Kendi içimdeki eşimle olan savaşım?

Yok değilim zaten yazdım benimde iyi olmadığım yanlarım var ama ben direkt kendimi değil rahatsız olduğum yanları anlattım . Ona sorsanız o da bulur zaten.
Yani şöyle konu sahibi,
Gerçekçi olmak lazım.
Kimse kusursuz değil...
Bu şartlarda ilişki kurmadan bir ömür kendi başınıza yaşayacaksanız boşanın :)
Yok daha iyisine layığım boşanayım derseniz, inan başka bir insanın da başka bir şeyi batacak.
Evliliğin temeli aşk ve sevgi... Kusur dedektifliği yaparak aşk da yaşanmaz sevgi de.
İlişkiniz derinleşmez konuda saydığınız sorunlar o kadar komik ufak şeyler ki :)

Eğer bundan sonra sadece sevgili olarak hayat geçiririm diyorsanız ayrılın,
Yok hayat boyu sürecek daha kaliteli bir ilişki istiyorum derseniz de bence "ilişki kurmayı" öğrenmeniz gerekiyor.
Mutlaka terapi öneririm... Bir başkasına bu kadar yüklenen kişi, kendine de çok yükleniyordur eminim.

Terapiyi neden hakaret gibi ya da sizde bir bozukluk var gibi anlıyorsunuz ki?
Kendinize bir hediye vermek kişisel gelişiminize bir şeyler katmak olarak düşünebilirsiniz..
Biraz sakinleşin konu sahibi çok öfkelisiniz, biraz gevşeyin..
Her şeyi kontrol etmek sizin işiniz değil, böyle çok yorulursunuz.

Hiç üşenmedim tüm yazılarınıza göz gezdirdim :)) denyo, it ne kadar çirkin cümle varsa herkesin konusunda cümle içinde kurmuşsunuz. O yüzden seni normal karşılıyorum . Ağzın bozuk demekki toparlaman zor ben de diyorum çoğalmak nedir mahalle ağzı . Şuan normal karşıladım ama. :)

Hakaret gibi algılamak değil yönlendirme yanlış yani arkadaşlar ayrılmayı düşünmüyorum iyi yanları var benimde olumsuz yanlarım var dedikten sonra rahatsız olduğum şeyleri yazınca ilk terapi önermezsiniz o zaman ben şunu anlıyorum sizler her gün terapiden çıkmıyorsunuz doğru mu . Aldatıldım ayrılmakta istemiyorum da aşamıyor muyum yani ne alaka terapi şu konuya

Kac yillik evlisiniz ve cocuk var mi? Cocuk olunca bunlari dusunmeye vakit kalmiyor zira ha kaliyorsada bitmeye yaklasmistir

Kac yillik evlisiniz ve cocuk var mi? Cocuk olunca bunlari dusunmeye vakit kalmiyor zira ha kaliyorsada bitmeye yaklasmistir
5 yıllık evliyim canım çocuğum yok yani hamile kaldıysam bilemiyorum öyle bir ihtimalde var . Ay yok bitmez ayrılmam ben seviyorum sadece o yönleride iyileşse keşse diyorum.

dövmemek sövmemek halen kriter evet. yılın 2025 ya da 2055 olması bir şey değiştirmiyor halen gündemimizde kadına yönelik şiddet varsa bu bir kriterdir.
öyle aza kanaat diyerek konuyu hafifletemezsiniz. bir önceki mesajda ne dedim kendinize uygun eş seçin siz öyle yaptınız belki ama konu sahibi yapamadı bile isteye evlendi.
şimdi ne olacak?
kocanız fayans silmeyi sevmeyen bir adam olsaydı aaa eşim aza kanaat etmiyor dur ben bi el atayım diye fayans siler miydi?

konu sahibi ayrılmak istemiyor.
adamın da değişmesi olası değil.
zira adam rol de yapmamış. hani sonradan ortaya çıkan bir olay da değil.
bu tip huylar değişmez. 1-2 gün -mış gibi yapılır sonra hop aynı.

o sebeple eşini olduğu gibi kabul edip hoş görecek ki sağlıklı evliliği olsun.
öbür türlüsü eziyet resmen.

buradaki konuları okumadığınız belli. kimse evleneyim de bolca dayak yiyeyim diye evlenmez ama oluyor bunlar. olduğu için de bunları yapmayan adam kıymetlidir.
kendini geliştirme potansiyeli olmayan bir adamla evlenip zorla değişime zorlayamazsınız.
eşiniz sizin giyiminize karışsa zorla şu şekil giyineceksin diye dayatsa mesela demeyecek misiniz sen beni bu şekilde beğendin hayırdır diye?
şimdi siz zaten ne olduğu belli olan adamla evlenip tam tersi davranmasını bekliyorsunuz.
sanırım o sayfalarca övündüğünüz ''idealist''liğiniz koca seçerken pek işlemedi. :))

Aslında o zaman hep kendime odaklıydım sanırım fark etmedim . O anlatıyordu aslında şu kadar zamanda şunu yapacağım falan diye. Ama sonra çaba sarfetmedi. İdealist olanlarında farklı kusurları vardı saygısızlıkları gibi. Eşim yine daha ön plandaydı. Evet ama işe yaramamış sanırım . Ama vyle olsa mükemmel olabilirmiş. Evet eteğime karışsa hoşlanmazdım belki o da öyle hissediyordur aslında çok az söylüyorum konuyu açtım ama hergün söylüyorun gibi anlaşılmış olabilir . Konuları pek okumuyorum evet arkadaşlara atıfta bulunmak istemedim ama böyle yaklaşımlar oldu dayakmı yiyorsunuz gibi ona istinaden yazdım ben o yazıyı.

Son düzenleme:
az ya da çok bu gibi konuları söylemesen de içinde tutman evliliğine zarar verir.
olduğu gibi kabul edeceksin adamı.
iyi yönlerine odaklanacaksın.
malzeme bu çünkü.

Çift olarak iq nuz ortalama alti diye sadece adami suçluyorsun sanki :) ama senin de pek biseyden anladığın soylenemez vibe i alıyorum. Hala ytl mi var, typs degil type-c babannemin konuşması gibi yazmışsın yahu. Analitik düşünmekle idealizm ne alaka mesela...Sen geliştir o zaman kendini adam hakli bi yerde.

iq değil Iq:)) ben zaten özenmeden yazdığımı belirttim anlamanız yeterliydi benim için hatta bunuda belirttim:) anlamışsın ama amacıma ulaşmışım yalnız siz düzeltmeye çalışırken kendiniz de eleştirdiğiniz cümlede birde üstelik komik duruma düşmüşsünüz özensiz yazmak ıq altı ise hoşgeldiniz :)) adami değil adamı, hakli değil haklı:))

Matematiksel zekası yok diye eşinizi zorbalıyor gibi geldiniz bana. Zeka türleri farklı olabilir ben 7x8 I salisede söylerim ama şiir sorsanız boş boş bakarım. Bu beni idealist biri yapmıyor mu? Ya da ne bileyim ben şiir istemiyorum diye neden küçümseneyim ki?
Haklı yönleriniz yok değil ama orda da sizin baskın olmanız hep dürtüklemeniz zamanla eşinizi pasif duruma sokmuş olabilir. Hani herşeyi yaptım bir marangoza da o gitsin demek yerine haftaya buraya raf yapılması lazım planlar mısın diye toptan ona atabilirsiniz. Şahsen herşeyi yapmışsın marangoza da söylersin yani diye düşünebilirdim.
Gereksiz yük almayın erkekler bunun rahatına alışınca prenses gibi oturuyorlar öyle boş boş.

intelligence yahu nasıl degil. Almanya diosun bi de daha. Cok garip bi tipsin. Ben yazım seklinle dalga geçmiyorum yazım seklinden kafanin boşluğu belli oluyor diyorum. Harfe marfe takilmam ben. Eşin iyi biriyse ve sana katlaniosa kurcalama bence.

Zorbalamıyorum öyle anlaşılmış olabilir . Ama bunlar temel matematik onun için o bir örnekti . Yoksa bende şiirden anlamıyorum edebiyatım zayıf bunuda söylemiş olmam lazım. Aslında o şekilde yaklaştım buraya raf yapılması lazım diye ama yapılmadı yani ne yapsamda ilgisini çeksem bu konularda bilmiyorum kavga etsem yapar aslında ama ben bundan hoşlanmıyorum. Ben nasıl bulaşık varken makineye koyulması gerektiğinin farkındaysam bu da bizim yaşam alanımız ve o da bunları fark edip ihtiyaçlarımıza yönelik hareket etsin istiyorum ama ilgisini çekmiyor. Yoksa ben video açsam silikon böyle çekiliyor desem çeker yada hadi gel şurada marangoz buldum giyinip çıkalım desem önüne kadar gitsek o konuşmayı yapar ama planlamadan yoruluyorum.

Tezcanlısınızdır büyük ihtimalle. Ben de eşime öyle yapıyorum hadi hadi hadi sürekli o da sonra dile getirdi fırsat vermiyorsun ki sen herşeyi benden önce düşünüp hallediyorsun ben de bıraktım bir noktada demişti. Sizin eşiniz de böyle yapmış olabilir. Biz eşimle bunu çözmek için beni durdurduk mesela bazı şeylerde sabırlı olmalıyım diye kendimi tutuyorum. Alıştım ve beni sinirlendirmiyor evet bunu eşim halledecek diyorum geçiyorum uzun zamandır. Böyle bir konuşma iyi gelebilir size de

Kısaltılmış hali öyle yazılmıyor iq diye bir yazım şekli yok yani öğrenmenizi tavsiye ederim. Ayrıca Almanya ile ilgisi yok İngilizce bir terim:) Eleştirirken sizin yazım şeklinizden kafanızın boşluğunun belli olmasını ne yapacağız peki. Neyi eleştirdiyseniz kendiniz aynısını yaptınız üstün başarınızı ayrıca tebrik ediyorum. katlaniosa değil katlanıyorsa :) Ne kıskanmışsın . :)))

Evet bak bunu söylemişti bana eşim . Olabilir böyle bir yöntem izleyebilirim kendimi bu şekilde telkin etsem hem onada alan tanımış olurum.

Evet bak bunu söylemişti bana eşim . Olabilir böyle bir yöntem izleyebilirim kendimi bu şekilde telkin etsem hem onada alan tanımış olurum.
Bazen gerçekten bastırıyoruz erkekleri. Hani onların o yavaş hallerini beklemektense yapayım halledeyim moduna giriyoruz. Konuşun yoksa içinizde büyür zamanla herşey batar ve tiksinirsiniz. Eşinizi beceriksiz biri olarak kodlarsınız. Benim eşim söyleyince anlatınca ben de ona kötülük yaptığımı farkettim. Sen yapınca ben de salak gibi hissediyorum demişti mesela. Ama kariyer planlamalarına karışmanız çok doğru değil o onun inisiyatifinde olan bir şey. Bence biriktiği için de herşeye takılıyorsunuz ya konuşun halledersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…