Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Nobet satın alıyordur, gelirini artirmak icin...Devlette bu kadar çalışma saati yok.
Hayır nöbet satın alma değil kesinlikle lütfen bilgi sahibi olmadan fikir yürütmeyelim. Bayanlar doğum izni süt izni gibi durumlardan dolayı nöbet tutamadıkları için ve eşimin alanında çalışan sayısı az olduğu için mecburen tutuyor. İstanbul'un en yoğun hastanelerinden birinde görev yapıyor.

Bir hafta 168 saat. Haftada 120 saat çalışıyorsa geriye 48 saat kaliyor, o da .Gunluk 7 saat uyku etmiyor
Normalde nöbet ertesi izin olmuyor eşimin mesleğinde o yüzden 32 saat (24+8)kesintisiz hastanede. Ama sürekli çalışma değil cerrahi alan olduğu için sadece ameliyatlara giriyor . Ama ameliyatın saati belli değil işte.

Benim de cevremde sağlıkçı çok kişi var.
Aynen 32 saat tutuyorlar 2 günde.
Öyle de olsa 24+8. Gün aşırı nöbet tutsa 96 saat oluyor.pazar günü mesaisi olmuyor. Olsa da 8 saat oluyor. O nedenle çok sasirdim. Zor iş ya.
120 deyince şok oldum.

Bir de dediğin gibi sürekli iş olmadığı için aralarda uyuyabiliyorlar. Yoksa insanin zombi olması gerekir

Örneğin bir ameliyata girdin normalde o gün nöbetçi değilsin ama senin odanda ameliyat bitmediği için çıkamıyorsun. Çünkü duruma sen hakimsin. Ya da nöbetin bitti diğer arkadaşın işi çıktı geç gelecek o zaman mecbur beklemek zorundasın. Zorda kalınca sen arkadaşını idare etmezsen senin de zorda kaldığın durumlarda yardımcı olanın olmuyor. Mesela gecen hafta eşim rahatsızlandı rapor aldı ve hastanede bütün düzen değişmek zorunda kaldi. Yani bu isler çok karışık. Erkek bir şekilde idare ediyor da kadınlar için gerçekten zor bir meslek.

Eşim bana bir sürü paramı yedin dese o paraları rulo yapıp eline tutuştururdum. Bu kadar lafın üzerine de hala yetiştiremem, o kadar saat calısamam diye mızmızlanmak yerine köle olarak olsa bile bi iş bulurdum.

Bence calisin ama esiniz icin degil kendiniz icin zira bu mantikta olan bir adamla evli kaldiginiz hergun size zarar.

Benimde hastane calismisligim oldu. Bizim burada genelde nöbet satinalma oluyor. Ama İstanbul yoğun olduğu için sizde öyle olabilir tabi

Benimde hastane calismisligim oldu. Bizim burada genelde nöbet satinalma oluyor. Ama İstanbul yoğun olduğu için sizde öyle olabilir tabi
Burda birinin yerine nöbet tutma var ama zor durumda kalırsa ve kimse bunun için para talebinde bulunmuyor. Çünkü bir gün oluyor o kişiden siz de yerinize nöbet tutmasını isteyebiliyorsunuz.

O kadar laf duyup da kapiyi carpip nasil cikip gitmiyorsunuz,aklim almiyor. Biri bana parami yiyosun, benden geciniyorsun diyecek ha? Valla agzinin bittigi yere cakarim tokadi cikarim evden. Gururunuzdan daha mi onemli evde yatmak?

Amma evlilikdə sənin mənim pulum söhbəti olmur. Evlədinizsə o sənə baxmalı yeri gəlsə sən də ona və bunları dilə gətirilməməlidir.

Tam kufurluk kocan,ne halt etmeye evleniyor essek gibi bakacak,sen o dediği için çalışmak zorunda değilsin

kendi hayatına sahip cikmak uretmek kendine gelmek için çalışmalısın.

Bence eşine yaoamiyacagini net belirt.okuzluge devam ederse bosan .çocuğun yok mesleğin var ne caresizligi

Ben bu sözleri duyduktan sonra işe girer çalışır 1 lirami dahi vermezdim böyle insanlara anca bu şekilde yaranıyosun çünkü temizliğe de laf ederse işe girince bende gecemi gündüzüme katip afedersiniz eşek gibi çalışıyorum diyin sizde...Size anca oturduğun yerden yiyosun diyosa bana eşek gibi bakmakla yükümlüsün diyin sizde. Terbiyesizliğe bak sinirlerim bozuldu

Baştan sona okudum ve ben eşinize çok sinirlendim.
Evlilikte böyle şeylerin lafı bir kez bile geçerse o evlilikten bi hayır gelmez artık.
Senin fevri davranıp plansız programsız evden çıkmana da anlam veremedim.
Keşke önce iş bulsaydın az ya da çok bir birikimle o evden güçlü bir şekilde ayrılsaydın.
Şimdi tekrar eve dönmek zorunda kalacaksın işler yolunda gitmezse eğer.

Buraları okudukca kocama da daha da aşık oliyorum varsın daginik olsun adam :)) bu hakaretlere değer mi ya. Annesi de çalışsın o zaman kız kardeşi de .onlar da yiyormuş parasini. Terbiyesizlik yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…