereken yerlere dagitirdi....
Cook şükür bi istegimide 2 yapmamistir....
Kızımı dogurunca ben cook istedim calismayi hic istemedi esim para kizimizdan onemli degil demisti...once kiziyordum ama simdi iyiki calismamisim diyorum kizimla daha cok ilgileniyorum...

Esinizin sözleri cok kirici ve yanlis asla kabul edilemez ama bana sanki sizde calismak.istemiyormussnz gibi geldi binlerce hemsire var sizin sartlarinizda calisan evli olan evinede bakan hatta cocuk yapip onuda buyuten.biraz tasin altina elinizi koymaniz gerek direkt yapamam edemem yurutemem demeniz yanlis bence.

Back